Kiedy robiłam te kule po raz pierwszy, użyłam cukru. Wyszły smacznie, ale po zjedzeniu kilku sztuk, zaczęło mnie lekko mdlić ;) Dlatego później zamieniłam sypki cukier na
Kasia SarnaCiecierzyca to bardzo wdzięczna roślina – można przygotować z niej wiele ciekawych potraw. Klasyka, z którą kojarzy się ten strączek to przepyszny
Vegan Tasteskładniki 3 jajka 1 1/2 szklanka mleka 3 opakowania budyniu waniliowego -może być inny smak 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki cukru brązowego 3 łyżki oleju
Moje Wyrobymango, komosą i indykiem, fajnie się sprawdzi też jako posiłek po treningu Do tego wszystkiego można ją przygotować w mniej niż 15 minut. Składniki na dressing: 2 łyżki masła migdałowego (orzechowe też się nada) 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta świeżo startego imbiru 1,5 łyżeczki wody, aby rozcieńczyć gdyby powstał zbyt gęsty ½ łyżeczki soku z cytryny Składniki
PaleoLifetheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 19x28cm Ciasto kruche orzechowe: 120g masła 50g cukru kryształu 1 żółtko +/-150g mąki tortowej 80g drobno posiekanych lub mielonych orzechów włoskich Szczypta soli Masa serowa: 1 kg podwójnie zmielonego twarogu lub dobrej jakości „wiaderkowego
Kuchnia w czekoladzieKruche ciasteczka , z owocowym nadzieniem, lukrowane i najsmaczniejsze. Takie są właśnie te gwiazdki, które widzicie na zdjęciu. Chcecie przepis?! Ciasteczka kawowe zrobiłam z myślą o Świętach
Smaczna PyzaDomowy sos orzechowy, idealny do dań azjatyckich. ja podaje go do mięsa, jako element dań z makaronem. Pasuje do szaszłyków. Można go jeść też z warzywami
Bernika - moj kulinarny pamietnikMam dzisiaj dla Was jedną z przepysznych przekąsek. Taką, której ciężko się pozbyć z listy ulubionych. Nie dość, że wspomagamy się gotowym francuskim ciastem, więc robi
PichceniomaniaDopadła mnie jesienna chandra. Brakuje mi dłuższych dni, grzejącego słońca, ładnej pogody, lekkich ubrań. Nic mi się nie chce, najchętniej siedziałbym pod kocem i
Vegan TastePrzepis na ciasto pochodzi z bloga Ani Wszystko smaczne i zapewniam Was, że ciasto jest przepyszne, szybko się je robi, a potem znika w okamgnieniu 🙂 Składniki
czarrna od kuchni