mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:76/100)

Gulasz drobiowy ze świderkami 379

Robienie gulaszu z piersi kurczaka graniczy z lekka paranoją. Ale  tak po prostu wyszło. Miał być kupiony indyk na gulasz . Przez pomyłkę, a może specjalnie

Buniabaje w kuchni
Zupa krem z kopru włoskiego 101

Przepysznie aromatyczna, rozgrzewająca zimą zupa. Składniki 50 g masła 2 szalotki 2 szt kopru włoskiego 4 łodygi selera naciowego 50 ml białego wina wytrawnego 500 ml bulionu drobiowego 3 łyżki słodkiej śmietany 18% pieprz-młynek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło roztapiamy w garnku, dodajemy posiekaną szalotkę, pokrojony koper, seler i smażymy przez(...)wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia. Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym. 280

się tym z Wami. Sos cytrynowo-maślany jest wspaniałym dodatkiem do drobiu, ryb, chudego mięsa wieprzowego-polędwiczek, czy schabu... SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 500gr.,  sól, pieprz grubo mielony (najlepiej biały, u mnie czarny niestety), maggi, odrobina tymianku SOS: kieliszek 50ml wytrawnego wina białego lub 1 łyżka octu winnego białego czubata łyżka drobno posiekanej cebuli lub białej części(...)250ml 18%, 3 płatki młodego imbiru z zalewy, łyżka masła klarowanego, 2-3 łyżki soku z cytryny, odrobina startej skórki cytrynowej, szczypta cukru,1-2 żółtka, 1 szkl. bulionu drobiowego, WYKONANIE: KURCZAK: filet ciąć pod skosem, posypać przyprawami, każdy medalion nakłuć/ubić lekko, zamarynować w oliwie z oliwek  najlepiej na noc,  następnego dnia usmażyć na patelni grillowej

Kuchnia Beaty
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 138

ktoś jeszcze nie robił polecam. Wszystkim smakuje, wyłączając mnie. Nie wiem dlaczego, ale wolę z kury lub królika. SKŁADNIKIkaczka ok 1, 40 kg.50 dag łopatki wieprzowej15 dag. wątróbki drobiowej 2 średnie cebule, obrane i pokrojone  grubą kostkę1 bułka4 - 5 jajekpieprz, sól do smaku1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej2 ząbki czosnkuwarzywa: marchew, ćwierć części pora, 1 mała pietruszka, kawałek selerakilka(...)mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się.Wątróbkę podusić z cebulką na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki , ułożyć suszoną śliwkę. nakryć pozostałym

W kuchennym oknie Ewy
KIEŁBASA BIAŁA Z INDYKA 256

zwykle staram się znaleźć zamienniki czerwonego mięsa i w tym roku wykonałem kiełbasę z indyka, jeżeli tylko zaakceptujemy fakt, że skórka kiełbasy będzie z jelit wieprzowych… to białą kiełbasę drobiową możemy wykonać w domu, przy niewielkim nakładzie pracy. Domowa, biała z indyka zagości na moim świątecznym stole.Cały proces jak już wspomniałem nie jest trudny, musimy się tylko zaopatrzyć(...)pomocą przeszedł jeden z wielkopowierzchniowych sklepów, który w swojej ofercie posiadał takie w przeciwieństwie do mniejszych sklepów, które odwiedziłem w poszukiwaniu takowych. Potrzebna nam również będzie maszynka do mielenia mięsa z nakładką do wyrobu kiełbas (wydaje mi się, że każda współczesna maszynka taką posiada) Ja użyłem mięsa z udźca i z piersi indyka. Będzie Ci potrzebne : 1200 gram udźca indyka

Markowy smak
Drobiowy szaszłyczek na szybko 333

Dzisiaj kolejny przepis, który został zamieszczony przez Malinkę w serwisie Trendy Kosmetyczne. Korzystając z okazji serdecznie pozdrawiam gospodynię tego serwisu :)Szaszłyki znają wszyscy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bigos orientalny 176

wędzonego boczku (użyłem surowego boczku wołowego, bo innego tutaj nie ma)  0,5 dobrej wędzonej kiełbasy (dodałem carpaccio, do wyboru miałem tylko to lub wędliny drobiowe)  5 dużych mięsistych pomidorów lub 2 puszki krojonych pomidorów lub 5 łyżek stołowych przecieru pomidorowego  2 duże cebule pokrojone w drobną kostkę  60 g suszonych grzybów leśnych przywiezionych z Polski(...)strąk suszonej bardzo ostrej papryki  1 łyżka stołowa miodu (użyłem czarnego egipskiego, a Ola lipowego, ale może być dowolny)  1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu  pół łyżeczki mielonego kardamonu albo całe ziarna wyjęte z 2 strąków (to nie jest pomyłka, kardamon doskonale komponuje się z bigosem)  pół łyżeczki mielonego kminku  pół łyżeczki mielonej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krokiety z mięsem i kapustą 119

dłońmi z nadmiaru wody i drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy do momentu, aż cebula się zeszkli. Mięso mielimy w maszynce do mięsa i przekładamy do dużego garnka, najlepiej z grubym dnem. Dodajemy kapustę, podsmażoną cebulkę bez oleju, sporą ilość pieprzu ziołowego oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i podgrzewamy farsz(...)następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokiety na złoty kolor. Podajemy z barszczem czerwonym, najlepiej na domowym zakwasie. Notatki * u mnie mięso mieszane z przewagą drobiowego - w pierwszej kolejności przygotujcie farsz, a następnie naleśniki. Zawijajcie farsz w jeszcze ciepłe naleśniki, wtedy nie powinny popękać by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Pasztet drobiowy 195

Składniki: 1,80 kg kurczaka 0,5 kg wątróbki drobiowej 100 g selera 100 g pietruszki korzeń 200 g marchewka 1/2 por przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, 2 - 3 ząbki czosnku, majeranek dodatkowo: 1 szklanka rosołu 1/2 szklanki bułki tartej smalec do natłuszczenia blaszki Sposób wykonania: Kurczaka ugotowałam z dodatkiem warzyw, liścia laurowego, soli, i pieprzu, przestudziłam, mięso(...)kości. Odlałam 1 litr rosołku, w którym sparzyłam wątróbkę, przestudziłam. Mięsko przemieliłam przez maszynkę o najmniejszych oczkach dodając naprzemiennie wątróbkę i warzywa z którymi gotował się kurczak, czynność mielenia powtórzyłam jeszcze dwukrotnie. Do tak przygotowanej masy wsypałam 1/2 szklanki bułki tartej, wlałam szklankę rosołu. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem, masę wyłożyłam na posmarowaną smalcem blaszkę

Darcia w kuchni
Flaczki wieprzowe na rosole 260

pory jem flaczki, gotuję samodzielnie i chętnie się nimi zajadam :) No i tłumaczę każdemu, kto krzywi się na samą o nich myśl, że skoro lubimy drobiowe żołądki, to dlaczego nie chcemy spróbować wieprzowych? Tak tak, dla tych, co nie wiedzą: flaczki przygotowuje się z żołądków wieprzowych, cielęcych lub wołowych. Nie dajcie sobie obrzydzić tej potrawy(...)nogi od kurczaka , 4 średnie marchewki , 3 średnie pietruszki , pół średniego selera , ok. 15 cm pora , 4 liście laurowe ,  1/2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego , słodka papryka mielona , ostra papryka mielona , świeżo mielony pieprz , majeranek , świeżo starta gałka muszkatołowa , sól , 3-4 łyżki oleju , 2-3 łyżki mąki pszennej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą 132

Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą Grillowanie , tak , jak tylko robi się ciepło , nie chce się siedzieć w kuchni przy gorących garach , dużo przyjemniej jest kręcić się na dworze " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ogród to doskonałe miejsce(...)height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 4 duże filety z piersi kurczaka 2 duże cebule białe 2 ząbki czosnku mały pęczek lubczyku 2-3 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól do smaku Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę . Lubczyk , cebulę i czosnek siekamy drobniutko i dodajemy do kurczaka . Wlewamy olej , wsypujemy paprykę , sól i mieszamy

Ogrodnik w podróży
gulasz z indyka z warzywami... 132

Składniki: 1/2 kg mięso indyka gulaszowe, 6 łyżek olej rzepakowy, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka sól morska guerande Royal Brand, 2 sztuki ziele angielskie, 1

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem. 128

ubiegłym roku na wielkanocne święta zrobiłam pyszny pasztet, tym razem będzie to drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem.Można podawać na ciepło i zimno-najlepiej z dodatkiem żurawiny lub borówki. SKŁADNIKI: 4 pojedyńcze filetyz kurczaka 2-3 marchewki z rosołu 1-2 ząbki czosnku 30 dag. pieczarek 1-2 jajka 4 gotowane jajka 1 łyżeczka lubczyku, majeranku lub tymaianku 1/2 łyżeczki(...)klarowanego sól, pieprz biały bułka tarta WYKONANIE: pieczarki obieramy, kroimy w plastry, dodajemy cebulkę drobno posiekaną i smażymy na maśle,doprawiamy solą i pieprzem, mięso, usmażone pieczarki, ugotowane marchewki mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy i jajka, dokładnie mieszamy, w razie gdyby masa była zbyt luźna dodajemy bułkę tartą, keksówkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wkładamy warstwę mięsa, układamy jajka

Kuchnia Beaty
Pasztet z kaczki 159

powstał na bazie pieczonej kaczki. Składniki 800 g pieczonego mięsa z kaczki (ze skórą) 100 g żołądków drobiowych (z kaczki) 100 g serc drobiowych (z kaczki) 100 g wątróbki drobiowej (z kaczki) cebula 100 g pieczarek 2 bułki wrocławskie 750 ml mleka skórka z 1/2 cytryny 2 łyżki masła 150 g surowego boczku por (biała część) mały seler natka pietruszki(...)maśle. Dodajemy pieczarki , podroby i dusimy do miękkości . Studzimy ,mieszamy z odciśniętymi ( nie do końca) bułkami ,skórką z cytryny , doprawiamy solą i pieprzem . Mięso kaczki oddzielamy od kości i mielimy na średnich oczkach razem duszonymi podrobami ,boczkiem ,porem ,selerem ,natką pietruszki i koperkiem. Doprawiamy majerankiem ,estragonem ,solą i pieprzem. Do masy wbijamy jajka i dokładnie całość wyrabiamy. Tak przygotowany pasztet

R'n'G Kitchen
Pasztet domowy a'la wątróbka. 151

Składniki : 2 kg mięsa wieprzowego  ( łopatka,karkówka ) 60 dkg wątroby drobiowej 4 średnie cebule 3 całe jajka 1 łyżeczka solanki (rodzaj soli do wyrobów wędliniarskich) 3 zwykłe bułki  (mogą być suche) 2 łyżki przyprawy do mięs np. Delikat sól 3 ząbki czosnku pieprz majeranek olej kminek  cały do posypania Sposób wykonania : Mięso pokroić na kawałki, podsmażyć(...)czosnek kroimy w paski, wlewamy na patelnię olej ( 2-3 łyżki ) i smażymy na złoty kolor. Przestudzone mięso,wątrobę i cebulę mielimy przez maszynkę o małych oczkach. Bułkę moczymy w zimnej wodzie,następnie wyciskamy i także mielimy w maszynce. Dodajemy przyprawy do smaku,pieprz,sól,jajka i wyrabiamy mięso na jednolitą masę. Gotową masę wkładamy do wąskich  foremek aluminiowych

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania