składniki: 400 g mleka w proszku 200 g masła 120 ml wody 180 g cukru (mniej lub więcej, do smaku) 4 łyżki kakao 100 g pistacji
Domowy Smak JedzeniaLato to najlepszy moment na domowe lody. Domowe mają to do siebie, że sami możemy komponować swoje ulubione smaki. W połączeniu z znanymi batonikami, wiórkami kokosowymi i orzechami powstał rewelacyjny smak. A zrobienie ich to bułka z masłem - bez kilkukrotnego mieszania, bez maszynki! 330 ml śmietany 30% 100 g batoników Kinder 2 jajka 2 łyżki ciepłej wody 140 g cukru
VioletoweKucharzenieSkładniki: woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, kapusta biała 1/2 główki, kostka rosołowa 2 sztuki
W Mojej Kuchni Lubiępączki oczywistością jest, że te zagoszczą również na naszym stole. Smaku tych domowych pączków nie odnajdziemy w żadnej z cukierni ... Pączki z różą i cukrem pudrem Składniki : 500 g mąki pszennej 6 żółtek 50 g świezych drożdży 250 ml wody 100 g masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 25g wódki tłuszcz do smażenia (olej, smalec wg uznania
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSmalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo
Kulinarne przygody Gatityskładniki na farsz: ok. 500 g ugotowanego mięsa rosołowego 200 g cebuli 100 g masła sól, pieprz wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle
Domowy Smak JedzeniaPyszne, domowe eklerki. Szybkie do zrobienia z ciasta parzonego, można przełożyć je kremem budyniowym albo bitą śmietaną. Polecam :) Składniki na ciasto parzone: * 1 szklanka mąki pszennej * 1 szklanka wody * 125 g masła * 4 jajka * krem budyniowy (przepis tutaj) Wykonanie: W garnku zagotować wodę z masłem, zmniejszyć ogień. Gdy masło całkowicie się rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszać ciasto
Zrób to smacznieczerwona, biała) - ser minimum 1kg, - przyprawy: pieprz ziołowy - obowiązkowo, pieprz czarny, pieprz biały, vegeta domowa, - olej/masło do smażenia cebuli (może być też olej kokosowy) Wykonanie: Gotujemy ziemniaki (najlepiej sypkie), dokładnie dusimy. W między czasie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju i maśle, gdy już się poddusi i odparuje dorzucamy do niej przyprawy (na bogato! Ma wyjść
Wypisz Wymalujskładniki: 150 g mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 100 g masła, klarownego lub zwykłego,miękkiego 40 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% 25
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na masę makową: 500 g maku 100 g masła 2 jaja 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie: bakalie
Domowy Smak Jedzeniaświeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 100 ml mleka 140 g cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego 150 ml ciepłego mleka 2 duże jajka 1 łyżka drobnej kandyzowanej skórki pomarańczowej lub skórka otarta z 1 pomarańczy, lub kilka kropel aromatu pomarańczowego 125 roztopionego, letniego masła 300 g truskawek 200 g jagód KRUSZONKA 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 50 g roztopionego
Rozpustne gotowanieutrzeć, by wszystkie składniki się połączyły. Wlać ciasto do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 55 min. w temperaturze 170 stopni. o upieczeniu i wystudzeniu można polać lukrem lub obsypać cukrem pudrem. Przepis można znaleźć w Bibliotece Poradnika Domowego cz. 15 "Ciasta ucierane
Mania Wypiekaniapowodzeniem zebrać ze sobą na majowy piknik lub inną okazję. *przepis własny (kombinacja wielu domowych wypieków) Składniki: 1/2 szklanki niebieskiego maku 1/2 jabłka (średnie, soczyste) 4 całe jajka klasy M 1 czubata łyżka krupczatki 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 kostki masła 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie cukier puder do posypania Przygotowanie: Roztapiamy
Słodkie okruszkiNa blogu u Ali wpadły mi w oko wiosenno-wielkanocne ciasteczka w kształcie jajek. My z córką powycinałyśmy też kurczaczki i kwiatki :) Polecam! Składniki (na około
Kuchnia domowa Animleczka kokosowego i uznałam, że urozmaicę ich smak właśnie jego dodatkiem. Zrezygnowałam również z masła, które najczęściej jest w przepisach na ciasto parzone i zastąpiłam je olejem rzepakowym, który jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego bez wahania wiem, że mogę podawać takie domowe wypieki wszystkim domownikom. Wyszło pysznie, słodko i letnio Składniki: - 1/2 szklanki mleczka kokosowego
dom-agi.pl