mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:28/181)

Kokardki zapiekane pod beszamelem wg Anny Starmach 424

może nieco mylić, gdyż smak... smak jest po prostu boski. Jako, że uwielbiam zapiekanki z makaronem, ta idealnie wpasowała się w mój gust.Potrzebne nam:*300g makaronu kokardki*na sos z mięsem:- 300g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego- 1 cebula- 3 ząbki czosnku- 400 ml passaty pomidorowej- tymianek, oregano*sos beszamelowy:- niecałe 2 łyżki masła- 2 łyżki mąki- 400 ml mleka(...)sól i pieprz- szczypta gałki muszkatołowej- 50 g tartego parmezanuPrzygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, tak by pozostał lekko twardy. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i przysmażyć na głębokiej patelni na odrobinie oliwy. Po chwili dołożyć mięso i smażyć około 7 minut (aż zmieni kolor). Dodać passatę, po czym całość doprawić do smaku. Przygotować sos beszamelowy

W poszukiwaniu inspiracji
Lasagne 234

Składniki / Ingredients: makaron / pasta500 g mięsa mielonego / 500 g minced meat1 szklanka koncentratu pomidorowego / 1 cup of tomato paste1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego / 1/2 cup of dry red wine50 g sera żółtego startego (Gouda) / 50 g grated cheese (Gouda)50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesanszczypta soli / pinch of salt szczypta pieprzu / pinch of papper300(...)umyć, obrać i pokroić) gotujemy na parze około 20 min. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Potem dodajemy wino, przyprawy i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym ogniu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy na przemian płat makaronu, warstwa mięsa, warzywa (groszek i marchewka), ser gouda i znowu makaron

Projekty ze smakiem
Domowe Sajgonki + film 180

mielonego mięsa wieprzowego 30 arkuszy papieru ryżowego 3 liście kapusty pekińskiej 100 g makaronu ryżowego 4- 5 łyżek sosu sojowego 25 g suszonych grzybów mun 2 małe cebule 1 marchewka 1 jajko szczypta ostrej  papryki czarny pieprz olej do smażenia przepis Grzyby mun namaczamy w misce z gorącą wodą około 20 minut. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i również(...)namaczamy około 5 minut. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę a liście kapusty pekińskiej drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy pokrojoną cebulę oraz kapustę. Makaron ryżowy i grzyby mun odcedzamy. Wystudzony makaron kroimy na kilkucentymetrowe paski, grzyby mun w cienkie paseczki a następnie wszystko przekładamy do pozostałych składników farszu. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych

Smakowite Dania
Spaghetti bolognese 206

dałam więcej składników więc danie wyszło bardzo dobre oczywiście jak na moje kubki smakowe.składniki:1 opakowanie makaronu spaghetti400 g mięsa mielonego1 puszka pomidorów krojonycholej do smażenia1 opakowanie przyprawy do  spaghetti bolognese Kamisser żółty do posypaniaNa patelni podsmażyć mięso mielone, gdy mięso zmieni kolor dodać krojone pomidory z puszki oraz przyprawę Kamis. Wszystko razem dusić

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 236

mięso mielone. Smażyć do momentu aż mięso gotowe.  Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na łyżce masła do momentu odparowania całkowitego wody. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć z mięsem dodać przecier pomidorowy, majeranek , sól , pieprz i paprykę ostrą . Wszystko smażyć około 3-4 minut. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso z pieczarkami , a następnie ugotowany makaron. Posypać startym(...)parmezanem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15-20 minut. Zapiekankę podawać posypaną szczypiorkiem. zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

O kuchni z uczuciem
Makaron w sosie kurkowym z suszonymi pomidorami i pietruszkowymi pulpetami 237

Pulpeciki:  250g mięsa mielonego 2-3 łyżeczki suszonej pietruszki lub 1/2 pęczka świeżej (posiekanej) 1 małe jajko bułka tarta (ilość zależna od konsystencji) sól, pieprz  Sos: kurki w zalewie naturalnej od Nasza Chata 5 suszonych pomidorów w zalewie 1 średnia cebula 250ml śmietanki 12% sól, pieprz + dowolny makaron 1.Do miski przekładamy mięso mielone, pietruszkę, jajko(...)Dodajemy odcedzone z zalewy kurki, chwilę smażymy. Wlewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. 4. Do sosu przekładamy ugotowane pulpety. Mieszamy z makaronem (uprzednio ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu). Przed podaniem posypujemy pietruszką

Szefowa kuchni
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 175

font-family:"Times New Roman";} Składniki: 50 dkg mięsa wołowego mielonego 3 pomidory 1/2 szklanki rosołu mięsnego lub z kostki 1/2 szklanki mleka 1 żółtko 3/4 szklanki śmietany gęstej 180 g startego żółtego sera goudy 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru gałka muszkatołowa makaron cannelloni cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól(...)Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na drobne kostki, dodać do cebuli. Całość smażyć aż pomidory osiągną konsystencję sosu. 3.       Następnie dodać usmażone mięso, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. 4.       Przygotować sos beszamelowy:   W rondelku rozpuścić 1łyżkę masła i przesmażyć z 1 łyżką mąki. Dodać mleko, żółtko

Przepisy kulinarne babci Antoniny
ZAPIEKANKA MIĘSNO-SZPINAKOWA 130

dzieje się, dzieje. Nie ma czasu na przesilenie jesienne :) Obowiązków sporo, czasu mniej. Mimo wszystko trwaj chwilo, trwaj.... SKŁADNIKI: 200 g makaronu (dowolnego) 300-400 g mielonego mięsa z łopatki 1 opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula sól  pieprz szczypta chilli szczypta kolendry i lubczyku (użyłam suszonych) żółty ser (w moim przypadku gouda) słodka, mielona papryka  masło do posmarowania naczynia oliwa A jak to zrobić: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i przełożyć na spód, wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć, doprawiając przyprawami do smaku. Szpinak zblanszować i przełożyć do mięsa. Przy pomocy blendera, zmiksować wszystko

Kuchnia w opałach
ZAPIEKANKA MAKARONOWA 167

SKŁADNIKI: • 300 g makaronu farfalle • 500 g mięsa mielonego wieprzowego np. z łopatki • puszka pokrojonych pomidorów • 1 większy bakłażan lub 2 małe • 1 cebula • 1 pęczek bazylii • 3 ząbki czosnku • mozzarella 1-2 kulki • ser żółty • olej • sól, pieprz biały • zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie, po ugotowaniu polewamy zimną wodą, żeby się zahartował(...)osuszony), do całości dodać jeszcze odrobinę oliwy, posolić i podsmażyć, bakłażan powinien zmięknąć, ale żeby był lekko chrupiący. Całość przekładamy do większej miski. Na tą samą patelnię wrzucamy mięso mielone, dodajemy łyżkę oleju, a następnie podsmażamy doprawiając solą i pieprzem, po chwili dodajemy łyżkę ziół prowansalskich i pokrojoną bazylię, mieszamy, dodajemy puszkę pomidorów jeszcze chwilę podsmażamy, całość przekładamy

KUCHNIA POLSKA
CANNELLONI Z MIĘSEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM 220

wypełnia się przeróżnym farszem. Głównie mięsnym. Z takiego makaronu może wyjść bardzo smaczna a'la zapiekanka. Danie jest bardzo syte, pożywne i zasmakuje każdemu.  PRZEPIS makaron cannelloni 1 op. mięso mielone 0.5 kg. pieczarki 6-7 szt. cebula 1 szt. czosnek 2 ząbki olej do smażenia pietruszka świeża siekana 2 łyżki sól 1 łyżka pieprz 1/2 łyżeczki(...)Podsmażamy na oleju. Dodajemy obrane i starte na tarce pieczarki. Smażymy, aż wyparuje z nich woda. Dodajemy do mięsa mielonego. Czosnek przeciskamy przez praskę do mięsa. Dodajemy jajko, pietruszkę, sól, pieprz i starty na tarce ser. Dokładnie mieszamy. Napełniamy makaron. Układamy w dużym naczyniu żaroodpornym.  SOS: Do przegotowanej zimnej wody wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Kuchnia Paulettes
Lazania - krok po kroku -lasagne 421

Zaoszczędzi to nam pracy, a efekty będą takie same.SKŁADNIKIopakowanie makaronu lasagne600 g mięsa mielonegocebulapapryczka chilipół szklanki wytrawnego wina700 ml przecieru pomidorowego1/2 l mlekałyżka masłałyżka mąkisólgałka muszkatołowamasło5 łyżek startego żółtego sera typu Parmezan lub Grana PadanoSPOSÓB PRZYGOTOWANIANa dużej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę,  papryczke chili i mielone mięso.  Dodać pół szklanki wytrawnego wina i odparowac

zielonacukinka
PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM 158

udało się coś upichcić 😜 Składniki ▫ 300 g mięsa mielonego ▫ 250 g passaty ▫ 30 g mąki gryczanej ▫ makaron wedle uznania, tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Z doprawionego mielonego mięsa zwilżonymi rękami formować pulpeciki i obtaczać je w mące gryczanej 2. Podsmażyć mielone z obu stron , pod koniec dolać passatę i dusić 10 min co jakiś czas mieszając

Zdrowie i pysznie na talerzu
Penne z fasolką i mięsem 141

wydaje się mega wyzwaniem? Było tak dzisiaj, oby jutra nie było w taki sposób. I powstał makaron...wszak pyszny <3  Składniki 300 g makaronu penne 250 g mięsa mielonego wołowego 150 g fasolki szparagowej 1 cebula 1 marchew (średniej wielkości) 3 łyżki oleju 1 łyżeczka curry 2 łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki cukier sól, pieprz(...)Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu. Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Spaghetti 168

Składniki: 500g mięsa mielonego ( łopatka wieprzowa ) puszka pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów sól, pieprz imbir, papryka słodka i ostra ( do smaku ) szczypta oregano, tymianku, rozmarynu, ziół prowansalskich 1 łyżeczka maggi 3 łyżki oleju parmezan lub żółty ser 375g makaronu Przygotowanie: Rozgrzać olej na patelni podsmażyć mięso, dodać drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy

Gaździnka warzy
Warstwowa zapiekanka makaronowa 189

mielonego drobiowego lub wieprzowego  100g warzyw na patelnie (po włosku, po grecku) 1/4 bakłażana 1/2 małego batata 2 plastry sera żółtego light  przyprawa gyros sól suszona bazylia oliwa z oliwek Sos: 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego ketchup czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy mięso mielone(...)skrapiamy oliwą z oliwek. Posypujemy suszoną bazylią. W naczyniu żaroodpornym na spodzie układamy batata, skrapiamy go oliwą z oliwek i bazylią. Następnie dodajemy bakłażana. Kolejną warstwą jest makaron zmieszany z warzywami, mięsem i sosem. Na wierzch układamy plastry sera żółtego. Pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta