grana padano Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniaKotleciki rybne chodziły za mną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych. Składniki: 50 dag filetów z dowolnej ryby 25 dag pieczarek 1 cebula bułka tarta sól,pieprz 2-3 ząbki czosnku jajko Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Filety
Niespełnione zdolności kulinarneśniadanie to rewelacyjny pomysł. Koniecznie go kiedyś wypróbujcie, bo warto. Składniki: 6 jajek 50 ml mleka ( będzie bardziej delikatne ) Sól Pieprz chili mielone 100 gram boczku wędzonego Ok 5 cm pora Kilka pieczarek marynowanych Ok 3 kawałków marynowanej papryki Ser typu mozzarella lub gouda Olej Wykonanie: Jajka roztrzepujemy z mlekiem i przyprawiamy solą, pieprzem i chili
Smaki EwySzybka, sycąca i smaczna zapiekanka. Moja córka i zięć starają się nie jadać pszenicy. Taki mają swój styl żywienia. Ponieważ mieli nas odwiedzić to przygotowałam dla nich jajka zapiekane z pieczarkami. Smakowało, bo szybko zniknęło z talerzy. Składniki: 6 średnich ugotowanych ziemniaków w mundurkach. 3 jajka 400 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany 100 g żóltego sera 2 łyżki
O kuchni z uczuciemProsto i smacznie. Składniki 400 g karkówki wp 250 g pieczarek 4 łyżki pędów bambusa cebula smalec mąka 100 ml bulionu warzywnego oliwa z oliwek mielona słodka papryka sól i pieprz Przygotowanie Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Pokrojone pieczarki z posiekaną
R'n'G Kitchenstrony, odkładać na ręcznik papierowy SOS PIECZARKOWY: 30 dag pieczarek pokroić na drobno i na talarki, 1 cebulę podsmażyć na 3 łyżkach oleju, dodać pieczarki i podsmażać z 5 minut, do smaku dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, na koniec dodać 1/2 szklanki gęstej śmietany 18% i na większym ogniu mieszając gotować z 2 minuty kotlety sa pysznie chrupiące
W Mojej Kuchni Lubięforma jest wygodniejsza i szybsza w przygotowaniu. A smak, mmmmm pycha. Cały farsz nabiera aromatu papryki. SKŁADNIKI: 7-8 strąków białej papryki 500g mielonego mięsa 2 woreczki ryżu 1 duża cebula 400 g pieczarek 2 ząbki czosnku sól pieprz olej 2 łyżeczki przecieru pomidorowego A jak to zrobić: Papryki umyć i usunąć z nich nasiona. Cebulę i pieczarki
Kuchnia w opałachmozzarellę ścieramy na tarce. 5. Przygotowujemy farsz. W garnku podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy mięso mielone, które posypujemy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą, gyrosem i czosnkiem. Podsmażamy aż mięso przestanie być surowe, dodajemy pieczarki. Całość dusimy do momentu aż woda wyparuje, po czym odstawiamy w chłodne miejsce, Po wystygnięciu mieszamy z przygotowanymi serami
Szefowa kuchnimałe klopsiki w otoczeniu słodkiej cebulki, pieczarek i ogórka kiszonego w pysznym pomidorowym sosiku!Składniki:1kg cebuli0.5kg mięsa mielonego (mielona łopatka, karkówka, szynka)0.5kg pieczarek3 ogórki kiszonesól, pieprzostra paprykamajeranek (do klopsików)koncentrat pomidorowy (do smaku)Wykonanie:Zaczynamy od zmielenia mięsa na nasze maleńkie klopsiki. Mięso doprawiamy tak jak na zwykłe mielone: solą, pieprzem, papryką, majerankiem(...)pokrojone cienko pieczarkiCałość doprawiamy na ostro: sola, pieprzem, papryką słodką i ostrą, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy na małym ogniu ok 20 min. Nie musimy podlewać potrawy wodą, gdyż pieczarki puszczą nam sporo wody. Na koniec dodajemy pokrojone w cienkie paseczki ogórki kiszone(fajnie zaostrzają smak). Mieszamy, posypujemy obficie koperkiem i... cóż.... zjadamy z apetytem, a potem... przyrzekamy sobie
Walijskie Pichcenieosoby: 1 pojedynczy filet z kurczaka 450 g (1 opakowanie) warzyw po staropolsku IGLOTEX kilka listków świeżej szałwii masło pieprz papryka ostra mielona * zamiast gotowej mieszanki możemy użyc następujących warzyw: ziemniaki, cebula, pieczarki, por, papryka czerwona, papryka żółta, natka pietruszki Wykonanie: W woku rozpuściłam masło, na które wrzuciłam pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Obsmażyłam mięso, potem
Blondynka Gotujepistacji 5-6 plastrów szynki dojrzewającej ½ cebuli czerwonej Panierka: 1 szklanka płatków owsianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Cebulę, szynkę, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Pistację podpiekamy przez chwilę na patelni aby się lekko zarumieniły, następnie bardzo
Mania Gotowaniapół kilograma pieczarek * 2 łyżki masła * łyżka oliwy z oliwek * ulubione przyprawy Przygotowanie : Rozgrzewamy masło z oliwą. Wrzucamy cebulę i gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać ulubione przyprawy do kurczaka ,mieloną czerwoną paprykę. Zalać dużą szklanką wody. Ułożyć kurczaka i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami oraz sałatką z pomidora i cebuli
Magiczne Życie Martytrochę zostało, więc radzę zrobić mniej albo zjeść go potem do chleba. Składniki na 10 sztuk: Opakowanie ciasta francuskiego (375g) 20 dag mięsa mielonego 1 mała papryka Mała puszka kukurydzy 15-18 dag pieczarek 1 cebula 0,5 łyżki ostrej papryki w proszku 2 łyżki sosu sojowego Olej Sól Pieprz Przygotowanie: Pieczarki pokroić drobno, paprykę i cebulę
Fabryka pomysłówdrugi dzień zyskuje na smaku :) Polecam. Składniki ( dla 3-4 osób ) - 4-5 średniej wielkości ziemniaków - 0.30 dkg cienkiej dobrej kiełbasy - 0.30 dkg pieczarek - puszka fasolki kolorowej - 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz,czosnek mielony, cebulka suszona, majeranek, papryka czerwona mielona - 0,5 szklanki mleka 0.5 % ... mleko można zastąpić śmietaną 12% - 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie(...)przyprawy i gotuje na wolnym ogniu. Kiełbasę kroję w plastry i obsmażam na suchej patelni do wytopienia tłuszczu. Do obsmażonej kiełbasy dodaję oczyszczone i pokrojone w ćwiartki... ósemki.. pieczarki. Całość smażę aż z pieczarek odparuje woda. Zawartość patelni przekładam do gotujących się ziemniaków. Następnie dodaje fasolkę z puszki wraz z zalewą, plus 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego. Na koniec
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: 1 l passaty puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka zielonego groszku puszka krojonych pomidorów 500 g pieczarek papryka - po 2 sztuki żółtej i zielonej 2 cebule 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego szklanka czarnych oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka i ostra lubczyk szczypior masło klarowane Wykonanie: Mięso smażymy na klarowanym maśle, gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną(...)cienkie piórka cebulę, dusimy do połączenia się wszystkich składników. Na osobnej patelni smażymy plasterki pieczarek z łyżeczką lubczyku. Gdy zmiękną i będą gotowe dodajemy na koniec na około 3 minuty czarne oliwki przekrojone w pół. Umytą paprykę układamy na papierze do pieczenia i podpiekamy w temp. 200C. Gdy zobaczymy, że skórka papryki robi się lekko napompowana i zmienia
Zasmakuj Kuchni