mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:92/191)

Pasta jajeczna. 563

małosolny kawałek białej części pora(2cm), albo mał a szalotka szczypiorek 2 średnie plasterki ulubionej szynki sól, pieprz świeżo mielony majonez WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, następnie obrane zmiksować na gładką masę, paprykę, ogórek, por, szczypiorek, szynkę, pieczarki  drobno pokroić, do masy dodać pokrojone warzywa oraz majonez, dokładnie wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem

Kuchnia Beaty
Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami 213

plastry pokrojone na drobne kawałki) 1 łyżka oliwy plus odrobina do natłuszczenia naczynia 1 dymka, pokrojona ukośnie w plasterki 4 małe pieczarki 30g sera brie, pokrojonego w małe kawałki 2 świeże jajka sól i świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i natłuszczamy oliwą filiżankę do cappuccino. Dwa całe plastry boczku układamy na kratce(...)podpiekamy, aż do uzyskania złotej barwy i chrupkości. Odstawiamy do wystygnięcia. Na średniej patelni rozgrzewamy oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucamy pieczarki i pokrojony boczek; podsmażamy mniej więcej 5 minut, do zrumienienia. Dorzucamy dymkę, doprawiamy i podduszamy kolejne 3 minuty, ciągle mieszając. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy połowę sera. Dokładnie mieszamy. Powstałą masę przekładamy do filiżanki, na wierzch wbijamy jajka

Gorący kąsek
KREM PIECZARKOWY, BEZGLUTENOWY 157

jako część obiadu. Z podanych ilości uzyskałam 2 litry zupki, mieliśmy po kubeczku na 2 dni. Składniki: - 500g pieczarek - 3 większe ziemniaki - bulion warzywny lub mięsny (u mnie 400ml warzywnego) - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - sól i świeżo mielony pieprz do smaku - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - słodka śmietanka (można pominąć lub dać roślinną) - 1 łyżka bezzapachowego oleju kokosowego(...)obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać. Dołożyć pokrojone na kawałki pieczarki, podsmażyć chwilkę, zalać bulionem, dorzucić pokrojone w kostkę (obrane) ziemniaki, przykryć i gotować ok.10-15 minut. Następnie dodać tymianek. Zdjąć z palnika i zblendować na gładki krem. Uzupełnić gorącą wodą do uzyskania pożądanej konsystencji, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, śmietanką, zamieszać. Ja otrzymałam 2 litry zupy-krem. Podawać

Smaczne Zdrowe
Zupa z kurczaka z pieczarkami 181

grzbietu) 2 średnie marchewki (250g) kawałek korzenia selera (200g) 1 średni pomidor (200g) 1 średnia cebula (150g) kawałek dowolnej części pora 200g pieczarek 1 ząbek czosnku 2-3cm świeżego imbiru (lub 1 płaska łyżeczka mielonego) ok. 2 płaskie łyżeczki soli kilka ziaren ziela angielskiego ok. 10 ziaren czarnego pieprzu 2-3 liście laurowe makaron nitki do podania Instrukcje(...)zimnej wody. Dodajemy połowę soli i wkładamy mięso z kurczaka. Podgrzewamy, a przed zagotowaniem ściągamy szum (jak opisaliśmy m.in. w przepisie na bulion ). W międzyczasie przygotowujemy wszystkie warzywa oprócz pieczarek. Cebulę i czosnek obieramy. Marchewki obieramy i kroimy w ćwierćwałki o długości kilku centymetrów. Seler i imbir kroimy na kilka mniejszych kawałków. Pomidora kroimy na 4 części. Po odszumowaniu

Kulinarna Pokusa
Kotlety ziemniaczane à la Fraszynki 156

pszenną) Farsz: 2 łyżki startego Parmezanu 2 ugotowane na twardo jajka 1/4 łyżeczki soli pieprz do smaku 250 dkg mięsa mielonego Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Sos pieczarkowy: 1 łyżka masła 20 dkg pieczarek 100 ml śmietany (najlepiej użyć tej do zup) 200 ml wody 1 łyżka koperku 1 łyżeczka mąki pieprz i sól do smaku(...)ziemniaków. Gdy gotowe, lekko je studzimy po czym przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. W misce mieszamy ziemniaki, jajka, sól oraz mąkę. Zagniatamy ciasto. W osobnej miseczce przygotowujemy nadzienie. Mięso mielone łączymy z serem, startymi na tarce jajkami, solą oraz pieprzem. W zależności od tego jaką wielkość kotletów chcemy uzyskać, tyle nabieramy ciasta ziemniaczanego. Kładziemy je na dłoni, spłaszczamy

mecooks
Bigos z pieczarek, z pulpetami. 163

dziś zapraszam po przepis na pyszne danie jednogarnkowe z pieczarkami w roli głównej! :-) Składniki: 2 kg młodych, białych i zamkniętych pieczarek słoiczek 0,5 l ogórków konserwowych 2 duże czerwone papryki 2 cebule 1 kg mięsa mielonego z szynki, niezbyt tłustego 2 jajka opcjonalnie bułka tarta do pulpecików słoiczek koncentratu - 200g pieprz, sól, czosnek granulowany, słodka i ostra czerwona(...)papryka w proszku, łyżka majeranku tłuszcz do podsmażania Wykonanie: Pieczarki umyć, pociąć na plastry o grubości około 2-3 mm. Wrzucić do dużego garnka, podlać tłuszczem i posolić. Podsmażać aż stracą smak surowizny. Pieczarki powinny puścić wodę - powinno jej być choć na minimum ich pół wysokości. Jeżeli nie puściły wody to trzeba podlać je do połowy wysokości gorącą wodą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zasmażana kapusta słodka z kwaśną 131

Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1 mała  główka kapusty białej 3 łyżki smalcu ze skwarkami 2 łyżki masła 200 g pieczarek 2 łyżki mąki po szczypcie tymianku papryki ostrej kminku i cząbru sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Główkę kapusty szatkujemy, następnie gotujemy. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną. Do garnka wkładamy ugotowane, odcedzone z wody oba rodzaje(...)kapusty, dodajemy smalec ze skwarkami, umyte i pokrojone w plastry pieczarki przyprawiamy przyprawami, smażymy na wolnym ogniu często mieszając około 20 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, robimy zasmażkę, dodajemy do smażonej kapusty, dokładnie mieszamy, smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego

kgwjanczewo
szybkowar-kacze udka pyszne z kapustą i pieczarkami... 177

Składniki: kapusta kiszona 3/4 kg, pieczarki 1/2 kg, masło do smażenia 1 łyżka, udka z kaczki 4 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, majeranek 4 łyżki, czarny pieprz mielony 1 łyżeczka, woda 1 szklanka skórę ponacinać na udkach i zrumienić na maśle, przełożyć na talerz na tym tłuszczyku podsmażyć pokrojone pieczarki, wsypać kapustę kiszoną, wlac przyprawę w płynie, wodę i wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
FILETY A'LA PIZZA Z PIECZARKAMI 165

www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło.   SKŁADNIKI  NA 4 Kotlety: 👉 1 filet z kurczaka  👉 4 pieczarki ja dałam brązowe 👉 4 łyżki sera żółtego tartego np. cheedar 👉 4 łyżeczki ketchupu  👉 sól ,pieprz , mielona papryka słodka i ostra  PRZYGOTOWANIE: 1. Fileta umyć i rozciąć na 4 kotlety. Rozbić cienko.  2. Mięso posypać przyprawami(...)Każdego kotleta posmarować łyżeczką ketchupu.  4. Posypać każdy kawałek serem żółtym.  5. Pieczarki umyć, pokroić w plastry a następnie przełożyć na mięso.  6. Kotlety rozłożyć na papierze do pieczenia.  7. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Zapiekanka z ziemniakami, pieczarkami i zielonymi szparagami 122

plastry sera żółtego 150g zielonych szparagów 2 łyżeczki śmietany 18% 2 łyżeczki śmietanki 30% czosnek granulowany tymianek papryka słodka mielona oregano sól, pieprz 1/2 pomidora Wykonanie: Naczynie do tarty/ zapiekanki razem z brzegami wylepić ciastem francuskim. Ser żółty, pieczarki, salami, pomidora pokroić w plastry. Przygotować sos: w kubeczku zmieszać obydwie śmietany, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem i oregano. Dokładnie

Raj dla Podniebienia
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem 155

obiad. 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 marchew 1 cebula 100 g ryżu 50 g kurek 100 g pieczarek 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 10 liści kapusty 150 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 250 ml wody 1 łyżeczka bazylii Sól Pieprz 1.        Kurki oczyścić, pieczarki pokroić  w kosteczkę. Wszystko(...)Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i chwilkę pogotować. Z liści skroić grube włókna przy końcach każdego liścia. 5.        Mięso mielone dokładnie wymieszać z grzybami, cebulą, marchewką z ryżem, jajkami, bułką tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 6.        Formować gołąbki i zawinąć w liście kapusty. Obsmażyć

VioletoweKucharzenie
Zupa porowa z pulpecikami 7373

się z Wami podzielić :) Co Wy na to? Zupa porowa z pulpecikami   Będziemy potrzebować: 3 pory 1 bardzo dużą cebulę 50 dag pieczarek 80 dag ziemniaków 8 ząbków czosnku (tak, wiem, sporo ;)) 45 dag mielonego mięsa (u mnie z kurczaka) ok. 3 łyżek bułki tartej 200 ml + łyżkę śmietany 100 g pieczarkowego lub smietankowego serka topionego(...)ziarna ziela angielskiego, majeranek, gałkę muszkatołową, słodką mieloną paprykę 1 łyżkę masła trochę mąki do zagęszczenia zupy (opcjonalnie) olej do smażenia Zaczynamy od przygotowania pulpecików. Do mięsa mielonego dodajemy łyżkę śmietany, bułkę tartą, drobno posiekane 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i słodką paprykę. Całość mieszamy, a następnie formujemy niewielkie kulki. Masa musi ładnie dać się formować, jeśli

Ratunku obiad
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 240

Składniki na 2 porcje: 2 średnie filety z morszczuka świeże lub rozmrożone ok 200 g mrożonych różyczek brokułów ok 200 g mrożonych różyczek kalafiora 5-6 większych pieczarek (ok 150 g) ok 50 g sera żółtego 1/2 szklanki zimnej wody 5-6 łyżek śmietany 18% 2 kopiaste łyżeczki musztardy stołowej 1 liść laurowy 1 łyżeczka koperku suszonego lub posiekanego świeżego(...)kalafior. Ugotuj na lekko twardo. Odcedź. Ułóż w naczyniu na rybie i pomiędzy nią. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. W rondelku połącz ze sobą (najlepiej trzepaczką) wodę, śmietanę, musztardę i mąkę. Dodaj koperek, wymieszaj. Przypraw dwiema szczyptami soli ziołowej i po 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego i ziołowego. Jeśli trzeba dodaj jeszcze soli lub pieprzu, wg uznania. Wstaw

Anioszek w kuchni
Szybki ryż z tuńczykiem i pieczarkami 253

Polecam spróbować. Czasem w prostocie tkwi siła Składniki: około 1/2 opakowania ryżu – u mnie ryż amerykański Risana 2-3 pieczarki 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (185 g) około 1 czubatej łyżeczki masła sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku zielona pietruszka do podania Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja wykorzystałam ciut więcej niż(...)opakowania ryżu, resztę podałam z owocami). Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na maśle doprawiając solą i pieprzem. Do podsmażonych pieczarek dodajemy ugotowany ryż, szybko mieszamy (zmniejszamy ogień na minimalny). Następnie dodajemy tuńczyka z olejem, szybko mieszamy (danie ma być ciepłe). Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Ściągamy z palnika i posypujemy całość posiekaną zieloną pietruszką. S macznego

Słodkie okruszki
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami 163

dwojga ;)  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g makaronu spaghetti 6-7 średniej wielkości pieczarek 400 g sera mozzarella (użyłam gotowych wiórków) 1 czerwona cebula 200 g śmietany 30% 1 czubata łyżka masła klarowanego sól morska świeżo mielony pieprz gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju(...)masła. Hartujemy zimną wodą, by się nie sklejał. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obficie oprószamy grubo mielonym pieprzem i przesmażamy na maśle klarowanym przez kilka minut, aby mięso się ścięło z każdej strony. Dodajemy posiekane w paski pieczarki, razem dusimy około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Czerwoną cebulę siekamy dość grubo (by było ją wyraźnie znać

Kolorowy Przepisownik
sos pieczarkowy z kolendrą... 135

Składniki: pieczarki 70 dag, cebula 2 sztuki, masło 2 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda 2 szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 3 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 2 szklanki, natka kolendry suszona Royal Brand 1 łyżka/suszona nieduże pieczarki obrać, pokroić w cienkie pół talarki, cebulę pokroić w kostkę na maśle zeszklić

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki z mięsnych kuleczek i pieczarek 166

mięsnych kuleczek i pieczarek. Można też dodać cukinię lub paprykę. Do szaszłyczków jeszcze  chrupiąca surówka i już mamy pyszne danie.składniki:450 g mięsa mielonego wieprzowego2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżki bułki tartej1 jajkoprzyprawa do hamburgerów10-12 średnich pieczarekprzyprawa grill ziołowyolej do skropienia pieczarekPieczarki skropić olejem i oprószyć przyprawą grill ziołowy, odstawić. Mięso mielone dokładnie wymieszać(...)bułką tartą, jajkiem, posiekanym szczypiorkiem. Do smaku doprawić przyprawą do hamburgerów. Następnie z mięsnej masy uformować małe kulki wielkości pieczarek. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian pieczarki i kulki mięsne lekko dociskając aby mięso dobrze się trzymało. Szaszłyczki grillować z obu stron, aż mięso dobrze sie zarumieni. Gotowe szaszłyczki podawać z ulubioną surówką

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania