mascarpone - 11293 przepisów (strona:223/753)

Klasyczne ptysie z kremem 82

sztuk): 250 ml wody (szklanka) 200 g mąki pszennej (szklanka) 150 g masła 4 duże jajka szczypta soli   Krem śmietankowy: 600 ml śmietanki 30% 250 g sera mascarpone 4 łyżki cukru pudru   Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto parzone. Jajka wcześniej wyjmujemy z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Do niewielkiego garnka wkładamy masło i wodę. Składniki podgrzewamy na niewielkim ogniu(...)ciastka. Wystudzone ciasta przekrawamy na pół. Przygotowujemy krem. Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem. Kiedy nabierze odpowiedniej konsystencji dodajemy do niej po łyżce serka mascarpone i ubijamy tylko do połączenia się składników. Krem przekładamy na dolne części ciastek i nakrywamy je wierzchnią częścią. Ptysie posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z białą czekoladą i owocami – idealny do kawy 83

białą czekoladą bez pieczenia? Przygotowanie sernika z białą czekoladą jest niezwykle proste. Przepis podaję Wam poniżej. Rada! Jeśli nie macie dwóch rodzajów sera, to śmiało możecie użyć np. samego mascarpone. Ja użyłam dwóch, bo zostały mi z innych przepisów To kto przygotuje taki sernik do kawy? Składniki: 600 g sera – u mnie 400 g sera na sernik z wiaderka(...)wodnistego) + 200 g mascarpone 300 ml zimnej śmietany 30-36% 100 g białej czekolady 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki gorącego mleka 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo: kruche ciasteczka na spód lub zamiennie 250 g dowolnych rozdrobionych ciastek + 100 g masła 1 puszka owoców w syropie (u mnie mix owocowy) listki świeżej mięty do podania Przygotowanie: Tortownicę (20 cm) wykładamy

Słodkie okruszki
Pijana śliwka 1064

łyżeczka kawy rozpuszczalnej zaparzona w 100 ml wody) 3 łyżki rumu Krem z nutellą: 250 g miękkiego masła 400 g kremu czekoladowo-orzechowego (dałam mniej) 125 g serka mascarpone Dodatkowo: 3/4 słoiczka powideł śliwkowych 120 g deserowej czekolady, posiekanej 100 ml śmietany kremówki 30 lub 36% Suszone śliwki kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w rondelku, zalewamy rumem i doprowadzamy(...)około 40-45 minut (lub do suchego patyczka). Studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzone ciasto kroimy na dwa blaty. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy krem czekoladowo-orzechowy oraz schłodzone mascarpone. Ucieramy tylko do połączenia. Dodajemy rumowe śliwki, mieszamy szpatułką. Jeden z blatów kakaowych nasączamy połową mieszanki kawowej. Rozprowadzamy na nim cienką warstwę powideł. Wykładamy krem ze śliwkami, wyrównujemy. Przykrywamy drugim

Smaki Na Talerzu
Jak zrobić krem z dodatkiem białej czekolady 76

babeczek lub tarty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jak zrobić krem z dodatkiem białej czekolady Składniki 300 ml śmietanki 30% lub 36 % 100 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 40 g wiórków kokosowych Instrukcje Śmietankę przelewamy do garnuszka, zagotowujemy i odstawiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Przykrywamy folią spożywczą i zimną wstawiamy do lodówki(...)całą noc. Przekładamy do misy miksera i ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Artykuł Jak zrobić krem z dodatkiem białej czekolady pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik cytrynowy 106

cytryny Składniki na krem cytrynowy sok z 3 cytryn skórka z 3 cytryn 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 żółtka 1 łyżeczka oleju 200g cukru 125g serka mascarpone Dodatkowo 4-5 maślanych herbatników Krem cytrynowy – przepis Zaczynamy od przygotowania kremu cytrynowego – do rondelka dodajemy sok i skórkę otartą z cytryny, mąkę ziemniaczaną, jajka, żółtka, cukier i całość(...)oleju. Mieszamy. Możemy przełożyć go do słoiczka i przechowywać przez kilka dni w lodówce. To świetny dodatek na przykład do naleśników, deserów. Jednak do sernika mieszamy go wraz z mascarpone. Zobacz jak zrobić: Tradycyjny sernik wiedeński Sernik cytrynowy – przepis Wszystkie składnik na sernik mieszamy w misce. Nie robimy tego zbyt długo, tak aby go za bardzo nie napowietrzyć. Sernik

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Beza Pavlova 196

który wolicie.     Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 300g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem: 250g serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Owoce sezonowe do wyboru: maliny, borówki, kwi, figi, czereśnie, brzoskwinie, winogrona itp. Listki mięty     *** Białka(...)pieczemy przez 1,5 godziny . *** Bezę wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do wystudzenia. Przed samym podaniem przygotowujemy krem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, a później cukier puder – do smaku, mieszamy. Uwaga beza wychodzi bardzo słodka więc lepiej nie słodzić za bardzo kremu *** *** Bezę wypełniamy kremem i dekorujemy owocami oraz listkami mięty *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Sernik pszczółka z nasionami chia 116

creativ e a nie ominą Cię nowe przepisy.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK PSZCZÓŁKA Z NASIONAMI CHIA SKŁADNIKI: Spód: sucharki (170 g) krem czekoladowy typu nutella (250 g) Krem: mascarpone (500 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mleko (1 szkl.) nasiona chia (40 g) żelatyna sypka (3 łyżki) cukier puder (6 łyżek kopiastych) Mus owocowy: brzoskwinie (300g) mango(...)wrzące dodajemy napęczniałą żelatynę i dobrze wszystko mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.  Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy na sztywno. W drugiej misie miksujemy mascarpone z cukrem pudrem na krem. Dodajemy wcześniej ubitą kremówkę, mieszamy, dodajemy puding chia i ostudzone mleko z żelatyną. Miksujemy krótko do połączenia się składników.  Krem przekładamy na schłodzony spód czekoladowy

RITA food channel
Deser kawowy z malinami 119

Znowu coś pysznego i słodkiego na szybko. Kawa i maliny to pyszny duet. składniki: 300 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone 7 podłużych biszkoptów ok 250 g malin 1/2 szklanki zaparzonej kawy do nasączenia biszkoptów ok 2 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalenej starta czekolada lub kruche ciastko czy wafelek do posypania Kawę do nasączenia biszkoptów przygotować wcześniej(...)wystudzić, posłodzić. Może być to kawa zwykła sypana lub rozpuszczalna. Śmietankę i mascarpone ubić razem na sztywny krem. Dodać kawę rozpuszczalną oraz cukier do smaku. Całość dobrze zmiksować aby składniki się rozpuściły. Na dno każdego pucharka nałożyć czubatą łyżkę kremu. Na krem ułożyć kawałki biszkopta nasączonego w kawie. Potem warstwa malin, kilka zostawić na dekorację na wierzchu. Na maliny znowu

Monia miesza i gotuje
Szybki torcik kakaowy z bananami i kremem z masła orzechowego 75

pokojowej – 80g cukru – 50g erytrolu – 20g kakao – 1 łyżeczka cukru cynamonowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na krem: – 200g mascarpone – 150g masła orzechowego – 100g śmietanki 30%, schłodzonej Dodatkowo: – 4 figi – 2 banany – kawa rozpuszczalna do nasączenia biszkoptu BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Do miski(...)lekko przestygnie, wyciągamy go, oddzielamy nożem od formy i odwracamy do góry dnem na blat wyłożony papierem do pieczenia, całkowicie studzimy. KREM: W misie miksera umieszczamy masło orzechowe i mascarpone. Miksujemy do połączenia i powstania gładkiego kremu. Śmietankę ubijamy i dodajemy do kremu orzechowego, delikatnie mieszamy. TORT: Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż na pół. Przygotowujemy mocną kawę rozpuszczalną, studzimy i nasączamy

Be Fit Be Strong
Tort brzoskwiniowy na zimno 81

jeszcze nie raz zagości na naszym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 gram kakaowych herbatników 70 gram masła 2 puszki brzoskwiń, ok 1 kg po odsączeniu 250 gram serka mascarpone 660 ml śmietany 30% 4-5 łyżek cukru pudru 40 gram żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: herbatniki rozdrabniamy w blenderze i przesypujemy do miski, następnie dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy, wysypujemy(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy i ubijamy. Gotowy spód wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania masy, odsączone brzoskwinie z syropu blendujemy na gładką masę, dobrze schłodzoną śmietanę wraz z mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywną masę, w międzyczasie żelatynę przesypujemy do szklanki/miseczki, zalewamy 120 mililitrami zimnej wody, mieszamy i odstawiamy chwilę aż spęcznieje. gdy śmietana będzie ubita stopniowo cały

