mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:29/100)

Ziemniaki po grecku – dodatek do obiadu 2994

oliwy z oliwek 7 łyżek rozpuszczonego masła klarowanego 2 płaskie łyżeczki soli 2 pełne łyżeczki oregano 2 pełne łyżeczki tymianku 4 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki 200ml bulionu wołowego lub drobiowego 2 pełne łyżeczki drobnych kaparów z zalewy DO PODANIA: natka pietruszki, świeża mięta, listki bazylii, pokruszona feta

Karo in the Kitchen
KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ 245

niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe 4 szt. sól 1 łyżeczka chili 1/2 łyżeczki pieprz mielony 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka wiórki kokosowe 100 gram jaja 2 szt. olej do smażenia METODA: Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie

Kuchnia Paulettes
Zupa z cieciorką i chorizo z wolnowaru 169

naprawdę smaczna. Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 200g kiełbasy chorizo puszka ciecierzycy (400g) 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka przecieru pomidorowego 4-5 ziemniaków 3/4 łyżeczki mielonej wędzonej papryki 2-3 gałązki tymianku sól pieprz Wolnowar rozgrzać według instrukcji. Czosnek drobno posiekać, a cebulę i kiełbasę chorizo pokroić w kostkę

kuchnia doski
Bałkańska zupa dyniowa 241

habanero ( trzeba bardzo uważać dodając , bo jest mega mocna ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych nasion kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych nasion adżwan ( można zastąpić tymiankiem ) 2-3 kostki bulionowe drobiowe lub rosół drobiowy ( około 2 l ) sól do smaku oliwa do smażenia śmietanka do dekoracji Dynię obieramy , kroimy w kawałki , bez nasion i miękkiej

Ogrodnik w podróży
PASZTET DO SŁOIKA 173

marchewka, por, pietruszka, seler na wywar Wykonanie: Z mięsa drobiowego i warzyw ugotować wywar. Wątrobę wieprzową ugotować w osolonej wodzie. Oba rodzaje mięsa ostudzić. Drobiową część oskubać od kości. Wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia. Cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć, dodać do mięsa. Wlać około 1 szklanki wywaru, doprawić do smaku, wymieszać. Tak przygotowany pasztet przełożyć do wyparzonych wcześniej słoików

Zrób to smacznie
Krem z dyni i batatów 136

gładki krem. Jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku przyprawami. Pestki dyni rozdrabniamy przy pomocy blendera. Gorącą zupę nalewamy do miseczek. Posypujemy mielonymi pestkami dyni. Podajemy z grzankami. Notatki * można użyć bulionu drobiowego - jeśli lubicie bardziej zdecydowane smaki, możecie dodać więcej pieprzu cayenne by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 215

czerwonej.  Składniki (4 porcje): 750g ziemniaków 750g dobrej kiszonej kapusty 3 małe cebule 4 ząbki czosnku 1 średnia marynowana papryka 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki przecieru pomidorowego kilka kropli tabasco do smaku:  sól, pieprz, lubczyk, pieprz cayenne Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy

Gotuj z Rumcajsem
Pasztet z kaczki z konfiturą z orzechów włoskich 142

mięsa gotowanego z kaczki, 400 g wątróbki drobiowej, 4 jajka, 1 bułka typu kajzerka, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól, 10 orzechów z konfitury , 50 ml porto, 100 ml tłuszczu (najlepiej z kaczki), Bułkę namoczyć w tłuszczu. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z wątróbką, i bułką dodając cały tłuszcz. Mięso mielimy trzykrotnie. Orzechy pokroić

królestwo garów
Krem z pieczonej dyni na ostro 226

innych warzyw. Do smaku trochę ostrzejszych przypraw aby zupka była bardziej rozgrzewająca. składniki: 600 g puree z pieczonej dyni 1 l bulionu, u mnie drobiowy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru pieprz cayenne do smaku 1/2 szklanki mleka Do garnka przełożyć puree z dyni. Wlać bulion i zagotować, mieszać w między czasie bo zupka

Monia miesza i gotuje
Pożywna zupa z dynią, soczewicą i szpinakiem / Pumpkin, spinach and lentil soup 265

kości 200 g szpinaku 200 g czerwonej soczewicy, opłukanej 2 średnia cebula, drobno posiekana 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 400 ml puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 do 1 łyżeczki chili w proszku

karmelowy
Consommé drobiowe z porowo-szpinakowym ravioli 211

małym ogniu. Przecedzamy przez sito, żeby otrzymać sam bulion - bez warzyw i mięsa. Studzimy. Składniki do consommé: - około 2 litrów bulionu drobiowego (ostudzonego) - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 por (biała część) - 1 cebula - 0,5 kilograma mielonej wołowiny - 3 białka Przygotowanie consommé: Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy je dokładnie z mięsem oraz białkami i przekładamy(...)garnka. Taką mieszankę zalewamy zimnym bulionem drobiowym. Gotujemy na średnim gazie, mieszając co jakiś czas, dbając o to, by całość nie zaczęła szaleńczo bulgotać. Kiedy na powierzchni utworzy się rodzaj kołderki z mięsa i warzyw, przestajemy mieszać, a gaz możliwie zmniejszamy. W środku tej kołderki robimy otwór wielkości łyżki wazowej. Łyżką wybieramy bulion i przelewamy go po ściankach garnka. Gotujemy

Życie zamknięte w smaku
Wątróbka drobiowa 337

organizmu. Jeśli coś magazynuje to zapasy witamin i mikroelementów, aby ich nie zabrakło dla organizmu. Sprawdź, czy wątróbka jest zdrowa ? Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka mielonego pieprzu sól (u mnie 2 łyżeczki) 3 średnie cebule olej do smażenia Przygotowanie: Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z wszelkich żyłek i białych nitek. Uważać

Kuchcik gotuje
Smażone pieczarki faszerowane 260

dzisiaj pomysł na obiadek. Pieczarki nadziane są farszem, panierowane w jajku oraz bułce tartej i usmażone jak kotlety. Do nadzienia użyłam mięska drobiowego-piersi z kurczaka ale można też użyć dowolnego mięska mielonego. składniki: pieczarki 10-12 pieczarek średniej wielkości 1 mała cebula 200 g piersi z kurczaka sól,pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej oraz olej

Monia miesza i gotuje
Pulpeciki w sosie pomidorowym 196

Wyjęłam wczoraj z zamrażarki mielone mięso. Zachciało mi się pulpecików:) dawno nie robiłam. Do tego buraczki na ciepło i ziemniaki z koperkiem:) Mniam, mniam:) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego jajko bułka tarta 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub drobiowej (można dać całą kostkę rosołową - według uznania) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Krem z brokułów 194

Czas na letnią, zieloną, pożywną zupę ;)Czym byłoby lato bez kremu z brokułów? ;)Krem z brokułówSkładniki:udko i skrzydełko na rosołek (albo inne drobiowe mięsko na rosół)mały brokułpół cebulipół pietruszkimarchewka2 ziemniakiserek topionysólświeżo mielony pieprzsuszony koperek  grzanki - groszek ptysiowy - świeża bułkaPrzygotowanie:Porcję rosołową zalewamy wrzątkiem, dokładamy obraną i pokrojoną małą marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Gotujemy rosołek

Lawendowe Niebo
Pasztet mięsno - warzywny. 221

Teraz przepis z "Polskie tradycje kulinarne. Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny.Składniki:6 udek z kurczaka;300 g mięsa wołowego;200 g wątróbki drobiowej;2 jajka;2 marchewki;pietruszka;1/2 selera;3 łyżki mielonych orzechów włoskich;liść laurowy;3 ziarna ziela angielskiego;sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane i umyte warzywa, zalewamy wodą dodajemy liść

Miksturownik
Grillowane kotleciki drobiowo-pieczarkowe 226

Bardzo proste i smaczne drobiowe kotleciki z dodatkiem pieczarek. Możemy ugrillować je w ogrodzie na grillu, ale poza sezonem również je przygotujemy – na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 500-700 g mielonego mięsa kurczaka 1 cebula 150-200 g pieczarek bułka tarta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawa do grilla sól, pieprz Cebulę(...)kostkę. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Rozgrzewamy olej lub masło i przesmażamy cebulę. Następnie dodajemy pieczarki. Smażymy do czasu, aż cała woda jaką puszczą grzyby odparuje. Odkładamy do przestudzenia. Mielone mięso wkładamy do miski, dodajemy przesmażoną cebulę z pieczarkami. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do grilla (mniej więcej po 1 łyżeczce) oraz sokiem z cytryny. Dodajemy natkę pietruszki

Smaki Na Talerzu
domowa parzona drobiowa kiełbasa 209

centymetra. Osłonki kiełbas wkładamy do misy z letnią wodą i pozostawiamy w niej na dziesięć minut. Odlewamy z  drobiowego wywaru dwie łyżki wazowe płynu i rozpuszczamy w nim żelatynę. Następnie łączymy przestudzony wywar ze mielonym mięsem, całość dokładnie wyrabiamy ( około 3-5 minut) i razie konieczności jeszcze doprawiamy. Namoczone osłonki wyjmujemy

Miód i pieprz
Kremowy pasztet z kurzych wątróbek z suszoną śliwką 262

święta jak znalazł. Szybko, tanio, smacznie i bardzo wydajnie. U mnie w domu wszyscy się zajadają! Receptura: 500 g wątróbek drobiowych oczyszczonych 1/4 szklanki nalewki malinowej 1/4 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki sosu sojowego świeżo mielony pieprz i sól 1 łyżka suszonego tymianku 15 sztuk suszonych śliwek bez pestek 1 łyżka miodu akacjowego jabłuszka kaparowe i listki bazylii(...)dekoracji 1 szt duża cebula biała 150 g masła 82% tłuszczu   Do dzieła! Wątróbkę drobiową oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy 20g masła, po czym smażymy wątróbkę tak, żeby w środku była lekko różowa (około 5 minut). Po tym czasie zalewamy wątróbki nalewką malinową, sosem sojowym i octem balsamicznym. Chwilę podsmażamy, przekładamy do miski lub naczynia od blendera

Sajkofanka smaku
Pasztet pieczony 184

łopatki wieprzowej0,6 kg wątróbki drobiowej0,5 kg surowego boczku0,5 kg mięsa drobiowego np. udek2 spore marchewki2 pietruszkimały kawałek selera4 listki laurowe8 ziarenek ziela angielskiego2 czerstwe bułki kajzerki5 jajek1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowejsól, pieprzJedną z najbardziej tradycyjnych potraw wielkanocnych jest dla mnie pasztet pieczony, który w świąteczny poranek można sobie zaserwować

Świat Domowej Kuchni
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 350

Post Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Zupa- krem brokułowy 203

można uznać za dobry znak i wróżbę na przyszłość! Składniki 3-4 porcje : 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywno-drobiowego  1 brokuł 1 łyżka pesto pietruszkowego 1 duży serek topiony śmietankowy (100g) sól, pieprz do smaku 1/3 łyżeczki mielonego rozmarynu Dodatkowo: groszek ptysiowy pestki dyni ziarna słonecznika Sposób przygotowania: Różyczki brokuła myjemy, przekładamy do garnka wraz z pokrojonymi(...)kostkę ziemniakami. Zalewamy bulionem warzywno- drobiowym i gotujemy na małym ogniu ok 25 minut. Po tym czasie możemy odrobinę bulionu odlać (ja odlałam jakieś 2/3 szklanki), dodajemy pesto pietruszkowe i miksujemy na krem. Serek topiony kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy. Stawiamy na małym ogniu i mieszamy cały czas aż serek się roztopi. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym rozmarynem

Kuchnia w czekoladzie