mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:52/298)

Spaghetti bolognese 165

pieczarek. Oprócz makaronu spaghetti możecie podawać go z różnymi innymi makaronami. Sos pasuje do wielu różnych makaronów. Możecie także wykorzystać ten sos dodając sos beszamelowy i zrobić lasagne. Sposobów na spaghetti bolognese jest wiele. Niektórzy dodają śmietankę, samo mięso mielonego, inni dodają do mięsa kiełbasę, seler naciowy, wino, itp. Ja także lekko urozmaiciłam to klasyczne danie pochodzące z włoskiej(...)składniki. A wiadomo jak to w kuchni, czasem bez eksperymentów trudno :) Mam nadzieję, że to spaghetti przypadnie Wam do gustu. Smacznego!:) Składniki (na 4 osoby): 500 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 150 g boczku pokrojonego w kostkę 2 średnie cebule 1 marchewka 5 pieczarek puszka pomidorów w puszcze 2 średnie pomidory 2,5 szklanki bulionu

Zasmakuj Kuchni
BARILLA NA KAŻDĄ PORĘ ROKU – 4 przepisy – z łososiem, dynią, orzechami i pomidorami 166

ilości osolonej wody. Na patelni podsmażamy posiekany czosnek na oliwie, po chwili dodajemy bułkę tartą i cały czas mieszając rumienimy. Wrzucamy posiekane orzechy włoskie, dodajmy odcedzony makaron ( z odrobiną wody ), doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy gorące z tartym parmezanem( lub Grana Padano ). Smacznego! ZIMA PAPPARDELLE Z DYNIĄ I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ SKŁADNIKI: * makaron Pappardelle Barilla – 300 g * dynia(...)sól morska * pieprz grubo mielony * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Obraną dynię kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy. Szynkę parmeńską podsmażamy na oliwie, d odajemy czosnek i cebulę, przesmażamy. Wrzucamy dynię oraz świeży tymianek, podgrzewamy ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu. Wlewamy śmietanę, redukujemy kilka minut. Dodajemy ugotowany al dente makaron, mieszamy, delikatnie podgrzewamy. Podajemy

Ostra na Słodko
Sałatka ” Hiszpańskie Lato „ 984

krojonego lub salami paprykowe , jeśli nie macie nic innego ) 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka majonezu 1 czubata, łyżeczka słodkiej, mielonej, papryki ( lub ostrej , jak chcecie pikantnie ) sól do smaku Makaron gotujemy jak w przepisie , na jego opakowaniu zaleca producent " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)całkiem zimny – zostawiamy do odcieknięcia na sitku , na około godzinkę . Ogórki , paprykę , szczypiorek i chorizo ( lub salami ) , kroimy w kawałki , przekładamy do miski i dodajemy makaron . Na końcu wkładamy majonez , ketchup , paprykę mieloną , cukier , sól do smaku i całość mieszamy , aż do połączenia składników . Odstawiamy na 30 minut do lodówki – przed podaniem warto zamieszać ponownie . Smacznego " class

Ogrodnik w podróży
Sałatka z makaronu orzo 188

Kidney 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 135g sera typu feta kiełki rzodkiewki do posypania łyżka jogurtu bałkańskiego 2 łyżki majonezu łyżka ketchupu – u mnie łagodny duża szczypta mielonego kminku pieprz Wykonanie: Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu, odlałam na gęste sito, przepłukałam zimną wodą i wystudziłam. Paprykę opłukałam, osuszyłam, usunęłam gniazdo nasienne i pokroiłam w krótkie paseczki. Dymkę ze szczypiorem

Kuchenne zapiski Edyty
Tagliatelle z sosem 196

Składniki: - 0,5 kg brokułów; - 40 g masła; - 30 g mąki; - 0,4 l mleka; – 0,1 l śmietany 18% - 10 dag sera pleśniowego (typu rokpol) - makaron wstążki; - sól, biały mielony pieprz Wykonanie: Brokuły oczyścić, umyć, podzielić na mniejsze różyczki. Do garnka wlać wodę, osolić i wrzucić różyczki. Brokuły gotować około 5 minut. Gdy będą półmiękkie, wyjąć(...)odstawić do ocieknięcia. Masło rozpuścić, dodać mąkę i energicznie wymieszać. Wlać mleko i śmietanę i starannie połączyć. Sos oprószyć pieprzem. Gotować 15 minut. Makaron wstążki ugotować w osolonej wodzie. Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o większych oczkach. Do sosu dodać brokuły (kilka różyczek zostawić do dekoracji). Chwilę wymieszać i podgrzewać. Ser pleśniowy dodać do sosu z brokułami. Mieszać cały czas

dom-agi.pl
Makaron spaghetti z boczkiem w sosie pomidorowym 185

razem przesmażamy. Kiedy całość jest zarumieniona dodajemy sos pomidorowy oraz bazylię. Dokładnie mieszamy i dusimy przez kilka minut.  Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami mielonymi.  Na talerz nakładamy makaron, następnie ciepły sos i posypujemy startym żółtym serem  Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Spaghetti po węgiersku 148

nich pyszne potrawy, takie jak np. spaghetti.  SKŁADNIKI: 250g makaronu spaghetti, 200g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 1 mała cukinia, ½ strąka papryki czerwonej, ½ strąka papryki żółtej, 3 pomidory, 5 łyżek oliwy, woda, sól, pieprz, oregano, bazylia. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie warzywa kroję w małą kostkę. Mięso mielone razem z cebulą przekładam na patelnię. Wlewam oliwę. Smażę(...)papryki. Wszystko razem duszę 5 minut. Dodaję pomidory. Duszę kolejne 10 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. 3. Spaghetti gotuję według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron wykładam na talerz. Na środek nakładam porcję przygotowanego sosu i podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zapiekanka z mięsem mielonym 207

opakowanie makaronu penne 500 g0,5 kg mięsa mielonegomarchew + groszek ze słoikapuszka kukurydzy1 cebula1-2 ząbki czosnkusos pomidorowy 500 gser do starciasól, pieprz, bazylia, słodka zmielona paprykaSkładniki na sos czosnkowy:2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego2-3 ząbki czosnkułyżeczka cukrusól, pieprzSposób przyrządzenia:Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente, ponieważ dojdzie jeszcze w piekarniku.Mięso mielone smażymy(...)czosnkowy.Do miseczki dodajemy majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i łyżeczkę cukru. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy.Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Na spód nakładamy podgotowany makaron. Druga warstwa należy do marchewki, groszku oraz kukurydzy (odsączamy z zalewy). Następnie wykładamy mięso z sosem, a na to wylewamy przygotowany sos czosnkowy. Na wierzchu ścieramy ser, ja miałam parmezan, ale może

upichcic
Fusilli z tuńczykiem 129

puszka pomidorów krojonych 200 g śmietany 30% 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mały słoik czarnych oliwek 1 pęczek natki pietruszki 300 g makaronu pełnoziarnistego (u mnie orkiszowy) sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, zioła prowansalskie WYKONANIE Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać oliwą i zeszklić. Następnie dodać pomidory i smażyć na średnim ogniu(...)nieco zgęstnieje. Na koniec dodać odciśniętego z zalewy tuńczyka, przekrojone na pół czarne oliwki i posiekaną natkę pietruszki. Chwilę podgrzewać, po czym doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. W międzyczasie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzony z wody przełożyć do potrawy i delikatnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić. Podawać gorące. Uwagi: Zamiast tuńczyka

Passions hobbies life
Mięsne krokiety cannelloni z sosem pieczarkowym 193

Mąż, tak bardzo mu smakowały, że zniknęły w mgnieniu oka, co akurat mnie bardzo cieszy. Lubię, kiedy talerze pozostają puste! Składniki na 10 sztuk:  10 sztuk makaronu cannelloni 500g mięsa mielonego z szynki 1 czerwona cebula 3 łyżki bułki tartej + do panierowania ½ szklanki mąki pszennej 2 małe jajka Sól, pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia(...)pieczarkowy: 300g pieczarek 1 cebula 3 płaskie łyżki mąki pszennej 200ml wody 100g śmietany 18% ½ płaskiej łyżeczki pieprzu ½ płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka masła Sposób przygotowania: Makaron cannelloni wrzucamy do gotującej się wody na 1 ½ minuty. Odcedzamy i osuszamy, a następnie układamy w odstępach obok siebie na wysypanej mąką desce. Mięso doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy bułkę

Kuchnia w czekoladzie
Nadziewane muszle makaronowe 300

dawna chodził za mną taki makaron. Miałam rozmrożone mięso mielone, muszle kupiłam już jakiś czas temu i czekały, aż je wykorzystam. Ponieważ mięsa było mało, to ugotowałam tylko 5 muszelek. I to było w sam raz na jedną porcję :) Składniki: 5 dużych muszli makaronowych ok. 100-150 gramów mięsa mielonego (tyle mniej więcej mi zostało) 2 plastry(...)dente, czyli na półtwaro. Ja gotowałam troszkę za długo bo 12 minut i jedna muszla mi pękła. Proponuję gotować ok. 8 minut i po tym czasie sprawdzić Gdy makaron się gotuje, obieramy i myjemy pieczarki, kroimy w kosteczkę Cebulę również obieramy i kroimy w kosteczkę Na patelnię wrzucamy mięso z cebulą i pieczarkami i smażymy na małym ogniu doprawiając pieprzem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa ziemniaczana z domowym makaronem. 124

mała cebula 250 ml śmietany 18 % 1 płaska łyżka mąki pszennej natka pietruszki według uznania koperek według uznania 1 łyżka masła sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Na makaron: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 3 małe jajka Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka oleju gorąca woda Wykonanie: 1. Makaron: Na stolnicę wysypujemy mąkę

Izabelawkuchni
Sałatka makaronowa z pieczonymi burakami 134

ząbki czosnku 1/3 czerwonej cebuli 50 g  mozzarelli 1/2 opakowania makaronu 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu sok z cytryny sól himalajska czarny mielony pieprz  zielona natka Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek przeciskamy przez praskę. W szklance mieszamy majonez, jogurt, czosnek i sok z  cytryny. Mieszamy. Buraki obieramy ze skórki

Kulinarne przygody Gatity
Penne w sosie pomidorowym 205

Penne w sosie pomidorowym 1/2 opakowania makaronu Penne 20 dag mięsa mielonego 15 dag pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, przyprawa do dań, typu kucharek 2 łyżki keczupu pół cebuli natka pietruszki olej Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni olej. Smażymy. Mięso mielone dodajemy na patelnię i mieszamy cały czas(...)dużym garnku gotujemy w osolonej wodzie makaron. Makaron musi być al dente. Kiedy makaron będzie ugotowany, należy go odcedzić. Do składników na patelni dodajemy pomidory z puszki i keczup, przyprawiamy. Chwilę podsmażyć, aż trochę zniknie wody. Na koniec dodajemy makaron. Zamieszać. Podawać ciepłe, najlepiej przed podaniem posypać poszatkowaną natką pietruszki

Gotuję Testuję
Makaronowa sałatka z tuńczykiem i "Droga do marzeń" 169

warto zaopatrzyć się również w gumy do żucia ;) Składniki : 200 g makaronu świderki mały słoiczek kaparów puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju 2 szalotki szczypiorek pieprz świeżo mielony sól ewentualnie: oliwa Ugotować makaron w osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną przegotowaną wodą. Odstawić do ostudzenia. Odcedzić kapary z zalewy. Znad tuńczyka zlać nadmiar oleju. Szalotki obrać i pokroić

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania