mielone - 47549 przepisów (strona:2577/3170)

Zapiekanka warzywna z parowaru 260

łyżki startego sera  rukola  Przyprawy :  pieprz ziołowy  zioła dalmatyńskie    Spód pojemnika do ryżu wykładamy folią do pieczenia, tak żeby po bokach wystawała, żebyśmy mieli za co później chwycić. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie plastry. Po czym połowę układamy na spód pojemnika do ryżu. Posypujemy je pieprzem ziołowy. Cebule obieramy, kroimy w kostkę

Parowar Faceta
Pasztet z królika z dodatkiem groszku 187

sól, świeżo zmielony pieprz, papryka słodka, papryka ostra, gałka muszkatołowa, przyprawa do kurczaka : rozmaryn, tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz, papryka słodka wędzona Wykonanie: Królika myjemy obieramy z kości, mięso mielimy mieszamy z przyprawami, oraz z przeciśniętym przez prasę czosnkiem. Wstawiamy na noc do lodówki. Filety z kurczaka kroimy w kostkę następnie dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy również odstawiamy

kgwjanczewo
Pasztet z dzika 191

pomidorami i bazylią szklimy cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną wątrobę i smażymy przez chwilę, żeby w środku pozostała różowa. Bułkę moczymy w rosole z ugotowanego mięsa. Lekko ją odciskamy i mielimy razem z ostudzonym mięsem, wątrobą i warzywami dwukrotnie. Do zmielonej masy dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do prostokątnej foremki. Na wierzchu smarujemy olejem z ziołami. Pasztet

Smakowity Blog Kulinarny
Mini pascha z migdałami i morelami 218

Winiary do ozdoby: migdały i paseczki moreli Żółtka ucieramy na kogel mogel z dwoma łyżkami cukru pudru i cukrem wanilinowym. Twaróg wraz resztą cukru pudru miksujemy w blenderze albo mielimy trzy razy w maszynce, następnie mieszamy z utartymi z cukrem żółtkami. Dodajemy siekane migdały i morele, dokładnie mieszamy masę. Foremki wykładamy gazą, której końcówki muszą być większe niż foremka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kiermasz Wielkanocny w Skansenie 203

zupę cebulową z suchej miotły, ciasto z marchwi i lnu, konfiturę z jarzębiny, flaczki z boczniakiem i kaszą jaglaną oraz podawane prosto z patelni racuchy z warzywami. Nawet nalewki mieli (1,5 zł) za kieliszek, ale tu niestety było mniej smaku. Było całkiem przyjemnie, a Was zostawiam z fotogalerią! najsmaczniejsze stoisko parowanki z sosem

Pasja Smaku
Granola potrójnie czekoladowa na śnieżny poranek 173

wszystko otulone już było grubą warstwą białego puchu, płatki śniegu zrobiły się duże i spływały z nieba powoli, majestatycznie. Gdy wysłałam Tacie zdjęcie, skwitował je krótko: przynajmniej będziecie mieli białe Święta. Chociaż jedne w tym sezonie. Fantastycznie... Ubrałam się ciepło, i zabrałam Ptysię na spacer. Gdy tylko zobaczyła białą ulicę, szybko zawróciła. Musiałam ją dłuższą chwilę przekonywać, że jeśli teraz

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułeczki razowe z płatkami owsianymi 206

mąki pszennej chlebowej 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka+płatki owsiane górskie do posypania Dożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i odstawiamy na 5 minut. W tym czasie siemię lniane mielimy (ja robię to w blenderze). Do miski z zalanymi płatkami dodajemy zmielone siemię, rozpuszczone drożdże i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy oba rodzaje mąki i wyrabiamy aż powstanie miękkie, elastyczne, lekko

Zawsze głodna!
Domowy chrzan z cytryną 181

Jakże jednak lepiej smakuje chrzan własnej roboty niż ten ze sklepu. Wcale nie potrzeba aż tyle pracy, wystarczy mieć teraz dobry blender lub tak jak ja dobrą maszynkę do mielenia mięsa z przystawka do tarcia. Fakt jest taki że wszyscy domownicy płaczą bo olejki eteryczne roznoszą się po całej kuchni ale potem efekt końcowy jest tego wart. Zapraszam na pyszny

Moje Małe Czarowanie
mielone kotlety z indyka z przyprawą Arabiata na pikantnie... 207

Składniki: mięso gulaszowe z indyka 80 dag, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, woda 1/4 szklanki, przyprawa Arabiata Royal Brand 2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Smalec z ciecierzycy z pieczoną kaszą gryczaną 192

temperaturze ok 200 stopni, pilnowac, żeby się nie przypaliła najlepiej próbować czy jest już wystarczająco chrupka. Ciecierzyce ugotować następnie zmielić blenderem lub w maszynce do mielenia mięsa dodać kaszę wymieszać doprawić

zdrowa vege kuchnia
Świateczny pasztet zapiekany. 228

ostygnięcia, odlać 1 szkl. wywaru, w pozostałęj części zaparzyć wątróbkę tak aby nie wydostawała się z niej krew(w razie potrzeby podgrzać wywar jeszcze raz), zimne mięso i wątróbkę mielimy w maszynce 2 razy na najdrobniejszych oczkach, do zmielonej masy dodajemy bułkę tartą najpierw 1/2 szkl.(może wystarczy), gałkę. sól, pieprz, jajka , majeranek, 1/2 szkl. wywaru,  masę dokładnie wyrobić

Kuchnia Beaty
Peklowanie na mokro szynki do pieczenia 265

Lubicie szynkę? Jeśli tak, to koniecznie spróbujcie przygotować ją sami w domu. Idealnie by było, gdybyście mieli dostęp do wędzarni, ja niestety nie mam. Muszę więc wspomagać się piekarnikiem lub szynkowarem. Przygotowanie domowej wędliny zaczynamy od zapeklowania mięsa. Można to zrobić na sucho lub na mokro. Ja pokażę wam jak to zrobić tą drugą metodą

Polska Zupa
Żywność liofilizowana - farfalle w sosie szpinakowo-serowym :) 217

składniki!  Podsumowanie: Pyszne, sycące danie o przyjemnym, naturalnym smaku i zapachu :) Jak najbardziej godne polecenia!  PS: Pyszne zarówno przed jak i po zalaniu wodą :D Jeżeli będziecie mieli okazję, koniecznie spróbujcie choć malutką wysuszona cząstkę tego dania :) Ja z ciekawości właśnie tak zrobiłam

Zdrowie na języku :P
Pasta z jajek i sera 186

Ulubiona pasta do kanapek. Kilka ugotowanych jajek i 200 g twarogu mielimy do połączenia. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą, pieprzem, bazylią lub oregano. Na koniec posypujemy obficie szczypiorkiem

prawdziwe jedzenie
zupa krem z papryki 206

składniki: 1000 ml bulionu 100 g papryki czerwonej 150 g pomidorów 30 g cebuli 1 serek topiony kremowy 20 g kaszy jaglanej 200 ml śmietany sól, pieprz wykonanie: Kaszę mielimy. Wszystkie pozostałe składniki, oprócz bulionu miksujemy blenderem. Przekładamy do bulionu dodajemy zmieloną kaszę i gotujemy ok. 20 min. Mieszamy od czasu do czasu. Następnie wszystko razem miksujemy, doprawiamy. Możemy podać

Domowy Smak Jedzenia