mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:79/139)

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 172

jabłkiem, mizerię i kalafior. Składniki: 1 polędwica (ok. 1/2 kg) 250 gramów pieczarek (to jest ok. 1/2 opakowania, jeśli kupujemy pieczarki w "koszyczku") 1/2 litra wywaru warzywnego (może być bulion z kostki) oliwa z oliwek pieprz rozmaryn słodka, mielona papryka ok. 2-3 łyżki mąki na zdjęciu ze składnikami widać też jogurt naturalny, ale tym razem go nie dodawałam(...)nakładamy mięso, lekko mieszając drewnianą łopatką lub łyżką.  Gdy się trochę podpiecze (nie musi być starannie i ciągle na małym ogniu) - dolewamy wywar, przykrywamy pokrywką i... ... przygotowujemy pieczarki:) Myjemy (jeśli trzeba - obieramy), oddzielamy kapelusze od nóżek i kroimy tylko kapelusze na większe kawałki. Nóżek nie kroimy. Tak przygotowane pieczarki dorzucamy wraz z rozmarynem do mięsa i dusimy całość

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
SCHABOWY Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ 131

czasu do czasu można zaszaleć. SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu 8 pieczarek 1 ser Camembert President 1 jajko bułka tarta  sól, pieprz olej do smażenia 1 średnia biała kapusta 200 g wędzonego boczku 1 mała cebula sól pieprz  słodka papryka mielona kminek mielony mąka 1 łyżka margaryny A jak to zrobić:  Kotlety rozbić i posolić(...)Jajko skłócić z solą i pieprzem. Każdy z kotletów opanierować w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć na przemian plasterki podsmażonych pieczarek i ser. Całość lekko podgrzać, aż ser lekko zmięknie. Kapustę poszatkować i zagotować w niewielkiej

Kuchnia w opałach
Kotleciki z czerwonym ryżem 122

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kotlety mielone znane są w każdym polskim domu. Ja polecam bardzo smaczną odmianę kotlecików z czerwonym ryżem. Cudowne dodatki

My Blueberry Corner
Duszony filet z kaczki 128

buraków ćwikłowych oraz szpinaku. W połączeniu z kaczką ,rewelacyjne. Składniki 600 g filetów z kaczki (bez skóry) 250 g pieczarek 1 łyżka masła pęczek dymek ze szczypiorem 600 ml bulionu z kury 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonej kozieradki 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 g klusek ziemniaczanych  Chicche Tricolore sól(...)ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dymki siekamy ,podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi w kostkę filetami ,wlewamy sos ,oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na plasterki ,dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kozieradkę ,zmniejszamy płomień ,dusimy 20 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w odrobinie

R'n'G Kitchen
Jajka w koszulkach z grzybami i szpinakiem 200

osób) 2 garście młodego szpinaku (ok. 60g) 1 średnia czerwona papryka (250g) 350g grzybów hodowlanych, najlepiej pieczarek, boczniaków i shitake w proporcjach 3:2:1 2 duże (L) jajka 2 łyżki masła 2 płaskie łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego chilli (pieprzu cayenne) 2-3 łyżki octu z białego wina Sos 2-3 fileciki anchois 4 łyżki oliwy(...)posiekanej świeżej) Do podania świeża francuska bagieta (bułka), najlepiej przypieczona nad tosterem Instrukcje Papryki rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm. Pieczarki dokładnie płuczemy lub obieramy, po czym razem z boczniakami i shitake kroimy w nieco większą niż papryka kostkę. Na patelni na dosyć silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki masła. Gdy zacznie wrzeć

Kulinarna Pokusa
Klopsiki drobiowe w liściu pory 169

kurkumy, papryki ostrej, tymianku sól,  pieprz ziołowy 5 dag sera żółtego 1 duży por 100 g pieczarek 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki masła olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy pod bieżącą wodą, ściągamy skórę, usuwamy kości. Mielimy w maszynce do mięsa o grubszych oczkach, dodajemy roztrzepane jajko, pokrojoną w kosteczkę cebulę, wsypujemy mąkę, przyprawiamy(...)małe paski długości 3 cm. Z mięsa robimy małe placuszki, na środek układamy kawałek sera, formujemy  klopsiki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry,  podsmażamy na maśle, dodajemy sól, pieprz ziołowy. Usmażone klopsiki zawijamy w liście pory układamy na patelni na której smażyły się klopsiki, dodajemy podsmażone pieczarki, przykrywamy pokrywką

kgwjanczewo
Paprykarz szczeciński 310

fajną cenę na wędzoną makrele znajdziecie TUTAJ) Woreczek ugotowanego brązowego ryżu Puszka krojonych pomidorów Marchewka Cebula 5 pieczarek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku Oliwa rzepakowa do smażenia Przyprawy: 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka sosu sojowego, ½ łyżeczki cukru, świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, 3 liście laurowe Dużą patelnie z oliwą stawiamy na gaz, aby się(...)Dokładamy liście laurowe oraz ostrą paprykę. Kiedy cebula się smaży obieramy marchewkę i trzemy na dużych oczkach. Do zarumienionej cebuli dodajemy dwa ząbki czosnku, chwilkę obsmażamy i wrzucamy marchewkę. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce, również na dużych oczkach. Po 5 minutach dorzucamy do marchewki i mieszamy. Chwilę czekamy i dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy łyżeczką sosu

Kolizje Smaków
Kolety z kaszy jaglanej 323

jajek ugotowanych na twardo  1 jajko  1 średnia cebula  5-6 średniej wielkości pieczarek pół czerwonej papryki  pół pęczka kolendry 2 łyżki płatków owsianych 1 duży ząbek czosnku 20 gram masła sól, czarny pieprz.  papryka mielona ostra tarta bułka  oliwa Wykonanie: Kaszę prażymy na suchej, gorącej patelni, następnie opłukujemy dobrze wrzątkiem na sicie(...)gotować ok. 20 minut, aż będzie miękka. Po ugotowaniu kiedy cały płyn się wchłonie, zestawiamy z ognia oraz studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozpuszczonym maśle, dorzucamy pieczarki które trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Smażymy jeszcze krótką chwilę mieszając dodajemy starty czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę, mieszamy studzimy. Ugotowane jajka przepuszczamy przez prasę

kgwjanczewo
Kopytka 217

gumowe, ale też nie rozlatują się :) Składniki: około 1,5 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko mąka 0,5 kg pieczarek 2 cebule łyżka masła sól, pieprz 2 łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie: Kopytka: Ugotowane ziemniaki przepuś ci łam przez maszynkę do mielenia. Ziemniaki wyrównałam w misce, podzieliłam na 4 części i jedną z nich odłożyłam na bok w to miejsce dosypałam(...)razu je hartuje w zimnej wodzie przez parę sekund. Dzięki temu nie sklejają się.       Sos pieczarkowy:    Kroimy drobno cebulkę i podsmażamy ją na maśle. Pieczarki obieramy tak aby nie oderwać nóżki i kroimy w plasterki. Do podsmażonej cebulki dodajemy pieczarki. Wlewamy pół szklanki wody i czekamy aż zmiękną. Zabielamy śmietaną. Mnie niestety nie raz kwaśna

Amatorka kuchenna
Paszteciki z pieczarkami i marchewką 172

pieczarek, że nawet nie wiem ile... :) Zrobiłam więc paszteciki z pieczarkami i marchewką :) Składniki na farsz: 700 gramów pieczarek 3 marchewki 1 jajko 4-5 łyżek bułki tartej 1 cebula 5 listków świeżej bazylii sól pieprz zioła prowansalskie papryka słodka mielona Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 125 gramów margaryny Kasi 1 jajko + 1 jajko do posmarowania pasztecików(...)Łatwiej będzie ugnieść ciasto Podsmażamy na małym ogniu cebulkę posiekaną w malakserze i odkładamy na bok do miseczki Marchewkę siekamy w malakserze (można utrzeć na tarce o dużych oczkach) Pieczarki również siekamy w malakserze (ewentualnie kroimy w drobną kostkę). Ja oddzieliłam nóżki od kapeluszy i siekałam oddzielnie. Najpierw nóżki... ... a następnie kapelusze Pieczarki wraz z marchewką dusimy na odrobinie oleju

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Krokiety 171

oleju szczypta soli tłuszcz do smażenia Nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 szklanka grzybów suszonych lub 300 gram pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki oleju 3 listki laurowe 4 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego szczypta rozmaryny, kminu mielonego. tymianek sól, pieprz świeżo zmielony Ponadto 2 jajka 3 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia(...)smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor. Pozostawiam do ostudzenia. Nadzienie  Suszone grzyby zalewam gorącą wodą, pozostawiamy najlepiej na całą noc do namoczenia. Namoczone grzyby ( oczyszczone pieczarki ) kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, smażymy w rondlu na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Kapustę opłukujemy w zimnej wodzie, odciskamy. Do rondla dorzucamy pokrojoną kapustę, grzyby, liść laurowy

kgwjanczewo
Conchiglioni z parowaru z roszponką 315

moje conchiglioni z mięsem mielonym, robiłem na początku grudnia i przepis cieszył się dużym zainteresowaniem. Jest jak do tej pory najczęściej odwiedzanym przepisem na moim blogu :) Zgodnie z obietnicą, że będę go nadziewał także innymi produktami, dziś przyszła właśnie kolej na nową odsłonę tego makaronu. Składniki :  12 szt makaronu Conchiglioni Rigata 2 duże pieczarki 12 cebulek perłowych Silver

Parowar Faceta
Kiełkująca kasza z pieczarkami, łososiem i chipsami z jarmużu 182

porcje 3 garście jarmużu, 100 g kaszy gryczanej palonej, 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 100 g brązowych pieczarek, 4 pomidorki koktajlowe, 100 g polędwicy z łososia, szczypta słodkiej papryki w proszku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, olej rzepakowy. Przygotowanie: Jarmuż myjemy, usuwamy twarde łodygi i dokładnie suszymy za pomocą suszarki do sałaty(...)wolno zapomnieć o usunięciu twardych łodyg. Po umyciu trzeba dobrze go wysuszyć, żeby idealne chrupiące wyszły chipsy. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy ze skórki i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy kiełki i pieczarki, całość podsmażamy. Dodajemy kaszę gryczaną i pokrojonego w paski łososia. Całość doprawiamy solą

Moniki Smakołyki
Farsz na pierogi i uszka 234

pierogi, takie jakie zawsze robicie, każdy ma inne sposoby, wiec nie podaję przepisu. kapusta biała (mała główka)   pieczarki cebula ziemniaki sól i pieprz Farsz na pierogi z ziemniakami i cebulką (pomysł mojego śp. dziadka): Ziemniaki ugotowane dzień wcześniej, mielimy lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy sól, pieprz oraz podsmażoną cebulkę, wcześniej pokrojoną w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy(...)wrzące i obiad gotowy :)  Proszę nie mylić ich z ruskimi, bo w tym przypadku są tu same ziemniaki nie ma białego sera. Farsz na uszka do barszczu: Pieczarki - w zależności ile zjemy to albo pół kilo albo kilogram. Pieczarki myjemy i drobniutko siekamy, bądź prościej jest je zmielić maszynką do mięsa, ja nie mam więc muszę siekać drobno. Podsmażamy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Drobiowa zupa gulaszowa 165

fasolki szparagowej (może być mrożona) 50 dag ziemniaków 25 dag czerwonej papryki 2 cebule 5 dużych pieczarek 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kostka bulionowa grzybowa 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe przyprawa do kurczaka ostra papryka kminek mielony pieprz przyprawa w płynie do zup np. maggi majeranek lub natka pietruszki (opcjonalnie) Mięso oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę(...)laurowe, bulion. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, razem z fasolką szparagową wrzucić do garnka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, paprykę obrać i pokroić w kostkę, a pieczarki pokroić w plasterki. Do zrumienionego kurczaka dodać cebulę, pieczarki i paprykę, chwilę razem smażyć. Mięso z cebulą, pieczarkami i papryką przełożyć do garnka, przyprawić solą, pieprzem, papryką, kminkiem, maggi

talerz przyjemności

Proponowane wyszukiwania