mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:95/181)

Dynia makaronowa po bolońsku 303

mięsem, czyli taki, który podajemy z makaronem spaghetti. U mnie zamiast makaronu, dynia, której miąższ przypomina niteczki. Tradycyjne danie w zupełnie nowej i jakiej smacznej odsłonie. Polecam ;) 100% olej rzepakowy Wielkopolski 1 dynia makaronowa 100 g sera typu feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej(...)puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2- 4 łyżki tartego parmezanu oregano bazylia papryka słodka mielona pieprz czarny mielony sól Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać mielone mięso i mieszając dokładnie obsmażyć. Wlać pomidory, koncentrat pomidorowy i przyprawić. Chwilę dusić, a kiedy sos zgęstnieje odstawić

https:KKuchniaMniam
Faszerowane łódeczki z cukinii 225

teraz do woli. Lubię używać cukinię w swojej kuchni. Leczo uwielbiamy, makarony z cukinią także. Nie dawno wypróbowałam faszerowane łódeczki z cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie cukinie 25 dag mięsa mielonego- u mnie wieprzowe 1 duży pomidor 1 średnia papryka 1/2 cebuli(...)piekarnik na około 190-200 stopni, a następnie przygotowujemy patelnię, olej i zabieramy się za robienie farszu: Na rozgrzaną patelnię dodajemy cebulkę, podsmażamy na złoty kolor. Do cebuli dodajemy mięso mielone, potem kolejno paprykę, pomidory i miąższ z cukinii. Gdy papryka i cukinia zmiękną,a mięso będzie odpowiednio usmażone, doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawami. U mnie kurdybanek suszony

Justa próbuje gotować
Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 154

Bardzo lubię kotlety mielone, ale lubię też z nimi eksperymentować i dodawać coś nowego. Były już  kotlety z niespodzianką , a dzisiaj kotlety z

kuchnia doski
Delikatne spaghetti z duszonym kurczakiem i warzywami 265

bazie mięsa mielonego zastąpiłam lekkim sosem pomidorowym z  duszoną piersią z kurczaka oraz warzywami. Doskonały pomysł na obiad lub lekką kolację ! Polecam zwłaszcza osobom dbającym o linie lub tym, którym znudziło się tradycyjne spaghetti :)   Składniki: -jedna pierś z kurczaka -pół czerwonej cebuli -pół papryki (użyłam czerwonej) - puszka pomidorów w puszce - kilka różyczek brokułu -natka pietruszki - makaron żytni(...)obieramy oraz również kroimy kostkę.  2. Do garnka wlewamy trochę wody, pokrojonego kurczaka przyprawiamy przyprawą do kurczaka oraz odrobiną carry i wrzucamy do garnka.  Przykrywamy przykrywką by mięso mogło się udusić. 3. W drugim garnku będziemy dusić warzywa. Naczynie również wypełniamy odrobiną wody i wrzucamy najpierw cebulę. Po chwili dorzucamy pokrojoną paprykę i dusimy.  Gdy warzywa będą

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Makaron z kurczakiem, brokułami i ziołami o nucie ostro miętowej (danie z woka) 226

mięta świeżości.  Składniki: 1 świeży brokuł, 0,5 kg polędwiczek z kurczaka (ok. 8 szt.), 400 g makaronu np. casarecce Barilla, 2 duże ząbki czosnku, 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, olej rzepakowy smakowy papryka ostra, bazylia, pomidory, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, gałązka świeżego lubczyku, 2 pęczki szczypiorku, świeża mięta (posiekane listki 2 garście), ser twardy(...)tylko pokrojoną łodygę (różyczek nie dodajemy!). Całość podsmażamy, kilka min, często mieszając. Dodajemy polędwiczki razem z sosem sojowym, wszystko razem smażymy, do momentu, aż mięso będzie miękkie. W tym samym czasie nastawiamy wodę na makaron i gotujemy na al dente, soli dodajemy mniej niż zawsze. Szczypiorek, miętę drobno siekamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy makaron, dużą ilość mięty, szczypiorku, sparzone różyczki

Moniki Smakołyki
Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym 428

kurczaka z sosem miodowo-musztardowym i makaronem – gdy mamy ochotę na słodko-musztardowe smaki. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 3 średnie nogi / 3 udka + 3 podudzia z kurczaka (900g) Marynata 4 łyżki płynnego miodu 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka(...)tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka soli Sos 200 ml słodkiej śmietany 30% 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy Dijon szczypta białego pieprzu Do podania 150 g makaronu muszelki świeży tymianek do smaku i dekoracji Instrukcje W większej misie, w której swobodnie zmieści się mięso z kurczaka, sporządzamy marynatę mieszając dokładnie

Kulinarna Pokusa
Szpinakowe tagliatelle z sosem carbonara 207

ziemią ugotować sobie z nich coś ciepłego i kalorycznego, a więc jajka, suszone mięso i makaron.                  Reasumując, zrobiłam w końcu carbonarę, ale taką, która według mnie najlepiej pasowała do szpinakowego makaronu, ale nie odbiegającą daleko od tradycyjnej.  Czy była klasyczna? Prawdę mówiąc, nie wiem(...)makaron (podobno carbonarę podaje się zawsze z długim makaronem, czyli odpowiednie będą spaghetti, tagliatelle, papardelle) 100-150 g surowego boczku 2 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietanki 36% 3 żółtka z dużych jajek, jeśli mamy małe jajka trzeba dodać jeszcze 1-2 30 g startego parmezanu 2-3 łyżki natki pietruszki łyżka białego octu balsamicznego sól, sporo świeżo mielonego

Kuchnia Prezydentowej
Spaghetti alla bolognese 142

Spaghetti alla bolognese albo jak mawiają Włosi spaghetti z Ragu’ alla Bolognese czyli klasyczne, najprostsze i według mnie najlepsze na świecie spaghetti. Składniki: 3/4 kg. makaronu spaghetti 5 łyżek oliwy 1/2 kg chudej mielonej wołowiny cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 ząbków czosnku puszka pokrojonych pomidorów łyżki startego parmezanu bazylii trochę sól pieprz Przygotowanie: Na patelni podgrzać 3 łyżki(...)Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Na drugiej patelni podgrzać resztę oliwy, zeszklić cebulę. Dodać koncentrat, dusić 5 minut. Usmażoną cebulę wymieszać z mięsem. Dodać pomidory w zalewie, czosnek i bazylię . Wymieszać, dusić ok. 20 minut. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, polać sosem, posypać parmezanem, ozdobić świeżą bazylią. Smacznego. Podoba Ci się ten przepis? Pokaż go innym

Smaczne Potrawy
Spaghetti alla bolognese 122

Spaghetti alla bolognese, albo jak mawiają Włosi spaghetti z Ragu’ alla Bolognese czyli klasyczne, najprostsze i według mnie najlepsze na świecie spaghetti. Składniki: 3/4 kg. makaronu spaghetti 5 łyżek oliwy 1/2 kg chudej mielonej wołowiny cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 ząbków czosnku puszka pokrojonych pomidorów łyżki startego parmezanu bazylii trochę sól pieprz Przygotowanie: Na patelni podgrzać 3 łyżki(...)Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Na drugiej patelni podgrzać resztę oliwy, zeszklić cebulę. Dodać koncentrat, dusić 5 minut. Usmażoną cebulę wymieszać z mięsem. Dodać pomidory w zalewie, czosnek i bazylię . Wymieszać, dusić ok. 20 minut. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, polać sosem, posypać parmezanem, ozdobić świeżą bazylią. Smacznego. Podoba Ci się ten przepis? Pokaż go innym

Smaczne Potrawy
"Spaghetti" z dyni makaronowej z klopsami ze słonecznikiem i płatkami owsianymi 132

danie obiadowe lub na ciepłą kolację. Nie ma tu ziemniaków, makaronu, ryżu, tak więc danie śmiało uznać można za dietetyczne ;-) Mimo braku "typowej" porcji węglowodanów, danie jest bardzo syte dzięki obecności mięsa. Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: "Spaghetti" - 1 dynia makaronowa - olej słonecznikowy - trochę wody Klopsy - 500 gram mielonej wieprzowiny - 2 małe cebule - 4 ząbki czosnku - garść słonecznika - 1/2 szklanki

Wielopokoleniowo
Muszle z łososiem i sosem pieprzowym 230

soli - makaron muszle (ok. 18 sztuk) - przyprawa do ryb - szczypta mielonego czarnego pieprzu - pieprz cytrynowy - plasterki cytryny do dekoracji Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie al dente, po czym wyjmujemy z wody i studzimy. Brzuszki oddzielamy od skóry i dokładnie odkrawamy tłuszcz, po czym mięso dzielimy rękoma na mniejsze kawałki. Śmietanę wlewamy do dużego rondla

W poszukiwaniu inspiracji
Polędwiczka wieprzowa z gorącymi wiśniami na whisky i makaronem sezamowym z parmezanem i migdałami 142

dużych kawałkach 2 szczypty pieprz cayenne odrobina zwykłego świeżo mielonego pieprzu sos wiśniowy: szklanka mrożonych wiśni łyżka miodu z aronii 2 łyżki whisky makaron sezamowy: makaron spaghetti połamany w pół olej sezamowy parmezan płatki migdałów, około 2 garści dekoracja: 2 plastry pomarańczy garść liści świeżej mięty Przygotowanie: Mięso posmarować z obu stron przyprawami: solą, pieprzem, pieprzem cayenne, lubczykiem, cząbrem

KreatywnePiny
Pulpety w sosie pomidorowo-śmietanowym 172

temat. Dla mnie to danie idealnie pasuje do makaronu, ale myślę, że równie smacznie można zjeść je z ziemniakami. Dodatek koperku nadaje ciekawy smak i aromat, który uzupełniony jest pietruszką. Na dodatek obiad robi się bardzo szybko i równie szybko znika. Składniki: - 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki; - 1 op. passaty pomidorowej (400g); - 3 łyżki oleju; -2 łyżki mąki

dom-agi.pl
Chili con carne 419

usunięciu pestek) drobno poszatkować i dodać razem z kukurydzą do mięsa. Po około 5-7 minutach dodać osączoną czerwoną fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli jest za mało pikantne dodać ostrej mielonej papryki. Gotować jeszcze 5 minut, tak żeby papryka była miękka. Podawać z ryżem, makaronem lub tortillą. Smacznego

W poszukiwaniu inspiracji
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 206

oprze się talerzowi makaronu w aromatycznym pomidorowym sosie, pachnącym oregano i bazylią z dodatkiem mięsnych kulek? To klasyczne danie wywodzi się z kuchni amerykańsko-włoskiej, która powstała dzięki spopularyzowaniu tradycyjnych przepisów włoskich imigrantów pośród amerykańskiego społeczeństwa i kojarzy się z włoską mammą wprost z hollywoodzkiego filmu. Składniki: Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 jajko 2 łyżki(...)oliwy 1/2 łyżki masła 700 g passaty pomidorowej szczypta cukru sól  pieprz Dodatkowo: tarty parmezan listki bazylii Przygotowanie: Wszystkie składniki na klopsiki mieszamy w misce, a następnie z mięsa formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonym folią talerzu i wkładamy do lodówki. Cebulę i czosnek drobno kroimy, po czym szklimy na rozgrzanym maśle z oliwą. Dodajemy łyżeczkę

Smakowity Blog Kulinarny