mascarpone - 11293 przepisów (strona:105/753)

Mini serniczki na zimno 134

wszystkich miłośników słodkości, a szczególnie tych, którzy uwielbiają serniki Mini serniczki na zimno przepis na 9 serniczków 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła lub oleju kokosowego 250 g mascarpone 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 9 łyżek powideł z czarnej porzeczki (najlepiej domowych) 3 łyżki wiórków kokosowych Do misy malaksera włóż ciastka, a następnie zmiksuj(...)minut, a w tym tym czasie przygotuj krem: Schłodzoną śmietanę z dodatkiem odrobiny soli ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Ubitą śmietanę wymieszaj delikatnie z mascarpone (również powinien być dobrze schłodzony). Na ciasteczkowe spody wykładaj po łyżce powideł porzeczkowych, a następnie na nie nakładaj masę ze śmietany i mascarpone. Mini serniczki na zimno wstaw do lodówki

365 dni dookoła kuchni
Lody truskawkowe z mascarpone 161

Moja kolejna propozycja na lody. Tradycyjne truskawkowe z dodatkiem mascarpone. Bo czymże się tutaj ratować podczas takich upałów? Te lody przygotowywałam razem z małą M, której bardzo zasmakowały (i która teraz codziennie domaga się lodów :P). Lody są w wykonaniu proste, szybkie i pyszne. Robiłam już kiedyś podobne lody, jednak w innych proporcjach i bez śmietany. Należy jednak pamiętać(...)orzechową Lody jogurtowo-wiśniowe Lody snickers Lody truskawkowo-jagodowe Lody miętowe z czekoladą Lody kawowe bez maszynki i mieszania Składniki: 1/2 kg truskawek 50 g cukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Dodać do nich cukier i zmiksować na gładki mus. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem

My simple kitchen
CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia 243

Przepis na pyszne ciasto z czereśniami bez pieczenia .  Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje. Przełożone jest herbatnikami, kremem czekoladowym, kremem z mascarpone i różową galaretką.  Jak wykonać ciasto z czereśniami możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia SKŁADNIKI: Krem: posypka czekoladowa (pół(...)szkl.) śmietanka kremówka ( 600 ml. ) serek mascarpone (200 g) cukier puder (3 łyżki) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/3 szkl.) Warstwa galaretkowa: czereśnie wydrylowane (500 g) galaretki rubinowe (2 op.) + gorąca woda (700 ml) Dodatkowo: herbatniki (2 opakowania) Potrzebne gadżety: Mikser Szpatułka Waga kuchenna Miarka kuchenna F oremka 24cm. x 32cm. Szklanka o pojemności

RITA food channel
Tiramisu - aksamitny włoski deser 128

Dziś naszła mnie ochota na deserową klasykę Włoch - tiramisu. Jego podstawą jest masa z sera mascarpone z dodatkiem surowych jajek i likieru amaretto. Masę tę wykłada się na specjalne podłużne biszkopty nasączane kawą tak, by cały deser składał się z dwóch warstw biszkoptów i masy serowej. Tiramisu to istna bomba kaloryczna. Pozwalam sobie na nią naprawdę od czasu do czasu(...)Składniki  (6 porcji): 4 zimne jajka szczypta soli 500 g zimnego mascarpone 100 g cukru 12 g cukru z wanilią likier amaretto (zrezygnowałam z niego i dlatego użyłam wanilii) filiżanka mocnej i ostudzonej kawy 400-500 g podłużnych biszkoptów (najlepiej specjalnych do tiramisu) kakao do prószenia Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Żółtka

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik na zimno z musem rabarbarowym 125

Sernik na zimno z musem rabarbarowym to moja propozycja na inaugurację sezonu rabarbarowego Czy może być coś lepszego niż rozpływająca się w ustach masa serowa bazująca na mascarpone, oblana lekko kwaśnym musem rabarbarowym? Oczywiście, że nie Dodatkowo całość osadzona została na spodzie inspirowanym batonikiem kinder country. W związku z tym, chyba nie muszę dalej Was przekonywać, że to ciasto(...)tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 2 szklanki preparowanej pszenicy 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 50 g masła lub oleju kokosowego Masa sernikowa: 750 g mascarpone 250 ml śmietany 30% opakowanie śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Mus rabarbarowy: 3 łodygi rabarbaru małe jabłko 2 łyżki miodu Sposób wykonania: Czekoladę mleczną i deserową przełóż

365 dni dookoła kuchni
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 169

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)tego jest mega owocowe. Poza tym, dodatek świeżych owoców sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie!   Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 169

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)tego jest mega owocowe. Poza tym, dodatek świeżych owoców sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie!   Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy

Kuchnia MagdaLeny
Mini pavlova z mango i marakują 131

Dzisiaj pavlova w wersji mini, a mianowicie bezy z mascarpone i bitą śmietaną, udekorowane mango i marakują. To słodki deser na każdą okazję. Bezy z wierzchu są chrupiące, a w środku piankowe, takie jak powinny być Ładnie się prezentują i są pyszne. Można użyć dowolnych, świeżych owoców. Polecam Składniki (na około 10 bez) : Bezy: 6 białek 1 i 1/2 szklanki(...)drobnego cukru 2 łyżeczki soku z cytryny szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 1 – 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 duże dojrzałe mango 2 marakuje Przygotowanie: Bezy: Białka chwilę ubijać ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier (po łyżce) i ciągle ubijać, aż piana będzie sztywna, gęsta i błyszcząca. Następnie dodać sok z cytryny

Oryginalny smak
Malinowa Chmurka 259

cukru pudru -3 żółtka -kilka kropel olejku waniliowego -pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z malinami : -3 malinowe galaretki -1litr wrzątku -500g mrożonych malin Krem śmietanowy z mascarpone: -500ml śmietanki 30% -250g serka mascarpone -4 duże łyżki cukru pudru (ilość do smaku) -laska wanilii -opcjonalnie 2 śmietanfixy, ja dałam bo śmietanka 30% może być za "lekka(...)zmięknie i trudniej będzie ją pokroić. Bierzemy się za masę, dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy, cukier wymieszany ze śmietanfixem i wanilią wsypujemy powoli do ubitej śmietany, na koniec dodajemy serek mascarpone i króciutko mieszamy na średnich obrotach, wykładamy masę na warstwę z galaretki, formujemy równo i wkładamy do lodówki. Białka na bezę ubijamy na sztywno, dodajemy powoli cukier, nadal ubijamy, dodajemy

Wypieki Rene
Krakersiak z orzechami – ciasto bez pieczenia 218

dodaje mu charakteru. Wykonuje się je błyskawicznie i można je zajadać właściwie od razu po przygotowaniu, choć najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy krakersy lekko zmiękną, a masa z mascarpone i kajmaku zastygnie. Jest wyjątkowo pyszne i będzie smakować wszystkim łasuchom. [embed]https://youtu.be/b_MWJb9Xh8M[/embed] Składniki na krakersiaka z orzechami bez pieczenia: około 400 g krakersów 500 g sera mascarpone(...)laskowych i migdałów – mogą być solone)   Przygotowanie Orzechy przekładamy do woreczka i rozbijamy tłuczkiem na drobniejsze części. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce sera mascarpone, cały czas miksując. Następnie dodajemy również kajmak. Kiedy wszystkie składniki się połączą i masa będzie gładka, dodajemy 2/3 orzechów i całość mieszamy łyżką. Masę dzielimy na trzy równe części

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z borówkami i serkiem mascarpone 108

SKŁADNIKI: Ciasto na pierogi: 250 g mąki pszennej oraz mąka do podsypywania 1 łyżka masła szczypta soli 2 żółtka gorąca woda Farsz: 500 g borówek amerykańskich 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) skórka starta z jednej limonki 1 łyżka drobno posiekanych listków mięty cukier puder do smaku - według Waszego uznania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto na pierogi: 1. Do dużej miski wsypujemy(...)minuty od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Farsz: 1. Borówki płuczemy pod bieżącą wodą, odstawiamy na sitku, aby obciekły z nadmiaru wody. Następnie przekładamy je do miski, dodajemy serek mascarpone, posiekane listki mięty, skórkę z limonki oraz cukier puder do smaku. Delikatnie mieszamy. Pierogi z borówkami i serkiem mascarpone podajemy polane roztopionym masłem, delikatni oprószone cukrem pudrem i posiekanymi listkami mięty

W kuchni Katie
TARTALETKI WIELKANOCNE 136

Przepis na kolorowe  tartaletki wielkanocne z ciasta kruchego udekorowane kremem mascarpone i wielobarwnymi drażami.  Tartaletki wyglądają efektownie a wykonanie ich jest bardzo proste. Jak wykonać tartaletki wielkanocne pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. TARTALETKI WIELKANOCNE SKŁADNIKI: Kruche ciasto : mąka ( 250 g ) masło ( 150 g ) cukier puder(...)żółtka ( 2 szt.) Krem : śmietanka kremówka 30% ( 250 ml.) serek mascarpone ( 250 g ) cukier puder ( 1,5 łyżki ) Dodatkowo : motylki cukrowe kolorowe draże zielona posypka cukrowa Potrzebne gadżety : mikser foremki metalowe   rękaw cukierniczy   waga kuchenna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy mikserem lub ręcznie.  Wyrobione ciasto zawijamy w folię i wstawiamy

RITA food channel
Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze 332

Spód: 100 g masła 2 opakowania ciastek oreo (bez kremu) (po 176 g) Masa: krem z 3 opakowań oreo (po 176 g) 500 ml śmietanki 30-36% 250 g mascarpone ok. 50 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 2 op. fixu do ubijania śmietany 1 opakowanie oreo do posiekania Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze - Sposób przygotowania: Z 3 opakowań ciasteczek(...)dół był jak najbardziej "zbity". Umieszczamy w lodówce na minimum 20 minut. Masa: Krem z ciastek (3 opakowań) rozpuszczamy w 40-50 ml gorącego mleka. Całkowicie studzimy. Mascarpone miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru i stopniowo dodajemy ostudzoną masę z roztopionego kremu z oreo. W osobnym naczyniu ubijamy śmietankę, a na końcu dodajemy do niej 2 op. fixu Śmietanę delikatnie

Słodka Strona
Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami 199

Delikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione uroczymi jajeczkami idealnie wpasowują się Wielkanocny klimat w prosty sposób tworząc piękne, świąteczne mini wypieki. Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżeczki sody oczyszczonej 225 g masła w temperaturze pokojowej 225 g cukru cukier waniliowy 3 jajka 130 ml mleka odrobina soli Krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g mascarpone fix do ubijania śmietany ok. 3 łyżki cukru pudru cukrowe jajeczka cukier per l isty lub posypka (opcjonalnie) Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Słodka Strona
Mazurek orzechowy 106

poprzednikiem, bo kokos to zdecydowanie to co tygryski lubią najbardziej, jednakże nie jest na straconej pozycji: składa się z samych pyszności. Jego krem to połączenie pysznego masła orzechowego, serka mascarpone oraz białej czekolady. W dodatku, całość dopełnia odrobina orzechów laskowych. Innymi słowy, czy może być coś lepszego? Ja uważam, że nie Jeśli to także Twoje smaki to nie czekaj, tylko(...)CIASTO: 350 g mąki pszennej szczypta soli 50 g cukru pudru 200 g zimnego masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% MASA: 250 g serka mascarpone 150 g masła orzechowego typu crunch 50 g masła z orzechów laskowych (opcjonalnie) 100 g białej czekolady + orzeszki ( u mnie ziemne, ale możesz użyć takie, jakie lubisz) + gorzka czekolada CIASTO Mąkę przesiej do miski

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania