theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 19x28cm Ciasto kruche orzechowe: 120g masła 50g cukru kryształu 1 żółtko +/-150g mąki tortowej 80g drobno posiekanych lub mielonych orzechów włoskich Szczypta soli Masa serowa: 1 kg podwójnie zmielonego twarogu lub dobrej jakości „wiaderkowego
Kuchnia w czekoladzieKruche ciasteczka , z owocowym nadzieniem, lukrowane i najsmaczniejsze. Takie są właśnie te gwiazdki, które widzicie na zdjęciu. Chcecie przepis?! Ciasteczka kawowe zrobiłam z myślą o Świętach
Smaczna PyzaDomowy sos orzechowy, idealny do dań azjatyckich. ja podaje go do mięsa, jako element dań z makaronem. Pasuje do szaszłyków. Można go jeść też z warzywami
Bernika - moj kulinarny pamietnikMam dzisiaj dla Was jedną z przepysznych przekąsek. Taką, której ciężko się pozbyć z listy ulubionych. Nie dość, że wspomagamy się gotowym francuskim ciastem, więc robi
PichceniomaniaDopadła mnie jesienna chandra. Brakuje mi dłuższych dni, grzejącego słońca, ładnej pogody, lekkich ubrań. Nic mi się nie chce, najchętniej siedziałbym pod kocem i
Vegan TastePrzepis na ciasto pochodzi z bloga Ani Wszystko smaczne i zapewniam Was, że ciasto jest przepyszne, szybko się je robi, a potem znika w okamgnieniu 🙂 Składniki
czarrna od kuchniPrzepisy z papają pojawiają się u mnie rzadko, ale bardzo lubię ten owoc i najchętniej jem go solo bez żadnych dodatków. Tutaj znajdziecie więcej moich pomysłów
Kasia Sarna