Chlebek bananowy to najpyszniejszy towarzysz śniadań. Idealnie łączy się z masłem orzechowym i kawą. Uwielbiam w niedziele wstać rano i upiec chlebek bananowy. Cały dom wypełnia się słodkim zapachem bananów i dzień od razu wydaje się jakiś milszy :) Perfekcyjny chlebek każdy może upiec. Tutaj nic nie może się nie udać. Wszystkie składniki łączymy w dużej misce, wylewamy do formy, dekorujemy
wegetalerzePiekarnik rozgrzej do 200°C. Tortownicę natłuść i wyłóż papierem do pieczenia. Do kielicha blendera wsyp migdały oraz płatki owsiane i zmiksuj na w miarę jednolity proszek. Następnie dorzuć masło orzechowe, rozpuszczony olej kokosowy oraz syrop klonowy i ponownie miksuj do momentu, aż uzyskasz ciasto przypominające mokry piasek. Wyłóż nim dno przygotowanej tortownicy, przyciskając delikatnie kłykciami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika
Roślinna - blog wegańskiużywam oleju kokosowego. Smażymy z obydwu stron po 1 - 2 minuty. Podajemy z ulubionymi świeżymi owocami oczywiście najlepiej sezonowymi. Możecie dodać również inne składniki, np. sok owocowy, masło orzechowe, krem czekoladowy, dżem, bitą śmietanę, jogurt...i wiele wiele innych :) Smacznego
Taste Of My DayJedynym wyjściem w takiej sytuacji jest zakup gotowych gofrów w sklepie. Mój wybór padł tym razem na gofry z Lidla. Były naprawdę smaczne. Zrobiłam je w dwóch wersjach z masłem orzechowym i bitą śmietaną. Obie wersje z owocami :) Które wolisz
Mój Smak na Życiezamrażarki 15-20 minut wcześniej Lody z banana możecie uzupełnić o ulubione dodatki, np. kawałki orzechów, lub całkowicie zmienić ich smak, zamieniając czekoladę na inny składnik smakowy, np. masło orzechowe czy kawę
Smakołyki Berenikizjem wszystkie”. Do herbatki mniam! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka 25g drożdży 250g zimnej margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego dowolne nadzienie: krem czekoladowy, masło orzechowe, marmolada, serek Almette owocowy Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, z wyjątkiem margaryny - ta musi być zimna, z lodówki. Mąkę przesiać do miski z cukrem pudrem, dodać
Cakes By Kejtresztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub ciasteczek miksuję w blenderze. Dodaję serek waniliowy i łyżeczkę masła orzechowe. Wszystko ugniatam. Z ciasta formułuję małe kulki i obtaczam w wiórkach kokosowych. Zostawiam je w lodówce, najlepiej na całą
Kuchnia co dniaporcję zjedliśmy na pół, więc nie najedliśmy się bardzo, ale możliwe, że niektórym mogło by to w zupełności wystarczyć. Na dokładkę wzięliśmy American Burgera (marynowany tempeh, sos bbq, masło orzechowe, sojonez, ogórek). Mamy do wyboru dwa rodzaje bułek - pełnoziarnistą i białą. My wybraliśmy pełnoziarnistą. Burger był przepyszny, bułka również. Marynowany tempeh jedliśmy pierwszy raz w burgerze i w połączeniu
Bananowe Pole145kcal. (kaloryczność bez dekoracji) Składniki na spód: - 40g orzechów włoskich (tartych) - 25g migdałów (tartych) - 10g oleju kokosowego - 1 łyżka miodu/syropu z agawy *opcjonalnie: 1 łyżka masła orzechowego (ja dodałam) Jeżeli nie mamy tartych orzechów, musimy zmielić je w blenderze, malakserem lub za pomocą młynka. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i mieszamy do uzyskania jednolitej, zwartej masy. Wykładamy nią odpowiednią formę
Be Fit Be StrongPyszne, kruche i z mąki owsianej, z dodatkiem obłędnie kremowego masła orzechowego z wiórkami kokosowymi! Pyszne, idealne na drugie śniadanie do kawy. Polecam! Raz ciach i zrobione ;-)))) WYKONANIE: - z podanych składników zagniatamy ciasto - ciasto wałkujemy na grubość około 4 mm - wycinamy ciasteczka - pieczemy w nagrzanym piecu, około 18-22 minuty - szybko, prosto i przyjemnie, a w dodatku bardzo smacznie
SMYKWKUCHNIsztuki, narobiłam się przy nich okrutnie, ale efekt był faktycznie powalający! Jedyne co zmieniłam w stosunku do oryginalnego przepisu to użyłam gotowego kremu czekoladowego z Rossmanna zamiast czekolady i masła orzechowego, o czym zresztą można przeczytać w komentarzach pod tortem Olgi :) Tort dobrze się trzymał, dojadaliśmy resztki przez tydzień i nic się nie psuło, jedyne, przed czym ostrzegam, to blendowanie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIELekka ale sycąca. Pełna smaku i orzeźwiająca jednocześnie. Taka oto sałatka raczyłam się wczoraj i dzisiaj. Kanapki nadal mi nie w smak (oprócz tych z masłem orzechowym i domową konfiturą z truskawek) i powstają kolejne wariacje około sałatkowe. Tym razem skorzystałam z pomysłu Jamiego Olivera zmieniając proporcje i rybę przede wszystkim. Rewelacyjne połączenie smaków dla każdego miłośnika ziemniaków
Dzieje kuchennej Wiewiórysmażymy przez 2-3 minuty z każdej strony na małym ogniu. W następnych kolejkach nie używamy już oliwy. Nam smakowały bez dodatków, ale śmiało można dodać na wierzch masło orzechowe, bądź cukier puder. Smacznego
Be Fit Be Strongmusimy martwić się o grudki. Jem go na wszystkie możliwe sposoby: na sucho, na słodko, na słono, z mięsem. Gorąco polecam z ricottą, ze szpinakiem i twarogiem, z masłem orzechowym, z kurczakiem... itp. Ze spokojem możemy go wziąć "na wynos" do pracy czy szkoły. Smakuje równie dobrze na zimno jak i na ciepło. Pamiętajmy, że nie można spożywać nadmiernej ilości
Be Fit Be Strongjajek. Są bez mąki, więc są lekkie i puszyste. Co tu dużo mówić. Jak każde placuszki, pyszne są na zimno i na ciepło, bez dodatków i z dodatkami (np. masło orzechowe czy cukier puder). Z moim facetem delektowaliśmy się nimi bez "ulepszaczy" i takowe proponuję. :) Składniki: - 2 jajka - 120g jogurtu naturalnego - 4 łyżki otrębów (ja dałam 2 owsianych SANTE
Be Fit Be Strong