mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:100/191)

Dwojaki dworskie (z kopytkami) 151

Fajny obiad dzisiaj mieliśmy: mielone mięso. Ale nie jakieś tam zwykłe kotlety tylko wypasione dwojaki dworskie :) Czyli takie jakby dwa zrazy połączone ze sobą. Jeden nadziany pieczarkami, a drugi suszonymi śliwkami. Aaahhh, to było naprawdę cudne. Mi akurat bardziej smakowała ta część pieczarkowa, ale za to - dla równowagi - Madzia stwierdziła, że lepsza jest ta część ze śliwką(...)przejrzenia ich strony. I na przepis zapraszamy: Dwojaki dworskie: 550 g mielonej wieprzowiny 1 bułka namoczona w mleku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej (plus trochę do obtoczenia) 2 jajka sól pieprz 3 łyżki smalcu Farsz I: 1 cebula 1 łyżka masła 100 g pieczarek 1 łyżka bułki tartej sól pieprz Farsz II: 100 g wydrylowanych suszonych

Marder&Marder Manufacture
Kotlety z gotowanego kurczaka i pieczarek 414

Przepis i zdjęcie z Archiwum- jakoś tak wyszło , ze jeszcze się nie pojawiły na blogu. A , że uważam potrawę za wartą polecenia nic nie zmieniam. Smaczne

Buniabaje w kuchni
Burgery gryczane 162

książce Anny Lewandowskiej, ale ciut zmodyfikowałam - jak zwykle :) Składniki: 200 gramów kaszy gryczanej (2 woreczki) 1 czerwona cebula 5 pieczarek 1 łyżka nasion chia 4 łyżki wrzątku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki soli himalajskiej świeżo mielonej 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju kokosowego 1/2 pęczka koperku drobno posiekanego Nasiona chia zalałam 4 łyżkami wrzątku(...)odstawiłam na bok Ugotowałam kaszę gryczaną według opisu na opakowaniu Gdy kasza się gotowała, posiekałam cebulę, pokroiłam w drobną kostkę pieczarki i oba składniki poddusiłam na maśle klarowanym Do ugotowanej kaszy dodałam namoczone nasiona chia i wymieszałam z cebulą oraz pieczarkami Do masy dodałam koperek, sól, pieprz, kurkumę i całość dokładnie wymieszałam Na patelni rozgrzałam olej kokosowy i smażyłam uformowane

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
KARKÓWKA Z PŁATKAMI POMIDORÓW 115

karkówka, doskonała na sycący obiad, możemy podawać ją z ziemniakami, kaszą lub ryżem     SKŁADNIKI 60 dag karkówki, 8 pieczarek, 2 łyżki płatków suszonych pomidorów , 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, ½ łyżeczki bazylii , sól,  biały pieprz mielony , 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka śmietanki 30%, 2 łyżki oleju, ¾ szkl. bulionu WYKONANIE Karkówkę kroimy(...)obsypujemy przyprawą do wieprzowiny. Podsmażamy mocno na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem, przykrywamy przykrywką, dusimy aż połowa płynu odparuje. Gdy mięso zmięknie dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki oraz płatki pomidorów. Dusimy do zmiękczenia składników, dodajemy koncentrat, śmietankę oraz mąkę rozrobioną w wodzie. Doprawiamy na koniec solą , pieprzem i bazylią, zagotowujemy. Potrawie nadałam smaku dzięki przyprawom od SKWORCU

słodki bratek
Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami 199

czerwonej 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz zioła prowansalskie Zaczynamy od przygotowania farszu. Szynkę wieprzową, pierś z kurczaka i cebulę mielimy przez maszynkę na sitku o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy smalec. Dodajemy zmielone mięso. Po kilki minutach dodajemy paprykę i pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgniecione ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie. Podsmażamy

tojestpyszne.blogspot.com
Klopsy w sosie pieczarkowym 156

pieczywem, ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg łopatki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 30 dag pieczarek, 5 łyżek śmietany 30%, 1,5 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Mięso razem cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, sól oraz pieprz. Dokładnie wyrabiam masę. Z masy mięsnej formuję niewielkie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gulasz mięsny z pak choi 159

wieprzowego mięsa, gulaszowego 1 cebula 1 marchewka 10 cm pora 1 rozetka pak choi 150 g groszku cukrowego 200 g pieczarek ½ łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka mąki ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżki masła 500 ml wrzątku lub bulionu mięsnego Podziel mięso na małe kawałki, oprósz mąką i pieprzem. Rozgrzej masło i wrzuć mięso(...)marchewkę, smaż jeszcze przez kilka minut. Wlej bulion lub wrzątek, dopraw solą, przykryj pokrywką i gotuj gulasz przez 45 minut. Pokrój pak choi w paski, por w krążki. Obierz pieczarki i pokrój na ćwiartki. Zrumień na rozgrzanym maśle i dodaj do gulaszu. Po 45 minutach gotowania dodaj zielone warzywa i gotuj gulasz jeszcze przez 10 minut. Posyp gulasz pietruszką

codojedzenia
Kotlety mielone z ciecierzyca i tzaziki z cukinii 157

Bardzo lubie mielone kotlety,szczegolnie ze daja tak ogromne pole do eksperymentowania.Byly juz na blogu pyszne ,dietetyczne kotleciki z pieczarkami,niezwykle delikatne kotlety z kasza jaglana.Dzisiaj powstaly pod wplywem chwili expresowe kotlety z dodatkiem gotowanej ciecierzycy z cukiniowymi tzazikami.Do kotletow nie ma potrzeby namaczania bulki i dodatku bulki tartej,bowiem zastepuje je ciecierzyca.Tzaziki z starta cukinia zamiast ogorka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak pieczony z pieczarkami, słodkimi ziemniakami i jarmużem. 189

zajęła trochę więcej czasu. Uporałem się jednak z tym, więc działamy!Co będzie potrzebne?-kurczak, umyty i osuszony-papryka słodka mielona-tymianek -oliwa lub mniej dietetyczne masło-szalotka-trzy ząbki czosnku-miód-suszona piri piri-10 dużych pieczarek-por część biała-słodkie ziemniaki-jarmuż-suszone karmelizowane pomidoryKurczaka posypujemy papryką, solą i pieprzem. Do środka kurczaka wkładamy szalotkę i ząbki

BaRepas
Kurczak z porem i tymiankiem zapiekany w cieście francuskim wg przepisu Pascala Brodnickiego (Tourte z kurczakiem) 331

szalotki 2 jajka Olej rzepakowy 1 por 1 łyżka świeżego tymianku Garść mąki Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól *Osoby na diecie bezglutenowej muszą zakupić ciasto francuskie bez zawartości glutenu. Szalotki kroimy w piórka. Por i pieczarki dokładnie myjemy. Por siekamy w paski, a pieczarki na dowolne kawałki. Na patelnie wlewamy nieco oleju, wrzucamy szalotki i podsmażamy

Kolizje Smaków
Drożdżowe kapuśniaczki z kapustą kiszoną i pieczarkami 2809

jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 50 g masła masło do posmarowania mak do posypania Farsz 300 g pieczarek 500 g kiszonej kapusty szczypta majeranku Kamis 1 liść laurowy Kamis 1 cebula 1 łyżka masła Do smaku pieprz mielony Kamis sól morska w młynku Kamis Przygotowanie:Kapustę kiszoną pokroić, przełożyć do garnka (jeśli jest bardzo kwaśna przepłukać)dodać(...)liść laurowy, szczyptę majeranku i ugotować do miękkości. Przelać na sitko do odsączenia. Pieczarki oczyścić i pokroić w małe plasterki. Na patelni rozgrzać masło dodać pokrojoną drobno cebulę i leciutko zaszklić. Dodać pieczarki i dusić do odparowania nadmiaru wody. Do odsączonej kapusty dodać pieczarki i doprawić dosyć pikantnie solą i pieprzem.  Farsz odłożyć do wystudzenia.Do miski robota przesiać mąkę

Ala piecze i gotuje
Pizza serce 220

świeża bazylia, sól, pieprz Użyte w pizzy składniki: ser żółty, czerwona cebula, pieczona czerwona papryka, kiełbasa salami  Użyte w pizzy składniki: mielona wołowina (wcześniej podsmażona na patelni z cebulą i czosnkiem, solą oraz pieprzem), pieczarki, ser żółty, pieczona czerwona papryka Składniki na ciasto idealne (cienkie, średnie, grube) - ilość wystarcza na 3,4 osoby: 3 szklanki mąki (tortowa

Garniec Magalie
Makaron razowy z łososiem i cukinią 201

Już nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 120

kostkę), 3 pomidory (parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w większe cząstki), pieczarki 300g - 500g (umyć, obrać i pokroić w plastry), 2-3 młode marchewki (umyć, oskrobać i pokroić w paski lub w większą kostkę). Olej. Przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, kolendra mielona, sól, vegeta, majeranek, tymianek, cząber, kminek. 1. Na oleju smażymy cukinię 2. Dodajemy pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, pokrojoną cebulę, kolendrę. 3. Następnie dodajemy sól i vegetę. 4. Wrzucamy pokrojone pomidory. 5. Doprawiamy do majerankiem, tymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki i marchewkę. Doprawiamy kminkiem. Gdyby warzywa okazały się niedostatecznie przyprawione, dodajemy przyprawy w kolejności: pieprz ziołowy, pieprz czarny

Kuchnia smaków
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, kiełbasą i papryką. Szybka i smaczna. 1937

mleka - 2 jajka - 15-20 dkg sera żółtego - sól, pieprz, czosnek mielony, majeranek, papryka mielona Wykonanie Makaron gotuję w osolonej wodzie troche krócej niz podano na opakowaniu, odcedzam. Boczek, kiełbasę i paprykę kroję w kostkę, pieczarki w grubsze plastry. Na patelni podsmażam najpierw boczek, kiedy wytopi się tłuszcz dodaję do boczku kiełbasę, pieczarki i paprykę, chwilkę smażę. Odcedzony

Kuchnia z widokiem na ogród