mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:28/100)

Gulasz z batatami i pieczarkami 253

lubi bataty.  2 bataty 1 pierś z kurczaka 30 dkg pieczarek 1 cebula duża sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki mielonej 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki bazylii 5 łyżek oliwy 1 łyżka mąki pszennej 600 ml bulionu drobiowego 1 woreczek ryżu natka pietruszki Pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do miseczki, dodaję sól, pieprz, paprykę mieloną

wesoła kuchnia
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym. 261

zielona), 1 większa cebula, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, woreczek ryżu (125 g), majeranek, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego (lub po prostu sól lub vegeta), słodka czerwona papryka, 1L bulionu ( u mnie był drobiowy), 400 g przecieru pomidorowego, duża łyżka mąki. Przygotowanie: Ugotować ryż, ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor, ostudzić

W kuchni u Moniki
Zupa porowa z pulpecikami 7419

kurczaka) ok. 3 łyżek bułki tartej 200 ml + łyżkę śmietany 100 g pieczarkowego lub smietankowego serka topionego ok. 2 l bulionu drobiowego przyprawy: sól, pieprz, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, majeranek, gałkę muszkatołową, słodką mieloną paprykę 1 łyżkę masła trochę mąki do zagęszczenia zupy (opcjonalnie) olej do smażenia Zaczynamy od przygotowania pulpecików. Do mięsa mielonego dodajemy

Ratunku obiad
Rosół 227

Drukuj przepis Drukuj z głównym zdjęciem Drukuj tylko tekst Składniki około 2 kg mięsa (drobiowego, wołowego lub mieszanego) 1 por 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula (opalona nad płomieniem, na suchej patelni lub w piekarniku) 5 litrów wody pieprz mielony lub w ziarnach kilka iarenek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe natka pietruszki lubczyk(...)sól listonic_name = "Rosół (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "około 2 kg mięsa (drobiowego, wołowego lub mieszanego) 1 por 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula (opalona nad płomieniem, na suchej patelni lub w piekarniku) 5 litrów wody pieprz mielony lub w ziarnach kilka iarenek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe natka pietruszki lubczyk

CoolinarniePL
Salceson wieprzowo drobiowy (cwaniak) w kątnicy. 311

środka robimy to bardzo dokładnie ponieważ wydzielają specyficzny zapach .Myjemy pod bieżącą wodą.Solimy 24-48 godz Nóżki- rozkrawamy na pół i solimy 24-48 godz. Serce wieprzowe i drobiowe- wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz.drobiowe solimy w całości Kości -solimy 24-48 godz. Kątnica- ma być bardzo dobrze wyczyszczona i wymoczona Gdy czas solenia i peklowania(...)odchodzić od kości.Resztę składników do miękkości. Rozdrabnianie  Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około  4x4cm ozory również.Płuca i serca  mielimy sitko fi 2,5-3 mm oraz połowę skórek .Serca drobiowe można dać przekrojone na pół po długości jak ktoś woli.Druga część skórek tniemy w paski .Nerki tniemy w mniejsze kawałki 2x2 cm.Z kości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Salceson wieprzowo drobiowy w słoju. 201

środka robimy to bardzo dokładnie ponieważ wydzielają specyficzny zapach .Myjemy pod bieżącą wodą.Solimy 24-48 godz Nóżki-rozkrawamy na pół i solimy 24-48 godz. Serce wieprzowe i drobiowe-wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz.drobiowe solimy w całości Kości -solimy 24-48 godz. Kątnica-ma być bardzo dobrze wyczyszczona i wymoczona Gdy czas solenia i peklowania(...)będzie odchodzić od kości.Resztę składników do miękkości. Rozdrabnianie Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około  4x4cm ozory również.Płuca i serca  mielimy sitko fi 2,5-3 mm oraz połowę skórek .Serca drobiowe można dać przekrojone na pół po długości jak ktoś woli.Druga część skórek tniemy w paski .Nerki tniemy w mniejsze kawałki 2x2 cm.Z kości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Imprezowe pizzerinki 405

tymianek papryka, szalotka, pomidorki koktajlowe, świeże oregano, świeży tymianek, świeża bazylia, płatki parmezanu dodatki do pizzy z sosem pomidorowym mięso mielone przesmażone z czosnkiem, cebulką, solą i pieprzem ( jak do sosu bolońskiego) salami, oliwki, papryka szalotka szynka drobiowa, pieczarki, świeży tymianek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę wymieszać z cukrem, solą, drożdżami i oliwą. Stopniowo dolewać letnią wodę i zagniesć elastyczne

DefinicjaSmaku
Kasza pęczak ze szparagami i suszonymi pomidorami 342

smaku i lekkiej pikanterii. 150 g kaszy jęczmiennej pęczak 250 g zielonych szparagów 1 cebula 1/2 szklanki wina białego wytrawnego ok 2 szklanki bulionu drobiowego lub wody 1/2 słoiczka suszonych pomidorów sól pieprz czarny mielony olej spod suszonych pomidorów ok 4 łyżek tartego parmezanu Na dużej patelni rozpuścić olej spod suszonych pomidorów i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę

https:KKuchniaMniam
Ziemniaki po grecku – dodatek do obiadu 2988

oliwy z oliwek 7 łyżek rozpuszczonego masła klarowanego 2 płaskie łyżeczki soli 2 pełne łyżeczki oregano 2 pełne łyżeczki tymianku 4 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki 200ml bulionu wołowego lub drobiowego 2 pełne łyżeczki drobnych kaparów z zalewy DO PODANIA: natka pietruszki, świeża mięta, listki bazylii, pokruszona feta

Karo in the Kitchen
KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ 235

niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe 4 szt. sól 1 łyżeczka chili 1/2 łyżeczki pieprz mielony 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka wiórki kokosowe 100 gram jaja 2 szt. olej do smażenia METODA: Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie

Kuchnia Paulettes
Zupa z cieciorką i chorizo z wolnowaru 162

naprawdę smaczna. Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 200g kiełbasy chorizo puszka ciecierzycy (400g) 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka przecieru pomidorowego 4-5 ziemniaków 3/4 łyżeczki mielonej wędzonej papryki 2-3 gałązki tymianku sól pieprz Wolnowar rozgrzać według instrukcji. Czosnek drobno posiekać, a cebulę i kiełbasę chorizo pokroić w kostkę

kuchnia doski
Bałkańska zupa dyniowa 236

habanero ( trzeba bardzo uważać dodając , bo jest mega mocna ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych nasion kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych nasion adżwan ( można zastąpić tymiankiem ) 2-3 kostki bulionowe drobiowe lub rosół drobiowy ( około 2 l ) sól do smaku oliwa do smażenia śmietanka do dekoracji Dynię obieramy , kroimy w kawałki , bez nasion i miękkiej

Ogrodnik w podróży
PASZTET DO SŁOIKA 167

marchewka, por, pietruszka, seler na wywar Wykonanie: Z mięsa drobiowego i warzyw ugotować wywar. Wątrobę wieprzową ugotować w osolonej wodzie. Oba rodzaje mięsa ostudzić. Drobiową część oskubać od kości. Wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia. Cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć, dodać do mięsa. Wlać około 1 szklanki wywaru, doprawić do smaku, wymieszać. Tak przygotowany pasztet przełożyć do wyparzonych wcześniej słoików

Zrób to smacznie
Krem z dyni i batatów 126

gładki krem. Jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku przyprawami. Pestki dyni rozdrabniamy przy pomocy blendera. Gorącą zupę nalewamy do miseczek. Posypujemy mielonymi pestkami dyni. Podajemy z grzankami. Notatki * można użyć bulionu drobiowego - jeśli lubicie bardziej zdecydowane smaki, możecie dodać więcej pieprzu cayenne by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 203

czerwonej.  Składniki (4 porcje): 750g ziemniaków 750g dobrej kiszonej kapusty 3 małe cebule 4 ząbki czosnku 1 średnia marynowana papryka 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki przecieru pomidorowego kilka kropli tabasco do smaku:  sól, pieprz, lubczyk, pieprz cayenne Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy

Gotuj z Rumcajsem
Pasztet z kaczki z konfiturą z orzechów włoskich 137

mięsa gotowanego z kaczki, 400 g wątróbki drobiowej, 4 jajka, 1 bułka typu kajzerka, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól, 10 orzechów z konfitury , 50 ml porto, 100 ml tłuszczu (najlepiej z kaczki), Bułkę namoczyć w tłuszczu. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z wątróbką, i bułką dodając cały tłuszcz. Mięso mielimy trzykrotnie. Orzechy pokroić

królestwo garów
Krem z pieczonej dyni na ostro 221

innych warzyw. Do smaku trochę ostrzejszych przypraw aby zupka była bardziej rozgrzewająca. składniki: 600 g puree z pieczonej dyni 1 l bulionu, u mnie drobiowy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru pieprz cayenne do smaku 1/2 szklanki mleka Do garnka przełożyć puree z dyni. Wlać bulion i zagotować, mieszać w między czasie bo zupka

Monia miesza i gotuje
Pożywna zupa z dynią, soczewicą i szpinakiem / Pumpkin, spinach and lentil soup 257

kości 200 g szpinaku 200 g czerwonej soczewicy, opłukanej 2 średnia cebula, drobno posiekana 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 400 ml puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 do 1 łyżeczki chili w proszku

karmelowy
Consommé drobiowe z porowo-szpinakowym ravioli 205

małym ogniu. Przecedzamy przez sito, żeby otrzymać sam bulion - bez warzyw i mięsa. Studzimy. Składniki do consommé: - około 2 litrów bulionu drobiowego (ostudzonego) - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 por (biała część) - 1 cebula - 0,5 kilograma mielonej wołowiny - 3 białka Przygotowanie consommé: Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy je dokładnie z mięsem oraz białkami i przekładamy(...)garnka. Taką mieszankę zalewamy zimnym bulionem drobiowym. Gotujemy na średnim gazie, mieszając co jakiś czas, dbając o to, by całość nie zaczęła szaleńczo bulgotać. Kiedy na powierzchni utworzy się rodzaj kołderki z mięsa i warzyw, przestajemy mieszać, a gaz możliwie zmniejszamy. W środku tej kołderki robimy otwór wielkości łyżki wazowej. Łyżką wybieramy bulion i przelewamy go po ściankach garnka. Gotujemy

Życie zamknięte w smaku
Wątróbka drobiowa 329

organizmu. Jeśli coś magazynuje to zapasy witamin i mikroelementów, aby ich nie zabrakło dla organizmu. Sprawdź, czy wątróbka jest zdrowa ? Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka mielonego pieprzu sól (u mnie 2 łyżeczki) 3 średnie cebule olej do smażenia Przygotowanie: Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z wszelkich żyłek i białych nitek. Uważać

Kuchcik gotuje
Smażone pieczarki faszerowane 253

dzisiaj pomysł na obiadek. Pieczarki nadziane są farszem, panierowane w jajku oraz bułce tartej i usmażone jak kotlety. Do nadzienia użyłam mięska drobiowego-piersi z kurczaka ale można też użyć dowolnego mięska mielonego. składniki: pieczarki 10-12 pieczarek średniej wielkości 1 mała cebula 200 g piersi z kurczaka sól,pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej oraz olej

Monia miesza i gotuje
Pulpeciki w sosie pomidorowym 190

Wyjęłam wczoraj z zamrażarki mielone mięso. Zachciało mi się pulpecików:) dawno nie robiłam. Do tego buraczki na ciepło i ziemniaki z koperkiem:) Mniam, mniam:) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego jajko bułka tarta 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub drobiowej (można dać całą kostkę rosołową - według uznania) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Krem z brokułów 186

Czas na letnią, zieloną, pożywną zupę ;)Czym byłoby lato bez kremu z brokułów? ;)Krem z brokułówSkładniki:udko i skrzydełko na rosołek (albo inne drobiowe mięsko na rosół)mały brokułpół cebulipół pietruszkimarchewka2 ziemniakiserek topionysólświeżo mielony pieprzsuszony koperek  grzanki - groszek ptysiowy - świeża bułkaPrzygotowanie:Porcję rosołową zalewamy wrzątkiem, dokładamy obraną i pokrojoną małą marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Gotujemy rosołek

Lawendowe Niebo

Proponowane wyszukiwania