mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:73/100)

ZUPA KLOPSIKOWA TZW. KWAŚNY KLOPS 507

przepisu :)Ta prosta w wykonaniu zupa wpisuje się w tradycje kuchni kujawsko-pomorskiej. Szczególnie popularna jest w okolicach Brodnicy. W wielu domach przygotowywana z mięsa wieprzowego i drobiowego z ziemniakami, jako jednogarnkowedanie obiadowe. Tradycyjnie pulpety gotowane były na wodzie wraz z liściem laurowym i zielem angielskim a ziemniaki osobno. Następnie ziemniaki wykładano na talerze i polewano(...)warzyw i razem z ziemniakami. Obowiązkowo zakwaszona octem, sokiem z cytryny, a u niektórych sokiem z ogórków kiszonych i zabielona śmietaną. Dla mnie - mistrzostwo świata! Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 6 niedużych ziemniaków 2 marchewki 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 3 łyżeczki mąki 3 łyżki śmietany (18%) 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka

Walijskie Pichcenie
Žemaičių blynai-Żmudzkie bliny. 272

Bliny Żmudzkie (Žemaičių blynai), to prawdziwe danie Litewskie, które uwielbia każdy Litwin. Mięciutkie placuszki napełnione najczęściej farszem wołowym lub baranim, ale może to być także farsz drobiowy, lub wieprzowy. Nasza rodzina bardzo lubi te pyszne placuszki, ale robimy je dość rzadko, bo ich przygotowanie jest dość czasochłonne. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tych pysznych placuszków. Składniki(...)pierś z kurczaka lub inne mięso 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie:  We wrzącej wodzie gotujemy pierś, następnie lekko studzimy kroimy w mniejsze kawałeczki i mielimy w maszynce do mielenia na grudkowaty farsz. Dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną cebulkę, solimy, pieprzymy i wyrabiamy rękoma na bardziej gładką masę.   We wrzącej wodzie gotujemy oczyszczone i w mniejsze

Kuchnia Łukasza
Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar 176

Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar Szynkowar , dawno go już nie dotykałam , jakoś nie było czasu , ochoty i potrzeby . Siedziałam w wędzonkach i dojrzewających wędlinach , no ale czas go odkurzyć , bo to przydatna rzecz " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wędlinka, wyszła bardzo smaczna i aromatyczna , delikatna , dzieciaki ją wprost uwielbiają . Szkoda tylko ,że pokrywka mi się(...)majonezem zdrowo i domowo …mniam Niewiele rzeczy , może z nią konkurować . Składniki : 1 kg piersi z kurczaka – filetów bez skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego , białego pieprzu 2 łyżki, żelatyny wieprzowej 1 czubata łyżeczka soli lub płaska jeśli lubicie mało słone produkty 1/2 łyżeczki cukru woreczek termiczny do szynkowaru szynkowar Mięso z piersi kurczaka lekko

Ogrodnik w podróży
Pasztet z szynkowara 117

innej formie, a i z przygotowaniem zejdzie krócej, bo już większość ugotowana :-) SKŁADNIKI 2 ćwiartki z kurczaka 2 skrzydła indycze 3 marchewki 1/2 selera 3 pietruszki 30 dag wątróbki drobiowej 1 cebula 2 łyżki oleju 2 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Ćwiartki i skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień palnika, dodajemy obrane(...)warzywa będą miękkie. Dodajemy wątróbkę i gotujemy jeszcze ok. 15 - 20 minut. Cebulę kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przestudzone mięso obieramy od kości i wraz z innymi składnikami mielimy w maszynce. Dodajemy jajka i przyprawy (gałki nie żałujcie, powinno ją być dobrze czuć w pasztecie), wyrabiamy masę pasztetową, a następnie przekładamy ją do foliowego woreczka umieszczonego w szynkowarze. Zamykamy

Czary - gary w kuchni
Drobiowe kotleciki z kaszą pęczak i szpinakiem 141

urozmaicenia dodam kaszę pęczak, którą uwielbiamy. Całość okazała się strzałem w dziesiątkę - smakowały świetnie, mąż prosił o dokładkę, a córcia zjadła z wielkim apetytem.    Drobiowe kotleciki z kaszą pęczak i szpinakiem SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 5 ugotowanych łyżek kaszy pęczak 1 jajko ½ namoczonej w wodzie czerstwej kajzerki 1 szklanka bułki tartej sól ziołowa(...)boczku wędzonego czosnek granulowany  PRZYGOTOWANIE: Boczek kroimy w paseczki, następnie go podsmażamy i dodajemy umyty i osuszony szpinak. Całość mieszamy podsmażamy 5 minut, doprawiamy czosnkiem i pieprzem. Kurczaka mielimy,  a następnie dodajemy do niego ugotowaną kaszę pęczak, odciśniętą  czerstwą bułkę, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem - dodajemy podsmażony szpinak z boczkiem.  Wyrabiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PIZZA PODWÓJNIE SEROWA Z KURCZAKIEM I KABANOSAMI 769

słoików1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 łyzka soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 0,5 łyżki ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 3 słoiczki przecieru pomidorowego Cukinię obrać i wydrążyć,starkować na tarce o buraczanych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zasypać solą, wymieszać razem z cukinią, odstawić na 8 godzin.Po(...)dodajemy wszytskie składniki do garnka, gotujemy kolejne 20 minut. Mieszamy, gorący nakładamy do słoików, od razu zakręcamy. dodatki:30 dag piersi z kurczaka przyprawa do drobiu 15 dag kabanosów drobiowych opakowanie 150 g sera tarta mozzarella Mlekovita opakowanie mozzarellli maxi Mlekovita zioła prowansalskie 10 pomidorków koktajlowychWykonanie:Piersi z kurczaka kroję w paski, oprószam przyprawą do kurczaka. Obsmażam na rozgrzanym oleju

Z Majeczką w kuchni
Kotlety drobiowe z warzywami 173

kapustą. Tym razem użyjemy mięsa drobiowego – najlepiej filetu z indyka, choć teoretycznie kurczak też nie jest całkiem wykluczony. Będzie smacznie, kolorowo i w klimacie dużo bliższym kuchni śródziemnomorskiej. Kotlety drobiowe z warzywami 2015-01-15 15:19:26 Kotlety z indyka w ziołowej panierce podane z podduszanymi warzywami w klimacie śródziemnomorskim. Smacznie, kolorowo i niesztampowo. Zapisz przepis Drukuj Składniki(...)150g) 1 duże (L) jajko 2 łyżki mąki pszennej 6 czubatych łyżek bułki tartej 1 czubata łyżka ziół prowansalskich 2 płaskie łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 6 łyżek oleju rzepakowego Instrukcje Z mięsa usuwamy ewentualne błonki i inne twarde elementy. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 5mm. Posypujemy z obu stron połową soli

Kulinarna Pokusa
Pierogi z mięsem gotowanym i pieczarkami 191

Prezentujemy pomysł na wykorzystanie mięsa z zupy, szczególnie z rosołu, gotowanego, zdrowego, drobiowego, wołowego czy też wieprzowego. Lubimy pierożki więc gotując takie mięso zaplanować warto takie oto danie, można oczywiście stworzyć czysty, mięsny farsz, my proponujemy udział pieczarek, zapewniamy, że smakują wyśmienicie! Zapewniamy - efekt wart zachodu!! Składniki  na farsz: 1/2 kg mięsa gotowanego wieprzowego 1/2 kg pieczarek 2 cebule(...)ząbek czosnku 1 łyżka mąki pszennej  pęczek natki pietruszki 2 łyżki oleju  1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta tymianku  sól i pieprz świeżo mielony ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oleju Wykonanie: Ugotowane mięso mielimy w maszynce do mięsa. Pieczarki oczyścić, kroimy w kostkę lub trzemy na tarce jarzynowej

kgwjanczewo
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 274

Jeśli zależy Ci na idealnej klarowności wywaru, wyklaruj rosół za pomocą białka. Proces klarowania wywarów opisałam szczegółowo tutaj . Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych Wywar wołowy. Składniki (Porcji: ok. 1 l 500 ml wywaru)  700 g goleni wołowej z kością lub szponder / łopatka /mostek  2 spore marchewki(...)cebula z łupinką - , obierz cebulę z wierzchniej warstwy łupinki, pod spodem jest druga - czysta, opiecz na ciemny kolor 2 listki laurowy 5 ziarenek ziela angielskiego sól morska drobno mielona lub inna czarny pieprz świeżo mielony świeża zielona pietruszka 2 l 500 ml wody makaron domowy Przygotowanie ETAP I Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 15 min Otwieranie Garnka

Szybko Szybkowar
Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 274

Witam serdecznie Propozycja na prosty w przygotowaniu pasztet z pieczarkami . Jest bardzo smaczny i warto wypróbować przepis . Będziemy potrzebować : 1 kg mięsa wieprzowego 300 g wątróbek drobiowych lub wieprzowych 200 g boczku gotowanego 300 g pieczarek 200 g cebuli 2 jajka 50 g bułki tartej kawałek korzenia selera (80 g) 2 marchewki (150 g) 1 korzeń pietruszki (100 g) przyprawy(...)prowansalskich do smaku : sól , pieprz , pieprz cayenne (papryka ostra) olej do smażenia foremka aluminiowa 21 cm x 10 cm x 8 cm lub mała foremka do ciasta maszynka do mielenia mięsa Link do filmu z przygotowania : Pasztet domowy z pieczarkami  https://www.youtube.com/watch?v=ilsiuIEWcaw Przygotowanie : Najpierw przygotuję mięso : Mięso płuczę i wycieram papierowym ręcznikiem lub ściereczką i kroję na mniejsze

Uwaga Babcia Gotuje
Mus z gęsich żołądków - czyli gęsina nie tylko na Św. Marcina 193

złoty kolor na oleju rzepakowym. Po kilku minutach dorzucamy oczyszczone żołądki pokrojone na drobne kawałki oraz jedno jabłko, solimy i smażymy jeszcze 5-10 minut. Zalewamy całość chochlą rosołu drobiowego. Zamykamy szybkowar i gotujemy ok. 50 minut. Po tym czasie przelewamy przykrywę garnka zimną wodą aby obniżyć ciśnienie i szybko go otworzyć. Zawartość garnka miksujemy ręcznym blenderem na gładki(...)przez chwilę. Lekko ostudzony mus łączymy z kilkoma łyżeczkami musztardy francuskiej i chrzanu (może być ten kupiony w słoiku). Doprawiamy ewentualnie solą i koniecznie dodajemy sporą ilość świeżo mielonego pieprzu czarnego. Na sam koniec mus łączymy dokładnie z dwoma żółtkami. Formę smarujemy tylko olejem i przekładamy nasz mus. Posypujemy prażonym słonecznikiem i odrobiną czarnuszki. Mus z gęsich żołądków wkładamy

Right Behind The Kitchen
Pasztet wieprzowy z czerwoną fasolą 158

ząbków czosnku,0,4 - 0,5 l. gęstego soku pomidorowego,1 puszka czerwonej fasoli,sól, grubo mielony pieprz,1 łyżka suszonych ziół prowansalskich,1 łyżka słodkiej mielonej papryki,1 łyżka majeranku,3-4 łyżki oleju.Mięso i wątrobę opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć zbędne(...)lekko złoty kolor na oleju. Otworzyć puszkę z fasolą, odlać część wody. Fasolę przełożyć do cebuli i czosnku - przesmażyć krótko. Wystudzić.Mięso i fasolę zmielić maszynką do mielenia. Ustawić grubsze sitko, żeby nie zmieliło się na miazgę, powinny być wyczuwalne grudki. Masę przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.Taki pasztet można podawać bez zapiekania jako pastę do kanapek

Codzienna kuchnia niecodzienna
smaczny warzywny gulasz z indyka z czubricą i awokado... 192

Składniki: mięso gulaszowe z indyka 70 dag, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, olej rzepakowy 10 łyżek, mąka pszenna 3 łyżki, marchew 1 sztuka, seler

W Mojej Kuchni Lubię
pierś kurczaka w gulaszu warzywnym... 168

Składniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/4 szklanki, fasolka szparagowa 30 dag, kalafior 1/2 sztuki, marchew 4 sztuki, cukinia 2 małe, pomidory 4 sztuki

W Mojej Kuchni Lubię
Mięcho 347

Steki marynowane w winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w

Gotuj z Misiem

Proponowane wyszukiwania