masło Jedną cebulę kroimy w drobną kostkę, pozostałe dwie cebule kroimy w piórka. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju. Następnie mieszamy w misce w mięsem mielonym. Gdy cebula nieco ostygnie, do miski dodajemy jajko, połowę posiekanej drobno natki pietruszki, 1-2 łyżki bułki tartej oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą(...)smażeniu mięsa rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Wrzucamy piórka cebuli i smażymy, aż ładnie się zeszklą. Gdy to nastąpi cebulę przekładamy do garnka z mięsem. Do pozostałego po smażeniu cebuli tłuszczu dodajemy 1-2 łyżki masła i wrzucamy oczyszczone pieczarki (jeśli są duże można je pokroić na mniejsze części). Smażymy do lekkiego zrumienienia, po czym dodajemy do mięsa i cebuli. Garnek
Smaki Na TalerzuSkładniki: - 500 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki wieprzowej) - 1 opakowanie Winiary Pomysł na... Klopsiki w sosie bolońskim - 1 puszka krojonych pomidorów - 1 mała cebula dodatki: - makaron pełnoziarnisty gniazda wstążki Forma: naczynie żaroodporne Przygotowanie: Danie przygotowałam według przepisu, który znajduje się na opakowaniu Pomysł na... Winiary. Jedynie cebulę czerwoną zastąpiłam białą cebulą. Mięso mielone mieszam(...)Wszystko dokładnie mieszam. Z mięsa robię małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucam je do woreczka, który znalazłam w opakowaniu z przyprawą. Całość zalewam powstałym pomidorowym sosem. Zamykam worek specjalnym zamknięciem i przekładam do naczynia żaroodpornego. Tak przygotowane klopsiki wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika: 190 °C Czas pieczenia: 35 minut W czasie pieczenia gotuję makaron. Gotowe danie wyciągam
Kuchnia co dniaIlość: 4 porcje Czas przygotowania: 30 min Składniki: – makaron Barilla Casarecce – 500g mięsa mielonego wołowego – pęczek rzodkiewek – pół brokuła – kiełki brokuła – 50 ml oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego nierafinowanego – przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, chili pieprz cayenne, papryka czerwona – sok z 0,5 cytryny – 2 łyżki syropu klonowego – olej(...)rzepakowy Przygotowanie: 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Brokuła ugotować na parze. Podzielić na mniejsze różyczki. 3. Do mięsa mielonego dodać 2 łyżki oleju rzepakowego/oliwy z oliwek oraz przyprawić solą, pieprzem, chili i papryką czerwoną. Dokładnie wymieszać. Ulepić małe kulki i usmażyć na patelni z olejem rzepakowym. 4. Rzodkiewkę umyć i pokroić. 5. Przygotować sos: połączyć
Podwójnaporcjaopakowania makronu razowego u mnie penne 400 g mięsa mielonego z indyka 2 łyżki dobrego jakościowo ketchupu suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 1 żółta papryka garść rukoli mała cukinia 1 kulka mozzarelle sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Makaron gotujemy al'dente. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ketchup, sól, pieprz, suszone pomidory
kruche babeczkimielonego mięsa z indyka 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki bulionu warzywnego Sól, pieprz, zioła prowansalskie 2-3 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ryżowej do obtoczenia kuleczek (bezglutenowa) ale można każdej innej Paczka makaronu spaghetti(...)części wody). Na łyżce oliwy zeszklić pokrojoną drobno cebulę , po chwili dodać czosnek. W malakserze zmiksować kaszę i po kolei dodawać: natkę pietruszki, podsmażoną cebulę z czosnkiem, mięso mielone, przyprawy i jajko. Z powstałej masy formować zwilżonymi rękami małe kulki, obtoczyć w mące a następnie podsmażyć na lekko złoty kolor z obu stron
Moja Mama GotujeMąż, tak bardzo mu smakowały, że zniknęły w mgnieniu oka, co akurat mnie bardzo cieszy. Lubię, kiedy talerze pozostają puste! Składniki na 10 sztuk: 10 sztuk makaronu cannelloni 500g mięsa mielonego z szynki 1 czerwona cebula 3 łyżki bułki tartej + do panierowania ½ szklanki mąki pszennej 2 małe jajka Sól, pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia(...)200ml wody 100g śmietany 18% ½ płaskiej łyżeczki pieprzu ½ płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka masła Sposób przygotowania: Makaron cannelloni wrzucamy do gotującej się wody na 1 ½ minuty. Odcedzamy i osuszamy, a następnie układamy w odstępach obok siebie na wysypanej mąką desce. Mięso doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy bułkę tartą. Gotowym nadziewamy obgotowane i przestudzone rurki makaronowe. Obtaczamy
Kuchnia w czekoladziechodził za mną taki makaron. Miałam rozmrożone mięso mielone, muszle kupiłam już jakiś czas temu i czekały, aż je wykorzystam. Ponieważ mięsa było mało, to ugotowałam tylko 5 muszelek. I to było w sam raz na jedną porcję :) Składniki: 5 dużych muszli makaronowych ok. 100-150 gramów mięsa mielonego (tyle mniej więcej mi zostało) 2 plastry sera(...)minut i jedna muszla mi pękła. Proponuję gotować ok. 8 minut i po tym czasie sprawdzić Gdy makaron się gotuje, obieramy i myjemy pieczarki, kroimy w kosteczkę Cebulę również obieramy i kroimy w kosteczkę Na patelnię wrzucamy mięso z cebulą i pieczarkami i smażymy na małym ogniu doprawiając pieprzem Ser żółty kroimy w kwadraty Podsmażone mięso z cebulka i pieczarkami
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki: 1 łyżka masła 18 0 g mięsa mielonego 1 cebula 100 g makaronu 2 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku pół żółtej papryki 2 ząbki czosnku kilka czarnych oliwek só l, pieprz szczypta tymianku i imbiru łyżeczka ostrej pasty paprykowej 2 łyżki śmietany 1 łyżka sera Ricotta opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola Przygotowanie: Na patelni roztopić masło
Gaździnka warzyniecierpliwością oczekiwałam sukcesu. Ostatecznie był, ale nie obyło się bez podbicia smaku. Składniki: 250 g mięsa mielonego 150 ml śmietany 18% opakowanie makaronu penne 1 mały por kilka większych pieczarek śmietankowy serek topiony opakowanie "Pomysłu na...Serowy garnek" sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Uformować małe pulpeciki. Każdy z nich
Pasja Smakumakaron, z odrobiną oliwy lub oleju i osoloną wedle uznania, gdy woda zacznie wrzeć, wrzucamy makaron, aż uzyskamy stopień al'dente. Gdy nasz makaron zacznie się gotować na rozgrzaną patelnię wkładamy mielone mięso drobiowe, musimy je przysmażyć do złocistego koloru, uważajcie żeby go nie spalić. Na podsmażone mięso układamy szpinak, może być w całości zamrożony, możecie użyć(...)zawsze wszystko z głową. Uważajcie również na zioła, nie każdy lubi je w dużych ilościach, jeżeli posiadacie szałwię jest to również odpowiedni moment na dodanie jej. Ugotowany makaron, ląduje na patelni razem z sosem lub sos ląduje w garnku z odcedzonym makaronem. Smacznego
Kuba Gotujebardziej spaghetti bolognese. Jedno z moich ulubionych dań. Nie jestem zwolenniczką kupnych sosów, dlatego w tym przepisie nie spotkasz makaronu z mięsem polanego mazią ze słoika. Składniki: 2 puszki pomidorów krojonych 300 g mięsa mielonego z indyka 300 g makaronu spaghetti 30 g tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej(...)kosteczkę i szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną soli. Po chwili dodajemy mięso, cały czas mieszając i starając się rozdrobnić je jak najbardziej. Dodajemy słodką paprykę, oregano, sól i pieprz (według uznania). Dodajemy pomidory i gotujemy na małym ogniu około 40 min. aż sos się zredukuję. Makaron gotujemy al dente i podajemy z sosem, parmezanem i świeżą bazylią
Dominacja smakuZapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem...Dwie warstwy cienutkich plasterków ziemniaków.Między nimi mięso mielone podsmażone z cebulą.Przyprawione czosnkiem i słodką
Gospodyni MiejskaKolejne wielkie i smaczne gotowanie z Jamar! Do przygotowania mojej zapiekanki wykorzystałam passatę tej polskiej firmy. Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym zapiekana pod serem w sosie beszamelowym. Dużo ziół, wyczuwalne pomidory, świeże warzywa - pieczarki, pomidory, papryka, cebula, delikatny aromat gałki muszkatołowej, ostrej papryczki i curry. Jest sycąco, prosto, smacznie, tak jak lubimy. Zapiekankę podaję ze świeżo(...)serem, wierzch po upieczeniu będzie chrupiący. Taki mięsno-warzywny farsz świetnie nadaje się do przygotowania lasagne, wystarczy zamienić makaron na płaty do lasagne. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 400 g makarony świderki, zamiennie kokardki, kolanka, makaron krótki 1 cebula 2 duże pieczarki 3 ząbki czosnku połowa ostrej papryczki 1 pomidor 1 czerwona papryka 400 ml passaty, przecieru
Zasmakuj Kuchnipewno wyjdzie nam na zdrowie. 400g makaronu szpinakowego 500g mięsa mielonego 2 cebule 4 marchewki 3 średniej wielkości cukinie 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, ostra papryka olej ser żółty do posypania 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso mielone, które obsypujemy solą, pieprzem i papryką. Smażymy
Szefowa kuchnichoć raz wypróbować, a na pewno zrobicie je po raz kolejny. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 8 Klopsiki w sosie śmietankowym 60 dag mięsa mielonego (dowolnego) 25 dag makaronu penne 1 duży por 2 i pół szklanki mleka 1 szklanka śmietany 18% pół szklanki sera żółtego 2 jajka 1,5 łyżki mąki 1 łyżka margaryny garść(...)śmietanę połączyć razem dodać mąkę i dobrze roztrzepać. Zalać podsmażony por i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Przyprawić solą i pieprzem i odstawić do wystygnięcia. KLOPSY: Do miski wkładamy mięso dodajemy jajka, sól, pieprz do smaku oraz drobno pokrojoną pietruszkę (gdy mięso jest zbyt rzadkie, można dodać odrobinę bułki tartej). Na chwilę wyrabiamy mięso ręką i formułujemy nieduże klopsiki
Gotuję Testuję