zwykłe pancakes. Odstawić na kilka/kilkanaście minut. Smażyć na średnim ogniu, przewracać aż ciasto się zetnie i smażyć na mniejszym. Podawać z ulubionymi, zdrowymi dodatkami. U mnie: masło orzechowe
Czarnawisienkazaczną lekko odchodzic od patelni, bardzo delikatnie podważamy go drewnianą płaską łyżką i przekładamy na drugą stronę. Smażymy do zarumienienia. Omlet podajemy z ulubionymi dodatkami-syropem klonowym, jogurtem naturalnym, masłem orzechowym, konfiturą, owocami, orzechami- co kto lubi
Zawsze głodna!słodki i niezbyt kwaśny smak, wyraźnie wyczuwalne pesteczki malin i świetny skład (przecier jablkowy, maliny, pektyna). Świetnym dodatkiem do placuszków są również świeże owoce, jogurt naturalny czy masło orzechowe . Składniki na 4 placuszki o średnicy ok 18 cm: 6 czubatych łyżek ekologicznych płatków Symbio mix 5 zbóż 3 całe jajka 3 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli
Zawsze głodna!jest soczewica czerwona, pozostałe składniki można dobierać według gustu. Jeśli ktoś jest weganem należy zamiast jajka wprowadzić zamiennik: nasiona chia, agar, mielone nasiona lnu bądź masło orzechowe. Pasztet warzywny Składniki: 1 szklanka soczewicy; 2 szklanki wody; 100 g pieczarek; 50 g pora; 1 cebula czerwona; 30 g marchewki; 1 jajko; papryka mielona słodka, pieprz czarny
Życie na widelcudokładnie sypię mąki czy wlewam mleka. masa ma być nie za rzadka ani za gęsta. Masę naleśnikową wylewam chochelką na rozgrzaną patelnię (bez dodatku tłuszczu) Dodatki: kakao płatki owsiane masło orzechowe (takie bez soli i cukru PRIMAVIKA kliknij tutaj: Facebook ) domowej roboty dżem truskawkowy (dostałam od mojej mamy
ClauditteMissCookingPrzygotowanie: Składniki zmiksować blenderem lub w mikserze. Bardzo dobrze rozgrzać patelnię. Ja mam taką dość dużą więc na jeden raz wychodziły mi dwa pancakes'y :) Dodatki: Miód* prażone migdały masło orzechowe bez soli i cukru PRIMAVIKA * Robert Stachnik - Gospodarstwo Pasieczne „Pasieka u Roberta" Miód i pyłek pszczeli W Biernacicach, niewielkiej miejscowości obok Ziębic, znajduje się Gospodarstwo Pasieczne Roberta
ClauditteMissCookingOdżywka od Kulturystyka.sklep sprawdziła się idealnie. Nadała puszystości i lekkości :) Pycha! Składniki (1 porcja): 4 łyżki płatków owsianych 200 ml wody 1 miarka odżywki białkowej Dodatki: jagody goji domowe masło orzechowe Przygotowanie: Płatki zalej wrzątkiem i odstaw do momentu wchłonięcia się wody. Następnie zagotuj 200 ml wody dodaj płatki i gotuj przez kilkanaście minut, aż uzyskasz preferowaną konsystencje. Kolejno ściągnij
Zdrowie na języku :Pzależności czy lubimy bardziej, czy mniej słodkie) jajko 3 łyżki oleju 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie cynamon + dowolnie dodatki np. dżem kostka czekolady masło orzechowe Najpierw mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, następnie dodajemy mokre i dokładnie mieszamy. Połowę masy przekładamy do dużego kubka, na środek kładziemy łyżeczkę dżemu/masła orzechowego/ kostkę czekolady
Kuchenny Skrawek Niebakupować drogich gotowych, wiele można łatwo przygotować samemu. "Smalec" z fasoli i własny paprykarz warzywny to u nas podstawa, do tego tahini (czyli pasta z sezamu, pyszna), masła orzechowe, migdałowe, pasta z awokado, z pestek słonecznika, pasta figowa czy nawet zwykłe konfitury - to naprawdę proste do zrobienia a przy tym smaczne i zdrowe towarzystwo dla chleba
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEgrama cukru! Polecam :) przepis wzięty z http://megs-88.blogspot.com/ Składniki: -130g płatków owsianych -70g wiórków kokosowych -90g ziaren siemienia lnianego -90g miodu -150g masła orzechowego -ew. łyżeczka aromatu waniliowego Wykonanie: W naczyniu mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy do lodówki na godzinę, po czym formujemy kuleczki. Z początku mogą się rozsypywać, więc trzeba trochę je "dociskać
KasiekGotujebiałego cukru- jeśli użyjecie mocno dojrzałych bananów jest on zbędny, szczególnie, kiedy, tak jak ja, planujecie delektować się swoim wypiekiem w towarzystwie smakowitych dodatków. Świetnie sprawdzi się tutaj domowe masło orzechowe ( KLIK ) lub dżem. Jeśli jednak chcecie spożywać chlebek sam, bez dodatków, czy też po prostu wolicie słodsze rzeczy- żaden problem. Dodajcie do całości 2 łyżki miodu i sprawa załatwiona
peanutbuttermonsterktóre można zrobić wcześniej, zamknąć w pudełku i podjadać przez całe Święta :) Lubię nadziewać je gęstym babcinym dżemem wiśniowym, albo wiśniami ze słoika, równie dobrze pasować będzie jednak czekolada, masło orzechowe, migdały w karmelu lub nadzienie takie jak w tych rogalikach . Składniki: 500 g mąki 1 kostka margaryny 100 ml mleka 60 g drożdży 2 łyżki cukru wiśnie ze słoika
Ciastkozercyorzechy laskowe. Mimo wszystko tort miał bardzo ciekawy i nietuzinkowy smak. Mi smakował najbardziej gdy beza trochę zmiękła pod wpływem kremu. Myślę, że bezowiec przypadnie do gustu wielbicielom masła orzechowego bo to podobne klimaty. Chętnie zrobię go jeszcze kiedyś ale muszę pamiętać by jeszcze zmniejszyć jego słodkość;) Oryginalny przepis można znaleźć na stronie Kuchni Lidla. Przepis z moimi modyfikacjami: Blaty
happycreatiff.blogspot.comziemnych (opcjonalnie) 2 jajka-roztrzepane Garść posiekanej świeżej kolendry Na sos: 3 łyżki sosu sojowego 1.5 łyżki sosu rybnego Sok z jednej limonki 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka masła orzechowego Do rozgrzanego woka wlewamy olej I po chwili gdy olej prawie dymi wrzucamy czosnek I chili. Mieszamy I dodajemy białą część dymki. Przez chwile smażymy ciągle mieszając. Dodajemy paprykę
Kulinarna rozmowaAmber :) Wypiek to nietrudny, dość nietypowy, wilgotny i chrupiący jednocześnie, rodem z Norwegii :) bardzo smaczny i ze słodkimi i wytrawnymi dodatkami. Mój ulubiony zestaw do tych chlebków to masło orzechowe, biały ser i miód. Knekkebrød 200 ml otrębów pszennych 200 ml płatków
Dzieje kuchennej Wiewióry