mielone - 47549 przepisów (strona:2580/3170)

Bananowy sernik Nigelli 213

dużej cytryny 150g cukru Dodatkowo: Krówki - na masę karmelową (uwielbiam ją robić w ten sposób), około 12 sztuk łyżka śmietany kremówki 1 litr wrzątku Spód Herbatniki bardzo dokładnie mielimy. Masło topimy i mieszamy je z rozdrobnionymi herbatnikami. Jak oba składniki dokładnie się połączą - wylepiamy nimi dno tortownicy i wstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Masa serowa Banany obieramy, dokładnie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik dyniowy z ciasteczkami Oreo 173

dynia będzie miękka. Po tym czasie dynię wyjmujemy, obieramy ze skóry i dokładnie blendujemy (ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, co widać na którymś ze zdjęć ;)). Spód Ciastka Oreo dokładnie mielimy lub ścieramy na tarce. Dodajemy stopione masło i całość dokładnie mieszamy do uzyskania mokrego pisaku. Wylepiamy tym dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy ok. 10 minut w temperaturze

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pomidorowy krem z pulpetami z łososia 199

blendera). Zupę-krem dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotuj pulpety z łososia Filet z łososia bez skóry i większych ości (gdyby się trafiły) zmiel w maszynce do mielenia mięsa, używając sitka z drobnymi oczkami. Do masy dodaj białko, skórkę z cytryny, posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem. Zagęść masę bułką tartą. Zwilż dłonie a następnie uformuj pulpeciki wielkości

Moja Delicja
Kładzione kluseczki serowo-dyniowe 252

zamiast Leniwych z serem , powstały Kładzione kluseczki serowo-dyniowe . Smaku dyni w nich nie czuć, ale dzięki niej kluseczki są delikatne. Polecam szczególnie w sezonie dyniowym, kiedy nie będziemy mieli pomysłu na wykorzystanie resztek dyniowego puree. Składniki: (3 porcje) 3 żółtka 75 g masła w temperaturze pokojowej 200 g sera białego twarogowego półtłustego 160 g puree z dyni (przepis tutaj

Moja Delicja
Espresso z miodem na dzień dobry... 196

tego słowa znaczeniu, zapach wspaniały zapach...absolutnie nie kwaśny. Ja nie tolerję odmian kwaskowatych. Do nozdrzy uderzył szlachetny bukiet z brazylijskiej arabiki, madagaskarskiej i indyjskiej robusty, poddany specjalnemu procesowi mielenia. Już na dzień dobry wiedzialam, że będzie to mocne espresso o klasycznym smaku i nie pomyliłam się. Zaparzyłam kawę moją ulubiona metodą, w moka. Nie chcąc utracic bukietu i pełni

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z truskawkowym musem 1200

szklanki mrożonych truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego 1 truskawkowa galaretka na 500 ml CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN CZAS CHŁODZENIA: min. 210 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Kakaowe ciastka mielimy na proszek. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy ciasteczka, wyrównujemy i dokładnie uklepujemy łyżką. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty

My Culinary Art
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 237

wkrótce stworzę naprawdę fajny projekt (może z pomocą mojej drugiej połówki (?). 4. ATRAKCJE Dla mam i dzieci przejażdżka konna po okolicy, quizy, kolorowanki, kolorowe książeczki. Za to panowie mieli prawdziwe survivalowe przeszkolenie. Paintball, strzelanie z łuku i z wiatrówki. Duma mnie rozpiera, gdy patrzę na statuetkę mojego męża, który ustrzelił sobie pierwsze miejsce. Panowie urzekli wracając z pola walki

Sajkofanka smaku
Ciasto z cukinią i bazylią 152

grubych otworkach. Wiórki cukinii posypujemy solą, podlewamy 4 łyżkami wody, delikatnie mieszamy i pozostawiamy na czas przygotowania ciasta, żeby puściły soki. Pestki dyni prażymy na suchej patelni, studzimy i mielimy za pomocą miksera lub blendera. Jaja z cukrem miksujemy tak długo, aż masa powiększy swoją objętość , na kogel-mogel.  Powoli dodajemy cukier waniliowy, cynamon, skórkę i sok z cytryny

Moniki Smakołyki
Sernik na kruchym spodzie 370

sera białego 30 dkg cukru 20 dkg margaryny bakalie 6-7 jaj 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia Ser mielimy dwa razy. Ubijamy w osobnej misce białka ze szczyptą soli – na bardzo sztywną pianę. W dużej misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy powoli po jednym żółtku. Później po kolei dodajemy mąki

kuchcikownia
912. Kawowe serniczki z patelni. 256

dodatkiem mąki kokosowej  A teraz wracam do "Potopu"... prawie koniec, jeszcze jakieś 300 stron xd :D a od jutra żebyśmy się za bardzo w rekolekcje nie nudzili, będziemy mieli próbne matury

More food, love and dreams
Nadziewane skrzydełka 203

jajka - 1 łyżeczka masła - 1/2 cebula -  garstka suszonych grzybków- niekoniecznie Wykonanie: Ze skrzydełek ostrym nożykiem wycinamy kostki, te cienkie kostki można zostawić, ale ja lubię jak są. Mielimy mięso, drobno siekamy pietruszkę roztrzepujemy jajka dodajemy zioła, masło i dokładnie mieszamy. Nadziewamy wydrążone skrzydełka i na końcu, albo zszywamy albo zapinamy wykałaczką. Na wierzchu posypałam trochę czerwoną słodką papryką

Tanio szybko zdrowo
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 231

grzybki marynowane kapary 1 cebula  ogórek kiszony albo konserwowy  oliwki Dodatki do tataru kroimy w drobną kostkę.  Z wołowiny usuwamy błony i następnie drobno siekamy albo mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach,  (klasycznie mięso na tatar sieka się bardzo drobno ostrym nożem). Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz dodając odrobinę wody przegotowanej  wtedy

Bon Appetit Małgorzaty
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 248

grzybki marynowane kapary 1 cebula  ogórek kiszony albo konserwowy  oliwki Dodatki do tataru kroimy w drobną kostkę.  Z wołowiny usuwamy błony i następnie drobno siekamy albo mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach,  (klasycznie mięso na tatar sieka się bardzo drobno ostrym nożem). Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz dodając odrobinę wody przegotowanej  wtedy

Bon Appetit Małgorzaty
Befsztyk wołowy z cebulką 193

Befsztyk wołowy z cebulką. Danie mięsne, proste i w dodatku – na szybko. Jeżeli przy zakupie poprosimy rzeźnika, aby zmielił nam mięso, czas przygotowania skróci się

mojewypiekiinietylko
Najlepszy pasztet wielkanocny 1457

przykryciem) i dopiero wtedy wyciągamy wszystkie ugotowane składniki. W płynie, który pozostał z gotowania moczymy pokrojoną bułkę, odciskamy. Wszystkie gatunki mięsa, wątróbkę, warzywa, przyprawy, czosnek i odciśniętą bułkę mielimy dwukrotnie, dodajemy jajka, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy wg swoich preferencji smakowych białym pieprzem, solą i gałką muszkatałową. Masę dokładnie wyrabiamy ręką, aż masa będzie gładka (w dokładnym wyrobieniu masy mięsno-warzywnej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię