ziela angielskiego 2 listki laurowe 100 g suszonych podgrzybków 1 mała śmietana 30% 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 opakowanie drobnego makaronu sól i pieprz świeżo mielony, ziele angielskie natka pietruszki Wykonanie: Grzyby suszone opłukujemy, zalewamy wodą, odstawiamy na 1 godzinę aby rozmiękły. Do garnka wlać wodę, dodajemy namoczone grzyby, gotujemy około godziny. Zostawiamy(...)koniec gotowania dodajemy podsmażone grzyby. Z masła i mąki robimy zasmażkę dodając wodę pozostawioną po gotujących się grzybach, połączyć z zupą. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, solą, pieprzem świeżo mielonym, dodajemy śmietanę. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Podajemy gorącą zupę z makaronem dekorując natką pietruszki. Smacznego
kgwjanczewoSyty obiadek :) Składniki 250 g makaronu, u mnie duże świderki 250 g mięsa mielonego 1/2 kalafiora 1 cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz chili słodka papryka 3 ząbki … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z kalafiorem
czarrna od kuchnichodzi im prościej tym lepiej. Składniki: makaron spaghetti 0,5 kg dobrego mięsa mielonego dwie małe puszki pomidorów lub jedna duża dwa ząbki czosnku średnia cebula bazylia oregano sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją producenta. Makaronu nie płukać! Mięso mielone podsmażyć na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory
Pysznie & PiękniePychotka!!! Makaron z krewetkami w maśle i czosnku.Składniki na 2 porcje:250 g mrożonych krewetek;200 g makaronu spaghetti;ok. 3 - 4 łyżki masła;1 ząbek czosnku (polskiego - innego... kilka :))1/2 pęczka pietruszki;sok z 1/2 cytryny;sól, świeżo mielony pieprz.Krewetki rozmrażamy. (Mrożone są zwykle oczyszczone, więc niewiele trzeba z nimi robić). Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bardzo(...)krewetki wrzucamy na patelnie. Smażymy bardzo krótko. W międzyczasie gotujemy makaron.Przed odcedzeniem odlewamy 1/2 szkl. wody. Do krewetek dodajemy pietruszkę. Jeśli sosu jest mało podlewamy pozostawioną z makaronu wodą. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Na patelnię przekładamy makaron, mieszamy i możemy podawać.Smacznego
Miksturownikcebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, sok z cytryny 2 łyżeczki, szpinak świeży 2 pęczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, makaron nitki 25 dag, makaron kokardki 10 dag, mleko 3 szklanki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, jajka 3 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, ser żółty(...)płynie, sok z cytryny i dusić z 5 minut do odparowania płynu w nie solonej wodzie makaron kokardki gotować z 3 minuty i dosypać makaron nitki, gotować z 2 minuty, wylać na durszlak i przelać zimną wodą - wsypać do garnka, dodać pieprz mielony, szpinak i wymieszać mleko, śmietanę, mąkę, jajka, kucharka rózgą wymieszać na gładką masą, wsypać starty
W Mojej Kuchni LubięWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 30-40 dag mięsa mielonego, kawałek pora, 1/2 średniej marchewki, 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 200 g pomidorów krojonych z puszki, łyżka mascarpone (opcjonalnie, ale warto dodać), sól do smaku, mniejsza papryczka chili - czerwona, łyżka(...)oleju, oregano, bazylia. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Pora kroję w krążki, marchewkę w cienkie paseczki, paprykę wydrążam z ziaren (lub nie - zależy od Waszych upodobań) i drobno siekam. Na patelni podsmażam mięso z papryczką oraz dodatkiem przypraw - soli, oregano i bazylii. Po okołu 7 minutach dodaję warzywa, smażę dalej przez kolejne 5 minut często mieszając. Do mięsa wlewam bulion
JejKuchniadanie do pracy :) Dietetyczny makaron z sosem bolońskim - składniki: marchew (2 sztuki) pietruszka (2 sztuki) passata pomidorowa (400ml) cebula (1 sztuka) mięso mielone (400g) seler (1/3 sztuki) olej sól pieprz bazylia oregano parmezan (20g) Dietetyczny makaron z sosem bolońskim - jak przygotować: Na odrobinie oleju (najlepiej na oleju kokosowym) podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Jak już będzie szklista dodajemy pokrojoną(...)pietruszkę i pokrojonego w kostkę selera . Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy razem z warzywami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso zmieni kolor dodajemy passatę pomidorową , oregano, bazylię i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Makaron mieszamy z sosem i podajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi szparagami i makaronem pełnoziarnistym. Składniki: 100g mięsa mielonego drobiowego 1/2 pęczka zielonych szparagów 40g suchego makaronu pełnoziarnistego przyprawy: pieprz cytrynowy, suszony koperek, czosnek granulowany, suszone pomidory Sposób przygotowania: Mięso mielone mieszamy z wszystkimi przyprawami. Zwilżoną dłonią formujemy pulpeciki. Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Między czasie(...)wrzącej, osolonej wodzie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na parze ok. 10-15 minut gotujemy pulpeciki i szparagi. Danie podajemy z makaronem. Smacznego
Truskawkowa Fiestapatelni Hortex 1 pomidor 1/2 cebuli 40 dag mięsa mielonego kucharek, pieprz Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Zostawić w ciepłej, po ok. 5 minutach przełożyć na durszlak i polać zimną wodą. Międzyczasie pokroić drobno cebulkę, dać na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie dodać mięso mielone i nadal smażyć. Pokroić pomidora i dodać na patelnię. Mieszać(...)jakiś czas i smażyć. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Dodać opakowanie Bukietu warzyw i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając co jakiś czas. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać i podsmażyć jeszcze ok. 3 minuty. Po tym czasie wyjąć i podawać ciepłe. Osobiście użyłam Warzyw na patelnię, ale można użyć Bukietu warzyw, obojętne, byle by była dobra mieszanka warzyw
Gotuję TestujęSkładniki makaron, 300g mięso mielone z indyka, 500g cebula, 1 duża sztuka koncentrat pomidorowy, 3 łyżki śmietanka 12%, 100g mąka pszenna, 3 łyżeczki sól ,pieprz, bazylia Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę, chwilę smażymy, aż cebulka się zeszkli. Dodajemy mięso mielone, smażymy(...)koncentrat i jeszcze chwilkę dusimy. Mieszamy śmietanę z mąką i jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Wlewamy śmietanę do mięsa, krótko zagotowujemy. Doprawiamy bazylią, pieprzem i solą. Gotowym sosem zalewamy makaron
Gotowanie moimi oczamipołączenie mielonego mięsa i makaronu. Idealne na obiad dla rodziny lub ciepłą kolacje dla gości. Nikt nie zdoła oprz eć się pokusie skosztowania tej potrawy. Efektowna i smaczna przekąska. Można dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład paprykę lub ser. Składniki: 8 gniazd makaronu wstążki 10dkg sera żółtego Składniki na farsz: 50 dkg mięsa mielonego 20 dag pieczarek jajko(...)Wszystkie składniki na farsz wkładamy do miski, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Dzielimy na 8 równych części i formujemy kulki. Gniazda makaronowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Pulpeciki wkładamy w gniazda makaronu, lekko dociskając – wypełniając środek makaronowego gniazda. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i wodę dokładnie mieszamy przyprawiamy i zalewamy sosem makaronowe gniazda. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni
Podróż w kulinariaziół i przypraw, gdy już jednak uda się je skompletować to gotowanie to sama przyjemność. Dziś zapraszam Was na proste i szybkie, lekko pikantne, danie z mięsa mielonego z cieniutkim makaronem. Składniki : 2 ząbki czosnku 1 łyżka czerwonej pasty curry 0,5 łyżeczki kurkumy 450g mielonego z indyka 100g pędów bambusa 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka(...)jasnego sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka cukru 2 łyżki sosu sweet - chilli 150g cienkiego makaronu ryżowego dymka i papryczka chilli do przybrania (opcjonalnie) oliwa do smażenia Przygotowanie : Makaron ryżowy zalać gorącą wodą i odstawić aż zmięknie, następnie odcedzić. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek pokrojony w cienkie plasterki aż lekko zbrązowieje. Dodać
Codzienne Gotowaniegustu. Pierwotnie planowałam dodać jeszcze inne składniki, ale pesto wyszło tak pyszne, że zostało samotnym królem tego dania. SKŁADNIKI (na 2-3 porcje) 200 gram makaronu pappardelle pesto świeżo mielony pieprz parmezan oliwa(...)oliwek extra virgin WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będzie ugotowany al dente odcedzamy go (odlewając na wszelki wypadek do szklanki 2 łyżki do rozcieńczenia sosu). Makaron zostaje w garnku, w którym był gotowany. Do makaronu dodajemy pesto, przykrywamy garnek i potrząsamy, tak by pesto pokryło dokładnie makaron. Przekładamy makaron na talerze. Każdą porcję
OstryKęsświetny przepis jeśli akurat nie mamy zbyt dużo czasu na przyrządzenie obiadu, a chcemy zjeść pożywny i smaczny posiłek. Polecam Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 szklanka niedużego makaronu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka mrożonego groszku z marchewką 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody lub bulionu przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, majeranek, papryka(...)podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy i dokładamy mięso mielone. Wszystko razem podsmażamy ciągle mieszając *** *** Następnie całość zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy. Do gotującej się potrawy wrzucamy szklankę mrożonego groszku z marchewką oraz szklankę makaronu- ja użyłam kolorowych mini rurek *** *** Całość gotujemy około 6-7 minut od czasu do czasu mieszając
Blog z Apetytemzielony kolorek! Może być serwowane do grzanek, chleba, sałatek a także makaronów - i na tym dzisiaj chciałabym skupić naszą uwagę:) Składniki: 200 gram makaronu spaghetti 250 gram mielonego mięsa z indyka połowa cytryny jajko 2 łyżki bułki tartej 4 gałązki natki pietruszki słoiczek sosu pesto zielonego 250 ml śmietanki(...)pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek parę listków świeżej bazylii sól pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do mielonego mięsa z indyka dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, sok z połowy cytryny i startą z niej skórkę. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy z mięsa małe pulpeciki. Smażymy je aż do zarumienienia
Taste Therapy