mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:114/181)

Spagetti z mięsem i fasolą czerwoną 180

moim domu uwielbiamy makarony pod różną postacią. Tym razem przedstawiam spagetti w sosie pomidorowym z mięsem i czerwona fasolą. Składniki: 1/2 kg łopatki 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku puszka fasoli czerwonej konserwowej 1 szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz zioła prowansalskie bazylia, oregano 1 liść laurowy 2 ziela angielskie spagetti Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na patelni(...)złoty kolor (na łyżeczce smalcu). dodajemy czosnek. Łopatkę mielimy na dużych oczkach. dodajemy do cebuli. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i opłukaną fasolę czerwoną. Zalewamy 1 szklanką wody. Gdy całość się zagotuje dodajemy sól i pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy ok. 15 minut. Następnie  dolewamy przecier pomidorowy i przyprawiamy ziołami (zioła prowansalskie, bazylia, oregano). Gotujemy jeszcze

tojestpyszne.blogspot.com
Włoskie Pierożki Agnolotti 218

Szpinak doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem. Odlewamy nadmiar płynów i odstawiamy do przestygnięcia. Ugotowane mięso wraz z szynka dojrzewającą , suszonymi pomidorami i czosnkiem wyjętym z gotującej się wody z mięsem mielimy na drobno w maszynce. Zmielony farsz dokładnie mieszamy z przyprawami oraz ze szpinakiem.  Przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulę i czosnek siekamy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory(...)minut. Następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Gotujemy jeszcze przez około 10 minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Najlepszym rozwiązaniem jest maszynka do robienia makaronu, która z pewnością zaoszczędzi sporo czasu. Ja użyłam tradycyjnego wałka i niestety trzeba było się trochę pomęczyć. Z ciasta za pomocą radełka wycinamy jak najdłuższe wstęgi o boku około

Mania Gotowania
Ryżowe kotlety mielone (bezglutenowe) 124

Zapraszam na usmażenie kotletów bez dodatku namoczonej bułki, w wersji bezglutenowej, z ryżem. Są naprawdę bardzo smaczne. Polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 szklanka

Kawa z mlekiem
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 317

sucha.   Mięso i słoninę przed mieleniem należy mocno schłodzić, najlepiej w zamrażalce. Powinny być do mielenia odczuwalnie twarde z wierzchu, ale miękkie w środku. Ważne jest to z dwóch powodów – po pierwsze tak naszykowane półprodukty nie zablokują maszynki do mielenia mazią tłuszczową, po drugie – schłodzenie zapobiegnie miażdżeniu włókien mięśniowych a pozwoli na ich prawidłowe pocięcie.   Mięsa na kiełbasę(...)Efektem jest masa mięsna prawie jak homogenizowana– zbita, zgrzana, bez odpowiedniej konsystencji. Najbliżej jej do masy na parówki, do kiełbasy – odpada. Mielimy najpierw schłodzony tłuszcz, następnie schłodzone mięso (oba na średnim sitku ok. 5-6mm). Mieszamy mięso z przyprawami i wlewamy lodowato zimną wodę z octem lub wino czosnkiem, wsypujemy pietruszkę i ser. Całą masę należy teraz wyrobić ręcznie

Karo in the Kitchen
Sos z dynią makaronową 116

Cześć :)Dzisiaj prezentuję produkt na który przez długi czas nie miałam pomysłu... Przedstawiam Wam dynię makaronową :) Dynia makaronowa jest odmianą dyni zwyczajnej, która zawdzięcza swoją nazwę

Pora coś zjeść
Muszle makaronowe z wołowiną 134

wołowiny 1/3 puszki kukurydzy konserwowej 5 pieczarek 10 muszli makaronowych 1 płaska łyżka przecieru pomidorowego 1 jajko 1/3 łyżeczki soli + 1 łyżeczka do gotowania makaronu 1/3 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta ostrej papryki mielonej 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno startego sera żółtego 1 łyżeczka masła + do wysmarowania formy 2 łyżeczki słodkiej 30% śmietanki posiekany drobno szczypiorek(...)osolonej wodzie gotujemy na al dente muszle makaronowe (ok 10-12 minut). Pieczarki myjemy, kroimy w pół talarki i rumienimy na patelni z dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone wołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu

Kuchnia w czekoladzie
Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa? 213

Rozgrzewająca zapiekanka bez mięsaSkładniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i

Moja smaczna kuchnia
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 144

bulionie. Primo to oczywiście danie z makaronu, pieczonego lub nadziewanego, jak lasagne alla Bolognese, cannelloni, pasticcio al forno, czy różne pierożki - agnolotti, ravioli, tortellini – przygotowywane „na bogato”, z dużą ilością mięsa i sera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa, najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka(...)ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich podrobów, ręcznie robione tortellini, jagnięcina i indyk – oto przysmaki północy Włoch. Choć obecnie 90% włoskich dzieci wierzy w Świętego Mikołaja, jest to jedynie tradycja, a raczej moda, przywieziona do Włoch zza oceanu. Święty Mikołaj (Babbo Natale) przynosi

Chilli Czosnek i Oliwa
8 SANTE znaczy zdrowie - Kotlety z soczewicą 130

Składniki : * szklanka czerwonej soczewicy Sante * cebula * ząbek czosnku * garść natki pietruszki * 2 łyżki tartego żółtego sera * 1 jajko * różowa sól himalajska Sante , pieprz , mielona czerwona papryka , przyprawa do mięsa mielonego * 8 łyżek otrębów żytnich Sante * olej rzepakowy  * 5 łyżek mąki pełne ziarno    Przygotowanie : W osolonej wodzie ugotować soczewicę i odsączyć na sitku. Do zimnej dodać(...)starty ser i otręby. Dokładnie wyrobić na zwartą masę. Przyprawić. Uformować kotlety. Z tych składników wyszło 7 kotletów. Panierować w mące i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem i surówką. Zapraszam na stronę sklepu Sante oraz na FB Sante

Magiczne Życie Marty
Kulki drobiowe z makaronem Lubella 5 warzywa w sosie ajvar #lubelloveinspiracje #lubella 149

dostałam zaproszenie do specjalnego konkursu LubelLOVE Inspiracje Blogerów . Zadanie jest bardzo proste jeżeli macie ochotę weźcie również udział w konkursie, należy przygotować kreatywne i smaczne danie z makaronem Lubella MINI, zrobić jego zdjęcie. Ważne jest aby na zdjęciu chwyć na zdjęciu opakowanie Lubella. Całość opublikuj na swoim blogu oraz w kanałach social media z hasłem #lubelloveinspiracje i #lubella(...)łyżki oleju pęczek koperku 1 duża marchewka pieprz świeżo mielony sól 1 czubata łyżka prażonej cebulki 2 łyżki bułki tartej 1 litr wody 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego Przygotowanie: Pierś z kurczaka marynujemy w oleju i przyprawie 5 smaków przez kilka godzin. Następnie mielimy w maszynce do mięsa, razem z marchewką. Ewentualnie marchewkę możemy zetrzeć na tarce

Życie zaczyna się w kuchni
Prosta zapiekanka makaronowa 168

Polecam bardzo prostą ale pyszną zapiekankę makaronową. Do jej przygotowania wystarczy tylko makaron, sos beszamelowy i ser. Ja użyłam serów dojrzewających, które mają ostrzejszy smak ale

Monia miesza i gotuje
Tagliatelle z cukinii 115

danie nie świadczy, że zrezygnowaliśmy z makaronu, oj nie.. :D Tagliatelle z cukinii SKŁADNIKI: 2 cukinie 500g miesa mielonego wieprzowo- wołowego kilka pieczarek 1 cebula przecier z pomidorów sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra, ząbek czosnku do dekoracji parmezan i oliwki Umytą cukinie korzystając z obieraczki do warzyw tniemy wzdłuż w długie paski. Następnie kroimy je nożem(...)przez około 20 minut aż mięso zbrązowieje. Dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i przesmażyć przez pół minuty. Następnie dodać pomidory. Doprowadzić do wrzenia do czym zmniejszyć ogień. Dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu.  Całość posypać parmezanem i udekorować czarnymi oliwkami. Wyszło pysznie, ale nic nie zastąpi prawdziwego makaronu :P  Smacznego

MarciochaKucharzy
Muszle faszerowane boczkiem z sosem pomidorowym 154

skórki 1 łyżka cukru 300ml bulionu warzywnego sól i pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Następnie mielimy usmażone mięso w robocie kuchennym. Przekładamy do miski i dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cukinię i serek. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.   Przygotowujemy sos: na patelni rozgrzewamy(...)naczynia żaroodpornego wlewamy ciepły sos. Każdą z muszli faszerujemy mięsem i układamy w naszymi lekko zanurzając w sosie. Naczynie przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut aż sos zabulgocze. Po tym czasie ściągamy folie i pieczemy jeszcze przez 10 minut, aby makaron był chrupiący na wierzchu. Powrót na górę

Smaczna Strona
Chili con carne 148

czerwona - duża 1 papryka zielona - śœrednia 1/2 szkl. soku pomidorowego - lub więcej, wedle uznania olej - do smażenia Posiekaną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać mięso mielone i smażyć aż zbrązowieje ok 15 minut. Dołożyć pokrojone w większą kostkę papryki i poddusić na wolnym przez 10 minut aż zmięknie. Następnie dodać fasolę i kukurydzę(...)minut.  Na końcu dolać ketchup, sos sojowy, sos worcestershire i kilka kropel sosu tabasco do smaku - ma być pikantnie! Dusić jeszcze pod przykryciem ok 5 minut. Podawać z makaronem śœwiderki ugotowanym al dente

Grunt to przepis!
Kotleciki z wędzonego pstrąga 220

suszonego koperku * 1/4 łyżeczki papryki w proszku oraz chili * 1 cebula * 1 łyżeczka ostropestu mielonego (opcjonalnie) Mięso z pstrągów dokładnie oddzielamy od ości i ręką mieszamy z przyprawami. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, po czym dodajemy do ryby. Mięso mieszamy z twarogiem oraz cebulą, (opcjonalnie dodajemy ostropest). Możemy spróbować do smaku, i ewentualnie dodać(...)więcej soli. Formujemy kotleciki i smażymy na 2 łyżkach oleju, około 4-5 minut z jednej strony.  Idealne do ziemniaków, ryżu, kaszy lub makaronu, czyli do wszystkiego

Klasyka Gotowania

Proponowane wyszukiwania