mascarpone - 11293 przepisów (strona:251/753)

Rolada truskawkowa 179

soli 140 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Nadzienie: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru 2 śmietan-fixy 2 listki żelatyny 500 g truskawek Dekoracja: 100 g mlecznej czekolady + kilka łyżeczek mleka kilka truskawek WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie(...)Zostawić do ostudzenia. Nadzienie: 200 g truskawek zmiksować (najlepiej blenderem ręcznym). Do miski wlać zimną śmietanę i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, zmiksowane truskawki i śmietan fixy, po czym krótko zmiksować do połączenia składników. Listki żelatyny namoczyć, następnie rozpuścić na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia. Ostudzoną żelatynę wlać do masy

Passions hobbies life
Serniczkowe króliczki 236

gębie! Polecam Wam ten przepis! :) Składniki na spód: 250 gramów ciasteczek owsianych 100 gramów masła 82% Składniki na masę serową (12 serniczków): 300 gramów śmietany kremówki 300 gramów serka mascarpone 3 łyżki stołowe cukru pudru 6 łyżek stołowych wody 2 łyżki stołowe żelatyny spożywczej do deserów zielony barwnik spożywczy Składniki na dekorację: 100 gramów białej czekolady czerwony barwnik spożywczy(...)dociśnij dłonią. Wstaw do lodówki na minimum 0,5 godziny. Żelatynę rozpuść i wymieszaj dokładnie z gorącą wodą. Odstaw do przestudzenia. Ubij śmietanę z cukrem. Dodaj do niej serek mascarpone oraz barwnik, następnie żelatynę. Wymieszaj dokładnie całość (tylko do połączenia się składników). Umieść masę w foremkach do muffin, wstaw do lodówki na kilka godzin. Wykonanie dekoracji: Czekoladę rozpuść w kąpieli

Garniec Magalie
Kopiec kreta 180

wody 3 jajka 250 g mąki pszennej (u mnie Mąka Basia) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietanki 30 lub 36% (u mnie Łowicka 36%) 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy gorzka czekolada (dałam Wedel) dodatkowo: 3 banany sok z cytryny lub limonki Masło, wodę, cukier i kakao wkładamy do rondelka. Wszystko rozpuszczamy(...)sokiem z cytryny aby nie zciemniały. Układamy w środku ciasta przekrojoną częścią do dołu. Śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem. Pod koniec dodajemy cukier puder a następnie stopniowo mascarpone. Czekoladę ścieramy na wiórki. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotową wykładamy na banany tworząc kopiec. Wierzch obsypujemy pokruszonym ciastem. Ciasto wstawiamy na ok 2 godziny do lodówki

Fascynacje Ani
Tort czekoladowy 143

upuszczam je na podłogę (w formie). Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawiam biszkopt do wystygnięcia.   Składniki masa: 2 opakowania śmietany 30% (330ml) 1 czekolada gorzka 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 1 łyżka cukru pudru Śmietanę 30% miksuję, dodaję cukier puder, mascarpone i czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej – cały czas miksując.   1 słoiczek dżemu porzeczkowego 1 czekolada

MojaQchnia.pl
Tort Krówka 222

rodzaje mąki. Na gotujące się mleko wlać mieszankę mączną i mieszając ugotować budyń. Wystudzić. Zimny zmiksować z masłem. Masa śmietanowa 500 g schłodzonej śmietany 36% 250 g mascarpone łyżka cukru pudru Śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier, zmiksować. Ponadto puszka masy krówkowej 10 krakersów, pokruszonych tabliczka gorzkiej czekolady, startej na tartce Biszkopt przekroić na pół. Ułożyć w tortownicy

Słodkie inspiracje
Tort karmelowo-czekoladowy 118

cukru łyżka rumu Kawę wymieszać z cukrem do rozpuszczenia, wystudzić. Dodać rum i wymieszać. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 250 g kremówki łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 250 g mascarpone Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone. Dodawać rozpuszczoną czekoladę, ciągle miksując. Polewa karmelowa 75 g masła 75 g cukru trzcinowego

Słodkie inspiracje
Tort kawowy z malinami 162

zaparzonej kawy łyżka cukru 3 łyżki ciemnego rumu Do kawy dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. Wystudzić, dodać alkohol. Krem 500 g śmietany 36% 3 łyżki cukru 375 g mascarpone 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki zmielonej kawy Śmietanę ubić do zgęstnienia, dodać cukier i ubijać jeszcze chwilę. Dodać mascarpone i kawę rozpuszczalną, ubić do zgęstnienia kremu. Wsypać kawę zmieloną

Słodkie inspiracje
R.I.P. cake 135

Łatwy przepis na intrygującą i jednocześnie smaczną dekorację stołu na imprezę Halloween'ową. Baza to sprawdzone, mocno czekoladowe, wilgotne ciasto, obłożone nutellowym kremem z mascarpone i udekorowane ciastkami. Składniki (forma 20x20 cm) 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka niepełna szklanka cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao Jajka dokładnie(...)Dodać mleko, cukier, znów wymieszać. Dosypać proszek, sól, mąkę, kakao, wymieszać. Przelać całość do foremki, piec godzinę w temp. 180 st. C. Krem 150 g kremówki, schłodzonej 250 g mascarpone 2 łyżki nutelli 1 łyżka kakao Ubić śmietankę na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Dodatkowo kilka pokruszonych ciasteczek czekoladowych kilka ciasteczek w kształcie nagrobków, z napisem RIP Ostudzone ciasto

Słodkie inspiracje
Tort, jakiego jeszcze nie widziałeś 204

piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Wystudzić. krem robimy, gdy wszystkie ciasta mamy już przygotowane i wystudzone Krem 300 g schłodzonej śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 300 g mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii Śmietankę ubić z cukrem, aż będzie gęsta, dodać mascarpone i ubijać całość, aż krem będzie sztywny. Na koniec dodać wanilię i jeszcze raz szybko ubić

Słodkie inspiracje
Gingerbread cupcakes (babeczki piernikowe) 163

przemian z suchymi składnikami. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami, przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok. 20-25 min. Krem 250 g serka mascarpone łyżka cukru z wanilią pokruszone pierniczki Mascarpone zmiksować z cukrem. Wystudzone babeczki udekorować kremem (ja nakładam łyżką i rozsmarowuje, można też przełożyć krem do folii i tylką dekoracyjnie wyłożyć krem), posypać

Słodkie inspiracje
Czapeczki Mikołaja - mikołajkowe babeczki 157

papilotek. Piec 20 min. Wystudzić i udekorować kremem. Krem 250 g śmietanki 36% łyżka cukru z wanilią 2 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku) 250 g mascarpone czerwony barwnik spożywczy Śmietankę ubić do gęstości z cukrem waniliowym i pudrem. Dodać serek mascarpone, wszystko ubić na sztywno. 2-3 czubate łyżki kremu przełożyć do woreczka z tylką gwiazdką

Słodkie inspiracje
Bounty cupcakes 156

kawałku batonika i przykrywać ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Krem 125 g śmietanki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 1/2 szklanki wiórków kokosowych cukierki / pokrojone batonik bounty do dekoracji Śmietankę ubić z cukrem na gęsto, dodać mascarpone oraz wiórki i ubić raz jeszcze. Wystudzone babeczki udekorować kremem i batonikami. Przechowywać

Słodkie inspiracje
Tort Kinder Bueno 673

piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25-30 min. Ostudzić. Krem orzechowo-mleczny 100 g orzechów laskowych 125 g śmietanki 36% 100 g cukru pudru 600 g mascarpone 100 g mleka w proszku, pełnego 1 płaska łyżeczka kakao + 1 łyżka Orzechy podprażyć na suchej patelni, wystudzić i zmielić. Śmietankę ubić mikserem, dodać cukier, mascarpone, mleko w proszku, orzechy

Słodkie inspiracje
Tort czekoladowo- malinowy 170

opakowanie galaretki o smaku agrestowym  250 g jogurtu greckiego 250 ml gorącej wody  Wierzch:  2 łyżeczki niebieskiego cukru  galaretka rubinowa Wodzisław 125 g mascarpone  1 brzoskwinia z syropu  czekoladowe ażurki  2 łyżki wiórków kokosowych  2 łyżki czekoladowej posypki  niebieski i różowy cukier opcjonalnie do dekoracji Wykonanie :  1. Ciasteczka mielimy(...)rozpuszczamy różową galaretkę w 375 ml wody. Odstawiamy na ostygnięcia. Stężały Wierzch masy jogurtowo -agrestowej  delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką.  6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta.  Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
BABECZKI KAWOWE 179

łyżki kawy rozpuszczalnej + ok. 1,5 łyżki cieplej wody do rozpuszczenia kawy SKŁADNIKI NA KREM: 350 ml śmietany kremówki 36% lub 30% (bardzo zimnej) 2 pełne łyżki mascarpone (zimnego) ok. 2 -3 łyżki cukru pudru (wg uznania) DODATKOWO: ciemne kakao do oprószenia kremu WYKONANIE: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzej do temperatury 175 stopni(...)babeczki około 20 - 22 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmij z piekarnika i pozostaw na kratce do ostudzenia. KREM: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i mascarpone. Zmiksuj całość krótko, ale dokładnie.  Gotowy krem wyłóż szprycą lub łyżką na babeczki i oprósz kakao. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony