Składniki: 4 filety z kurczaka 300 gram pieczarek 1 papryka czerwona 1 cebulka 200 gram sera żółtego lub sera camembert szczypta słodkiej wędzonej mielonej papryki oraz tymianku sól, świeżo zmielony pieprz Ponadto 1 jajko buła tarta olej Wykonanie: Pierś myjemy obsuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym, mięso przecinamy wzdłuż tak aby utworzyła man się kieszeń. Bardzo delikatnie rozbijamy tłuczkiem każdą(...)stronę kieszonki. Filety przyprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz papryką i tymiankiem. odstawiamy na 30 minut. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy obraną i drobniutko pokrojoną w kosteczkę cebulę chwilę smażymy następnie dorzucamy pokrojone pieczarki dusimy 15 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę myjemy usuwamy nasiona, kroimy w drobną kostkę. Ser żółty lub camembert kroimy
kgwjanczewoFajny obiad dzisiaj mieliśmy: mielone mięso. Ale nie jakieś tam zwykłe kotlety tylko wypasione dwojaki dworskie :) Czyli takie jakby dwa zrazy połączone ze sobą. Jeden nadziany pieczarkami, a drugi suszonymi śliwkami. Aaahhh, to było naprawdę cudne. Mi akurat bardziej smakowała ta część pieczarkowa, ale za to - dla równowagi - Madzia stwierdziła, że lepsza jest ta część ze śliwką(...)przejrzenia ich strony. I na przepis zapraszamy: Dwojaki dworskie: 550 g mielonej wieprzowiny 1 bułka namoczona w mleku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej (plus trochę do obtoczenia) 2 jajka sól pieprz 3 łyżki smalcu Farsz I: 1 cebula 1 łyżka masła 100 g pieczarek 1 łyżka bułki tartej sól pieprz Farsz II: 100 g wydrylowanych suszonych
Marder&Marder Manufacturekarkówka, doskonała na sycący obiad, możemy podawać ją z ziemniakami, kaszą lub ryżem SKŁADNIKI 60 dag karkówki, 8 pieczarek, 2 łyżki płatków suszonych pomidorów , 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, ½ łyżeczki bazylii , sól, biały pieprz mielony , 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka śmietanki 30%, 2 łyżki oleju, ¾ szkl. bulionu WYKONANIE Karkówkę kroimy(...)obsypujemy przyprawą do wieprzowiny. Podsmażamy mocno na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem, przykrywamy przykrywką, dusimy aż połowa płynu odparuje. Gdy mięso zmięknie dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki oraz płatki pomidorów. Dusimy do zmiękczenia składników, dodajemy koncentrat, śmietankę oraz mąkę rozrobioną w wodzie. Doprawiamy na koniec solą , pieprzem i bazylią, zagotowujemy. Potrawie nadałam smaku dzięki przyprawom od SKWORCU
słodki bratekczerwonej 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz zioła prowansalskie Zaczynamy od przygotowania farszu. Szynkę wieprzową, pierś z kurczaka i cebulę mielimy przez maszynkę na sitku o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy smalec. Dodajemy zmielone mięso. Po kilki minutach dodajemy paprykę i pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgniecione ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie. Podsmażamy
tojestpyszne.blogspot.com400g pieczarek 2 duze cebule 2 zabki czosnku 1 kg miesa mielonego wieprzowego 20g sera zoltego w piorkach smietana maslo makaron spaghetti pieprz sol jarzynka papryka Obieramy pieczarki i kapelusze kroimy w dosyc drobna kostke, a trzonki na pol plastry Kroimy cebule Na masle
Klaudynkowa kuchniapieczywem, ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg łopatki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 30 dag pieczarek, 5 łyżek śmietany 30%, 1,5 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Mięso razem cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, sól oraz pieprz. Dokładnie wyrabiam masę. Z masy mięsnej formuję niewielkie
Tradycyjna kuchnia Kasiszalotki 2 jajka Olej rzepakowy 1 por 1 łyżka świeżego tymianku Garść mąki Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól *Osoby na diecie bezglutenowej muszą zakupić ciasto francuskie bez zawartości glutenu. Szalotki kroimy w piórka. Por i pieczarki dokładnie myjemy. Por siekamy w paski, a pieczarki na dowolne kawałki. Na patelnie wlewamy nieco oleju, wrzucamy szalotki i podsmażamy
Kolizje Smakówświeża bazylia, sól, pieprz Użyte w pizzy składniki: ser żółty, czerwona cebula, pieczona czerwona papryka, kiełbasa salami Użyte w pizzy składniki: mielona wołowina (wcześniej podsmażona na patelni z cebulą i czosnkiem, solą oraz pieprzem), pieczarki, ser żółty, pieczona czerwona papryka Składniki na ciasto idealne (cienkie, średnie, grube) - ilość wystarcza na 3,4 osoby: 3 szklanki mąki (tortowa
Garniec Magaliepieczarek3 duże pomidoy1 cebulaszklanka bulionu warzywnego1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka mąkiłyżeczka ziół prowansalskich Kamissól moska Kamispieprz mielony Kamisolej do smażeniaWykonanie:Szynke kroimy w kosteczkę obtaczamy w mące, smażymy na rumiano razem z drobno posiekaną cebulką. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone pomidory, pieczarki przekrojone na połowę, koncentrat pomidorowy przyprawy. Dusimy pod przykryciem do miękkości
Z Majeczką w kuchniBardzo lubie mielone kotlety,szczegolnie ze daja tak ogromne pole do eksperymentowania.Byly juz na blogu pyszne ,dietetyczne kotleciki z pieczarkami ,niezwykle delikatne kotlety z kasza jaglana .Dzisiaj powstaly pod wplywem chwili expresowe kotlety z dodatkiem gotowanej ciecierzycy z cukiniowymi tzazikami.Do kotletow nie ma potrzeby namaczania bulki i dodatku bulki tartej,bowiem zastepuje je ciecierzyca.Tzaziki z starta cukinia zamiast
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kostkę), 3 pomidory (parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w większe cząstki), pieczarki 300g - 500g (umyć, obrać i pokroić w plastry), 2-3 młode marchewki (umyć, oskrobać i pokroić w paski lub w większą kostkę). Olej. Przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, kolendra mielona, sól, vegeta, majeranek, tymianek, cząber, kminek. 1. Na oleju smażymy cukinię 2. Dodajemy pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, pokrojoną cebulę, kolendrę. 3. Następnie dodajemy sól i vegetę. 4. Wrzucamy pokrojone pomidory. 5. Doprawiamy do majerankiem, tymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki i marchewkę. Doprawiamy kminkiem. Gdyby warzywa okazały się niedostatecznie przyprawione, dodajemy przyprawy w kolejności: pieprz ziołowy, pieprz czarny
Kuchnia smakówmleka - 2 jajka - 15-20 dkg sera żółtego - sól, pieprz, czosnek mielony, majeranek, papryka mielona Wykonanie Makaron gotuję w osolonej wodzie troche krócej niz podano na opakowaniu, odcedzam. Boczek, kiełbasę i paprykę kroję w kostkę, pieczarki w grubsze plastry. Na patelni podsmażam najpierw boczek, kiedy wytopi się tłuszcz dodaję do boczku kiełbasę, pieczarki i paprykę, chwilkę smażę. Odcedzony
Kuchnia z widokiem na ogródulubiona... drobiowa z pieczarkami, papryką i zielonym groszkiem. Składniki: 1 duży filet z kurczaka 2 cebule 1 papryka czerwona 300 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów szklanka soku pomidorowego mała puszka zielonego groszku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki szczypta chili 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 3-4 łyżki oliwy Wykonanie: W garnku rozgrzewamy oliwę. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy(...)chili. Paprykę myjemy, osuszamy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy i wrzucamy do garnka. Smażymy wszystko razem do momentu aż kurczak nie będzie surowy. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Gdy pieczarki się lekko podsmażą wrzucamy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Dusimy około 5 min. Następnie zalewamy wszystko wrzątkiem w ilości 1-1,5 litra (zupa nie może być
Kuchnia MagdaLenyPikantne Chili najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem, wówczas zyskuje dużo bogatszy smak :) Składniki: 75dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego ok. ½ szklanki oleju do smażenia mięsa 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 puszka pieczarek w soli ok. ¼ - ½ łyżeczki Chili w proszku ¾ litra szklanki dobrze przyprawionego wywaru mięsnego lub ¾ litra wody(...)kostek rosołowych 2 płaskie łyżki mąki + ½ szklanki wody Sól Pieprz Z mięsa mielonego robimy niewielkie kuleczki wielkości paznokcia, które układamy na talerzu lub desce. Gdy wszystkie będą gotowe stopniowo je smażymy tzn. w taki sposób, że powoli kładziemy kuleczki na rozgrzany olej, by na patelni lub w rondlu znajdowała się jedna warstwa mięsnych kuleczek, które co pewien czas mieszamy
Smakowy Rajgotujemy do miękkości.Cebulę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy, pod koniec dodajemy obrane i pokrojone pieczarki. Przesmażamy razem do czasu wyparowania wody. Czosnek drobno siekamy i wrzucamy na patelnię, smażymy jeszcze ok 3-5 min.Kiedy wszystkie składniki nam przestygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajka, bułkę tartą i doprawiamy dobrze do smaku (pasztet
charlotte gotuje