godziny. Moje spaghetti jest wersją okrojoną i szybszą do wykonania. Całość zajmie Wam niecałą godzinę. Spaghetti bolognese 2 duże porcje Składniki: około 250 g makaronu spaghetti (około pół opakowania) 500 g mielonego mięsa (najlepiej wieprzowo-wołowego) 500 ml passaty pomidorowej 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku świeża papryczka chili po łyżeczce suszonego oregano i bazylii (ja użyłam(...)świeżych ziół więc dodałam ich więcej) łyżka oliwy z oliwek pieprz sól Do podania: świeżo mielony pieprz tarty parmezan (lub inny podobny twardy ser) Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy w taki sposób, aby została nam około szklanka wody w której się gotował. Na patelce rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno
PatiGotujejest obiad jak z eleganckiej, wyszukanej restauracji. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 250g pieczarek 150g śmietany 18% Por 2 ząbki czosnku 4 plastry makaronu lasagne ½ szklanki bulionu Bagietka Świeżo mielony pieprz, estragon Oliwa Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy około 3-4 minut aż będzie lekko twardawy. Podczas gotowania makaronu potrząsamy garnek, aby płatki nie przywarły
Kolizje Smakówmięso jest z indyka.Składniki na 4 porcje:300 g makaronu spaghetti razowego500 g mięsa mielonego z indykałyżka oliwy2 cebule3 ząbki czosnku200 g passaty pomidorowejsól, pierz, suszone zioła np. bazylia, oreganoMakaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso mielone smażyć na rozgrzanej oliwie około 10 minut, pod koniec doprawić przyprawami(...)Dorzucić cebulę i czosnek, podsmażyć jeszcze kilka minut. Następnie wlać passatę, wymieszać i dusić całość około 20 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, polać sosem i podawać. Wierzch można posypać tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią
wyzwania kuchennebyłam pewna, jednak ku mojemu zaskoczeniu wszystko idealnie się komponuje. Polecam! Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym Składniki: około 9 płatów makaronu lasagne 90 g sera żółtego 30 g parmezanu 400 g mięsa mielonego (używam wołowo-wieprzowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki bazylii 1 łyżka sosu worhestershire ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki słodkiej papryki 400 g mrożonego(...)kosteczkę i podsmażamy chwile na oliwie. Dodajemy mięso mielone. Smażymy na małym ogniu około 5 minut. Przyprawiamy. Na końcu mięso mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym. Pozostały ząbek czosnku siekamy. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy szpinak, podsmażamy około 5 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstawiamy. Makaron do lasagne podgotowuję przez 2-3 minuty w dużym garnku
Mania Gotowaniaukochanego ;) Składniki:200 g makaronu penne250 g mięsa mielonego indyczego1 papryka czerwona1 papryka zielona1 puszka pomidorów krojonych2 małe cebuleOregano, bazylia, pieprz, sólOlej do smażeniaPrzepis:Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę i dodajemy na rozgrzany olej. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy przez ok. 10 minut(...)mieszając. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po ok. 10 minutach dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy całość do smaku. Dusimy wszystko przez kolejne 10 minut. Sos nakładamy na makaron i gotowe
Emcia Pichcipapryka żółta 1 mała cukinia 1/2 cebuli 2 filety z kurczaka olej sól (około 1/2 łyżki) pieprz (1/3 łyżeczki) kminek mielony (1/3 łyżeczki) papryka chilli mielona (1/3 łyżeczki) 4 szkl. makaronu penne 5 szkl. mleka 100 g sera żółtego (u mnie gouda) 1 garść posiekanej pietruszki parmezan Do dużego rondla lub garnka wlewamy około 3 łyżek oleju. Smażymy(...)pokrojone w kostkę papryki, cebulę i pokrojoną w kostkę cukinię. Chwilę dusimy. Dodajemy z powrotem kurczaka. Dodajemy sól, pieprz, chilli, kminek mielony. Mieszamy i dusimy tak około 5 minut. Po tym czasie wlewamy mleko i dodajemy makaron. Gotujemy mieszając od czasu do czasu przez 12-15 minut. Dodajemy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i podajemy
MojaQchnia.plpietruszkę i pokrojonego w kostkę selera . Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy razem z warzywami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso zmieni kolor dodajemy passatę pomidorową , oregano, bazylię i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Makaron mieszamy z sosem i podajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sosu sojowego 200 ml mleka kokosowego 3 ząbki czosnku 3 czerwone papryczki chilli bez pestek i błonek garść świeżej kolendry 2-3 zielone dymki 300 g makaronu ryżowego sól morska, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie laksy: Kurczaka umyć, włożyć do dużego garnka. Wsypać nasiona kolendry, dodać obrany imbir pokrojony w plasterki, zmiażdżone trzonkiem noża pędy trawy cytrynowej, skórkę(...)wierzchu (jeśli nie macie czasu, odstawcie na 10 minut i zbierzcie tłuszcz) i przecedzić do czystego garnka. Mięso obrać z kości i porwać na kawałki. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 300 g makaronu ryżowego Bulion zagotować, dodać sos rybny, sos sojowy, mleko kokosowe, pokrojone w plasterki ząbki czosnku i chilli oraz łodyżki świeżej kolendry (listki zachować). 2 łyżki
Moja DelicjaBucatini to włoski makaron w rodzaju spaghetti z dziurką. Lubię grube makarony na talerzu, więc wybrałam te najgrubsze bucatini. Sos do makaronu proponuję mięsny z pomidorami. Ragu z mielonego mięsa to najczęściej przeze mnie przygotowywany sos do makaronu. Dzisiaj przyrządziłam ragu z mnóstwem ziół z dodatkiem czerwonego wina. Porcja sosu pokaźna, której nadmiar można zamrozić. Bucatini z ragu(...)mielonego mięsa i pieczarkami Składniki: na 4 – 6 porcji 500 g mielonego mięsa, u mnie wieprzowo wołowo puszka krojonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy garść świeżych liści bazylii 1 łyżka pomidorowego przecieru 1 laurowy liść 3 ziarna jałowca 400 g pieczarek 1 łyżka masła 1 gałązka świeżego rozmarynu 100 ml czerwonego wina
codojedzeniadokładnie odsączamy z wody. Blendujemy z suszonymi pomidorami, czosnkiem, pastą, oliwą oraz przyprawami na gładką masę. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, puszkę pomidorów i przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Gotowy sos mięsny wykładamy na faszerowany makaron
Podróż w kulinariaogórek zielony 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 pęczek koperku 1 puszka kukurydzy 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu świeżo mielona sól świeżo mielony pieprz kiełki Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, wrzucić do miski. Ogórka pokroić w kostkę, paluszki krabowe w plasterki, pęczek koperku posiekać, kukurydzę odcedzić, wszystko dodać do makaronu
TrufelkowoHortex (450 g) 3 łyżki masła 1 duża cebula 2 ząbki czosnku skórka starta z 1 cytryny 400 g śmietany 30% bardzo mały pęczek pietruszki 350 g makaronu kokardki sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić bardzo drobno. Krewetki i kalmary przyprawić solą i pieprzem. Masło rozpuścić w dużej brytfannie lub głębokiej patelni. Dodać kalmary, krewetki, cebulę(...)dusić przez 8 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Do warzyw i owoców morza dodać odcedzony z wody makaron, wymieszać i chwilę gotować, aż warzywa będą odpowiednio miękkie, a sos zgęstnieje. Wyłączyć palnik, dodać umytą i posiekaną pietruszkę. Potrawę doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać od razu
Passions hobbies lifeSycące spaghetti z mięsem mielonym i pysznymi dodatkami - czyli "wypasione" spaghetti bolognese :)SKŁADNIKI 400g razowego makaronu spaghetti250g wołowo-wieprzowego mięsa mielonego1 duża cebula3 ząbki czosnku 300g pieczarek1 mała papryka czerwona1 mała papryka żółta1 puszka pomidorów krojonych (400g)1 mały (90g) słoiczek koncentratu pomidorowego (np. Pudliszki)oliwasól,pieprz, cukierpapryka słodka,papryka ostrabazylia, oregano - suszona lub świeża twardy(...)posypania PRZYGOTOWANIEMakaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy - najlepiej drewnianą łopatką. Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy. Dodajemy pomidory i koncentrat. Doprawiamy obficie ziołami, papryką słodką i w/g upodobań - ostrą. Dodajemy małą łyżeczkę cukru.Gotujemy około 30 min na małym ogniu
Moje Kuchenne RewelacjePORCJA - KLIKNIJ! 619 kcal | 31 g białka | 67 g węglowodanów | 25 g tłuszczu BOLOGNESE Z SAPIENZY HITMAN makaron z sosem mięsnym na winie 30 min 2 h (duszenie) 26 zł 5 porcji łatwe POTRZEBUJESZ głęboka patelnia garnek durszlak tarka Składniki Koszt mielona wołowina (500g) 10 zł pancetta lub boczek lekko podwędzany (70g) 1,50 zł cebula – 1 duża(...)natka pietruszki – 1/3 pęczka 0,30 zł oliwa z oliwek – 1 łyżka 0,10 zł sól, pieprz czarny grubo mielony 0,10 zł makaron, najlepiej świeży, spaghetti lub tagliatelle (400g) 3 zł Razem 26 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. SIEKANIE SKŁADNIKÓW (10 min) Cebulę i marchew obieramy, łodygi selera myjemy pod bieżącą wodą. Jest to święta trójca warzyw
Nerds Kitchen