mascarpone - 11293 przepisów (strona:217/753)

Ciasto Szampańskie 102

szklanki cukru (130 gram) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej (140 gram) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 660 ml śmietany kremówki 30% 500 gram serka mascarpone 4 płaskie łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki kakao puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe opakowanie biszkoptów 100 gram mlecznej lub gorzkiej czekolady(...)zabieramy się do przygotowania masy, do szklanki wsypujemy żelatynę i zalewamy ją 1/3 szklanki zimnej wody, mieszamy i odstawiamy do spęcznienia, do miski przelewamy dobrze schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Całość ubijamy na sztywną masę. Gdy masa będzie ubita żelatynę podgrzewamy kilka sekund w kuchence mikrofalowej aby była płynna, musimy uważać aby jej nie zagotować, do rozpuszczonej

Blog kulinarny S9.PL
Pomarańczowe tiramisu 92

znanego deseru. Zaskoczy Was lekkością i orzeźwiającym smakiem. Świetnie sprawdzi się jako alternatywa dla dzieci. Zapewniam, że owocowa wersja jest idealna! Lista zakupów (na 5-6 porcji) 300 g mascarpone 4 łyżki cukru 4 żółtka 200 g biszkoptów lady fingers 100 ml soku pomarańczoweg Krok pierwszy:  do miski przełożyć żółtka z cukrem i utrzeć mikserem na puszystą masę. Krok(...)drugi : do ciasta dodać mascarpone i ponownie zmiksować do połączenia składników. Krok trzeci : biszkopty zamoczyć z jednej strony w soku pomarańczowym i ułożyć z nich warstwę w naczyniu. Na to równomiernie wyłożyć krem z macarpone. Powtórzyć warstwę z biszkoptami namoczonymi sokiem i na to nałożyć ponownie krem. Naczynie z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin

Proste-przepisy.pl
Deser budyniowy z jabłkiem i mango 114

maślana, która jest mega chrupiąca. Takiego efektu oraz smaku nie uzyskamy dając gotowe ciastka. Do tego waniliowa masa budyniowa przygotowana z domowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka i mango, a całość dopełnia bita śmietana z kremówki oraz posiekane orzechy włoskie. I tak otrzymujemy bardzo prosty(...)szklanki mleka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g serka mascarpone Dodatkowo: frużelina - Apple & Mango In Jelly 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru mała graść orzechów włoskich Wykonanie: Kruszonka: Do miski wsypujemy mąkę przesianą przez sito, cukier oraz kakao. Mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Deser budyniowy z jabłkiem i mango 114

maślana, która jest mega chrupiąca. Takiego efektu oraz smaku nie uzyskamy dając gotowe ciastka. Do tego waniliowa masa budyniowa przygotowana z domowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka i mango, a całość dopełnia bita śmietana z kremówki oraz posiekane orzechy włoskie. I tak otrzymujemy bardzo prosty(...)szklanki mleka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g serka mascarpone Dodatkowo: frużelina - Apple & Mango In Jelly 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru mała graść orzechów włoskich Wykonanie: Kruszonka: Do miski wsypujemy mąkę przesianą przez sito, cukier oraz kakao. Mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
TIRAMISU TRUSKAWKOWE 92

Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TIRAMISU TRUSKAWKOWE SKŁADNIKI: *foremka 28x19 cm. Krem: śmietanka kremówka 36% (400 ml.) mascarpone (250 g) truskawki (350 g) cukier puder (2 łyżki) Poncz: mleko (250 ml._ likier amaretti (100 ml.) cukier puder (1 łyżka) Dodatkowo: biszkopty podłużne (26 szt.) truskawki do dekoracji (około(...)gadżety: miarka waga szpatułka mikser tylka wilton nr: 2D rękaw cukierniczy foremka 28x19cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Krem truskawkowy . Truskawki umyte i bez szypułek blendujemy na mus. Kremówkę, mascarpone i cukier puder miksujemy do uzyskania puszystej masy. Wlewamy mus z truskawek i krótko miksujemy do połączenia składników (nie miksujemy za długo, bo krem może się zważyć.) 2. Poncz

RITA food channel
Tort owocowy 89

kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej herbaty Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 mała puszka ananasów 1 mała puszka brzoskwiń Zimną śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy

Słodki sentyment
Tarta serowa ze szparagami 110

masła około 3 łyżek startego twardego sera (pecorino, parmezan, grana padano) 2 łyżki zimnej wody sól Nadzienie: około 14-16 zielonych szparag 4 jajka pół szklanki mleka 2 łyżki mascarpone około 60 g startego na grubych oczkach sera żółtego (gouda, morski, cheddar) około 30 g sera z niebieską pleśnią około 30 g sera feta lub ale feta pieprz sól Rozpoczynamy(...)minut do piekarnika nagrzanego do do 180°C. W tym zabieramy się za farsz. Odłamujemy drewniane końce szparag lub je odcinamy. Następnie do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i mascarpone. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sery kroimy w kostkę. Następnie na podpieczonym cieście układamy szparagi i zalewamy masą jajeczną. Posypujemy kostkami sera. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około

PatiGotuje
Ciasto Marzenie Królowej – pyszny biszkopt z masą chałwową 420

łyżka oleju płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka kakao łyżeczka przyprawy do piernika   Poncz: sok wyciśnięty z połówki cytryny 100 ml wody   Masa chałwowa: 250 g serka mascarpone 300 g chałwy waniliowej 4 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150 g) 3 łyżeczki żelatyny pół szklanki gorącej wody   Bita śmietana: 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru(...)pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Przygotowujemy masę chałwową. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Do miski przekładamy mascarpone i pokruszoną chałwę. Składniki miksujemy przez chwilę do ich połączenia się, następnie cały czas miksując, dodajemy po jednym serku homogenizowanym, a na koniec wlewamy zimną, ale jeszcze nie stężałą żelatynę

e-PrzepisyKulinarne
Pasta z kurczaka i pomidorów 82

oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 250 g mięsa drobiowego (użyłam fileta z indyka; może być mięso z rosołu) 500 ml bulionu 80 g suszonych pomidorów 50 g serka mascarpone 80 g przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Jeśli nie mamy wcześniej ugotowanego mięso, należy gotować je na bulionie przez około 30 minut. Wystudzić(...)Następnie mięso pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do blendera i zmiksować. Kolejno dodać suszone pomidory, serek mascarpone, przecier oraz olej i wszystko połączyć, tworząc jednolitą masę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą. Krok po kroku: 1. Ugotować mięso 2. Kawałki mięsa zblenderować 3. Dodać suszone pomidory 4. Zmiksować wszystkie składniki 5. Doprawić Pobierz wersję do druku: Pobierz Pasta

KuchniaWeDwoje.pl
Grzesiek 121

bardzo posmakowało mojemu synowi więc domyślam się, że będzie często gościło na naszym stole – bo przecież wg hasła reklamowego batoników „dziecku odmówisz???” Składniki: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 5 wafelków czekoladowych „Grześki” – po 48g słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ok 300 g herbatników kakaowych Formę(...)pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników a następnie rozsmarowujemy równomiernie dżem z czarnej porzeczki. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder a następnie stopniowo serek mascarpone. Miksujemy na gładką masę. 4 wafelki siekamy, dodajemy do masy i delikatnie łączymy. Połowę masy wykładamy na dżem i równomiernie rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy pozostałą masę. Ciasto

Fascynacje Ani
Czekoladowo-kawowy mus z wiśniami 129

słodkiego. Prosty, pyszny, rozpływający się w ustach. Ja uwielbiam takie czekoladowe desery. A Wy? Składniki: 250 ml śmietanki 30% 100 g mlecznej czekolady 1 łyżeczka naturalnego kakao 125 g mascarpone 2-3 łyżeczki kawy zbożowej Inka kilka ciasteczek biszkoptowych Mamutki wiśnie w syropie Dodatkowo: 2 kostki czekolady i listki świeżej mięty Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W międzyczasie miksujemy(...)śmietankę z mascarpone (uwaga chlapie). Dodajemy naszą rozpuszczoną czekoladę, 2 łyżeczki kawy zbożowej, kakao i miksujemy wszystko do połączenia. Próbujemy  opcjonalnie dodajemy więcej kawy. Na dno pucharków wykładamy kilka biszkopcików i 2 łyżki wiśni z odrobiną syropu. Na to wykładamy nasz mus. Na wierzch musu wykładamy po łyżce wiśni z niewielką ilością syropu. Dekorujemy desery małymi biszkopcikami, kostką czekolady

Słodkie okruszki
Grzesiek 254

bardzo posmakowało mojemu synowi więc domyślam się, że będzie często gościło na naszym stole – bo przecież wg hasła reklamowego batoników „dziecku odmówisz???” Składniki: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 5 wafelków czekoladowych „Grześki” – po 48g słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ok 300 g herbatników kakaowych Formę(...)pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników a następnie rozsmarowujemy równomiernie dżem z czarnej porzeczki. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder a następnie stopniowo serek mascarpone. Miksujemy na gładką masę. 4 wafelki siekamy, dodajemy do masy i delikatnie łączymy. Połowę masy wykładamy na dżem i równomiernie rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy pozostałą masę. Ciasto

Fascynacje Ani
LODY ŚMIETANKOWE Z JAGODAMI 83

nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LODY ŚMIETANKOWE Z JAGODAMI SKŁADNIKI: *foremka 19x28cm. wysokość 5cm. Lody: śmietanka kremówka 35% (250 ml.) mleko skondensowane słodzone (1 mała puszka = 397 g) serek mascarpone (250 g) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) opcjonalnie jagody odsączone z puszki , świeże, lub mrożone (170 g) Dodatkowo: syrop zagęszczany dowolnego smaku listki mięty do dekoracji wafelki do lodów  (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Gdy kremówka już prawie się ubije dodajemy mascarpone, mleko skondensowane, ekstrakt waniliowy (opcjonalnie)  i jagody.  Miksujemy do połączenia się składników. Przelewamy do foremki, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do zamrażalnika. Mrozimy minimum 4 godziny. Gotowe lody polewamy zagęszczonym syropem i dekorujemy

RITA food channel
Sernik karmelowy 131

weekend to zasmakujecie w tym serniku, bo robi się go bardzo szybko i jest bardzo delikatny w smaku. Spróbujcie :)  Składniki: 1 kg sera z wiaderka 125 g serka mascarpone 5 całych jajek w temperaturze pokojowej 50 ml świeżego soku z pomarańczy 40 g mąki ziemniaczanej 220 g cukru   300g masy karmelowej (może być z puszki) + szczypta soli(...)karmelem.   Masę ciasteczkową wykładamy do formy i ubijamy. Wstawiamy spód do piekarnika na 10 minut w 180 stopniach. Kiedy spód będzie stygnął w misce umieszczamy ser, serek mascarpone, jajka, mąkę, cukier oraz sok z pomarańczy. Wszystkie składniki mieszamy w tym samym czasie tylko do ich połączenia - przez około 2 minuty. Masę przelewamy na podpieczony spód. Do piernika, w którym

ChilliJemy
Tort czekoladowo-śliwkowy 99

suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając

moj przepis na