mascarpone - 11293 przepisów (strona:222/753)

Mini omleciki biszkoptowe z kremem i owocami 93

biszkoptowe z kremem i owocami Składniki Składniki na 6 szt.: 2 duże jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Składniki na krem: 125 g mascarpone 125 ml śmietanki 30 % lub 36 % 1 łyżka cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: truskawki cukier puder do oprószenia Instrukcje Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia(...)przy składaniu. Upieczone biszkopciki wykładamy na ściereczkę lub deskę, delikatnie odrywamy je od papieru i jeszcze ciepłe składamy na pół. Przykrywamy ściereczką, żeby kształt został zachowany. Zimną śmietankę i mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na sztywno. W miarę potrzeby dodajemy więcej cukru. Zimne biszkopciki nadziewamy kremem (dobrze jest użyć do tego rękawa cukierniczego), i ozdabiamy owocami

To co lubię - gotuję i polecam
Deser biało – czerwony, truskawkowo – śmietankowy 105

przyjemnie chłodzi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Deser biało – czerwony, truskawkowo – śmietankowy Składniki 500 g truskawek świeżych lub mrożonych 250 ml śmietanki 30 % lub 36 % 250 ml mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Instrukcje Truskawki lekko rozmrażamy, świeże myjemy i blendujemy. Jeśli są mało słodkie dodajemy łyżkę cukru pudru. Schłodzoną śmietankę i mascapone przekładamy do miski dodajemy cukier puder(...)miksujemy na gęsty krem. Na dno szklanek przekładamy mus z truskawek, a na wierzch krem z mascarpone i śmietanki, dobrze użyć do nakładania kremu rękawa cukierniczego wtedy krem łatwiej przełożyć do szklanek. Smacznego :) deser biało – czerwony truskawkowo – śmietankowy to co lubie gotuje i polecam Artykuł Deser biało – czerwony, truskawkowo – śmietankowy pochodzi z serwisu To co lubię

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron ze szpinakiem 116

oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 100 g szynki prosciutto, szwarcwaldzka itp. lub ostatecznie chudy boczek 150 g szpinaku świeży typu baby 1 trójkącik serka topionego śmietankowego 2 łyżki mascarpone 100 ml śmietanki 30 % 300 g makaronu drobny, dowolny kształt Instrukcje Makaron gotujemy al dente w lekko posolonej wodzie. W tym czasie kiedy makaron się gotuje na dużą patelnię wlewamy(...)podsmażać ponieważ szybko się przypala i staje się gorzki). Dodajemy szynkę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy umyty i posiekany szpinak. Chwilę smażymy, aż straci objętość, Następnie dodajemy serek topiony, mascarpone oraz śmietankę. Chwilę smażymy, aż składniki się rozpuszczą, dokładnie połączą, a sos lekko zredukuje. Na patelnię przekładamy makaron i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą jednak zazwyczaj szynka jest

To co lubię - gotuję i polecam
Deser jagodowy z chia. 128

window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Deser jagodowy z chia. Porcje 4 Składniki 5 łyżek nasion chia 300 ml mleka (krowie, sojowe, kokosowe lub migdałowe) 1 łyżka miodu lub ksylitolu 200 ml mascarpone 200 ml jogurtu greckiego 1-2 łyżki dżemu jagodowego lub zmiksowanych jagód (do deseru możecie użyć dowolne owoce) garść borówek do dekoracji Instrukcje Mleko podgrzewamy (nie gotujemy) dodajemy miód(...)ksylitol, mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Następnie dodajemy nasiona chia, dokładnie mieszamy i przekładamy do wcześniej przygotowanych słoiczków. Wstawiamy do lodówki. Jogurt miksujemy razem z mascarpone, następnie dodajemy zmiksowane owoce lub dżem i dokładnie mieszamy. Jeśli chcecie całość można lekko posłodzić. Kiedy nasionka napęcznieją i całość zgęstnieje na wierzch wykładamy masę owocową. Wierzch dekorujemy świeżymi owocami. Przed podaniem schładzamy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto kostka malinowa 107

cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Galaretka malinowa: 2 malinowe galaretki 700 ml wrzątku 400 g malin Masa śmietanowa: 400 ml kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: herbatniki   Wykonanie: W misce ubijamy na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier. Miksujemy przez(...)lodówki, aż stężeje. Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki wody, odstawiamy na 10 minut, po czym bardzo delikatnie podgrzewamy w mikrofali. Mieszamy do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę z mascarpone ubijamy w misce na sztywną masę, pod koniec dodajemy cukier puder i cienka strużką chłodną żelatynę. Miksujmy do połączenia składników. Masę przekładamy na galaretkę, wyrównujemy i układamy herbatniki. Ciasto chowamy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Kinder Country 989

więc idealne ciasto, aby zjeść je w dość krótkim czasie po przygotowaniu (po odpowiednio długim schładzaniu, oczywiście). 150 g czekolady białej 200 g czekolady mlecznej 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki 36% 4 łyżki mleka w proszku 2 i 1/2 – 3 i 1/2 szkl. płatków Kangus 200 g herbatników Blaszkę o wymiarach 20x20cm wykładamy papierem do pieczenia(...)spodzie rozkładamy herbatniki. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. 250 ml schłodzonej śmietanki ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy mascarpone i krótko miksujemy, tylko do połączenia. Dodajemy przestudzoną białą czekoladę, mieszamy. Na samym końcu dodajemy 2 łyżki mleka w proszku i około 2 i 1/2 szklanki płatków, mieszamy. Gotową masę wykładamy na herbatniki. Wyrównujemy. Wykładamy kolejną warstwę

Smaki Na Talerzu
Keto jagodzianki 214

Bazą do jagodzianek jest ciasto na keto pączki Składniki na 6-7 bułeczek: 250g serka mascarpone, 50g łupiny (nasienne) babki jajowatej – warto poszukać jasnej, wtedy pączki będą wyglądały bardzo apetycznie*, 4 jajka, 2 łyżki słodzidła (można dodać więcej, u mnie wyszły lekko słodkie), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ewentualnie dodatki do smaku wg uznania: esencja z wanilii, skórka z pomarańczy(...)ksylitol) i cytryna i/lub czekolada. * jasną łupinę kupuję z firmy Witpak Uwaga!! Podczas stosowania składników zawierających babkę jajowatą bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości płynów. Wykonanie: Jajka miksuję z mascarpone. Ewentualnie dodaję esencję z wanilii bądź inny pachnący dodatek. Dodaję proszek do pieczenia, słodzidło i łupinę. Dokładnie łączę składniki. Odstawiam na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje, a ciasto zrobi

Saganek
truskawkowa chmurka 154

przez ok. 40-50 min. Upieczoną bezę pozostawiłam w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru opcjonalnie: skórka starta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny wykonanie: Śmietankę miksujemy z mascarpone i cukrem na gładki, gęsty krem. Pod koniec miksowania opcjonalnie dodajemy startą skórkę

Domowy Smak Jedzenia
Krem pomidorowy z bazylią i mascarpone 130

krojone, 400 g) opakowanie przecieru pomidorowego lub passaty (500 g) 500 ml wody lub bulionu (mięsnego, warzywnego) 2 średnie cebule 1 duża marchew 3 ząbki czosnku 100 g serka mascarpone garść świeżych liści bazylii łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy sól i pieprz   Cebulę, czosnek oraz marchew obierz, oczyść, a następnie drobno pokrój. Podsmaż je w rondlu na oliwie(...)smaż, aż cebula się zeszkli) . Dodaj przecier, pomidory z puszki oraz bulion. Całość gotuj pod przykryciem około 10 minut na niedużym ogniu. Zdejmij z ognia, dodaj serek mascarpone, bazylię i zioła prowansalskie – zmiksuj blenderem ręcznym na gładki jednolity krem. Ponownie wstaw na ogień, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj około 2-3 minuty.   Zupę można podawać

Kulinarny S.O.S.
Ciasto z jeżykami 115

pszennej 130 gram margaryny lub masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki : 2 opakowania ciastek jeżyków 700 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 250 gram serka mascarpone 1 puszka masy kajmakowej 400 gram 5 łyżeczek żelatyny + pół szklanki zimnej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie ciasta: do miski przesypujemy mąkę, dodajemy cukier,, proszek do pieczenia, mieszamy suche(...)równo rozprowadzamy po spodzie ciasta następnie wstawiamy do lodówki aby masa stężała, 5 ciasteczek rozdrabniamy w blenderze na dość drobno. gdy masa śmietanowa stężeje do miski przekładamy serek mascarpone w temperaturze pokojowej ( musimy pamiętać aby wcześniej wyjąć serek z lodówki, musi być w temperaturze pokojowej aby masa się nie zważyła), do serka dodajemy masę kajmakową i rozdrobnione ciasteczka, całość dokładnie

Blog kulinarny S9.PL
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 124

dorosłych Jeśli jesteście fanami kawowych wypieków, musicie spróbować Składniki: Spód: 180 g ciastek kakaowych 70 g masła Masa serowa: 500 g mielonego twarogu 2 jajka 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Pianka ajerkoniakowa: 500 g śmietany kremówki 30% 1 i 1/2 szklanki ajerkoniaku 3 i 1/2 łyżki cukru pudru(...)tortownicy o średnicy 24-25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać masę z ciasteczek, dokładnie ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa serowa: Do miski przełożyć twaróg i mascarpone. Dodać jajka, cukier puder, wsypać mąkę i kawę rozpuszczalną. Zmiksować tylko do połączenia składników, nie dłużej. Gotową masę wylać na schłodzony spód i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym

Oryginalny smak
Babeczki waniliowe z czekoladą i kremem jagodowym 105

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 3/4 szklanki oleju Dodatkowo: 150 ml śmietanki 30% 1 ¾ tabliczki czekolady 500 g serka mascarpone 150 g jagód (świeżych lub rozmrożonych) 2 łyżki cukru pudru Babeczki przygotowujemy w następujący sposób: Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre(...)wystygniętych muffinek wycinamy środek na głębokość ok. 2,5 cm i takiej samej średnicy. Wyciągamy ciasto i w to miejsce wlewamy przestygniętą czekoladę. Następnie przygotowujemy krem. Jagody należy zmiksować. Mascarpone, cukier puder i jagody mieszamy w jednej misce końcówką do ubijania jajek. Dekorujemy kremem muffinki. Tutaj panuje całkowita dowolność Tak przygotowane babeczki można zajadać. Smacznego Artykuł Babeczki waniliowe z czekoladą

Słodki sentyment
Makaron z kurczakiem sosie chrzanowo-serowym 121

posiłek. Prosty i smaczny obiad-kolacja w 20 minut :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ok 400 gram ulubionego makaronu, u mnie penne 250 gram serka mascarpone 2-4 łyżeczki chrzanu w zależności upodobań smakowych pęczek świeżej natki pietruszki sól, pieprz, ulubione zioła do drobiu olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: piersi z kurczaka kroimy(...)dodajemy trochę oleju/oliwy. Dokładnie mieszamy o odstawiamy na chwile do zamarynowania, w międzyczasie gotujemy w osolonej wodzie makaron, na patelni podsmażamy kurczaka, gdy się usmaży do kurczaka dodajemy serek mascarpone i chrzan, mieszamy aż się rozpuści i ładnie połączy z pozostałymi składnikami tworząc kremowy sos, gdy będzie gotowy wyłączamy gaz, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, ugotowany, odcedzony makaron mieszamy razem

Blog kulinarny S9.PL
Lody truskawkowe z mascarpone 145

Składniki: 600 g truskawek 70 g cukru pudru  250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36% sok z połowy cytryny Sposób wykonania: Z umytych truskawek usuwamy szypułki. Owoce wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny oraz cukier (około 2 łyżek pozostaw do serka). Wszystko razem miksujemy ręcznym blenderem. Serek mascarpone ubijamy z dodatkiem cukru. Gdy będzie puszysty i powiększy

Qchnia po prostu