mascarpone - 11293 przepisów (strona:209/753)

Tort Pomarańczowo - Waniliowy z Miętową Nutą 197

kratkę i pieczemy 40 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Następnie musimy przekroić na 3 równe blaty. Masa miętowa: 250 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 1/4 szklanki cukru pudru kilkanaście kropel ekstraktu miętowego Masa: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Mascarpone rozmiksować chwilkę w osobnej misce i dodać do ubitej kremówki. Na koniec dodać(...)ekstrakt miętowy i zmiksować krótko. Ta masa potrzebna jest do jednej warstwy. Masa waniliowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z dwóch lasek wanilii Masa: Podobnie jak przy masie miętowej, z tym, że zamiast ekstraktu miętowego dodajemy ziarenka waniliowe. Masa na drugą warstwę, wierzch i boki tortu. GANACHE

Blondynka Gotuje
Tort "Od Serca" 207

sobą skomponują:) Upiec 2 sztuki  biszkopty z 2 jajek  z tego przepisu. KREM z kawową nutką: ok. 150 ml śmietanki kremowej 30% ok. 150 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru ok. 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej dodatkowo zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone(...)wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić. Po 2 godzinach jest gotowe do podania.  Krem waniliowy: 350 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 350 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z trzech lasek wanilii Krem: Podobnie jak przy masie miętowej, z tym, że zamiast ekstraktu miętowego dodajemy ziarenka waniliowe. Masa na drugą warstwę, wierzch

Blondynka Gotuje
Mini Jogurtowy "Serniczek" z Leśnymi Owocami 190

wersja mini  Jogurtowego "Sernika" z Jagodami , z malutką modyfikacją. Nie smarowałam wierzchy mascarpone z jagodami, tylko zrobiłam krem z kremówką i serkiem, żeby nie było za słodko i ciężko postawiłam na listki. Efekt - to naprawdę jest PYCHA! Użyłam małej tortownicy 18 cm średnicy i resztek owoców jakie pozostały mi w lodówce. Składniki: 375 g jogurtu greckiego, w temperaturze pokojowej(...)obręcz. Wyciągnąć masę jogurtową, wsypać jagody i wymieszać delikatnie. Na koniec wylewamy masę do tortownicy, na wierzchu układamy świeże maliny i wstawiamy do lodówki.   Dodatkowo: 90 g serka mascarpone 90 g śmietanki kremówki cukier puder do smaku odrobinka zielonego barwnika w żelu  Wilton Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy partiami serek mascarpone zmiksowany z barwnikiem

Blondynka Gotuje
Czekoladowy Tort Straciatella z Malinami 205

mogłam nie zrobić tego tortu, smaki idealne dla mojego syna. On uwielbia kremy na bazie kremówki i mascarpone, a tu jeszcze Jego ulubiona czekolada. Szukałam czegoś ze świeżymi malinami i na stronie  Moje Wypieki  znalazłam ten przepis. Postanowiłam upiec go w tortownicy - efekty możecie sami ocenić, bo smak......niebo w ......:) Składniki na ciasto: 5 jajek 250 g brązowego(...)upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Gdy ciasto jest zimne przekroić wzdłuż na dwie części. Masa Straciatella z Malinami: 600 ml śmietanki kremówki, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 50 g czekolady mlecznej startej na tarce o grubych oczkach ok.500 g malin Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. W misce

Blondynka Gotuje
Niebiańskie Cupcakes 190

podania dziecku kremu z ogromnej ilości masła i cukru - dla mnie koszmar! Na razie nie dojrzałam do tego kremu i w tym przepisie użyłam sprawdzonego kremu z kremówki i mascarpone i wyszło PYCHA! Nie wierzycie? Zapytajcie mojego Alexa, albo przetestujcie ten przepis i sami zobaczycie, że na jednej zjedzonej się nie skończy ;) Składniki na 36 sztuk średnich muffinek: 2 szklanki(...)płynnych. Na końcu dodajemy wrzątek, a potem daktyle.Papilotki do muffinek wypełniamy do 2/3 wysokości i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.  KREM: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% ok. 1/2 szklanki cukru pudru barwnik z żelu niebieski Dodatkowo: 1 opakowanie żelków Zozole tęczowe paski Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder

Blondynka Gotuje
Kakaowe tartatelki z truskawkami 200

jest taki sam, jak w sezonie, lecz co zrobić gdy mówią „bierz mnie”. Tak, więc wzięłam i przygotowałam pyszne ciacha bez pieczenia na kakaowym spodzie z kremem z mascarpone. Całość   natomiast dopełniają truskawki oraz truskawkowa galaretka. Zadowolą   one na pewno tych, dla których pieczenie jest zmorą. To także świetny patent na upalne dni – proste i na zimno(...)głosowanie” trwa do piątku do godziny 22 (ankieta mieści się w prawym górnym rogu bloga )! Składniki na 5 sztuk o średnicy 11cm: Kilka truskawek ½ galaretki truskawkowej 250ml kremówki 100g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 185g herbatników kakaowych 90-100g masła lub margaryny Przygotowanie: Herbatniki zmielić. Masło rozpuścić,   przestudzone wlać do zmielonych herbatników. Wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć nią

Fabryka pomysłów
Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 203

pozostawić bezę do całkowitego ostygnięcia pieca. Teraz krem cytrynowy - najlepszy :) 150 g curdu cytrynowego z nutką pomarańczy Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 → przepis znajdziecie klikając tutaj :) 150 g serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, dodatkowe 3 łyżki curdu, Serek mascarpone wymieszać z curdem. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać curd z mascarpone i delikatnie wymieszać łyżką. Na pierwszy blat wykładamy

Delicious Titbits
Ciasto Dakłas 100

proszku do pieczenia 30g kakao 100g cukru Beza: 4 białka szczypta soli 200g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50g posiekanych orzechów włoskich Krem dakłas: 250g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 150g kajmaku z puszki (masy krówkowej) 100g posiekanych orzechów włoskich 100g posiekanych daktyli       *** Przygotowujemy biszkopt. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę *** *** Do ubitych(...)pieczemy jeszcze 35 minut . Po tym czasie wyłączamy piekarnik i studzimy bezę przy uchylonych drzwiczkach *** *** Przygotowujemy krem. Orzechy i daktyle siekamy *** *** W misie miksera umieszczamy serek mascarpone i śmietankę. Wszystko ubijamy na gęsty krem *** *** Dodajemy kajmak i dalej mieszamy do połączenia się składników *** *** Dodajemy pokrojone orzechy i daktyle, mieszamy *** *** Krem wykładamy na wystudzonym biszkopcie *** *** Krem przykrywamy bezą *** *** Ciasto wstawiamy

Blog z Apetytem
Deser leśny mech z kremem truskawkowym 111

jajka ½ szklanki cukru 280 g mąki tortowej ⅓ szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia sok z połówki cytryny Krem: 250 mascarpone 200 g truskawek mrożonych (w sezonie świeże) 1 łyżeczka żelatyny 1-2 łyżki cukru pudru do smaku 200 ml śmietanki 30 % schłodzonej(...)odrobiną zimnej wody, a po chwili dodajemy 3-4 łyżki gorącej wody i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. Dodajemy do zmiksowanych truskawek. Dobrze schłodzoną śmietankę przelewamy do miski, dodajemy mascarpone i ubijamy na sztywno, dodajemy zmiksowane truskawki i dokładnie mieszamy silikonową łyżką. Deser leśny mech z kremem truskawkowym to co lubie gotuje i polecam Artykuł Deser leśny mech z kremem

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia 122

budyniowy 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 szklanki cukru – 120 g 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 200 g masła masa czekoladowa 250 g serka mascarpone 1 szklanka mleka w proszku 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru 2 łyżki masła dodatkowo: około 6-8 łyżek Nutelli lub innego kremu czekoladowego(...)średnią moc palnika. Dodać mleko w proszku i cały czas mieszać, aż powstanie gęsta masa. Garnek zdjąć z ognia i zostawić do przestudzenia. 5. Do misy miksera przełożyć serek mascarpone, dodawać do niego partiami przestudzoną masę, dokładnie zmiksować. 6. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno, a następnie dodawać do niej porcjami czekoladową masę i zmiksować na gładki, jednolity krem. 7. Blaszkę

Gotuj z Prezesem
Kostka piernikowa (bez pieczenia) 108

może zbyt długo stać w temperaturze pokojowej, gdyż według mnie herbatniki za bardzo rozmiękają. Najlepsze jest prosto z lodówki. Składniki: 36 sztuk herbatników kakaowych 250 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cynamonu 100 g pierniczków lukrowanych (bez nadzienia) ok. 150 g powideł śliwkowych Dodatkowo: ok. 40 g pierników lukrowanych ( na wierzch) Wykonanie(...)Wszystkie pierniczki drobno kruszymy w dłoniach (100 g do masy i 40 g na wierzch). Zimny serek mascarpone oraz zimną śmietankę kremówkę przenosimy do miski. Dodajemy cukier puder i ubijamy mikserem na sztywną masę. Nastepnie dodajemy cynamon oraz pokruszone pierniczki i mieszamy łyżką do połączenia składników. Odkładamy 3 łyżki masy, a pozostałą ilość dzielimy na 3 równe części. W blaszce

Kuchnia MagdaLeny
Tiramisu bez jajek. 105

zrezygnowałam ze względu na dzieci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tiramisu bez jajek Porcje 3 Składniki 3 czubate łeżeczki kawy rozpuszczalnej lub mocne espresso 250 g mascarpone mocno schłodzone 250 ml śmietanki 30 % mocno schłodzonej 8 łyżek mleka skondensowanego (słodzone) ilość wg uznania około 10 szt. podłużnych biszkoptów kakao(...)ciemne Instrukcje W kilku łyżkach gorącej wody rozpuszczamy kawę. Studzimy. Następnie dodajemy odrobinę amaretto (ja robiłam bez). W misce ubijamy na sztywno śmietankę z mascarpone i mlekiem skondensowanym. Biszkopty maczamy w kawie (szybko żeby zbyt mocno nie nasiąkły) układamy na dnie pucharków, następnie masa śmietanowa, biszkopty i ponownie masa. Deser schładzamy minimum godzinę. Przed podaniem posypujemy ciemnym kakao. Artykuł Tiramisu

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z kremem cynamonowym i figami 96

minuty po czym zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy kolejne 15 min (lub odrobine dłużej, do zezłocenia ). Spód odkładamy do ostudzenia.  Krem cynamonowy: 300 g mascarpone  150 ml śmietanki 30 lub 36% 3 łyżki miodu lub syropu klonowego  cynamon w dowolnej ilości  około 4-5 fig  W misce umieszczamy mascarpone, śmietankę i cynamon. Miksujemy

Relaxtime
Ciasto Hultaj z marmoladą – wilgotne, mięciutkie i przepyszne 103

szklanki) 250 ml mleka (szklanka) 180 ml oleju rzepakowego (3/4 szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao   Krem: 400 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru   Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 5 łyżek mleka garść płatków migdałów do posypania   Dodatkowo: 500 g marmolady wieloowocowej 200 g herbatników kakaowych   Przygotowanie Rozpoczynamy(...)równe blaty. Przygotowujemy krem. Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na wysokich obrotach miksera, aż będzie sztywna. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po łyżce mascarpone. Na spodnim blacie ciasta rozsmarowujemy 1/3 marmolady. Na nią wykładamy połowę kremu. Następnie układamy warstwę herbatników, które smarujemy 1/3 marmolady. Marmoladę przykrywamy herbatnikami. Na nie wykładamy resztę kremu i nakrywamy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania