sojowego 1 łyżka oliwy Przyprawy: sól, pieprz bazylia świeża i suszona tymianek słodka papryka opcjonalnie szczypta chilli + makaron (ja użyłam jasny żytni) Wykonanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną cukinię. W międzyczasie mięso doprawić przyprawami i dodać do warzyw. Całość delikatnie podsmażać ok 10 minut (ciągle odwracając), następnie dodać pomidory i sos sojowy
Tradycyjna Kuchniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Były już sajgonki klasyczne z mięsem mielonym ( klik ), więc tym razem przepis na popularne (w Tajlandii i Wietnamie) spring rolls’y, czyli świeże sajgonki, których nie smaży się w oleju. Obie wersje są bardzo smaczne, z tymże ta - oczywiście jest zdrowsza. Sami się przekonajcie, która Wam najbardziej odpowiada(...)często robię obie! (6 sztuk) 6 płatów papieru ryżowego Farsz: 50-60g makaronu ryżowego (użyłam wstążek) 12-15 krewetek marynowanych 4-5 łyżek kukurydzy konserwowej 2 liście sałaty karbowanej Sos kremowo-serowy: (*) 300 ml śmietany 18% 100g żółtego sera gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotować sos. Do rondelka wlać śmietanę i wymieszać z startym (na drobnych oczkach
Di gotujemielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wkładamy mięso, bułkę
słodki bratekpatelni. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Zrumienić je i dodać mielone mięso i czosnek. Udusić mięso. Posolić i popieprzyć. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać 2min. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Składniki sosu wymieszać. Upieczone bakłażany ułożyć w żaroodpornym naczyniu i faszerować mięsem. Udekorować pokrojonym na plaster pomidorem. Wlać sos i piec 20 min. Potem wsypać(...)posiekaną pietruszkę i znowu piec 5 min. Podawać z kaszą gryczaną, makaronem lub ryżem. Dobra rada : można upiec większą liczbę bakłażanów i zamrozić w lodówce na inną okazję. Artykuł İMAM BAYILDI, czyli bakłażan z mięsem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisymielone wołowe 1kg – wybierz ładny, chudy kawałek wołowiny i niech zmielą to przy tobie. Mięso ma mieć ładny czerwony kolor. Ma pachnieć mięskiem a nie zdechłym lisem, albo szatnią męską po meczu. 2. Jarzynkę na rosół – sprzedają to na tackach. Masz tam zestaw jarzyn ci potrzebnych. Więc unikniesz biegania w obłędzie za marchewką, porem i selerem. 3. Makaron
ladykitchenKuskus łączy cechy makaronu i kaszy, a ja często przygotowuję go do dań mięsnych lub wykorzystuję jako składnik sałatek i innych dań: Sałatka z rydzów i kuskus Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska Kluski z kaszy kuskus Kotlety mielone z kaszą kuskus zamiast bułki Sałatka warzywna z kuskus Kuskus z warzywami to bardzo kolorowy, smaczny(...)tego pożywny dodatek do mięsa. Kuskus może też być podany samodzielnie, jest świetny na zimno, jak i na ciepło. Delikatny kuskus doskonale komponuje się z kolorową papryką, marchewką, czerwoną cebulą, ogórkiem i pietruszką. Całość doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki oraz podajemy z kurczakiem. Warzywa ilość dowolna, ale dobrana proporcjonalnie do ilości kuskus, kroimy w bardzo drobną kosteczkę i wrzucamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmielone i przeciśnięty przez praskę czosnek.Smażymy aż mięso nie będzie różowe.Dodajemy passatę, bulion wołowy i kurczakowy.Zagotowujemy.Dodajemy kukurydzę i groszek. Gotujemy około 5 min. Płuczemy kurki z marynaty. Kroimy paprykę. Dodajemy do garnka i gotujemy dalsze 3 min. Doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Dodajemy serki topione do zagęszczenia sosu.Wyłączamy po rozpuszczeniu serków.Gotujemy makaron spaghetti
Smaki Edytymarchewki500 gr mielonego wolowego5 łyżek wina czerwonego2 łyżki koncentratu pomidorowego1 jajko100 gr startego parmezanu100 gr startego miękiego sera100 gr sera mozzarella500 gr sera ricotta150 gr pieczarek sól, pieprz I makaron na lasagne Wykonanie:Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, marchew- pokrojoną w półtalarki I wędzoną szynkę. Smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso. Smażymy aż mięso przestanie być czerwone.Na
Smaki Edytyłyżka papryki słodkiej mielonej 1 płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta pieprzu czarnego mielonego 2 łyżki majeranku 1 płaska łyżeczki czosnek granulowanego ½ łyżeczki soli Sposób przygotowania: Makaron łazanki gotujemy al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Ugotowany przelewamy na rondelku zimną wodą i częścią (około 2/3) wylepiamy spód i boki(...)Tortownicę uprzednio dokładnie smarujemy masłem. Pierś z indyka kroimy w kostkę, obsmażamy na patelni z łyżką oleju wraz z przyprawami. Kawałki indyka przekładamy do formy wyłożonej makaronem. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu z przyprawami rumienimy posiekaną cebulkę i drobno pokrojony czosnek. Posypujemy kawałki indyka. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobne paseczki. Wsypujemy do tortownicy. Na papryce
Kolorowy PrzepisownikCzy jedliście kiedyś kiełbasę chorizo? Ja dzisiaj po raz pierwszy spróbowałam i jestem zachwycona, bo uwielbiam takie smaki. To hiszpański przysmak, kiełbasa wieprzowa, o charakterystycznym
Moja smaczna kuchniaCzy jedliście kiedyś kiełbasę chorizo? Ja dzisiaj po raz pierwszy spróbowałam i jestem zachwycona, bo uwielbiam takie smaki. To hiszpański przysmak, kiełbasa wieprzowa, o charakterystycznym
Moja smaczna kuchniaoliwy. Na gorącą patelnię wrzucić plastry schaby i obsmażyć. Schab musi zmienić kolor, zamknąć pory mięsa. W ten sposób nie będzie suche. Nie musi być brązowe, tylko lekko przyrumienione. Zdjąć z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Doprawić dopiero teraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić pozostałe masło i obsmażyć cebulkę(...)godzinę i 30 minut. Naczynie musi być przykryte. Czas pieczenia zależy od rodzaju schabu, czasami trzeba lekko przedłużyć czas. Zawsze radzę sprawdzić i posmakować. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Udekorować pozostałym koperkiem. Jak macie elektryczny garnek do wolnego gotowania to ułożyć wszystko w ten sam sposób. Nastawić na wolne gotowanie i gotować 2 godziny. Pycha polecam
Kuchnia Pokoleńczęsto go robię bo wszystkim smakuje. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt. Pieprz mielony 1 łyżeczka Papryka mielona wędzona ½ łyżeczki Masło 2 łyżki Olej rzepakowy 4 łyżki Śmietanka kremówka 150 gram Sól do smaku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Następnie natrzeć pieprzem i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i masłem. Posypać wędzoną(...)papryką i dusić przez 15 minut, stale mieszając. Zalać całość śmietanką, posolić do smaku, lekko odparować i podawać z makaronem
Tradycyjna Kuchniamakaronem gdzie indziej bez mięsa. U nas z ziemniakami a moi panowie nie wybaczyliby mi zupy bez mięsnej wkładki :) A na dodatek pyszne chrupiące placki ziemniaczane :) Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 400g kurki (grzyby) 4-5szt. średniej wielkości ziemniaki 300 g włoszczyzna w paskach Około 2,5l wody szczypta czosnku granulowanego sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony
W garach u Gosipesto pomidorowego z papryką i bazylią od Greckie Przysmaki 2 większe pieczarki około 2 garści makaronu (ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone w małą kostkę mięso (pierś z kurczaka). Całość doprawiamy słodką czerwoną papryką, pieprzem i solą ziołową. Mieszamy aby przyprawy
Słodkie okruszki