mascarpone - 11293 przepisów (strona:227/753)

Dyniowe tiramisu 114

wyobraźcie sobie biszkopty zanurzone w mleczno-rumowej kąpieli i pokryte serkowo-dyniowym kremem. Jedna porcja tiramisu z dynią to za mało. Udostępnij Składniki na dyniowe tiramisu 500 g serka mascarpone 200 g puree z dyni 1 paczka podłużnych biszkoptów 80 g brązowego cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 / 2 szklanki mleka rum cynamon kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Puree(...)dyni wymieszać na jednolitą masę z cukrem, mascarpone i ekstraktem waniliowym, doprawić do smaku cynamonem. Do głębszego naczynia o płaskim dnie wlać mleko oraz rum – w ilości uzależnionej od preferencji. W tej mieszance kolejno zanurzać biszkopty z obu stron (powinny lekko nasiąknąć ale nie rozmoczyć się). Od razu po namoczeniu każdy z nich ułożyć na dnie pucharka lub blachy

niecodziennikpary
Tiramisu o smaku kiwi 100

smaku zupełnie inne od tego kawowego – orzeźwiające i owocowe. Deser w sam raz dla dzieci, gdyż biszkopty nasączone są w cytrynowym syropie. Składniki 750 g kiwi 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 400 g biszkoptów 1 szklanka cukru 1 szklanka wody sok z 1 cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kiwi obrać, zblendować, przełożyć(...)odkapania soku. Szklankę wody, szklankę cukru i sok z cytryny podgrzewać do rozpuszczania się cukru, odstawić do wystygnięcia. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, następnie dodawać mascarpone, cały czas miksując. Na koniec stopniowo wmiksować 1 / 3 odsądzonych kiwi. Resztę kiwi dosłodzić wedle uznania. Biszkopty krótko moczyć w syropie z cytryną, ułożyć z nich pierwszą warstwę, następnie nałożyć

niecodziennikpary
Tort Malakoff 148

jeść. Składniki na tort malakoff 180 g masła w temperaturze pokojowej 180 g cukru pudru 4 żółtka 180 płatków migdałowych 150 ml śmietany kremówki (dobrze schłodzonej) 250 g mascarpone 400 g biszkoptów mleko do namaczania biszkoptów rum do namaczania biszkoptów :Do wykończenia i ozdobienia 350 ml śmietany kremówki (dobrze schłodzonej) 1 płatek żelatyny płatki migdałowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Płatki(...)migdałowe zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle miksując, dodawać po jednym żółtku. Wlać 150 ml schłodzonej kremówki, ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać mascarpone, po nim wmiksować zmielone migdały. W naczyniu o płaskim dnie wymieszać mleko z rumem. W tej mieszance krótko maczać biszkopty i od razu układać je na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

niecodziennikpary
Makowiec japoński z kremem żurawinowym 129

jabłek 6 łyżek kaszy manny 1 / 2 małego opakowania proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 1 szczypta soli Krem żurawinowy: 150 g żurawiny 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Makowiec japoński: Mak zalać gorącą wodą, tak aby był przykryty, odstawić na 30 minut. Po tym czasie dobrze odsączyć na gęstym sitku, przestudzić(...)żurawinowy: Żurawinę zalać gorącą wodą, odstawić na 15 minut. Po tym czasie owoce odcisnąć z wody, przestudzić i zmielić w blenderze. Do misy miksera wlać śmietankę kremówkę, dodać serek mascarpone, miksować na średnich obrotach, do uzyskania puszystej masy. Następnie wmieszać kawałki żurawiny. Wykonanie Makowiec japoński przekroić wzdłuż na pół, jedną część przełożyć z powrotem do formy do pieczenia, na niej

niecodziennikpary
Tort bezowy Dacquoise – Dakłas 302

coś lepszego od połączenia bezy, śmietanki, kajmaków i bakali? Wątpię Składniki na bezę: – 190g drobnego cukru – 4 białka, o temp. pokojowej – szczypta soli Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100g śmietanki 30% – 100g orzechów włoskich – 100g świeżych daktyli – 75g kajmaku – ciemne kakao Nagrzewamy piekarnik na 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną(...)piekarnika na 120 stopni i pieczemy 30 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy 3 godziny. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. W osobnej misce mieszamy mascarpone i masę kajmakową. Śmietankę ubijamy i dodajemy do masy. Gdy będzie gładka, dodajemy resztę daktyli i orzechów. Przygotowany krem nakładamy na ostudzoną bezę, tak by górna warstwa lekko się zapadła

Be Fit Be Strong
Bezowe koszyczki 104

piekarniku nagrzanym do 90 stopni przez 1,5 godziny bez termoobiegu i 45 minut z termoobiegiem. Składniki na krem: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki mascarpone Skórka otarta z ½ cytryny i ½ pomarańczy 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny Ulubione owoce Śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder i otartą skórkę z cytryny

Słodki sentyment
Ciasto „Kraina Lodu” 346

niebieskiej galaretki niebieski barwnik Galaretka : 3 szkl. Sprite’a 2 lekko (!) kopiaste łyżki żelatyny niebieski barwnik Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów Dekoracja 100 ml śmietanki 30 % 100 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru niebieski cukier do ozdoby Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Łączymy(...)Dodajemy odrobinę niebieskiego barwnika, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Odstawiamy do calkowitego stężenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz mascarpone. Miksujemy do połączenia (ja ubijałam za długo i masa zamiast zgęstnieć, rozrzedziła się. Dodałam do niej 1 op. śmietan-fixu). Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wyciskamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Czekoladowa krówka 490

Składniki: 2 budynie czekoladowe ok 150 gram herbatników maślanych 750 ml mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru 100 gram masła 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 250 gram serka mascarpone 1 puszka 400 gram masy krówkowej czekoladowej 1 łyżka kakao 500 ml śmietany kremówki 30% 1 fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru ok 250 gram krakersów 50 gram ( pół(...)zagotuje wyłączamy gaz, gorącą masę budyniową wylewamy i rozprowadzamy po herbatnikach, na masie budyniowej układamy warstwę krakersów i odstawiamy do ostygnięcia, gdy masa budyniowa wystygnie do miski przekładamy serek mascarpone w temperaturze pokojowej ( musimy pamiętać aby wcześniej wyjąć serek z lodówki, musi być w temperaturze pokojowej aby masa się nie zważyła), do serka dodajemy czekoladową masę krówkową, łyżkę kakao, całośc

Blog kulinarny S9.PL
DESER TIRAMISU w szklankach 178

kanał RITA creative to będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DESER TIRAMISU w szklankac h SKŁADNIKI: biszkopty podłużne (12 szt.) jajka (2 duże) cukier (3 łyżki) mascarpone (250 g) woda gorąca(80 ml) kawa rozpuszczalna (2 łyżeczki) amaretto (20 ml.) kakao  (około 2 łyżki) sól (szczypta) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka szklanki lub pucharki (u mnie(...)mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. 2.) Krem jajeczno serowy . Jajka zanurzamy we wrzątku na 10 sekund i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty krem, dodajemy mascarpone i miksujemy krótko do połączenia się składników. Jedno białko  ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Łączymy z masą jajeczną delikatnie mieszając szpatułką. 3.) Każdy biszkopt przekrawamy na pół

RITA food channel
Ciasto Rocher – bez pieczenia 632

plus mogę napisać, że jest proste i szybkie do przygotowania i jak widać lista składników jest niewielka. 1 puszka masy kajmakowej o smaku kakaowym (460 g) 500 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 % 100 g orzechów laskowych 1 wafelek o smaku orzechowym (50 g) 1 łyżka cukru pudru herbatniki kakaowe – 200-250g kakao do oprószenia opcjonalnie(...)Orzechy laskowe prażymy kilka minut na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy nieco przestygną, rolujemy je między dłońmi, usuwając tym samym brązową skórkę. Tak przygotowane orzechy drobno siekamy. Schłodzoną kremówkę oraz mascarpone ubijamy na sztywny krem. 1/3 część kremu odkładamy do miseczki i mieszamy z 1 łyżką cukru pudru. Do reszty kremu dodajemy 2 łyżki masy kajmakowej, pokruszonego drobno wafelka oraz połowę

Smaki Na Talerzu
Malinowe piaskownice na Dzień Dziecka 95

pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 3/4 szklanki oleju 3 łyżki syropu malinowego Dodatkowo: 250 g mascarpone 4 łyżki śmietanki słodkiej 12% 1 łyżka cukru pudru ½ czekolady 5 ciasteczek petite beurre 24 łyżeczki syropu malinowego 100 g malin (mogą być mrożone) Babeczki przygotowujemy w następujący sposób: Składniki(...)przestygnie i na papierze do pieczenia lub sztywnej folii wykonujmy dekoracje (u mnie to łopatki, grabki, kaczki, motylki). Czekoladę zostawiamy do zastygnięcia, później wkładamy razem z papierem do lodówki. Mascarpone, cukier puder i śmietankę ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Na każdą babeczkę kładziemy po łyżeczce kremu i rozprowadzamy po powierzchni. Ciastka kruszymy do uzyskania konsystencji piasku i posypujemy nimi babeczki

Słodki sentyment
Szybki deser tiramisu bez jajek 107

łyżeczki dowolnej kawy i zaparzyć ją w 150 ml wody) 4 łyżki amaretto (jeśli nie macie amaretto, możecie wykorzystać inny likier i dodać do niego ekstrakt migdałowy) 200 g mascarpone 300 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 100 g długich biszkoptów (lady fingers) Gorzkie kakao Chłodną kawę wlewam do miseczki, dodaję do kawy amaretto, mieszam i odstawiam. Śmietanę(...)ubijam i dodaję do niej powoli mascarpone, a następnie cukier puder. Wszystko dobrze miksuję. W szklankach lub pucharkach układam na dnie po jednym namoczonym w kawie biszkopcie (u mnie przełamany na pół, żeby się zmieścił). Na biszkopt kładę 1,5 łyżki kremu, na krem ponownie biszkopt namoczony w kawie i przykrywam go 1 łyżką kremu. Deser odstawiam do lodówki

Słodki sentyment