SKŁADNIKI 250 g makaronu typu lasagne 100 g parmezanu Ragù mi ę sno-grzybowe 250 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g mięsa mielonego wołowego 500 g grzyb ó w 1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku 2 ł yżeczki zi ó ł prowansalskich s ó l, pieprz oliwa(...)drobn ą kostk ę cebulę, marchew, seler oraz wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku . Po ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor. Dodajemy grzyby pokrojone na kawałki, d oprawiamy solą, pieprzem i zio ł ami. Ragù gotujemy na małym ogniu pod przykryciem
La grande e la piccola cuocaaggiungere allegria e spensieratezza sia in famiglia che tra amici. Buon appetito :) SKŁADNIKI Mięsne ragù 400 g passaty pomidorowej 250 g mięsa mielonego wołowego 250 g mięsa mielonego wieprzowego 5 suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 2 szalotki oliwa z oliwek s ó l, pieprz Tortille 110 g mąki razowej(...)pomidory kroimy na cienkie plasterki. Szalotki oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy szalotki oraz czosnek. Po ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor. Na koniec dodajemy passatę pomidorow ą, 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, suszone pomidory oraz 1 łyżeczkę ziół prowansalskich
La grande e la piccola cuocaconsigliarVi la ricetta… e nell’occasione buon appetito :) SKŁADNIKI Mięsne ragù 500 g passaty pomidorowej 450 g pieczarek 400 g mięsa mielonego wołowego 300 g mięsa mielonego wieprzowego 10 suszonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 2 szalotki oliwa z oliwek s ó l, pieprz Naleśniki 500 ml mleka(...)pomidory kroimy na cienkie plasterki. Szalotki oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy szalotk ę oraz czosnek. Po ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor. Na koniec dodajemy pieczarki, passatę pomidorow ą, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, suszone pomidory oraz 1 łyżeczkę ziół prowansalskich
La grande e la piccola cuocamięsa baraniego 25 dag mielonego mięsa wołowego 10 dag łoju z nerki cielęcej 1/2 szkl bulionu 1 łyżka masła 2 garście suszonego majeranku sól i pieprz 4 ząbki czosnku 2 cebule Ciasto; mąka pszenna - 500 g woda ciepła - 1/2 szkl sól Dodatkowo; bulion-koncentrat drobiowy do kołdunów Przygotowanie: Farsz; Mięsa mielone przełożyć do miski, dodać
Kuchnia Danusisosami. Dzisiaj podaję przepis na pulpety w sosie koperkowym. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego - lub każdej innej mieszanki mięsa mielonego:-) 1 mała cebulka 1 jajo 2-3 łyżki bułki tartej - u mnie bezglutenowa lub mielone płatki kukurydziane 1 łyżeczka suszonego koperku sól, pieprz 1 łyżka smalcu do smażenia Sos: 200 ml bulionu mięsnego(...)wody przegotowanej 1 łyżka mąki - u mnie mąka bezglutenowa 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki koperku świeżego lub 1 łyżka koperku suszonego Do mięsa dodać bułkę, jajo, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, koperek i przyprawy. Dokładnie wymieszać i wyrobić, tak by masa mięsna nie kleiła się do ręki. Zrobić równej wielkości kulki mięsne. Formując je należy kulkę energicznie przerzucać
Ze smakiem bez glutenugrzyby, danie nabierze bardziej wykwintnego i świątecznego charakteru. Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie z karkówki) 2 jajka 2 - 3 cebule 3 ząbki czosnku 1 bułka pszenna 100 ml mleka 1 łyżka śmietany 250 g pieczarek 100 g żółtego sera mozzarella 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki pieprzu naturalnego mały(...)wystudzić, a do pozostałej dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki. Pieczarki podsmażyć do lekkiego zrumienienia, doprawić do smaku pieprzem, odrobiną majeranku i tymianku oraz solą, wystudzić. Dobrej jakości mięso mielone połączyć z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką odciśniętą z mleka, śmietaną, kminkiem, majerankiem, tymiankiem, pieprzem i solą oraz częścią posiekanej pietruszki (pozostałą część dodać do wystudzonych pieczarek
Kuchcik gotujenajczęściej z makaronem typu spaghetti ale też świetnie smakuje z ryżem. Danie łatwe i szybkie, gdy mamy mało czasu na przygotowanie obiadu. Składniki: * pół kg mięsa mielonego wieprzowego * 5-6 łyżek przecieru pomidorowego (u mnie często jest już z bazylią) * 5-6 łyżek ketchupu pikantnego * sól * pieprz * odrobina papryki ostrej * odrobina przyprawy(...)mielonego * bazylia suszona (jeśli nie była w przecierze pomidorowym) * około 800 ml wody * mąka+ woda do zaklepania sosu * łyżka oleju do smażenia mięsa Wykonanie: Olej rozgrzać w garnku, dać kawałeczki mięsa mielonego, podsmażać co chwilę mieszać rozdrabniając mięso. Do podsmażonego mięsa dodać przecier pomidorowy, ketchup, sól, pieprz i przyprawy, wymieszać. Zalać wodą, chwile podgotować na wolnym ogniu
Zrób to smacznieSkładniki/2-4 porcje: – 2 średnie cukinie – ok. 300 g mięsa mielonego – 1 ząbek czosnku – 1/2 średniej cebuli – 1/2 opakowania passaty pomidorowej JAMAR – 1 /2 puszki pomidorów krojonych – parmezan – 3 łyżki bułki tartej – jajko – oliwa extra vergine – zioła prowansalskie, sól pieprz Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę pokrojoną(...)kruchą posypkę, Posypujemy nią wierzch cukinii. Tak przygotowane cukinie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 ºC i piec aż cukinia będzie miękka a kruszonka się zarumieni. Artykuł Cukinia faszerowana mięsem mielonym pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki mięso mielone drobiowe, 500g filet z kurczaka, 2 sztuki (połówki) żelatyna, 2 łyżeczki sól peklowa, 3 łyżeczki woda, 70ml czosnek granulowany, 2 łyżeczki pieprz ziołowy, 2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę(...)mięsa przekładamy do osobnych miseczek. Do mięsa mielonego wsypujemy 2 łyżeczki soli peklowej, do mięsa pokrojonego 1 łyżeczkę. Mieszamy z solą, odkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie do kostki mięsnej wlewamy 70ml wody, mieszamy kilka minut, aż mięso wchłonie wodę, stanie się kleiste. Dodajemy mięso mielone, żelatynę i przeprawy. Dokładnie wszystko mieszamy. Przekładamy masę
Gotowanie moimi oczamiSmaczny i prosty pomysł na obiad. Po raz kolejny w tym wypadku wykorzystałam czas. Całość zajmuje ok. 20 minut. Zachęcam do wypróbowania. :) Składniki: 100g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego(...)ugotowanego ryżu białego 150g passaty pomidorowej przyprawy: przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, zioła do sałatek lub zioła prowansalskie olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i czosnkiem granulowanym. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy mięso, chwilę smażymy, a następnie wlewamy passatę pomidorową. Pod koniec smażenia dodajemy zioła do sałatek lub prowansalskie. Gotowe
Truskawkowa Fiestaczosnkiem i pecorino / 8 kotletów Składników: 550 g mielonego wieprzowego 150 g sera pecorino w kawałku 2 ząbki czosnku 1/2 małej bułki, najlepiej kajzerki woda do namoczenia bułki 1 jajko bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do dużej miski przekładamy mięso mielone. 1/2 bułki namaczamy w wodzie. Czekamy(...)minut. Czosnek obieramy i siekamy. Posiekany czosnek dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko. Namoczoną wcześniej bułkę dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do mięsa mielonego. Ser pecorino ścieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy do masy. Całość doprawiamy do smaku. Masę starannie mieszamy.. Wyrabiamy tak długo, aż masa nie będzie kleić się do dłoni
Moja smaczna kuchniamielonym, młodą kapustą i pomidorami Składniki: 400g mięsa mielonego 2 szklanki makaronu (u mnie makaron pełnoziarnisty) puszka pomidorów 2 szklanki poszatkowanej młodej kapusty mała garść posiekanej mięty mała cebula ostra i słodka papryka oregano bazylia sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę posiekać drobno, zeszklić na łyżce oliwy. Wrzucić mięso mielone, lekko przesmażyć. Doprawić słodką papryką, ostrą papryką, solą(...)pieprzem. Wymieszać. Dodać do mięsa puszkę pomidorów przyprawić odrobiną oregano i bazylią. Wrzucić poszatkowana kapustę. Dokładnie wymieszać. Dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Odstawić. Do mięsa, pomidorów i kapusty dodać miętę. Jeśli jest potrzeba doprawić do smaku. Wrzucić makaron. Wymieszać do połączenia smaków. Podawać na ciepło. Smacznego
Tagebuch po polskułopatki 1 opakowanie mięsa mielonego wieprzowego 1 duża cebula 1 kajzerka 2 ząbki czosnku 2 jajka sól, pieprz, 1 papryczka chilli 6 bułek burgerowych 2 pomidory sałata lodowa cebula sos czosnkowy ketchup Pokroić cebulę i czosnek, papryczkę chilli w drobną kosteczkę. Kajzerkę wymoczyć w wodzie, odsączyć. Do dużego garnka włożyć oba mięsa mielone, cebulę, czosnek, odsączoną(...)bułkę oraz 2 jajka. Doprawić solą, pieprzem i jeśli ktoś lubi papryczką chilli(my lubimy). Mięso smażyć na grillu elektrycznym do zarumienienia. W tym czasie można pokroić pomidory i cebulę na plasterki oraz umyć sałatę lodową. W rozgrzewającym się piekarniku umieścić na 2-3 minuty przekrojone bułki burgerowe. Spód bułki wysmarować sosem czosnkowym, nałożyć kotleta, sałatę, pomidora i cebulę
MarciochaKucharzymożna też to mięso upiec na ruszcie grilla. Składniki: * 400 g mięsa mielonego wołowego * 1 jajko * 2 łyżki bułki tartej * pół łyżeczki pieprzu cayenne (użyłam Skworcu ) * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki oregano (użyłam Skworcu ) * 6-7 patyczków do szaszłyka Wykonanie: Mięso mielone umieścić w misce, wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieprz cayenne, sól(...)oregano. Dobrze wymieszać mięso dłonią. Odrywać kawałki mięsa i dłonią uformować podłużne klopsiki, przez środek wzdłuż wbić patyczki. Mięso ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 25 minut (po 15 minutach mięso odwrócić na drugą stronę
Zrób to smaczniePORCJE: 10 Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami NALEŚNIKI pół litra mleka 30 dag mąki 2 jajka szczypta soli FARSZ 80 dag mięsa mielonego 50 dag pieczarek 2 cebule sól pieprz tłuszcz do smażenia SOS pół margaryny 2 łyżki mąki pół litra mleka sól pieprz DODATKOWO 30 dag sera żółtego garść zielonej pietruszki NALEŚNIKI: Do garnka wlać(...)FARSZ: Na drugiej patelni podsmażyć na odrobinie tłuszczu cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy delikatnie się zrumieni dodać pokrojone pieczarki i dalej smażyć. Odrobinę posolić. Następnie podsmażyć na odrobinie tłuszczu mięso mielone. Gdy wszystko mamy usmażone, łączymy mięso oraz pieczarki z cebulą. Posolić i popieprzyć do smaku. Na upieczone naleśniki nakładamy farsz, zwijamy i układamy na wysmarowanej tłuszczem brytfance
Gotuję Testuję