mielone w sosie - 2000 przepisów (strona:14/134)

Sajgonki z mięsem i warzywami 271

wielką sztuką... Sajgonki z mięsem i warzywami SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g mieszanki warzyw chińskich 1 łyżka sosu sojowego ciemnego olej sól i pieprz do smaku 100 g kapusty pekińskiej 8 szt papieru ryżowego do sajgonek SKWORCU olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone podsmażamy na oleju. Do woka wrzucamy warzywa chińskie, dodajemy(...)sos sojowy i podduszamy do miękkości. Do miski przekładamy mięso, dodajemy warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Szatkujemy drobno kapustę pekińską. Papier ryżowy namaczamy, układamy na nim porcję warzyw z mięsem i kapustę pekińską, składamy jak krokieta. Smażmy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron. Do przygotowania sajgonek użyłam papieru ryżowego, który

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Co Lila jadła w środę? 5 145

tego potrzebny jest jakiś specjalny sprzęt. W iesz jaki? zdradzę Ci -  patelnia ) to często robimy tortille. Tym razem jedliśmy po meksykańsku, czyli mięso mielone, czerwona fasola, kukurydza, sos pomidorowy i duuuuuuużo pietruchy. Takie nasze smaki. Lila zjadła 2 sztuki.  Podwieczorek Chipsy z jarmużu. Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy w tym dniu

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy / Easy peanut orange chicken 235

oliwek 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na sos z masła orzechowego: 1/3 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1/2 szklanki dżemu pomarańczowego (lub innego jasnego) 2 łyżki keczupu 1/3 szklanki masła orzechowego 1 łyżka

karmelowy
Dietetyczny obiad jednogarnkowy, duszony 146

gryczaną z pieczarkami. Podlać rosołkiem, lub wywarem warzywnym..albo po prostu wodą. Dołożyć papryki i bazylii. Zamknąć, dusić. Podawać ciepłą na zdrowie! U mnie dodatkowo kulka mięsa mielonego i duszonego w sosie pomidorowym

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak na jarzynce z kalarepą 255

przede wszystkim lekki obiad . Jeżeli jednak ktoś woli bardziej treściwe dania to wystarczy dogotować ziemniaki :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester słodka papryka mielona przyprawa do kurczaka pieprz czarny 6 liści szałwii 3 kalarepy 2 marchewki 1 cebula masło Fileta z kurczaka pociąć na paseczki. Włożyć do miski i dodać przyprawy. Wymieszać

https:KKuchniaMniam
Nudle po azjatycku 130

użyłam 3 minutowego) 2 marchewki 8 pieczarek papryczka chili do smaku 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli olej do smażenia 250 g mielonej wieprzowiny 250 g mielonej wołowiny 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebule z czosnkiem. Dodać mięso i chwilę podsmażyć, dodać startą marchewkę, pokrojone w cienkie plasterki pieczarki

Moja Galeria Smaku
PIKANTNY KREM Z BATATÓW 182

spora papryczka chili 2 wielkie obrane bataty (ok. 450 g) 1,2 litra bulionu warzywnego 1 cm korzenia imbiru 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej pieprz, sos sojowy do smaku Bataty kroję w mniejsze kawałki. Cebulę, czosnek obieram, siekam drobno wraz z papryczką chili (z pestkami) i szklę na odrobinie oleju roślinnego. Wrzucam słodkie ziemniaki

W kuchni Karmel-itki
Mussaka 98

Mussaka czyli grecka zapiekanka z bakłażanów z dodatkiem ziemniaków, mięsa mielonego i pomidorów pod sosem śmietanowo-serowym. Przepis pochodzi z książeczki kucharskiej Tupperware

Milion Smaków
Żeberka z miodem 127

cieciorki i selera naciowego .  Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych marynata: 1 łyżka majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu balsamicznego lub jabłkowego 1 łyżka ostrego ketchupu 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę

Kuchcik gotuje
Karkówka ze śliwkami i cynamonem 163

suszonych śliwek1 łyżeczka pieprzu mielonego1 łyżeczka soli0,25 – 0,5 łyżeczki cynamonuszczypta gałki muszkatołowej0,5 łyżeczki papryki2 czerwone cebule1 łyżeczka miodu0,5 łyżeczki płatków chilliszczypta mielonego ziela angielskiego1 łyżka sosu sojowego1 łyżeczka ziół prowansalskicholej do smażenia1. Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem, cynamonem, szczyptą gałki, papryką i zielem

UgotujmyTo.pl
Kleik ryżowy na bulionie azjatyckim 243

trawy cytrynowej 4 cm imbiru 2 dymki (biała część) 1,5 l wody 2 marchewki 2 liście świeżej mięty szczypta pieprzu 1 por 2 łyżki sosu sojowego 2 liście limonki kafir 1/2 łyżeczki mielonej kolendry Dodatki (opcjonalnie): świeża kolendra 1 łyżka sosu rybnego limonka papryczka chilli CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Marchewkę, imbir i czosnek obieramy

Tajskie smaki
WEGETARIAŃSKI SMALEC 167

jeszcze inni chcą zmienić swój styl życia na bardziej zdrowy i zharmonizowany.Niemniej jednak smaki poprzedniego życia pozostają. Ulubione schabowe, które można zrobić z boczniaków (ZOBACZ), kotlety mielone z kaszy gryczanej, sosy, zupy... I smalec. Nigdy nie zapomnę tego dość nieprzyjemnego, ostrego zapachu przetapianej słoniny, prażonej cebulki i jabłka. Świeży smakował najlepiej, taka pajda chleba ze smalcem i ogórek

W kuchni Karmel-itki
Schabowy..pachnący czosnkiem 164

stron. Skład soli czosnkowej: sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie : do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów

Moje domowe kucharzenie
Tagin po Polsku... 140

kolendry w ziarnach - 1 łyżeczka rozmarynu, estragonu, tymianku  - 5 ziarenek pieprzu czarnego - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich  - pół łyżeczki pieprzu białego mielonego - sól,pieprz - odrobina chili  Sos chrzanowy: - sos który otrzymamy z potrawy - 4 łyżki chrzanu - 4 łyżki śmietany 18% - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso myjemy i nacieramy solą i pieprzem.Warzywa również(...)myjemy i obieramy. Wszystkie przyprawy mielimy w moździerzu. Następnie mięso wkładamy do miski wlewamy łyżkę oleju lub dwie i wsypujemy wszystkie przyprawy oraz wyciskamy 2 ząbki czosnku, odstawimy to na 15 min. Warzywa kroimy w paski. Na dno naczynie wlewamy 2 łyżki oleju i 5 łyżek wody, następnie kładziemy cześć warzyw solimy i pieprzymy delikatnie, kładziemy plastry mięsa

Zainspiruj się kuchnią
Szparagi w sosie holenderskim 167

sosie holenderskim - przepis: Składniki: 8-10 szparagów 2 żółtka w temperaturze pokojowej 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny świeżo mielona sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy Szparagi w sosie holenderskim - jak zrobić? Szparagi opłukać, osuszyć, oderwać zdrewniałe końce. Gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru i łyżeczki masła. W zależności od grubości szparagów, gotować

Moje Qulinaria