mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:85/139)

Proste kotlety mielone 278

smażenia.Sposób przygotowania:Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.Natkę pietruszki umyć, dobrze osuszyć, drobno posiekać.Do miski włożyć mięso mielone. Dodać przyprawy (tj. przyprawę do mięsa mielonego, słodką paprykę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz).Następnie wbić jajo i dodać musztardę, drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i 1/2 szklanki(...)mięsnej, jeszcze przed uformowanie kotletów można dodać ser żółty pokorojony w drobną kostkę, pieczarki starte na tarce o drobnych oczkach, czy drobno posiekany szczypiorek.Natkę pietruszki można zastąpić 1 łyżeczką ulubionych, suszonych ziół np. rozmarynu, lubczyku czy tymianku.Z dodatku czosnku można zrezygnować, choć nadaje on mięsu mielonemu wyjątkowego samku.Kotelty, po usmażeniu, można odsączyć z oleju, układając je na papierowych

Gospodyni Miejska
Pasztet z bakłażana i pieczarek 210

wędlin i pasztetów mięsnych. Składniki: 2 niewielkie bakłażany 500 g pieczarek 1 cebula 5 jajek 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 pęczka natki pietruszki olej lub oliwa (może być smakowa) 2-3 ząbki czosnku (może być również suszony) Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir, słodka papryka, majeranek, mielony kminek, oregano - ilość według uznania Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić(...)puściły sok. Następnie odcisnąć i zgrillować z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Cebulę pokroić, wrzucić na olej i smażyć do momentu aż zmięknie, dodać posiekany drobno czosnek. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i czosnku i usmażyć. Ostudzone włożyć razem z bakłażanami, grubo posiekaną natką to malaksera. Zmiksować, dodać jajka, kaszę, 2 łyżki oliwy (użyłam oleju

Czerwień i błękit
Spaghetti bolognese 147

jest trochę zmodyfikowane I dostosowane do mojej kuchni. Zaczynamy  Składniki: 350 gr mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 marchew 400 ml pomidorów posiekanych 2 łyżki oregano 125 ml czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek ok 100 gr pieczarek 2 ząbki czosnku  Wykonanie: Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę. Smażymy ok 3 min. Dodajemy(...)czosnek  I pokrojoną w półtalarki marchew. Smazymy ok 2 min. Dodajemy mięso mielone I oregano. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie już różowe .  Dodajemy puszkę pomidorów I czerwone wino. Dusimy na małym gazie pod przykryciem około 15-20 min.  Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą I pieprzem. Dusimy ok 20 min. Doprawiamy w razie potrzeby. Siekamy

Smaki Edyty
Roladki schabowe z oscypkiem 134

oliwie ½ dużego oscypka sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie oliwa z suszonych pomidorów 400g pieczarek 0,5l bulionu warzywnego lub wieprzowego łyżka mąki PRZYGOTOWANIE: Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy jak najcieniej (uważając żeby nie zrobić dziur). Doprawiamy z obu stron solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na każdym kawałku(...)zawijamy do środka tworząc kopertę a następnie zwijamy w roladkę. Na średniej patelni rozgrzewamy nieco oliwy pomidorowej i układamy roladki łączeniem do dołu. Obsmażamy ze wszystkich stron na złoto. Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy do roladek. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z łyżką mąki. Dusimy pod przykryciem około 30 minut na bardzo małym ogniu. W zależności od pożądanej gęstości sosu

Pyry na Gaz
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 170

ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko, 1 łyżka mąki, pieprz, sól. sos: 250 g pieczarek, 800 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 garść suszonych grzybów, 1 kostka grzybowa, 1 sos borowikowy, pieprz, 1 cebula. Przygotowanie: placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce albo mielimy na maszynce do mięsa z wkładką do ziemniaków. Następnie dodajemy łyżkę mąki, jajko oraz cebulę pokrojoną

Aga w kuchni
Zapiekane penne z jarmużem w sosie pomidorowym 146

cebule 4 ząbki czosnku 300 g pieczarek 2 pomidory sok z połowy cytryny makaron penne ser żółty kilka łyżek eliksiru - przepis tutaj przyprawy: sól himalajska, pieprz, imbir, papryka słodka, gałka muszkatołowa Sos pomidorowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 - 2 szklanki mleka przecier pomidorowy przyprawy: sól himalajska, pieprz, bazylia, kminek mielony Zaczynamy od przygotowania farszu.  Kurczaka(...)lodówki. Cebulę drobno siekamy i szklimy na 1 łyżce oleju kokosowego z dodatkiem 1 łyżeczki ksylitolu. Jarmuż również siekamy i podduszamy z cebulką . Dodajemy przetarty przez praskę czosnek. Pieczarki kroimy w paski i gotujemy do miękkości. Cedzimy, po czym dodajemy do jarmużu i cebuli.  Pomidory również kroimy w drobną kostkę, gniazda nasienne usuwamy. Dodajemy do farszu i dusimy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
KOSZYCZKI PIECZARKOWE. 146

etap przyprawiania farszu solą. PIECZARKOWE KOSZYCZKI. /autorski;/ na 6 koszyczków plasterki szynki - w zależności jakiej używamy, dużej, małej, ilość zmienna 5 pieczarek 3 jajka 3-4 łyżki mleka 4 łyżki bułki tartej pieprz, sól,  czosnek suszony, mielony 1 mała cebula olej roślinny Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Foremki do babeczek smaruję warstwą oliwy, wypełniam  szynką(...)kształt koszyczków.  Cebulkę obieram, drobno siekam i podsmażam. Pieczarki płuczę, ścieram na tarce, dodaję do cebuli,  po czym zdejmuję z ognia. Jajka roztrzepuję z mlekiem, przyprawami. Dodaję starte  pieczarki, bułkę tartą i dokładnie mieszam ze sobą. Wykładam do foremek wyłożonych wędliną, wygładzam wierzch i wstawiam do piekarnika. Koszyczki piekę 15-20 minut, aż pięknie zbrązowieją. Świetnie się

W kuchni Karmel-itki
Gulasz sojowy 168

Składniki dla dwóch osób (lub jednej wygłodniałej :P): 6 kotlecików sojowych 1/2 papryki czerwonej 1 pomidor 5 szt. pieczarek 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek Przyprawy: 1 kostka warzywna 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oregano Sól, pieprz Zagęszczacz: 10 łyżek zimnej wody 1 łyżka mąki pszennej(...)Przepis: Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę i pomidora kroimy w drobną kostkę. Gdy cebula już się zarumieni dorzucamy do niej pieczarki, pomidora i paprykę. W tym czasie kotleciki wkładamy do głębokiego talerza, w którym mamy wrzątek z rozpuszczoną kostką warzywną. Trzymamy je w wodzie

Emcia Pichci
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 139

Składniki: ziemniaki gotowane w mundurkach 10 średnie, pieczarki 6 średnie, cebula 3 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, parmezan starty 20 dag MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, rozmaryn suszony 3 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, curry 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki ząbki czosnku(...)marynatę z olejem rzepakowym i z podanych składników w tym czosnek przeciśnięty przez praskę i dobrze wymieszać, każdą pierś wzdłuż pokroić na 3 plastry, cebulę pokroić i posypać cukrem, pieczarki pokroić na pół plasterki na blaszkę wsypać pieczarki, cebulę i parę łyżek marynaty, zamieszać wsypać pokrojone ziemniaki, parę łyżek marynaty i zamieszać, poukładać piersi natarte marynatą, jeśli marynata została

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak w czerwonym winie zapiekany pod ziemniakami 173

porcji: 4 Czas przygotowania: 1h Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 5 ziemniaków 2 marchewki 200g pieczarek cebula Około 1 szklanki czerwonego wytrawnego wina 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany łyżka przecieru pomidorowego olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, szczypta cukru, liść laurowy *W przygotowywaniu tej potrawy mąkę można pominąć. Zapiekanka(...)patelni podsmażamy trochę oleju rzepakowego i smażymy cebule na złoty kolor. Kiedy cebula się usmaży przekładamy do formy do zapiekanek i na tej samej (nie umytej patelni) podsmażamy pieczarki. W między czasie czyścimy mięso z błonek i kroimy w paski.  Obsypujemy obficie solą i pieprzem, a następnie podsypujemy mąką. Pieczarki przekładamy do naczynia z cebulą. Wykładamy mięso i smażymy

Kolizje Smaków
Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 211

łyżka majeranku 3 łyżki kaszy manny 1/2 kg pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka oleju PRZYGOTOWANIE: Umyte pieczarki kroimy drobno wraz z cebulką. Rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i dusimy całość, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ćwiartki kurczaka luzujemy z kości i mielimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wbijamy 2 jajka, dodajemy odciśnięte bułki, doprawiamy(...)godzin (ja wstawiam na całą noc) Następnego dnia wyciągamy mięso z folii, kroimy je w dość grube plastry, układamy na półmisku, wyłożonym sałatą. Smacznego. The post Klops drobiowy faszerowany pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z cukinią, pieczarkami i mięsną roladą 138

czosnku, 1 papryczka chili, 2 garści świeżego szpinaku, 1 biała cebula, 250 g pieczarek, 1 mała cukinia, oliwki czarne, sól do smaku, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Rolada: Mięso myjemy, kroimy w drobną kostkę i rozdrabniamy w mikserze lub mielimy (najlepiej dwa razy przepuścić przez młynek). Bułkę namaczamy w letniej wodzie. Do mięsa dodajemy

Moniki Smakołyki
Sambusak z serami, pierożki 129

mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulkę, aż lekko się zeszkli. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć aż woda z nich wyparuje. Zdjąć z patelni i przestudzić. Połączyć wszystkie składniki i lekko posypać świeżo mielonym pieprzem. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, bardzo delikatnie. Wyciąć okrągłe kółka, na każdym położyć dużą porcję masy. Złożyć na pół

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z kapustą i pieczarkami 160

Kapuste kroję i gotuję. Pieczarki i cebule kroje i podsmażam . Po ugotowaniu kapusty mocno ją wyciskam , dodaje podsmażone pieczarki i cebulę ,kminek,sól,pieprz. Dokladnie mieszam i dodaje bułkę tartą.Jeszcze raz mieszam i przepuszczam przez maszynke do mielenia mięsa ( można nie mielic tylko drobno posiekać) Farsz gotowy . Rozwałkowuje ciasto wykrawam krążki i nakładam farsz , zlepiam . Wrzucam do osolonej wody

Eli Gotowanie
Bataty faszerowane 348

garści rukoli lub świeżego szpinaku 4-6 plastrów szynki parmeńskiej (można pominąć w wersji wege lub zamienić na starte pieczarki) płatki chili (jeśli lubimy) 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku duża garść liści kolendry sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bataty dokładnie myjemy, wycieramy i przekrajamy wzdłuż na dwie

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania