mascarpone - 11293 przepisów (strona:231/753)

Tiramisu z jagodami 144

deseru. Jeśli natomiast pominiemy dodatek owoców, otrzymamy tiramisu w klasycznej wersji.   Tiramisu z jagodami  Składniki (na 5-6 porcji): ok 20 podłużnych biszkoptów 3 jajka 400g sera mascarpone 4 łyżki cukru 150ml mocnej kawy 50ml wina marsala (amaretto lub madera) 2 łyżki kakao 1 szklanka owoców jagodowych: jagody, maliny, poziomki (poza sezonem mogą być mrożone) W rondlu zagotować(...)pół litra wody. Jajka sparzyć w gorącej wodzie przez 10 sekund, wyjąć, oddzielić białko od żółtka. Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem, zmiksować z serkiem mascarpone. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy jajeczno-serowej. Alkohol wlać do kawy. Biszkopty przekroić na pół, żeby się zmieściły w pucharkach, namaczać w kawie i układać w pucharkach

Obiad gotowy
Piszinger – pischinger ze słonym masłem orzechowym i konfiturą 140

kwaśne. Na blogu znajdziecie również wersję dla wegan z kremem kakaowym z tofu . Składniki: – 1 opakowanie wafli tortowych pełnoziarnistych lub bezglutenowych (andrutów) – 300g konfitury figowej – 250g mascarpone – 250g masła orzechowego – 1/3 łyżeczki soli Mascarpone łączymy z masłem orzechowym i solą na jednolitą masę. Tak przygotowaną masą smarujemy pierwszy wafel, przykrywamy go drugim i smarujemy jego

Be Fit Be Strong
Ptysie z kremem śmietankowym i truskawkami 125

Ciasto ptysiowe 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 1 kostka margaryny (250 g) 5 jajek szczypta soli Krem śmietankowy 250 ml śmietanki kremówki lub 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Truskawki do dekoracji Cukier puder do dekoracji W rondlu o grubym dnie zagotować wodę z margaryną i solą. Do wrzątku wsypać całą mąkę i od razu energicznie mieszać(...)czasie pieczenia bardzo urosną. Piec w temp. 200 C na złoty kolor – ok. 20 – 30 min. Gotowe, wystudzone ptysie przekroić na połówki. Ptysie przełożyć ubitą śmietaną lub serkiem mascarpone z dodatkiem świeżych truskawek. Posypać cukrem pudrem.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Pomarańczowe tiramisu 114

serka mascarpone 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 200 g podłużnych biszkoptów  np. „ladies fingers” 2 łyżki gorzkiego kakao 1 szklanka wystudzonej kawy 4 łyżki likieru Cointreau lub innego dobrego likieru pomarańczowego 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy Żółtka utrzeć mikserem z cukrem na białą masę, wtedy zacząć stopniowo dodawać serek mascarpone, a na końcu 1 łyżkę likieru oraz

Gotujemy i jemy
Sernik dyniowy na kruchym cieście 129

porcja Kruche ciasto 100 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru Ser dyniowy 100 g pieczonej dyni 250 g serka mascarpone 100 g zmielonego twarogu 2 łyżki mąki pszennej lub budyniu waniliowego 1 cukier waniliowy lub łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 łyżeczka(...)czasie przygotować ser dyniowy. Dynię upiec w piekarniku zgodnie z przepisem . Po wystygnięciu 100 g pieczonej dyni zmiksować w blenderze na gładką masę. Do dyni dodać ser mascarpone i zmielony twaróg i wszystko wymieszać mikserem - nie blendować! Dodać cukier, skórki z cytryny i pomarańczy, aromat waniliowy i mąkę lub budyń. Ciastem wyłożyć małą tortownicę lub formę do tarty

Gotujemy i jemy
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 165

plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą wysokość tortu. Składniki na truskawkowe Kinder Country 3 opakowania herbatników petit beurre po ok. 100 g 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki (min. 30%) 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 50 g mlecznej czekolady (pół tabliczki) do kremu 1 szklanka preparowanej pszenicy lub ryżu pół(...)mlecznej czekolady trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru i wanilii. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie miksujemy. Masę trzeba podzielić na dwie części, do jednej dodać schłodzoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Plastikowy pojemnik o pojemności ok. 2 l lub małą tortownicę wykładamy folią spożywczą

Gotujemy i jemy
Ekspresowy tort śmietanowo-owocowy 133

zapracowanych, leniwych czy nie specjalizujących się w wypiekach. Wystarczą dobre chęci i 15 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 600 ml śmietany 30% gotowe blaty biszkoptowe 500 gram serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru słoik dżemu ok 400 gram najlepiej kwaśniejszego u mnie dżem z czarnego bzu szklanka zaparzonej herbaty owocowej do nasączenia blatów biszkoptowych coś do dekoracji u mnie(...)rodzynki w czekoladzie oraz 2 wafelki typu prince polo pokrojone na trójkąty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do misy przelewamy śmietanę, dodajemy mascarpone oraz cukier puder, ubijamy na sztywną masę, spód biszkoptu nasączamy zaparzoną wcześniej herbatą, smarujemy warstwą dżemu i 1/3 masy, następnie kładziemy środkowy blat i powtarzamy czynności. Wierzchni blat również nasączamy oraz smarujemy dżemem i pozostałością masy. Dekorujemy wierzch

Studencka Micha
Ciasto kokosowe 176

łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Składniki na wykończenie: 200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki soku z cytryny 100 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Na początku zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Następnie wiórki kokosowe delikatnie musimy uprażyć na suchej patelni. Uwaga, żeby(...)pozostałą masą kokosową. Następnie ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na samym końcu wykonujemy masę, która zakrywa nasz tort. Do miski dodajemy serek mascarpone, następnie sok z cytryny, skórkę z cytryny oraz cukier puder. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem. Następnie łączymy ją z serkiem. Całość mieszamy ze sobą. Ciasto wyjmujemy z lodówki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Muszle makaronowe (conchiglioni) z mozzarellą, mascarpone, ricottą i parmezanem 134

Muszle makaronowe (conchiglioni) z mozzarellą, mascarpone, ricottą i parmezanem w sosie pomidorowym. Muszle makaronowe (conchiglioni) nadziewane serami. Przepisem tym zainspirowała mnie Asia z KS. Jednak u mnie proporcje serów są inne, a także sos je The post Muszle makaronowe (conchiglioni) z mozzarellą, mascarpone, ricottą i parmezanem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 124

Sernik na zimno z borówkami. Ciasto bez pieczenia z serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Ż The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pasta jajeczna z mascarpone 103

Pasta jajeczna z mascarpone – to pyszna, delikatna, kremowa pasta na kanapki, która równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do faszerowanych jajek. Poniższy przepis jest wersją podstawową, którą możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki (n The post Pasta jajeczna z mascarpone appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Czekoladowy sernik z jeżynami 314

Delikatny sernik, idealnie kremowy, osłodzony białą czekoladą. Jest tak smaczny, że rozpływa się w ustach. Idealna konsystencja sernika, to zasługa twarogu z mascarpone Président. Słodycz sernika równoważy frużelina z jeżyn i lekka pianka z jeżyn. Polecam! SPÓD: 160 g biszkoptów 100 g masła MASA SEROWA: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy

https:KKuchniaMniam
Ciasto Coca-Cola (z galaretką) 442

Biszkopt: 4 jajka 200 g cukru 200 g mąki 125 ml Coca Coli 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru do smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka(...)stopni na około 20-25 minut. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Połowę masy śmietanowej rozprowadzamy na zimnym biszkopcie. Wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na galaretce rozprowadzamy pozostałą masę. Z Coca coli

Smaki Na Talerzu