Blog kulinarny S9.PL
Sernik czekoladowy z musem 209

dowolny smak) 4 duże jajka 15 dkg kwaśnej śmietany 12 dkg cukru pudru szczypta soli Mus czekoladowy: 10 dkg gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki (36%) 15 dkg serka mascarpone Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji (u mnie jeżyny) Jak zrobić sernik czekoladowy. Herbatniki zmiksować, dodać płynne masło i kakao. Wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy(...)kremówki, zagotować. Następnie zdjąć z ognia i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać do momentu, w którym czekolada całkowicie się rozpuści. Wystudzić. W misce ubić 100 ml kremówki. Dodać mascarpone oraz płynną masę czekoladową z garnka (powinna być zimna). Ubijać razem kilka sekund a następnie wyłożyć masę na wystudzony sernik. Rozprowadzić dokładnie, w miarę równo. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce

MeCooks
Deser w szklankach serniczek z owocami 75

deser który przyszykujecie bez użycia specjalistycznego sprzętu typu mikser Oczywiście można go dowolnie modyfikować. Począwszy od spodu deseru w którym mamy daktyle i migdały, przez masę serową z mascarpone, aż po warstwę owocową. Wszystkie warstwy można wymieniać i mieszać. Do deseru użyłam dość dużej szklanki, a raczej pucharka. Spokojnie można skorzystać z czegoś mniejszego. Następnym razem zrobię też troszkę większą(...)SPÓD: 50 g daktyli 40 g migdałów łyżka płynnego miodu Migdały i daktyle drobno siekamy. Mieszamy z miodem i wykładamy na dno naszych szklanek czy pucharków KREM: 200 g mascarpone 0,5 łyżki soku z cytryny lub skórka z połowy cytryny 1 łyżka płynnego miodu Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przekładamy do pucharków na nasz spód migdałowy WARSTWA OWOCOWA

Relaxtime
Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone 185

Składniki: 200 gram nutelli ½ paczki sucharów 0,25 litra śmietany kremówki 36% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 75 gram płatków migdałowych 2 garście borówki amerykańskiej 1 opakowanie galaretki jagodowej I warstwa Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać. II warstwa Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek(...)mascarpone wyłożyć do miski. Dodawać po 2 łyżki ubitej śmietany i mieszać. Masę wyłożyć na zimną I warstwę. Posypać płatkami migdałowymi. III warstwa Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklanki gotowanej wody. Płatki migdałowe posypać borówką. Na to wyłożyć tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki. Forma do ciasta 23,5cm x 23,5cm Smacznego

Przepisy Babci
Pieczona gruszka z pysznym farszem 53

fajnie jak desery serwowane w restauracjach! Serdecznie polecam, będziecie zachwyceni Pieczona gruszka z pysznym farszem – składniki: 1 średnia gruszka, garść orzechów włoskich, szczypta cynamonu, 2 łyżki serka mascarpone (wersja kaloryczna), lub serka naturalnego, np. Bielucha (wersja light). Pieczona gruszka z pysznym farszem – sposób przygotowania Najpierw nastaw piekarnik na 180 stopni, funkcja góra-dół. Następnie gruszkę przekrój na pół(...)poziomem do wysokości gruszki. Piecz przez około 30 minut. Po tym czasie wyciągnij owoc i wydrąż środek z pestkami np. łyżeczką. W powstałe zgłębienie włóż wybrany serek (ja dałam mascarpone…:)). Jeśli nie jesteście na diecie redukcyjnej, to również polecam Wam skusić się na takie połączenie. Na koniec udekoruj deser cynamonem i orzechami włoskimi. Smacznego! Spróbuj także: warstwowy deser

Natka Pietruszki
Torcik bezowy – Pavlova 92

prezentujemy Pavlovą, w dość nietypowej, bo nie do końca białej formie. Moja wariacja na temat tego pochodzącego z Antypodów przysmaku zamiast cukru zawiera erytrytol, a aksamitności dodaje mu serek mascarpone. Całość uzupełniają letnie owoce sezonowe w towarzystwie melisy i mięty. Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, choć wielu osobom trudno się ustrzec kilku błędów w postaci zbyt długiego bicia piany(...)owoców i ziół. Zapisz przepis Drukuj Spód 5 białek jaj XL 1 i 2/3 szklanki eryrytolu 1 łyżka soku z cytryny Krem 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone erytrytol - do smaku Do dekoracji owoce sezonowe (truskawki, borówki, maliny) listki świeżej mięty oraz melisy Instrukcje Białka oddziel od żółtek i umieść w lodówce, aby były dość mocno schłodzone. Umieść

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania