mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:100/181)

Gulasz na winie z indykiem i pieczarkami 170

Polecam szczególnie z makaronem lub chlebem, którym można moczyć w pysznym, lekko kwaskowatym śmietanowym sosie. Mięso w nim staje się kruche i soczyste, a pieczarki głębokiego smaku. Polecam wszystkim, nie tylko w zimie! ;) Składniki: 400 g piersi indyczej pokrojonej w grube plastry skórka cytrynowa pieprz cytrynowy sól 250 g ciemnych pieczarek czarny pieprz świeżo mielony 4 łyżki  oliwy(...)słodkiej śmietanki 30% 1. Mięso w plastrach posypać z dwóch stron solą, pieprzem cytrynowym i skórką cytrynową i zamarynować przez noc w lodówce. Następnie pokroić w duże kawałki i obsmażyć krótko na mocnym ogniu z każdej strony. 2. Pieczarki obsmażyć tak samo na tej samej patelni, obficie posypując je czarnym pieprzem. 3. Przełożyć mięso i grzyby do garnka z wodą

Kuchnia Prezydentowej
FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ II - SZPINAKOWO DROBIOWE SPAGHETTI 131

Dzisiaj przygotowałam na obiad spaghetti ze szpinakiem i mięsem mielonym drobiowym.  Idealne danie, które dostarczy nam energii oraz nasyci.  Do takiego obiadu nie potrzeba zbyt wiele produktów. Sos opiera się na bazie jogurtu naturalnego z małym dodatkiem śmietany słodkiej 12 %.  Jak wiadomo szpinak jest bardzo zdrowy i zawiera to co najlepsze dla naszego organizmu, także wspiera(...)słodka 12 % ok. 100 ml.  czosnek 3 duże ząbki masło 1 łyżeczka Dodatkowo: makaron spaghetti pełnoziarnisty 1 op.  Metoda: Makaron ugotować al dente.  Szpinak odmrozić w mikrofalówce, odlać nadmiar wody. Czosnek zmielić razem z filetami drobiowymi. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Mięso podsmażyć na rumiano. Dodać szpinak, śmietanę i jogurt. Chwilę dusić, aż sos lekko odparuje

Kuchnia Paulettes
Papryka faszerowana mięsem 137

warzywa są właśnie takim daniem. Tym razem, ponieważ mamy sezon na paprykę, postawiłam wykorzystać kolorowe papryki - różne kolory tego warzywa ładnej będą wyglądały na talerzu. W środku mamy mielone mięso wieprzowe i drobiowe oraz nieco ryżu. Danie bardzo klasyczne i odpowiednie na jesienne chłodne dni. Zapraszam po przepis 😋. Parę słów o papryce Papryka  jest rośliną należącą(...)papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę pasta z czerwonej papryki dla leniwych konserwowe papryczki chili pieczona papryka jajecznica z czerwoną papryką Papryka faszerowana mięsem Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 500 g mielonego mięsa

Kulinarne przygody Gatity
kasza jęczmienna średnia z pieczarkami,indykiem w papryce żółtej... 162

Składniki: kasza jęczmienna średnia 1 szklanka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso gulaszowe z indyka 30 dag, cebula 1 sztuka, pieczarki 40 dag, kucharek 2 łyżeczki, pieprz

W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle z dynią Hokkaido, kolorową papryką ,cukinią w pomidorach , z nutką imbiru 294

świeżego kłącza imbiru czosnek pół łyżeczki curry lubczyk cukinia baby papryka czerwona, zielona, żółta dynia Hokkaido, gdyż tą przyrządzamy ze skórką puszka krojonych pomidorów parmezan Na początku gotujemy makaron al dente. Międzyczasie na oleju rzepakowym podsmażamy czerwoną cebulę i dodajemy do niej curry i starty świeży imbir. Po 2 minutach dodajemy paprykę, cukinię i dynię. Podsmażamy. Jeśli lubimy to koniecznie(...)mielony pieprz i sól W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Dodajemy olej rzepakowy. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty, uważając aby nie powstały grudki.Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy. Wlewamy do sosu pomidorowego. Beszamel to naturalny sos, który idealnie komponuje się z mięsem, makaronem

Z Kuchni Do Kuchni
Sos pomidorowy 158

dowolnego mielonego mięsa, najlepiej piersi z indyka cebula oliwki ząbek czosnku zioła 300g makaronu/ryż  Mięso podsmażyć krótko na oleju rzepakowym, chodzi o to, żeby nie traciło swoich soków w czasie dalszego gotowania. Jeśli używamy świeżych pomidorów, sparzyć je, obrać ze skórki, pokroić w dużą kostkę i gotować przez 20 minut, aż się rozpadną. Pomidory i mięso wrzucić(...)leciutko bulgotał i gotować przez 1-1,5, wtedy sos jest najlepszy. Można też zrobić wersję szybką, dla wygłodniałych bestii i wystarczy gotować sos 20-30 minut. Podawać z makaronem albo ryżem. Mój mąż lubi też jeść ten sos jako ciepłe śniadanie z pieczywem. Smacznego! Zdjęcia pochodzą jeszcze z grudnia, ależ Tosia była wtedy jeszcze malutka, niewiarygodne

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kasia Bosacka "Wiem, co jem" Przepisy z programu 140

których będziemy zadowoleni czyli : np. szarlotka na skróty, makaron aglio-olio, pasta pomodoro, najszybsza sałatka świata, zupa krem z zielonego groszku itd. Wyższa szkoła jazdy - czyli przepisy dla kulinarnych maniaków. Dla tych, którzy nie boją się włożyć do piekarnika dużego ptaka, zanurzyć rąk w misie pełnej mięsa mielonego i surowych jaj, albo zmierzyć się z twardym kokosem, wodnistą marakują

kruche babeczki
Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym 169

polecam Wam pulpety w sosie pieczarkowym . Ja podałam z makaronem, ale również smakują z ziemniakami czy kaszą. Do tego surówka i już obiad gotowy. Na blogu znajdziecie również pulpety w sosie koperkowym czy pulpety w sosie pomidorowym . Ja lubię wszystkie i chętnie je robię. Taki sposób na wykorzystanie mięsa mielonego. Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula

O kuchni z uczuciem
Brukselka curry z zurawiną 155

Bardzo smaczna jako dodatek do dań rybnych i z mięsem. Z makaronem lub kluseczkami świetne danie dla wegeterian. Wersję brukselki z orzechami włoskimi znajdziesz tutaj. Obie polecam! Składniki: 1 kg brukselki 80 g suszonej żurawiny 40 g płatków migdałowych 1 łyżka curry 1 łyżeczka garam-masala 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta ziela angielskiego 2 łyżki masła

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 115

Gotujemy do miękkości warzyw.  Pod koniec dodajemy makaron i sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.  Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.  Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej

R'n'G Kitchen
Spaghetti bolognese z mięsnymi pulpecikami 164

spaghetti bolognese w nieco inny sposób. Mianowicie, nie dodaje mięsa do sosu, ale robi z niego małe pulpeciki, które układa później na makaronie i polewa sosem. Postanowiłam i ja przygotować taką wersję tej potrawy. Mnie osobiście bardziej odpowiada, ale dzieci wolą wersję tradycyjną. Stwierdziły, że to spaghetti z kotletem mielonym". Czytaj więcej

Wiem co jem
Sajgonki z wołowiną i warzywami 218

wołowiny ( może być gulaszowa ) 100 g makaronu sojowego kawałek słodkiej , cienkościennej papryki np Ramiro lub Marconi Red 2 szalotki 1/2 marchewki 1/2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 płaska łyżeczka chilli lub mniej jeśli nie lubicie ostrości 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżka, ciemnego, sosu sojowego kawałek korzenia imbiru , startego(...)smażenia Marchewkę , szalotkę i seler naciowy , tniemy w małe , cienkie słupki ( jak zapałki ) . Czosnek drobniutko siekamy . Mięso także siekamy drobno .Na patelni rozgrzewamy nieco oleju , podsmażamy pocięte warzywa , z czosnkiem , dokładamy mięso i wszystkie przyprawy , smażymy około 5 minut . Dodajemy ugotowany, pokrojony , makaron ( według instrukcji producenta , gdyż niektóre się gotuje , inne tylko zalewa wrzątkiem ) . Podsmażamy jeszcze minutkę , odstawiamy do wystygnięcia

Ogrodnik w podróży
Bulion azjatycki z klopsikami i spaghetti z marchewki 133

Bardzo lubię kuchnię azjatycką, bardzo często wykorzystuje jej elementy w swoich daniach. Tym razem w azjatyckim bulionie pojawił się nietypowy makaron, bo… warzywny Spaghetti z

Pasja Smaku
Zupa pieczarkowa z mięsem 211

jest sycąca i  bardzo smaczna, można ją podać z ziemniakami ugotowanymi osobno, lub makaronem, pyszotka, polecam :)   1 golonka wieprzowa bez skóry 1-2 łyżki suszonej włoszczyzny 3 kulki ziela ang. parę ziarenek pieprzu 60 dag pieczarek 1 cebula olej kokosowy sól i pieprz mielony do smaku natka pietruszki śmietana lub jogurt Zaczynam od ugotowania golonki, gotuję(...)razem z włoszczyzną, zielem angielskim, dodaję pół łyżeczki soli i parę ziarenek pieprzu.  Gotuję do miękkości mięsa, później mięso obieram od kości, dzielę na kawałeczki i podaję z zupą. Pieczarki kroję w plasterki i przepłukuję. Cebulę obieram, kroję drobniutko i przesmażam na oleju kokosowym do cebuli dodaję pieczarki i duszę chwilę razem Następnie pieczarki i cebulę przekładam do wywaru

Takie tam pichcenie
Pulpeciki wołowo-wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym 143

niczego. Mając do dyspozycji trochę mielonego mięsa, pęczek włoszczyzny i znalezioną w otchłani kuchennej szafki puszkę pomidorów wyczarowaliśmy naprawdę smaczne danie. Takie trochę polskie, trochę włoskie - jednym słowem pyszne. Bo przecież nikt nie powiedział, że nie można łączyć na jednym talerzu różnych kuchni :) SKŁADNIKI: Obiad dla 2 osób. 250 g miesa mielonego wołowo-wieprzowego 2 łyżki oleju(...)łyżeczka ziół prowansalskich kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz do smaku makaron, np. pełnoziarniste penne (200 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Cebulę, marchewkę, pietruszkę, pora, zielone części selera i czosnek kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy warzywa na oleju, aż będą miękkie. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Mieszamy mięso z warzywami, jajkiem, doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy z masy mięsno-warzywnej

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania