mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:38/298)

Makaron z białym serem i owocami. 118

opakowanie) banan garść malin garść truskawek garść czerwonej porzeczki 2 łyżki  kremu z kasztanów jadalnych bio 30 ml syropu daktylowego szczypta ekologicznej czarnuszki pół kostki twarogu mielonego (125 g) Makaron ugotować ze szczyptą soli według przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku umieścić truskawki i porzeczki, podlać odrobiną wody i zagotować. Gotować do czasu, aż owoce rozpadną się

Poranek na słodko
Carbonara - nic dodać, nic ująć... 108

przepyszna. Czegóż chcieć więcej ? :) SKŁADNIKI (Porcja na 4 osoby) 10 cienkich plasterków pancetty (lub wędzony boczek) 2 jajka ok. 50 g parmezanu 1 łyżka oliwa pieprz - świeżo mielony 500 g makaronu (najlepiej świeżego) ok. 1/4 szklanki śmietany 18 % 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku sól do smaku natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie wg instrukcji

Calzonella.com
Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem 158

świeżego lub suszonego koperku – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżka majonezu (zachęcamy do wypróbowania naszego majonezu, przepis -> tutaj – sól himalajska i pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie: 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną wodą. 2. W misce wymieszać rozdrobnionego łososia, kukurydzę, groszek i makaron. 3. Doprawić majonezem, musztardą, koperkiem i przyprawami

Podwójnaporcja
Spaghetti z klopsikami , dzieci to kochają ;) 129

mięsa mielonego , najlepiej mieszane wołowo -wieprzowe 1 jajko 1 łyżka kaszy manny 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 marchew 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich świeża bazylia do dekoracji tarty parmezan do podania makaron spaghetti , 1 opakowanie sól , pieprz do smaku maka do obtoczenia oliwa z oliwek do smażenia Mięso mielone umieszczamy w misce . Dodajemy(...)cebula się zrumieni , mieszając ostrożnie co jakiś czas .Następnie wlewamy pomidory z puszki i dusimy na wolnym ogniu około 20 minut , aż sos samoczynnie odparuje i się zagęści . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Serwujemy na gorąco , makaron obficie polany sosem z klopsikami , dekoracją z parmezanu i bazylii . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Spaghetti z klopsikami , dzieci to kochają ;) pochodzi

Ogrodnik w podróży
Makaron z wędzoną makrelą i słodką kukurydzą 172

czarny pieprz* rzeżucha bądź natka pietruszki Przygotowanie :Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy z pomidorów, dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz kawałki makreli, dusimy chwilkę i mieszamy dokładnie z serkiem. Całość mieszamy z makaronem, dodajemy kukurydzę. Podajemy w miseczkach, posypujemy rzeżuchą i świeżo mielonym pieprzem. To moja propozycja na przepis(...)miesiąca kwietnia - Szybkie dania z makaronu

Magiczne Życie Marty
Weekend u Mamy: Spaghetti ze szpinakiem i fetą 211

Dziś przedstawiam przepis na smaczny, a zarazem prosty i szybki w wykonaniu makaron ze świeżym szpinakiem (możemy zastąpić mrożonym), pomidorami i serem feta. Przepis został opracowany wspólnie z moją ukochaną młodszą Siostrą :) Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 2 łyżki oliwy z oliwek +odrobina 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 pomidory, drobno posiekane 2 opakowania świeżego szpinaku(...)makaronu spaghetti CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.  2. Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pomidory i smażymy 10 minut, aż pomidory całkowicie się rozpadną. Dodajemy szpinak i smażymy, aż szpinak znacznie zmniejszy objętość Wlewamy śmietankę, doprawiamy świeżo mielonym

My Culinary Art
Spaghetti bolognese 111

danie jest chyba klasykiem wśród dzieci, a przynajmniej moje pociechy je uwielbiają ;) Składniki na 4 porcje: z przepisu z bloga Filozofia Smaku 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 400 g makaronu spaghetti 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oleju 2 puszki pomidorów 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki słodkiej

Moja Galeria Smaku
Łazanki z mięsem mielonym i kapustą kwaszoną z grzybami. 160

rodzince tez bardzo zasmakowały. Szybki idealny obiad na zimę, sycący i rozgrzewający. Polecam :) Składniki - 25 dkg makaronu typu łazanki - 40 dkg mięsa mielonego ( u mnie z udźca indyka ) - 30 dkg kapusty kwaszonej z grzybami leśnymi ORZECH - czosnek mielony - kminek mielony - mielone liście laurowe - polecam SKWORCU - majeranek - sól, pieprz mielony Wykonanie Kapustę z grzybami drobno(...)szatkuję, zalewam odrobiną wody ( tak aby tylko przykryła kapustę ) i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Odcedzam, wodę z gotowania zachowuję. Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam. Mięso mielone przesmażam na rozgrzanej głębokiej patelni, kiedy straci kolor, dodaję przyprawy oprócz soli i pieprzu. Mieszam i duszę na wolnym ogniu do miękkości ( jakieś 10-15 minut). Kiedy mięso

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron z migdałowym pesto, pomidorami i mozzarellą 134

Składniki: 100 ml oliwy z oliwek 1 duża doniczka bazylii 50 g mielonych migdałów (polecam Skworcu ) 2 duże ząbki czosnku sól pieprz ---------------------------- 200 g makaronu farfalle (kokardki) 1 kulka mozzarelli 300 g małych pomidorków Wykonanie Wykonanie pesto: Do kielicha blendera wlewamy oliwę oraz dodajemy listki bazylii, mielone migdały, ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę oraz sól i pieprz(...)smaku. Całość miksujemy. Poza tym: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Makaron mieszamy z pesto. Dodajemy mozzarellę i pomidory. Smacznego

Smak mojego domu
Lazania 294

smakuzioła włoskie do smakuolej do smażeniasos beszamelowy : 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1,5 szklanki mleka, sól,gałka muszkatołowa, pieprz Ugotować płaty makaronu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mięso mielone podsmażyć na patelni, gdy zmieni kolor dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i ziołami włoskimi. Wszystko dusić aż woda odparuje a masa zgęstnieje(...)naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Ułożyć warstwy ( w moim małym naczyniu na jedną warstwę makaronową wyszły 4 płaty):1 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + starty ser2 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + starty ser3 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + mozzarela pokrojona w plasterki4 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + starty ser5 warstwa płaty makaronu + beszamel+ starty serJak przygotować sos beszamelowy: na patelni rozpuścić

Monia miesza i gotuje
Sos z karkówki do makaronu 184

domu. Podałam z makaronem penne. Czas: 1 godzina Składniki: 15 dag karkówki ( mogą być odkrojone kawałki lub duży kotlet) garść suszonych grzybów 2 cebule 1 pomidor 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżka masła 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 6 ziaren czarnego pieprzu 5 ziaren jałowca gałązka świeżego jałowca sól pieprz mielony 3 szklanki wody Suszone grzyby(...)Wsypać szczyptę soli i pieprzu. Dusić przy uchylonej pokrywce godzinę. Płyn powinien odparować tak by sos był gęsty. Dodać masło. Wymieszać. Doprawić sos do smaku  pieprzem mielonym . Podałam do makaronu penne posypując usiekaną natka pietruszki. * można przygotować większą ilość i zamrozić w porcjach

Buniabaje w kuchni
Cannelloni z mięsem mielonym 124

naprawdę wymaga jedynie trochę wprawy w nadzianiu rurek mięsnym farszem. Smak podobny do lazanii , rożni się jedynie rodzajem makaronu. Składniki na 4 porcje: 12-16 rurek makaronu 400g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego 350 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 ząbki czosnku Po 1 łyżeczce bazylii i oregano 1-2 łyżki oleju Sól Pieprz Sos beszamelowy: 30 g masła(...)patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć do miękkości. Następnie dodać passatę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Dusić do momentu aż nadmiar wody z pomidorów odparuje. Sos beszamelowy: Masło rozpuścić, dodać mąkę, chwilę smażyć zalać mlekiem i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji sosu. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć trochę sosu beszamelowego. Makaron rurki nadziać

Fabryka pomysłów
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino 149

pieprz tarty parmezan (lub inny podobny twardy ser) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W czasie kiedy gotujemy makaron siekamy bardzo drobno natkę pietruszki i chilli (jeśli nie lubimy ostrych potraw możemy usunąć nasiona, ale ja siekam chilli w całości z nasionami), a czosnek przeciskamy przez praskę. Ugotowany makaron odcedzamy. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę(...)kilka sekund, mieszając aby czosnek się nie przypalił, bo będzie wtedy gorzki. Do oliwy dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem dokładnie mieszamy, podgrzewając przez 1-2 minuty. Ściągamy z ognia dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy i nakładamy na talerz. Makaron podajemy gorący, obsypany świeżo mielonym pieprzem i dużą ilością parmezanu. Smacznego Artykuł Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Fasolka szparagowa z miesem mielonym 251

się do woli cieszyć smakiem fasolki szparagowej. Przyrządzam ją prawie codziennie, nie tylko smażona z bułką bo mój ulubiony sposób to wersja a'la bolognese. Czyli makaron do mięsa mielonego zamieniam na ugotowaną fasolkę i jest pysznie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
sałatka z razowego makaronu z warzywami i sosem majonezowo-maślankowym... 139

puszka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, sos sałatkowy włoski 1 opakowanie, majonez 4 łyżki, maślanka 1 szklanka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka makaron razowy rurki ugotować wg opisu, na durszlaku przelać zimną wodą, wsypać do większej miski dodać pokrojone w talarki marchewki, ogórek gruntowy, fasolę mamut ugotowaną pokroić na kawałki dodać posiekany

W Mojej Kuchni Lubię