kawa z mlekiem sojowym - 5 zł, kawa czarna - 4 zł, ciasto - od 5 zł za duży kawałek. Wystrój nowoczesny, ale bez przesady. Jadłam 2 rodzaje ciasta: brownie z masłem orzechowym (na pewno był też w nim banan) i ciasto na zimno z chia i musem truskawkowym bez cukru (wydaje mi się, że to drugie w wersji raw) - oba ciasta
Qlinarnie i Qlinarniemnie waniliowa od kulturystyka.sklep.com ) 2 małe jajka 1 łyżeczka kakao 1 jabłko 1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) dodatki: dżem jagodowo - borówkowy bez cukru, domowje roboty oraz masło orzechowe crunchy Przygotowanie: Płatki zalej wrzącą wodą i odstaw na 10-15 minut do napęcznienia. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Upraż w garnku z niewielką ilością wody
Zdrowie na języku :Ppiecz, aż nabierze złocistobrązowej barwy (ok. 1 minutę). Najlepsze są na ciepło, tuż po przyrządzeniu. Podawaj ze świeżymi owocami, syropem klonowym, konfiturą. Moja propozycja: najpierw posmaruj placek warstwą masła orzechowego, potem konfiturą malinową (lub inną) i posyp płatkami migdałów. Przepis na 12-15 placuszków
Roślinna - blog wegańskiDelikatne, lekko słodkie, pachnące bananami. Można podawać je z dowolnymi dodatkami np. owocami, masłem orzechowym lub jogurtem. Szybkie i zdrowe śniadanie :) szklanka maślanki 0/5 szklanki mąki jaglanej 0/5 szklanki mąki ryżowej 0/5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka dojrzały banan 0/5 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia Maślankę miksujemy z jajkami oraz mąkami i proszkiem. Dodajemy startego banana i mieszamy
Mienta blogwystygnięcia. Mnie jednak najbardziej smakują podane od razu na ciepło z plasterkami kremowego awokado, słodkim pomidorem i świeżym ogórkiem. Ale są równie nie do pobicia na zimno posmarowane masłem orzechowym lub konfiturą
Roślinna - blog wegańskiupieczeniu wyjmij babeczki na metalową kratkę i odczekaj- tak chociaż 10 min- aż lekko przestygną. Najlepiej smakują jeszcze na ciepło, przekrojone na pół i posmarowane masłem orzechowym
Roślinna - blog wegańskiuniwersalny chlebek, ponieważ można go jeść zarówno na słodko, nakładając na kromkę konfiturę lub masło orzechowe, jak i jako dodatek do zup czy sałatek. A to dzięki temu, że w smaku nieco przypomina on chlebek kukurydziany, choć nie zawiera ani grama kukurydzy. Główną rolę gra tu siemię lniane, mimo że nie jest to składnik występujący tu w największej ilości
Roślinna - blog wegańskiwypieków wolę stosować „jajka” z chia, siemienia lnianego, zastępować je musem jabłkowym czy masłem orzechowym. Mam wrażenie wtedy, że ciasto lepiej mi wyrasta, nie marnuję jajek. Nie będę tu nikogo przekonywać, jest to moja mała fanaberia. Jednak jajka jeść lubię. Jajecznica, jajka na twardo i miękko oraz tarty
Gotuj z Blue Ravenmałego banana rozgniecionego widelcem 1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) dodatki: 1/2 banana, kilka truskawek, kiwi, jogurt naturalny, dżem jagodowo-borówkowy bez cukru, domowej roboty oraz masło orzechowe crunchy Przygotowanie: Płatki zblenduj na mąkę, bądź użyj mąki owsianej. Wymieszaj łyżką z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wylej masę, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i smaż przez
Zdrowie na języku :Pfiliżanka pestek słonecznika 1 opakowanie daktyli (25 dag) ½ fil iżanki cie mnego kakao (niesłodkiego) 2 łyżeczki syropu z buraków cukrowych/innego słodkiego syropu (lub więcej, jeśli lubisz) 2 łyżki masła orzechowego (lub oleju kokosowego) 2-3 krople aromatu waniliowego szczypta soli do obtoczenia: wiórki kokosowe, kakao, sezam Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Qlinarnie i QlinarnieŚniadaniowa alternatywa dla owsianki i granoli. Podaję z masłem orzechowym i suszonymi daktylami. Pasują do nich również dżemy i słodkie syropy. Z takiej ilości składników wychodzi ok. 10 sztuk. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 ½ szklanki wody 3 łyżki sezamu lub wiórek kokosowych 4-5 łyżek mąki pełnoziarnistej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża garść rodzynek 1 duża garść
Qlinarnie i QlinarnieWystarczy zblendować/zmiksować 2 banany, kilka łyżek masła orzechowego i słodkiego syropu/cukru, a otrzymamy puszyste i całkiem zdrowe lody wegańskie. Potem do zamrażarki na kilka godzin i gotowe. Przepis dodaję do akcji: Organizator: vegestrefa Kto w Rzeszowie jest w porze wiosenno-letniej, musi zaglądnąć do lodziarni U Myszki (przy deptaku na ul. 3 maja obok kina Zorza
Qlinarnie i Qlinarniebiałej fasoli 11. Smarowidło z czerwonej fasoli 12. Pasztet sojowy (pieczony) Wegańskie pasty na słodko (dodaję do nich miód, plasterki banana, jabłka, domowy dżem): 13. Domowe masło orzechowe 14. Domowa tahina - pasta sezamowa Wegetariańskie: 1. Twarożek ryżowy 2. Pasta twarogowo-jajeczna z suszoną miętą Oczywiście nie zawsze jest czas na gotowanie i pieczenie, więc
Qlinarnie i Qlinarnieblogu jest brownie z karmelem i orzeszkami ziemnymi , takie połączenie tak nam zasmakowało, że postanowiłam przygotować kolejne ciasto w podobnym stylu. Dzisiaj prezentuję Wam pyszny sernik z dodatkiem masła orzechowego, solonego karmelu, orzeszków, a wszystko na słodkim, mocno czekoladowym spodzie brownie. Chyba nie muszę pisać więcej, zapraszam po przepis :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćnawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania. SKŁADNIKI: 4 jajka 1/2 szklanki mleka 1 łyżka oleju arganowego 1 łyżka sezamu 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka masła orzechowego (min 90 % orzechów) 2 czubate łyżki otrąb orkiszowych dodatki: orzechy i suszone śliwki Składniki wymieszać i przelać do misy multicookera. ustawić program CAKE i czas 30 minut
ClauditteMissCooking