mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:142/400)

PIECZONA CIECIERZYCA 133

mielonego kminu rzymskiego  Przygotowanie: Surową ciecierzycę namocz przez noc w zimnej wodzie. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Ugotowaną ciecierzycę przestudź i osusz na ręczniku papierowym. Do naczynia wlej oliwę oraz przyprawy, dodaj ciecierzycę i dokładnie wymieszaj. Cieciorkę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładam na 30-40 minut do nagrzanego piekarnika

Kukuleczki
WYTRAWNE EKLERY Z KREMOWYM MUSEM Z PASZTETU I CHILI 221

mielonej papryki sól świeżo zmielony pieprz DO DEKORACJI: ulubione warzywa WYKONANIE: EKLERY: W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę z masłem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego mąkę, a następnie drewnianą łyżką wymieszaj całość  na gęste i jednolite ciasto. Pozostaw do całkowitego ostudzenia. Do zimnego ciasta wbij jajka i zmiksuj całość na gładką masę. Piekarnik nagrzej

Słodko-Słony Świat Ilony
Śmietanowy tort z owocami 246

zamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu śmietanfixy. Jak będziecie mieli dobrą śmietanę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 137

ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka oliwy łyżka miodu łyżka soku z cytryny łyżka posiekanego koperku spora szczypta czarnego pieprzu szczypta soli 1/4 łyżeczki suszonego czosnku 1/4 łyżeczki suszonych pomidorów Piekarnik nagrzewamy

Mienta blog
Lazania. 137

mielony, oregano, 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej, makaron do lazanii, 25 dag, sera żółtego, 2 łyżki masła klarowanego, WYKONANIE: zmielone mięso smażymy na maśle ze wszystkimi przyprawami i pokrojonymi pomidorami, aż powstanie gęsty sos, na dno naczynia wlewamy trochę sosu, układamy makaron, następnie kładziemy mięso z sosem,posypujemy serem żółtym, znowu makaron, mięso- ser żółty,  wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia Beaty
Pączki wegańskie – na szybko 185

piekarniku lub kuchence mikrofalowej. SKŁADNIKI 250g mąki pszennej , typ 550 lub 650 + mąka do podsypania 120ml mleka sojowego, ryżowego, migdałowego 50g margaryny bezmlecznej (Palma, Flora, Alsan BIO) + 2 łyżki oleju 4 płaskie łyżki stołowe cukru trzcinowego 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka drożdży instant ½ łyżeczki soli 1 czubata łyżka cukru pudru 1 niepełna łyżeczka mielonego cynamonu olej

Karo in the Kitchen
Migdałowe serduszka i figa z makiem 116

mielone migdały, dodajemy żółtka jaj, szczyptę soli i zagniatamy kruche ciasto, formujemy kulę, okręcamy folią i wkładamy do lodówki  na 40 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy na cienki płat, metalowymi foremkami w kształcie serc jedna duża i mała- aby wyciąć z połowy ciasta z otworem , wycinamy ciasteczka , układamy na blasze wyłożonej pergaminem pieczemy w nagrzanym piekarniku

Wanilia i Kardamon
Filet z kaczki w sosie wiśniowym z selerowym puree 198

łyżeczką mielonego kardamonu, szczyptą soli i niewielką ilością czarnego świeżo zmielonego pieprzu, po czym przewróciłem filety na drugą stronę. Wówczas też dodałem na patelnię gałązkę świeżego rozmarynu. Smażyłem jeszcze przez około 5 minut - aby mięso zarumieniło się również z drugiej strony. Po tym czasie przełożyłem mięso do naczynia żaroodpornego i umieściłem w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku

Wyprawy kulinarne
Sznycle z kurczaka w smakach Hiszpanii 212

pieprz mielony sól olej Piersi kurczaka rozbić na mniej niż 1 cm grubości. Posypać piersi po obu stronach solą i pieprzem. Jedną stronę posypać kozieradką i odrobiną papryki wędzonej. Podzielić piersi na mniejsze sznycle. Na stronę oprószoną papryką położyć plasterki chorizo, na nią plastry ananasy. Przykryć plastrami sera żółtego. Sznycle ułożyć na blasze polanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasteczka z kaszą jaglaną 164

jaglanej w większej ilości (można ją przechowywać około trzech dni w lodówce) i włączenie do codziennego jadłospisu.        Potrzebujemy: 1 szklanka kaszy jaglane 1/2 szklanki orzechów mielonych 4 łyżki mąki owsianej 1 jajko 1/2 szklanki otrębów owsianych 3 łyżki miodu 2 łyżki kakao       Kasze zalać wrzątkiem aby zmiękła. Orzechy(...)utrzeć blenderem na gładką masę. Dodać składniki, zmiksować. Formować kulki (w razie potrzeby dodać mąki), układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec ok. 10- 15 min w piekarniku nagrzanym do temp. 18 stopni Celcjusza. Wyjąć i wystudzić. przechowywać w puszce. Masa po zmieszaniu składników

Fit & Healthy Life
Chaczapuri 149

mielony, wymieszać. Gdy ciasto wyrośnie podzielić je na 3 części. Jedną część ciasta lekko rozwałkować, na środek nałożyć 2 łyżki białego sera.  Brzegi ciasta zlepić do środka (tak jak robi się sakiewkę). Lekko spłaszczyć a następnie rozwałkować na cienki placek uważając aby ciasto nie przerwało się. Chaczapuri smaży się na patelni jednak ja upiekłam je w piekarniku ( około

Amatorka kuchenna
Czekoladowo-owocowe mini serniczki z kruszonką i miodowymi marchewkami, czyli zdrowa słodycz 192

mielonych migdałów 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej 60 g cukru trzcinowego zmielonego na puder 15 g ciemnego gorzkiego kakao 50 g zimnego masła Wszystkie składniki kruszonki włożyć do miski (lub malaksera). Posiekać z masłem i szybko zagnieść kruszonkę. Masa powinna dać się uformować w kulkę, ale także z łatwością rozpaść. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piekarnik rozgrzać

Pełny talerz
Makaronowa zapiekanka z mięsem mielonym 236

mielone i czerwoną fasolę ( fasolę przepłukać wcześniej wodą i odsączyć). Dodać bazylię i wymieszać wszystko razem. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Do naczynia żaroodpornego włożyć makaron i polać go połową soku pomidorowego. Następnie wyłożyć farsz, polać drugą połową soku pomidorowego i posypać serem żółtym. Włożyć do nagrzanego piekarnika

W kuchni u Moniki
ŁOSOŚ PIECZONY W ZIOŁACH ZE SZCZYPIORKACH 204

podać na stół przy wolnym czasie.  Składniki:  filet z łososia ze skórą  pół pęczka szczypiorku  łyżka ziół prowansalskich  łyżka oliwy  sól, pieprz świeżo mielony lub zgnieciony w moździerzu  kawałek foli aluminiowej  kilka plastrów cytryny  Sposób przyrządzenia:  Rybę dokładnie opłukać wysuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem z każdej strony(...)Szczypiorek pokroić i posypać nim filet z łososia po stronie bez skóry, przykryć plastrami cytryny.  Folię posmarować oliwą i na nią położyć łososia. Zawinąć i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 min. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami ale wcześniej należy odciąć skórę, wystarczy podważyć nożem i sama schodzi :-)  Udanego dnia

pieprzny smaczek
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem 208

mielone. Mięso delikatnie wałkujemy na prostokąt o grubości około 1 cm. Na mięsie układamy mus z wątróbki, aby z jednego boku było więcej wolnego miejsca, wzdłuż wykładamy kapary oraz suszone morele. Pomagając sobie folią zwijamy roladę, dość mocno ją dociskając. Oba końce rolady zwijamy, aby zapobiec wyciekaniu farszu. Wkładamy roladę do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Symfonia smakowa

Proponowane wyszukiwania