mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:79/100)

Jaglane gołąbki bez zawijania 264

Gołąbki bez zawijania, pyszny, pożywny obiad w wersji dietetycznej. Bez zawijania, ponieważ kapusta została poszatkowana i jest składnikiem gołąbków. Tradycyjny ryż zastąpiłam kaszą jaglaną, mielone mięso wieprzowe piersią z indyka, a w roli tradycyjnej kapusty wystąpiła młoda Spitzkohl. Nie mogło oczywiście zabraknąć sosu pomidorowego, bo właśnie z tym sosem smakują wyjątkowo. Gołąbki są bardzo delikatne i mięciutkie, konsystencją(...)cebula 1 jajko sól, pieprz lubczyk lub pietruszka 3-4 łyżki bułki tartej mąka do obtaczania olej do smażenia Składniki na sos: 400 g passaty pomidorowej 400 ml bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki cukru 3/4 łyżeczki soli 1/2 kubka śmietany   Wykonanie: ugotować kaszę wg  tego przepisu zmielić mięso z indyka. Kapustę zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej lub drobno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczone pomidory z drobiowym pulpetem i serem feta. 199

Zamarzyły mi się pieczone pomidory ,ale z czymś oryginalnym ,pysznym .Moje pulpeciki drobiowe z prażonym słonecznikiem sprawdziły się w nich idealnie ,jeszcze tylko ser feta i zapiekamy!. Składniki : pulpeciki drobiowe z prażonym słonecznikiem , tyle ile mamy pomidorów do zapiekania. ser feta słonecznik prażony na suchej patelni dodatkowo do pomidorów po zapieczeniu pomidory Z pomidorów odcinamy mały kapelusz i wydrążamy(...)patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa nie była za luźna i dało się z niej formować pulpety .Mięso wcześniej mielimy ,lub jeśli nie macie maszynki można je bardzo drobno pokroić nożem , co ja zrobiłam.Formujemy pulpety i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto ,następnie przekładamy do pomidorowego sosu i dusimy

Ladylaura.
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 170

którego miał się zatrzymać Mikołaj I.  Danie zasmakowało władcy, który kazał je włączyć do dworskiego menu. Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba.     Składniki:  - ok. 750g piersi drobiowych- 2 jajka- 2 łyżki rozpuszczonego masła- 2 małe czerstwe bułki- mleko do namoczenia bułek- 1-2 ząbki czosnku- sól morska- pieprz- kromki chleba na grzanki- masło klarowane do smażenia(...)mają być tylko lekko podrumienione. Gotowe przekładamy do miseczki (w razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy ostrym nożem lub mielimy w maszynce z dodatkiem odciśniętej bułki oraz czosnku. Ja mięso posiekałam, a bułkę z czosnkiem zmiksowałam w blenderze. Do masy mięsnej dodajemy żółtka, sól, pieprz, rozpuszczone masło – dokładnie wyrabiamy

mojewypiekiinietylko
Lekki pasztet drobiowy 338

czystym sumieniem.  Pasztet jest lekki i nie zawiera tłuszczu dlatego nadaje się dla osób dbających o figurę lub odchudzających się. Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 500 g mięsa drobiowego (ja tym razem użyłam piersi z kurczaka ale może być indyk) 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki curry 4 łyżeczki przyprawy do mięs (ja użyłam przyprawę do drobiu(...)opłukać wodą i pokroić na mniejsze kawałki  Drób umyć, osuszyć i również pokroić na mniejsze kawałki; przełożyć do malaksera Mięso posiekać w malakserze (ew. zmielić w maszynce do mielenia mięsa) Nastawić piekarnik na 180-190 st. C Ubić pianę z białek. Do masy mięsnej dodać jedno całe jajko i wymieszać Następnie dodać ubitą pianę z białek i rozprowadzić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet drobiowy z żurawiną, czyli co zrobić z warzywami i ćwiartką kurczaka z zupy 404

warzywa i uzupełniać przeróżnymi dodatkami, które zmienią jego charakter. Pasztet, który przygotowałam jest bardzo smaczny i delikatny. Nie ma w nim za dużo tłuszczu, bo użyłam tylko mięsa drobiowego. Nie jest jednak suchy, czego trochę się obawiałam. Może następnym razem dodam trochę boczku. Na pewno wypróbuję wersję z grzybami. Chodzi mi też po głowie dodanie jakiegoś pikantnego sosu: worcestershire(...)suszonej żurawiny1 ziarnko ziela angielskiego2 listki laurowesól i pieprzoliwa do wysmarowania formybułka do wyspania formySposób przygotowania:Mięso kurczaka oddzielamy od kości. Wszystkie składniki oprócz żurawiny, jajek i bułki tartej mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Można w tym momencie, przed dodaniem jajek, spróbować masy, żeby sprawdzić czy nie chcemy jeszcze jej jakoś doprawić. Mieszamy z jajkiem

W kuchni wieczorem
Pâté z kurzych watróbek 223

minut. Wątróbka flambirowana koniakiem nabiera wyrazistego, a jednocześnie łagodnego smaku. Tymianek dodaje pasztetowi prowansalskiego aromatu. Po prostu musicie spróbować :) SKŁADNIKI: Porcja dla 3 - 4 osób. 500 g wątróbki drobiowej 50 g masła 2 ząbki czosnku 50 ml koniaku świeże gałązki tymianku lub łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą, osuszamy(...)koniakiem i smażymy do odparowania alkoholu. Koniak na patelni zacznie się palić więc bądźcie ostrożni, płomień może być naprawdę wysoki. 5. Na koniec doprawiamy wątróbkę tymiankiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. 6. Przekładamy zawartość patelni do naczynia blendera i miksujemy na gładką masę. 7. Przekładamy gotowy pasztet do kokilek i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 8. Przed podaniem

W kuchni Katie
Domowy pasztet z pieczarkami 192

takiego połączenia, spróbujcie!). Przepis na pasztet z pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 1 keksówka Czas gotowania: 2 godziny Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki oleju 2 jajka pieprz i sól do smaku (po około pół łyżeczki) łyżeczka vegety, najlepiej domowej szczypta gałki(...)garnka pokrojone pieczarki. 4 Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy razem z wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na koniec dodajemy jajka

Kuchnia Bazylii
Zupa - krem chrzanowy z jajkiem i polędwicą 166

ziemniaki 1 seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 75 g masła  2 łyżki chrzanu 150 ml śmietany 30% 1 łyżka soku z cytryny 1,25 l bulionu drobiowego  sól i pieprz majeranek jajka ugotowane na twardo 150 g polędwicy łososiowej  szczypiorek PRZYGOTOWANIE : Warzywa obieramy,. myjemy. Pora kroimy w pół plastry, cebulę, ziemniaki, pietruszkę i seler w kostkę(...)całość do kremu i zagotowujemy.  Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.  Krem podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami, pokrojoną w kosteczkę polędwicą łososiową, szczypiorem i świeżo mielonym pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chrupiące paluszki z kurczaka w towarzystwie świeżego szpinaku i pakiecików z cukinii! 175

niebanalnego i zachwycić osobę, której zaserwowałam to danie. Od tamtej pory udało się nam we dwójkę wymyślić kilka wariacji na temat panierki do mini kotlecików z kurczaka. Dzisiaj, oprócz drobiowych paluszków, polecam Wam również wyśmienitą sałatkę, która sprawdza się świetnie w każdej mięsnej kompozycji. Ponadto może być samoistnym, genialnym daniem głównym. Ma niesamowity, intensywny zapach, który zawdzięcza mieszance warzyw, ziół(...)koktajlowych garść suszonej żurawiny 50g sera feta Składniki na sos sałatkowy: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżeczki ziół prowansaldzkich 2 listki świeżej bazylii 2 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz Sposób wykonania: Do szklanki z oliwą z oliwek dodajemy zioła (w tym świeżą bazylię), przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Dziś wyjątkowo dodałam łyżeczkę mieszanki suszonych pomidorów

Kuchnia Pani Wiosny
szybkowar-galaretka z żołądków drobiowych... 153

Składniki: żołądki drobiowe 60 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek - ile potrzeba, marchew 2 sztuki, groszek konserwowy 1 puszka, żelatyna 1 opakowanie/1 litr, natka pietruszki 1/2 pęczka oczyszczone żołądki raz zagotować i wodę wylać i opłukać żołądki, wlać teraz z 3 litry świeżej wody do szybkowara, dodać żółądki, ziele angielskie, obrane marchwie(...)drobno do granka, z wywaru z szybkowara wlać 3/4 litra do żołądków, dodać kucharka do smaku, kostke rosołową i zagotować dodać pokrojoną marchewkę, groszek razem z zalewą , dodać pieprz mielony i z rozdrabniacza natkę pietruszki i krótko zagotować wsypać opakowanie żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, nałożyć do naczyń i wystudzone schować do stężenia w lodówce - galaretka jest lekka, delikatna

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z kurczaka z prosciutto w sosie śmietanowo-grzybowym 217

Pyszna propozycja obiadowa: roladki z piersi kurczaka z szynką prosciutto w sosie śmietanowo-grzybowym, podane z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym. Pyszności <3 Zamiast kaszy

My Culinary Art
Duszony filet z kaczki 126

Następna nasza propozycja to duszony filet z kaczki ,z pieczarkami i dymką. Do tego pyszne kluski ziemniaczane zakupione w Lidlu w ramach promocji kuchni włoskiej. Chicche

R'n'G Kitchen
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 158

zdążyłam połowę zapakować i zamrozić na święta. Potrawy, które można zamrażać, robię wcześniej i potem mam więcej czasu przed świętami. Zamroziłam już pasztet Gerwazy, pasztet drobiowy z suszonymi grzybami, bigos i  keks. Składniki na 3 foremki aluminiowe: • 600 g karkówki • 2 nogi kurczaka • 300 g wątróbki z kurczaka • 5 jajek • 1 bułka(...)zielem angielskim, liśćmi laurowymi i obranymi cebulami przekrojonymi na połowę. • Ugotowane mięso wystudzić, mięso kurczaka oddzielić od kości i wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, razem z cebulą. • Na koniec włożyć do maszynki kawałki bułki. Pomoże ona wydostać się resztkom mięsa i wchłonie płyny. • Do masy mięsnej dodać jajka

To co kocham
Dietetyczny pasztet z indyka. 234

Dzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej.  Pasztet jest bardzo smaczny, aromatyczny, dobrze przyprawiony. Dodatek kaszy jaglanej sprawił, że pasztet jest miękki i wilgotny.  Można pominąć zawijanie pasztetu w szynkę dojrzewającą, gdy jest do wypiek codzienny. Na święta polecam(...)średniej wielkości) 2 jajka eko 1 łyżka oleju do smażenia cebuli + olej do posmarowania formy do pieczenia 1,5 łyżeczki soli (płaskie) 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki mielonej kolendry (ziarna) 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 8-10 plastrów szynki dojrzewającej (użyłam szynki parmeńskiej) Przygotowanie: Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Mięso, kaszę jaglaną i usmażoną

Codziennik Kuchenny
Zapiekanka ziemniaczana à la kebab 261

Knorr 1 kg ziemniaków 400 ml śmietany 18% 200 g startego żółtego sera 100 ml zimnej wody Zapiekanka ziemniaczana à la kebab, to ciekawa forma połączenia ziemniaków i mięsa drobiowego. Aromat dania podczas pieczenia jest tak wyjątkowy, że po wstawieniu zapiekanki do piekarnika cała rodzina, w jakiś magiczny sposób - nagle znajdzie się w pobliżu kuchni :). Sprawdźcie sami :) Mięso z piersi(...)dokładnie masłem. Połowę z pokrojonych ziemniaków ułożyć na dnie formy. Śmietanę wymieszać z dipem czosnkowym i połową z niej polać ziemniaki (resztę zostawić na drugą warstwę ziemniaków). Mielone mięso z kurczaka wyjąć z lodówki i równomiernie rozłożyć na ziemniakach. Przykryć resztą ziemniaków. Polać śmietaną z dipem czosnkowym. Posypać tartym żółtym serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania