mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:99/181)

Makaron z brokułami i czosnkiem 179

czosnku 1 duża śmietana 18% 1 mała śmietana 12% przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, curry, mielona gałka muszkatołowa kiełki rzodkiewki do posypania (można pominąć)   Brokuła umyć, podzielić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. W dużym garnku ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić.   Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, wrzucić(...)rozgrzany na patelni olej, doprawić solą, pieprzem, szczyptą gałki oraz curry. Cebulę pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa, smażyć do zeszklenia. Na koniec dorzucić przeciśniętą przez praskę całą główkę czosnku (podzielonego na ząbki i obranego) pomieszać i przesmażyć przez moment.   Duży garnek, w którym gotował się makaron postawić na mały ogień, do środka wrzucić makaron, brokuł, zawartość patelni oraz

Simply Food
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 212

garnku rozgrzać trochę oliwy lub oleju kokosowego i podsmażyć boczniaki. Posolić, posypać świeżo mielonym pieprzem i przełożyć do miseczki.Następnie na patelni podsmażyć na oliwie lub oleju pokrojoną w większą kostkę cebulę, dodać umyte i pokrojone na mniejsze kawałki piersi od kurczaka. Lekko przyrumienić, doprawić mielonym czosnkiem. Dorzucić do tego pokrojone i umyte wcześniej pieczarki(...)Wszystko razem smażymy, co jakiś czas mieszając. Po odparowaniu wody (którą puszczą pieczarki) doprawiamy danie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Dokładamy usmażone wcześniej boczniaki, doprawiamy rozmarynem, mieszamy.  Na końcu dodajemy serek mascarpone i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z makaronem, np.pappardelle lub innym dowolnym.Najlepiej wymieszać makaron z sosem w garnku i taki nakładać na talerze. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Farfalle z kurczakiem i warzywami, z woka 167

Składniki: 250 g makaronu farfalle, 1 młode małe cebulki ze szczypiorkiem, 100 g świeżego kalafiora, ½ małej żółtej cukinii (ok. 150 g), garść groszku cukrowego, 1 filet z kurczaka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka kurkumy, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska świeżo mielona do smaku,  mieszanka ognistych przypraw świeżo mielona, do smaku (pieprz(...)kroimy w prążki, cukinię na połowę, a następnie na plasterki, kalafiora dzielimy na małe różyczki. W woku rozgrzewamy oleje, dodajemy mięso i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy cebulkę, kalafiora i cukinię, całość smażymy, często mieszając. W między czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Do mięsa z warzywami na sam koniec dodajemy groszek cukrowy, przykrywamy pokrywą

Moniki Smakołyki
Krokiety ziemniaczane bolognese 200

obiad mamy fajną alternatywę bolognese, tym razem nie z makaronem spaghetti, a otoczone krokietem ziemniaczanym. Świetne rozwiązanie jako przystawki czy przekąski imprezowej. Dodatkowo możemy jeść beż używania sztućców :) Jak dla mnie bomba! Porcja 12 krokietów Składniki 1 kg ziemniaków  2 jajka 2 łyżki mąki  300 g mięsa mielonego (użyłam mięsa wołowego)  400 g świeżych pomidorów

Niezły Młynek
ZUPA A'LA ROSOŁEK W STYLU AZJATYCKIM 92

łyżka woda 1.5 l. sól, pieprz świeżo mielone do smaku makaron ryżowy 1 op.  cebula prażona do posypania Metoda: 1.  Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Doprawić sosem sojowym. Podsmażyć na patelni. 2.  Liście kapusty umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Chwilę podsmażyć. 3.  Wodę wlać do garnka

Kuchnia Paulettes
Gulasz wołowy w sosie Jack Daniel's BBQ 179

Witajcie w Nowym Roku !!!Dziś mam okazję zaprezentować Wam mój przepis na gulasz w sosie Jack Daniel's BBQ.Pyszne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Idealne na chłodne

kulinarnyJa
Pieczona pierś z gęsi 174

mrożonej),3 łyżki sosu sojowego,pieprz świeżo mielony,makaron świder Czaniecki,glazurowane marchewki- przepis tutaj.  Przygotowanie:   Pierś z gęsi rozmrażamy, najlepiej jak przez noc będzie w lodówce się rozmrażać. Następnie myjemy o osuszamy ręcznikiem papierowym. Skórę nacinamy w kratkę ostrym nożem, tak by nie uszkodzić mięsa. Oprószamy mięso świeżo zmielonym pieprzem i polewamy sosem sojowym. Odstawiamy

Aga w kuchni
Penne pełnoziarniste z kurczakiem w sosie śmietanowo - paprykowym 317

kurczaka papryka mielona słodka Skworcu sól świeżo mielony pieprz biały ok. 100 ml śmietanka kremówka czosnek niedźwiedzi Skworcu odrobina masła  Wykonanie: Makaron oczywiście gotujemy w osolonej wodzie. Ćwiartkę z kurczaka obsmażyłam na maśle, po czym podlałam odrobiną wody, przykryłam i dusiłam kilkanaście minut. Kiedy mięso było już miękkie i ładnie odchodziło od kości, obrałam

Blondynka Gotuje
Zupa z kapusty pekińskiej 111

angielskiego 1 liść laurowy 1 pietruszka 1 duża marchew 1 mały seler 100 g pieczarek 1 por (biała część) 1 czerwona papryka 1/2 małej kapusty pekińskiej 70 g makaronu ryżowego (świderki) mielona kozieradka szczypiorek sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szponder myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), dodajemy obrany imbir, ząbek czosnku(...)Mięso ze szpondra kroimy na kawałki. Marchew i seler kroimy w julenkę,   pora w krążki, pieczarki tak, jak lubimy. Wrzucamy do wywaru razem z pokrojonym mięsem, gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy i wrzucamy grubo pokrojoną kapustę pekińską. Gotujemy dalej 5-7 min, po czym wrzucamy makaron. Całość

R'n'G Kitchen
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 517

specyficzna, że po ugotowaniu lub upieczeniu miąższ rozpada się na pasemka, które wyglądają jak spaghetti, stąd też jej nazwa. Można podawać same pasemka z sosem i świetnie zastąpią tradycyjny makaron, przy czym są bardzo dietetyczne. Proponuję dziś troszkę inną wersję, bo nadziewaną warstwowo serkiem śmietankowym z bazylią, pysznym, mięsnym sosem pomidorowym i zapieczoną z grubą warstwą mozzarelli.  Polecam! Scroll down(...)pieczoną dynię: 2 małe dynie makaronowe, przekrojone wzdłuż na pół i z usuniętymi pestkami 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Składniki na mięsny sos: 450 g mięsa mielonego (np. z kurczaka, wieprzowe lub wołowe) 1 łyżka oleju 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1/2 łyżeczki płatków chilli 400 ml sosu marinara lub passaty

karmelowy
Spaghetti z klopsikami 218

przekonali się, że dobre klopsiki nie są złe, a dla mnie dobre klopsiki to niestety obsmażone klopsiki, a nie obgotowane pulpety.  ugotowany makaron spaghetti (lub każdy inny) klopsiki: na ok. 20 sztuk 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 lub 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1/3 szklanki bułki tartej (namoczona w takiej samej ilości wody(...)bułki tartej Na rozgrzanym maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Za pomocą drewnianej łyżki (lub ręką), mieszamy w misce wszystkie składniki kotlecików, tj. mięso mielone, namoczoną bułkę tartą, podsmażoną cebulę z czosnkiem, jajko i przyprawy. W rękach formujemy kuleczki o wielkości piłeczki pingpongowej,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor

bistro mama
Łagodny sos słodko-kwaśny do słoików 643

delikatnie go złagodziłam poprzez odjęcie części octu. Polecam do makaronu, ryżu, mięsa :) Składniki: 3 kg pomidorów 1 kg cebuli 3 duże papryki (żółta, czerwona i zielona) 1 puszka ananasów wraz z sokiem 6 zmiażdżonych ząbków czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki soli 2 łyżki musztardy 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1 łyżka curry 1 łyżka pieprzu 2,5 szklanki

Kuchnia domowa Ani
Tarta bolońska 148

makaronu czy bolońskiej pizzy, jednak połączony z kruchą tartą. Gotowe danie wyglądem przypomina pizze, ale jest bardziej treściwe.  Składniki: ciasto na tartę wytrawną (przepis w linku) ( 200g mąki , 100g masła, 1 jajko, 1 łyżka wody, szczypta soli) 250g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula  400g słodkich pomidorów z puszki 200ml półwytrawnego wina czerwonego 300g sera gouda(...)oliwek bazylia, pieprz, papryk słodka, oregano, tymianek Tartę przygotowujemy zgodnie z przepisem, upieczony spód studzimy. Oliwę rozgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i podsmażamy ją na złoto. Dodajemy mięso mielone, przeciśnięte ząbki czosnku, doprawiamy i smażymy na wolnym ogniu.  Mięso podczas smażenia rozgniatamy łopatką, tak by było możliwe jak najdrobniejsze.  Do podsmażonego mięsa dodajemy czerwone

Gotowanie i blogowanie
Tradycyjnie- Gołąbki 363

darzę sympatią tradycyjnej kuchni. Lubię jeść lekko, uwielbiam makarony, dziki ryż, ryby, dziczyzne wolno pieczoną w czerwonym winie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu, a całość skompałam w pysznym aromatycznym pomidorowym

Zapiski Młodej Żony

Proponowane wyszukiwania