mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:273/400)

Kurczak pieczony na butelce z piwem 1336

mieł okazji  to zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki: kurczak ok 1,5 kg 1 butelka piwa 500 ml 4 ząbki czosnku olej słodka mielona papryka ostra mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Kuraczaka dokładnie myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. 4-5 łyżek oleju mieszamy z solą, papryką słodką, ostrą oraz pieprzem i taką marynatą nacieramy mięso (zewnątrz(...)porwała się, tylko cała obejmowała szyjkę butelki. Chodzi o to by piwo spływało po mięsie a nie do środka. Tak przygotowanego kurczaka stawiamy na blachę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez ok 1,5 godziny

magiczna kuchnia Kasi
ZAPIEKANKA BLOGNESSE Z WARZYWAMI 153

SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 1 mała cukinia 1/2 część bakłażana  1 puszka pomidorów 1 łyżeczka przecieru 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pierz, papryka do smaku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 kostka warzywna ( naturalna ) 2 łyżki oleju(...)Gotujemy na małym gazie aż płyny znacznie odparują. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy sosem, lekko danie mieszając, posypujemy tartym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut. Po wyjęciu zapiekankę posypujemy tartym parmezanem i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Spaghetti pieczone w pomidorach 321

czosnek. Chwilkę podsmażyć i kiedy zacznie pachnieć, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Należy uważać, żeby czosnku nie przypalić, bo stanie się gorzki. Kiedy cebula się zeszkli dodać mięso mielone. Smażyć krótko, mieszając i rozdzielając kawałki mięsa. Kiedy lekko się obsmaży, wlać przecier pomidorowy i koncentrat. Przyprawić i dusić, aż sos zgęstnieje. W tym czasie ugotować makaron według(...)pomidora, ponieważ proces pieczenia może go wysuszyć i stanie się twardy. Nadziewane pomidory ustawiać na blasze lub w dużym naczyniu do zapiekania. Skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 40 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Makarony , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: mozzarella , pomidory , przecier pomidorowy

https:KKuchniaMniam
Skittles czyli kruche ciasto migdałowe z rabarbarem, ananasem i papają 179

już w ogóle super) szczypta soli ps. Można pokusić się o odtłuszczenie, poprzez zmniejszenie o połowę ilości masła kokosowego dodanego masy marcepanowej i zastąpienie jej połową banana i mielone migdały zastąpić mąką, w ten sposób zmniejszysz ilość tłuszczu w porcji o około 9 g i 62 kcal   Przygotowanie: Spód ciasta jest kruchy, więc musisz pomęczyć się(...)Schłodzony spód ciasta podpiecz w temp. 200 C przez 15 minut. Krem marcepanowy, to nic innego jak zblendowana masa marcepanowa z pozostałą częścią banana, roztopionego masła koksowego (masz ciepły piekarnik, bo piekłeś spód ciasta, więc wstaw to masło na chwilę do piekarnika i się roztopi). Pod koniec blendowania dodaj 3 łyżki mąki. Na lekko przestudzony spód przełóż masę marcepanową

greenscarf
PROSTE BROWNIES z fasolą bez mąki 266

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   PROSTE BROWNIES z fasolą bez mąki Składniki: Ciasto: 400g czerwonej fasoli z puszki 2 jajka 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2/3 szklanki wody 25 suszonych daktyli 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki kakao bez cukru szczypta soli 1/2 łyżeczki sody 100g(...)zmiksować ( patrz FILM ). Dosłodzić do smaku ulubionym słodzikiem (może być miód), wymieszać. 4. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 23x23cm. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC przez około 35-40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Wierzch: 5. Daktyle przełożyć do blendera i zalać wodą

Mała Cukierenka
Chleb bezglutenowy z prażonym amarantusem. Zdrowie w bochenku. Idealnie smaczny. Wegański. 211

prażymy, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż do uzyskania silnego orzechowego zapachu, amarantus zaczyna zamieniać się w popping. Wtedy kończymy prażenie, przesypujemy uprażone ziarna do miseczki i studzimy. Po ostudzeniu mielimy ziarna na mąkę. Do dużej miski przesypujemy wszystkie składniki, mieszamy je ze sobą dokładnie i powoli wlewamy wodę, nie całą na raz. Dokładnie mieszamy ciasto drewnianą łyżką, aż do uzyskania(...)odstawiamy ponownie na ok. 30 minut do wyrastania. Dla niecierpliwych: można pominąć pierwszy etap wyrastania, od razu przełożyć ciasto do formy i odstawić na 30 minut do wyrastania. Piekarnik nastawiamy na 200 st. C, program góra - dół. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na dolny poziom foremkę z wyrośniętym ciastem i pieczemy ok 50 minut. Na 15 minut przed zakończeniem wypieku wyciągamy

Naturalna Kuchnia
Udka Pieczone w Miodowej Marynacie z Pieczonymi Ziemniakami 153

łyżki sosu Worcester (Worcestershire) 2 łyżki miodu (użyłam akacjowego ) 2- 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 3-4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę czosnek niedźwiedzi zioła prowansalskie papryka mielona ostra Ziemniaki: kilka ziemniaków (wyszorowanych i pokrojonych w ćwiartki, ze skórką) olej majeranek czosnek niedźwiedzi sól Wykonanie: Udka umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Oprószyłam pieprzem, solą(...)posoliłam je.  Naczynie Steam Roaster (możecie użyć naczynia żaroodpornego lub głębokiej blaszki) spryskałam olejem. Na dno wyłożyłam ziemniaki, a na nie zamarynowane udka. Zamknęłam naczynie i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam max 40 minut.  Pod koniec pieczenia otworzyłam naczynie i podkręciłam piekarnik do temperatury 220 stopni i piekłam w takiej temperaturze kilka minut

Blondynka Gotuje
Ciasto makowe z orzechami i jabłkami 261

Składniki : margaryna - 250 g jajka - 9 szt mak suchy mielony - 300 g wiórki kokosowe - 1 łyżka  proszek do pieczenia - 1 łyżeczka aromat migdałowy  sól - szczypta sezam - 1 łyżka kasza manna - 10 łyżek  jabłka - 700 g cukier puder -  200 g orzechy włoskie - 190 g cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie : Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć(...)wymieszać. Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywno, przełożyć do masy makowej, delikatnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej  tłuszczem blachy  20x36 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop, przez ok 50- 55 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Schab pieczony w niskiej temperaturze 452

kości Marynata: 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli morskiej 1,5 łyżki mielonej papryki wędzonej 2 łyżki granulowanego czosnku 1 łyżka cukru 1 łyżka ziołowego pieprzu mielonego 1 łyżka czarnego pieprzu czarnego 1 litr wody oraz 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki majeranku Przygotowanie: Schab oczyszczamy z błon, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W wodzie z kranu(...)olejem za pomocą silikonowego pędzelka i obsypałam majerankiem.. Schab umieszczamy w tym samym naczyniu żaroodpornym, w którym się marynował lub układamy schab na blaszce. Pieczemy bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 100º C przez 120 minut. Mięsa nie obracamy podczas pieczenia, ani nie polewamy. Po 2 godzinach piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim mięso do wystudzenia. Ja piekłam schab

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przekładaniec 258

przekąsek .  Nic : tylko  , wymyślać i piec. Moim hitem ostatnio są przekładane bułeczki. Składniki 2 ciasta francuskie 1/2 kg  karkówki lub łopatki (może być gotowe mielone) 4cebule czosnkowe 4 pomidory 20dkg sera żółtego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka płaska pieprzu 1 łyżka majeranku lub oregano oliwa do smażenia Wykonanie Krok 1 3 cebule pokroić drobno(...)kilka krążków cebuli , pomidora , posypać z                tartym   serem . Krok 8 Zapiekać w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni ok 20 minut ( do zrumienienia ciasta) Krok 9 Po upieczeniu , podzielić ciasto na części

Eli Gotowanie
Czekoladowa pychotka z morelami. 102

oczkach ) 40 ml nalewki morelowej lub brzoskwiniowej 1 łyżka soku z cytryny 1 szt. cukru waniliowego 1/2 opakowania proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 100 ml maślanki szczypta mielonego imbiru 5 dkg posiekanych migdałów skórka tarta z 1 pomarańcza migdały w płatkach ( do foremki ) tłuszcz do smarowania tortownicy np. margaryna cukier puder do dekoracji Sposób wykonania : Świeże morele(...)wymieszać. Następnie dodać startą czekoladę,imbir,skórkę z pomarańcza,posiekane migdały i znów wymieszać. Gotowe ciasto wylać do przygotowanej formy,ułożyć na wierzchu połówki moreli i wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 C. Piec około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika,lekko przestudzić i wyjąć ciasto z formy. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Przed podaniem na stół oprószyć

