mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:28/100)

Gulasz z batatami i pieczarkami 246

lubi bataty.  2 bataty 1 pierś z kurczaka 30 dkg pieczarek 1 cebula duża sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki mielonej 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki bazylii 5 łyżek oliwy 1 łyżka mąki pszennej 600 ml bulionu drobiowego 1 woreczek ryżu natka pietruszki Pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do miseczki, dodaję sól, pieprz, paprykę mieloną

wesoła kuchnia
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym. 249

zielona), 1 większa cebula, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, woreczek ryżu (125 g), majeranek, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego (lub po prostu sól lub vegeta), słodka czerwona papryka, 1L bulionu ( u mnie był drobiowy), 400 g przecieru pomidorowego, duża łyżka mąki. Przygotowanie: Ugotować ryż, ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor, ostudzić

W kuchni u Moniki
Zupa porowa z pulpecikami 7412

kurczaka) ok. 3 łyżek bułki tartej 200 ml + łyżkę śmietany 100 g pieczarkowego lub smietankowego serka topionego ok. 2 l bulionu drobiowego przyprawy: sól, pieprz, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, majeranek, gałkę muszkatołową, słodką mieloną paprykę 1 łyżkę masła trochę mąki do zagęszczenia zupy (opcjonalnie) olej do smażenia Zaczynamy od przygotowania pulpecików. Do mięsa mielonego dodajemy

Ratunku obiad
Rosół 221

Drukuj przepis Drukuj z głównym zdjęciem Drukuj tylko tekst Składniki około 2 kg mięsa (drobiowego, wołowego lub mieszanego) 1 por 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula (opalona nad płomieniem, na suchej patelni lub w piekarniku) 5 litrów wody pieprz mielony lub w ziarnach kilka iarenek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe natka pietruszki lubczyk(...)sól listonic_name = "Rosół (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "około 2 kg mięsa (drobiowego, wołowego lub mieszanego) 1 por 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula (opalona nad płomieniem, na suchej patelni lub w piekarniku) 5 litrów wody pieprz mielony lub w ziarnach kilka iarenek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe natka pietruszki lubczyk

CoolinarniePL
Salceson wieprzowo drobiowy (cwaniak) w kątnicy. 299

środka robimy to bardzo dokładnie ponieważ wydzielają specyficzny zapach .Myjemy pod bieżącą wodą.Solimy 24-48 godz Nóżki- rozkrawamy na pół i solimy 24-48 godz. Serce wieprzowe i drobiowe- wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz.drobiowe solimy w całości Kości -solimy 24-48 godz. Kątnica- ma być bardzo dobrze wyczyszczona i wymoczona Gdy czas solenia i peklowania(...)odchodzić od kości.Resztę składników do miękkości. Rozdrabnianie  Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około  4x4cm ozory również.Płuca i serca  mielimy sitko fi 2,5-3 mm oraz połowę skórek .Serca drobiowe można dać przekrojone na pół po długości jak ktoś woli.Druga część skórek tniemy w paski .Nerki tniemy w mniejsze kawałki 2x2 cm.Z kości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Salceson wieprzowo drobiowy w słoju. 194

środka robimy to bardzo dokładnie ponieważ wydzielają specyficzny zapach .Myjemy pod bieżącą wodą.Solimy 24-48 godz Nóżki-rozkrawamy na pół i solimy 24-48 godz. Serce wieprzowe i drobiowe-wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz.drobiowe solimy w całości Kości -solimy 24-48 godz. Kątnica-ma być bardzo dobrze wyczyszczona i wymoczona Gdy czas solenia i peklowania(...)będzie odchodzić od kości.Resztę składników do miękkości. Rozdrabnianie Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około  4x4cm ozory również.Płuca i serca  mielimy sitko fi 2,5-3 mm oraz połowę skórek .Serca drobiowe można dać przekrojone na pół po długości jak ktoś woli.Druga część skórek tniemy w paski .Nerki tniemy w mniejsze kawałki 2x2 cm.Z kości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Imprezowe pizzerinki 398

tymianek papryka, szalotka, pomidorki koktajlowe, świeże oregano, świeży tymianek, świeża bazylia, płatki parmezanu dodatki do pizzy z sosem pomidorowym mięso mielone przesmażone z czosnkiem, cebulką, solą i pieprzem ( jak do sosu bolońskiego) salami, oliwki, papryka szalotka szynka drobiowa, pieczarki, świeży tymianek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę wymieszać z cukrem, solą, drożdżami i oliwą. Stopniowo dolewać letnią wodę i zagniesć elastyczne

DefinicjaSmaku
Kasza pęczak ze szparagami i suszonymi pomidorami 328

smaku i lekkiej pikanterii. 150 g kaszy jęczmiennej pęczak 250 g zielonych szparagów 1 cebula 1/2 szklanki wina białego wytrawnego ok 2 szklanki bulionu drobiowego lub wody 1/2 słoiczka suszonych pomidorów sól pieprz czarny mielony olej spod suszonych pomidorów ok 4 łyżek tartego parmezanu Na dużej patelni rozpuścić olej spod suszonych pomidorów i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę

https:KKuchniaMniam
Ziemniaki po grecku – dodatek do obiadu 2981

oliwy z oliwek 7 łyżek rozpuszczonego masła klarowanego 2 płaskie łyżeczki soli 2 pełne łyżeczki oregano 2 pełne łyżeczki tymianku 4 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki 200ml bulionu wołowego lub drobiowego 2 pełne łyżeczki drobnych kaparów z zalewy DO PODANIA: natka pietruszki, świeża mięta, listki bazylii, pokruszona feta

Karo in the Kitchen
KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ 227

niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe 4 szt. sól 1 łyżeczka chili 1/2 łyżeczki pieprz mielony 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka wiórki kokosowe 100 gram jaja 2 szt. olej do smażenia METODA: Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie

Kuchnia Paulettes
Zupa z cieciorką i chorizo z wolnowaru 156

naprawdę smaczna. Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 200g kiełbasy chorizo puszka ciecierzycy (400g) 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka przecieru pomidorowego 4-5 ziemniaków 3/4 łyżeczki mielonej wędzonej papryki 2-3 gałązki tymianku sól pieprz Wolnowar rozgrzać według instrukcji. Czosnek drobno posiekać, a cebulę i kiełbasę chorizo pokroić w kostkę

kuchnia doski
Bałkańska zupa dyniowa 228

habanero ( trzeba bardzo uważać dodając , bo jest mega mocna ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych nasion kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych nasion adżwan ( można zastąpić tymiankiem ) 2-3 kostki bulionowe drobiowe lub rosół drobiowy ( około 2 l ) sól do smaku oliwa do smażenia śmietanka do dekoracji Dynię obieramy , kroimy w kawałki , bez nasion i miękkiej

Ogrodnik w podróży
PASZTET DO SŁOIKA 159

marchewka, por, pietruszka, seler na wywar Wykonanie: Z mięsa drobiowego i warzyw ugotować wywar. Wątrobę wieprzową ugotować w osolonej wodzie. Oba rodzaje mięsa ostudzić. Drobiową część oskubać od kości. Wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia. Cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć, dodać do mięsa. Wlać około 1 szklanki wywaru, doprawić do smaku, wymieszać. Tak przygotowany pasztet przełożyć do wyparzonych wcześniej słoików

Zrób to smacznie
Krem z dyni i batatów 120

gładki krem. Jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku przyprawami. Pestki dyni rozdrabniamy przy pomocy blendera. Gorącą zupę nalewamy do miseczek. Posypujemy mielonymi pestkami dyni. Podajemy z grzankami. Notatki * można użyć bulionu drobiowego - jeśli lubicie bardziej zdecydowane smaki, możecie dodać więcej pieprzu cayenne by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 196

czerwonej.  Składniki (4 porcje): 750g ziemniaków 750g dobrej kiszonej kapusty 3 małe cebule 4 ząbki czosnku 1 średnia marynowana papryka 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki przecieru pomidorowego kilka kropli tabasco do smaku:  sól, pieprz, lubczyk, pieprz cayenne Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy

Gotuj z Rumcajsem