mielone - 47549 przepisów (strona:2513/3170)

Wielkanoc 2016. Życzenia wielkanocne od Aleex 180

obłudy i fałszu? Moi Drodzy. W tym wyjątkowym czasie życzę Wam, abyście umieli odróżnić dobro od zła, kłamstwo od prawdy, fałsz i pozoranctwo od szczerości. Życzę Wam, abyście zawsze mieli odwagę być sobą i nazywać rzeczy po imieniu. Życzę Wam także spokoju i prawdziwego pojednania, miłości i radości. Bądźcie w te wyjątkowe dni z bliskimi, cieszcie się ich obecnością, celebrujcie

W mojej kuchni
Zakwas za barszcz biały z wysiewek 330

otrębach czy wysiewkach, a wtedy definicja już nie jest taka prosta. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na barszcz biały, przygotowany na wysiewkach. Wysiewki to produkt powstały z mielenia zboża w młynie - jest to pierwsza skórka z ziarna żyta. Niestety w dzisiejszych czasach są trudno dostępne. Można je jeszcze dostać w młynach lub na nie których targowiskach. Napisz opinię

Wędrówki po kuchni
Kotleciki rybne 168

ryby (miruna) 2 kromki czerstwego chleba 1 cebula sól pieprz  majeranek szczypta hyzopu 1 jajko  bułka tarta do panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor

Gotowanie jest łatwe
Cepeliny z mięsem i lubczykiem 437

Golonkę oczyszczamy , gotujemy w osolonej wodzie aż do całkowitej miękkości , dorzucając mniej więcej w połowie gotowania marchewkę . Cebule obieramy , siekamy i podsmażamy . Mięso z golonki oddzielamy od kości i mielimy razem z marchewką , oraz smażoną cebulą . Po zmieleniu dodajemy lubczyk , wyciśnięty praską czosnek , sól , pieprz do smaku , pół szklanki wywaru po gotowaniu golonki i mieszamy – odstawiamy do lodówki . Połowę

Ogrodnik w podróży
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 231

szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 puszka brzoskwiń (w sezonie można śmiało użyć świeżych) Ser mielimy (jeśli nie używamy gotowego zmielonego).  4 białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka i 1 jajo ucieramy z cukrem do białości, a następnie mieszamy z serem

Cynamonowe szczęście
Pierogi z białym serem na słodko 233

serowy: ok. 400 g twarogu (tłustego/półtłustego) 1-2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 laska wanilii cukier (do smaku) Wykonanie: Farsz: Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (ewentualnie mielimy w maszynce do mięsa), dodajemy ziarenka z laski wanilii, śmietanę i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy cukier (do smaku) i ponownie mieszamy. Ciasto: Mąkę przesiewamy, robimy w niej wgłębienie i dodajemy

MyCookBook.pl
Sernik tradycyjny 216

sernikowego z wiaderka. W takim przypadku ucieramy masło z żółtkami, a następnie dodajemy ser i pozostałe składniki. Ja jednak zachęcam do używania dobrego tłustego lub półtłustego twarogu i samodzielnego mielenia. Można wówczas przed upieczeniem na wierzchu narysować widelcem kratkę, jak robiły to nasze mamy i babcie. U mnie tym razem oblany czekoladą.   Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru

Praktyczna pl
Prosty maślany sernik puszysty na kruchym kakaowym spodzie 224

proste i jeśli będą przestrzegane, to sukces sernikowy gwarantowany. Podstawa to dobrej jakości twaróg . Omijajcie szerokim łukiem wiaderka z masami na sernik. Ja wiem, ze mało komu chce się mielić, ale w tych wiaderkach to raczej niewiele prawdziwego twarogu. (Poczytajcie sobie ich składy...) Wiem, że są dobre wiaderkowe twarogi, bez ulepszaczy, ale najbardziej puchaty jest ten, który zmielimy bezpośrednio przed

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczywo chrupkie - smaczne, zdrowe, fit :) 218

Chlebek nie zasmakował tylko mi, bowiem rodzina oraz znajomi również byli nim zachwyceni. Po spróbowaniu każdy stwierdzał, że ciężko było mu nie skusić się na kolejną kromkę :) Jeżeli będziecie mieli okazję wypróbować pieczywo chrupkie Tovago to z czystym sumieniem mogę je Wam polecić :) Myślę, że na pewno będziecie zadowoleni i z chęcią sięgnięcie po kolejne opakowanie, a z czasem wypróbujecie

Zdrowie na języku :P
POLĘDWICA Z WARZYWAMI Z RĘKAWA 303

Doskonały pomysł na niedzielny obiad - jest to danie, po którym nie będziemy mieli garnków do zmywania, ponieważ wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia, następnie do piekarnika i obiad mamy gotowy. Tak przygotowana polędwica doskonale smakuje również na zimno, pokrojona w plastry na kanapki.    SKŁADNIKI    60 dag polędwiczki wieprzowej, 5 ziemniaków, 1 mała cebula, 1 marchew

słodki bratek
TARTALETKI RAFAELLO 190

masła Krem: 100 ml śmietany kremówki, ½ tabliczki białej czekolady, 2 wafelki kokosowe, 1 łyżka zmielonych migdałów Dodatkowo: 1/3 tabliczki białej czekolady, wiórki kokosowe WYKONANIE    Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki o średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na godzinę. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały

słodki bratek
SERNIK ZEBRA Z NUTELLĄ I ORZECHAMI 161

nutelli, olejek waniliowy, 2 łyżki oleju, 1 łyżka śmietany 12% Polewa: 3 łyżki nutelli, 2 łyżki mleka Dodatkowo: orzechy laskowe do dekoracji WYKONANIE Spód: Ciastka i orzechy mielimy w blenderze, dodajemy margarynę, wykładamy nimi spód tortownicy. Masa serowa: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy twaróg, olej i śmietanę, a na końcu budyń w proszku. Masę dzielimy

słodki bratek
PRZEKŁADANIEC SEROWY KOKOSOWO-KAKAOWY 163

cukier, następnie dodajemy proszek do pieczenia, kisiel oraz wiórki, delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. Masa serowa: Ser mielimy w maszynce. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy po trochu ser, aż powstanie jednolita masa, dodajemy ¼ szkl. mleka oraz olejek. Masę przekładamy do garnka o grubym dnie. W reszcie

słodki bratek
SERNIK Z PIANĄ I KOKOSEM 237

białek Dodatkowo: kakao gorzkie  WYKONANIE Ciasto kruche: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtka, cukier i śmietanę, zagniatamy. Chłodzimy 30 min. Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, następnie zmielony ser oraz ser z wiaderka. Budynie rozrabiamy w mleku, dodajemy do masy serowej, dodajemy kaszę mannę i olejek cytrynowy, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy

słodki bratek
KOKOSOWY SERNIK Z NEKTARYNKĄ NA KRUSZONCE 182

budyń kokosowy, ½ szkl. śmietany 18%, ¼ szkl. oleju, 1-2 nektarynki WYKONANIE Kruszonka: Składniki na kruszonkę zagniatamy. ¼ odkładamy, resztą wykładamy spód formy o wym. 20X22 cm. Masa serowa: Twaróg mielimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy partiami ser, a następnie śmietanę, budyń oraz olej. Nektarynki kroimy w kostkę, dodajemy do masy serowej, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na kruszonkę. Wierzch

słodki bratek