Przepisy i porady kulinarne
Chicken tikka masala 347

chilli pieprz cayenne1 łyżeczka cukru150ml śmietany 18% lub kremówkipieprz i sólSposób przygotowaniaWieczorem kroimy kurczaka i zalewamy go marynatą. Marynata to wymieszane wszystkie wymienione składniki. Ziarna kardamonu, kolendry i kmin mielimy w młynku do przypraw. Następnie wszystkie składniki marynaty miksujemy w małym malakserze na gładką masę. Jeśli nie macie malaksera i młynka elektrycznego to przyprawy rozdrobnijcie w moździerzu, czosnek drobno pokrójcie(...)kawałku przekładajcie kurczaka, zdejmując z niego nadmiar marynaty. Resztę marynaty dodamy do sosu. Pieczemy kurczaka na najwyższej półce w temperaturze 250-270 stopni (maks jaki macie w swoim piekarniku) aż się zarumieni, ok. 15 minut, może więcej - obserwujcie.Kiedy kurczak się piecze na patelni, na klarowanym maśle podsmażamy cebulę aż zmięknie. Dorzucamy imbir i czosnek. Podsmażamy dalej aż zmiękną. Dodajemy przyprawę

W kuchni wieczorem
Sernik tęczowy 380

Odcięłam „spory zapas” i przewiązałam mocną nicią przy krawędzi tortownicy, aby worek się nie zsuwał. Masę z herbatników wykładamy do tortownicy i rozkładamy równomiernie. Świeży twaróg domowy nie wymaga mielenia. Po przełożeniu do miski, przy użyciu robota twaróg ucieramy. Dodajemy dwa budynie, dalej ucierając. Następnie w kolejności – cukier oraz po 1 jajku (każde dodane  miksujemy 30 sek.) Na samym końcu(...)teraz następuje część, która decyduje o tym, że sernik tęczowy będzie zawsze równy (jak zebra). Tortownicę wstawiamy do szczelnej formy, wlewamy wrzącą wodę, do połowy wysokości tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 120°C i pieczemy kolejne 90 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.I czekamy… czekamy cierpliwie, aż tęczowy

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pierogi na Wigilię 399

goszczą one na naszym wigilijnym stole co roku, nawet moja Mama nauczyła się je robić, i przed Świętami przygotowuje ich spore ilości i zamraża - później wystarczy je odgrzać w piekarniku. Ja, z tęsknoty za polskimi wigilijnymi smakami, też je przygotowuję. W tym roku wyszły mi całkiem ładne i tylko kilka się otworzyło (nic nie szkodzi - ponieważ ich nie gotujemy(...)świeżych drożdży1 łyżeczka solidodatkowo:1 jajkoPieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę.Na maśle zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki i usmażyć.Jajka obrać, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, następnie zmielić pieczarki z cebulą. Wszystko razem dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić.Drożdże rozetrzeć ze śmietaną.Mąkę wymieszać z solą, posiekać nożem z zimnym masłem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik jabłkowy z sosem 132

średnicy 29 cm): 1 szkl. herbatników 1 szk. biszkoptów  120 g masła 1 - 2 łyżki jasnego dżemu ½ łyżeczki cynamonu Składniki masy serowo - jabłkowej: 1 kg twarogu półtłustego podwójnie mielonego 150 - 200 g masła 1¼ - 1½ szkl.cukru 5 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe na ½ l mleka 2 - 3 jabłka (ok. 400g)  dodatkowo: dowolny sos Wykonanie spodu(...)masy serowej. Białka ubić na sztywno z  pozostałym  cukrem i delikatnie wymieszać z masą serowo- jabłkową. Wyłożyć na schłodzony spód i piec około 75 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 - 190°C. Przed podaniem każdą porcję polać sosem toffi

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania