mascarpone - 11293 przepisów (strona:114/753)

Krem czekoladowy 334

dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką(...)wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem czekoladowy. Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z tego przepisu

Słodki Pomysł
Krem z michałkami 281

białymi michałkami oraz z kremem cytrynowym. Polecam Składniki: 180 ml śmietany kremówki 30/36% 130 g mlecznej czekolady, połamanej 20 g gorzkiej czekolady, połamanej (opcjonalnie) 80 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych i drobno posiekanych orzeszków ziemnych (nie solonych) 5 pokruszonych klasycznych ”Michałków” Wykonanie: W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca(...)wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki, orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość.   Uwagi: Serek

Słodki Pomysł
Babeczki z michałkami 230

piekarnika i studzimy. Krem z białymi michałkami – krem z białymi michałkami : 250 ml śmietany kremówki 30/36% 90 g białej czekolady, połamanej 150 g serka mascarpone, schłodzonego 1-2 łyżki cukru pudru, opcjonalnie 5 białych ”Michałków”, bardzo drobno posiekanych ok 40 g podpieczonych, drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych (opcjonalnie) W małym rondelku(...)wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i  wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość. Krem wkładamy do lodówki

Słodki Pomysł
Tartaletki Rocher 224

Rocher. Na końcu polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy polewa zastygnie posypujemy tartaletki posiekanymi orzechami laskowymi i dekorujemy pralinką. Krem Rocher: 150 g serka mascarpone, schłodzonego 75 g kremu czekoladowego, typu Nutella 50 g mlecznej czekolady, połamanej 20 g drobno zmielonych, prażonych orzechów laskowych Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia, uważając(...)przy tym, aby nie zgęstniała za bardzo. W misce umieszczamy serek mascarpone, krem czekoladowy i przy pomocy miksera chwilę miksujemy. Dodajemy wystudzoną czekoladę i mieszamy, aż otrzymamy gęsty i gładki krem. Wsypujemy orzechy i krótko mieszamy całość. Dodatkowo: ok 70 g konfitury żurawinowej 50 g czekolady mlecznej/deserowej, roztopionej w kąpieli wodnej

Słodki Pomysł
Tort Rocher 251

zostawiamy na blacie do wystudzenia. Przy pomocy noża oddzielamy biszkopt od formy, wyciągamy i kroimy na trzy równe blaty. Krem Rocher: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 300 g kremu czekoladowego, typu ‘Nutella’ 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 70 g drobno zmielonych, prażonych orzechów laskowych Czekolady topimy w kąpieli wodnej(...)Odstawiamy do wystudzenia, uważając przy tym, aby masa czekoladowa nie zgęstniała za bardzo. W misce umieszczamy serek mascarpone, krem czekoladowy i przy pomocy miksera chwilę miksujemy (wolne obroty). Dodajemy wystudzoną czekoladę i mieszamy, aż otrzymamy gęsty i gładki krem. Wsypujemy orzechy i krótko mieszamy całość (mikserem). Krem przed nałożeniem możemy przez

Słodki Pomysł
Torcik porzeczkowy 223

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Torcik porzeczkowy przełożony kremem porzeczkowym na bazie frużeliny i serka mascarpone. Całość rozpływa się w ustach i smakuje wyśmienicie. Sekret pysznego smaku tkwi w delikatnym i miękkim biszkopcie przełożonym doskonałym, lekko kwaskowym kremem porzeczkowym. To połączenie doskonałe! Korzystajmy z dobroci porzeczki, na którą aktualnie mamy sezon, ponieważ(...)Frużelina porzeczkowa: -500 g czerwonej porzeczki -1 szklanka cukru -2 łyżki soku z cytryny -płaska łyżka mąki ziemniaczanej (wymieszana w odrobinie wody) -3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: -2 opakowania serka mascarpone (500 g) -czerwona porzeczka do dekoracji Przygotowanie --> Biszkopt: --> Obie mąki przesiewamy, odkładamy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę (z szczyptą soli). Następnie dodajemy partiami cukier, cały czas

Marta Gotuje
Deser z mascarpone i figową niespodzianką 230

Dziś zapraszam Was na prosty, ale jakże pyszny deser z mascarpone i figową niespodzianką . Uwielbiam takie połączenie smaków. Choć deser nie należy do tych dietetycznych, to warto czasem zgrzeszyć i sięgnąć po taki słodki pucharek. Miłego i… słodkiego dnia moi drodzy Składniki: około 125 g serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 3 łyżki soku z limonki 1 łyżka cukru pudru(...)możecie wykorzystać w sklepie www.greckieprzysmaki.pl , Daje on rabat -5% na cały koszyk. Okres aktywności kodu rabatowego od 2017-06-20 do 2017-07-20   Przygotowanie: Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy sok z limonki (świeżo wyciśnięty) i łyżkę cukru pudru. Całość dokładnie mieszamy (ja używam łyżkę, ale można krótko zmiksować mikserem). Próbujemy, krem powinien być delikatnie słodki (nie za mdły

Słodkie okruszki
Kremowy chłodnik z mascarpone i ptysiowym groszkiem 183

upały nie odpuszczają, choć czasami pojawiają się też burze. Jednak w gorące dni, takie jak dziś, stawiam na pyszne chłodne posiłki. Dziś zapraszam Was na kremowy chłodnik z mascarpone i ptysiowym groszkiem . Idealna propozycja na letnie dni. Chłodnik przygotowuje się naprawdę szybko, syci i smakuje. Idealny w ramach lżejszego obiadu. Porcja spokojnie starczy dla 2 osób, wystarczy podać(...)mniejszych miseczkach Spróbujcie. Składniki: (1 większa lub 2 mniejsze porcje) 400 ml zimnego (!) pitnego jogurtu naturalnego (dość gęstego) 3 łyżki mascarpone 4 większe rzodkiewki około 2 cm zielonego ogórka około 1 i 1/2 łyżki posiekanego koperku 100 ml koncentratu czerwonego barszczu KRAKUS garstka ptysiowego groszku sól do smaku (u mnie himalajska) świeżo mielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski

Słodkie okruszki
Makaron z serkiem mascarpone i truskawkami 214

Składniki: 400 g krótkiego makaronu (u mnie kokardki); 1 kg świeżych truskawek; 2 czubate łyżki białego cukru; 250 g serka mascarpone.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Truskawki dokładnie umyć, osuszyć, odszypułkować. Przełożyć do miski. Posypać cukrem i rozgnieść widelcem/tłuczkiem do ziemniaków. Do powstałego sosu z kawałkami truskawek dodać mascarpone(...)ułożyć na talerzach i polać sosem truskawkowym. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób, w zależności od apetytów. Przygotowany sos truskawkowy z mascarpone, do czasu podania, najlepiej przechowywać w lodówce. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Owocowy deser wprost ze Skandynawii 190

oprzeć się tym pysznie zapowiadającym się warstwom. Jest więc idealnie gładki i soczyście czerwony mus truskawkowo-malinowy, jest kwaskowy, wyrazisty kompot rabarbarowy, a do tego wszystkiego kremowy serek z mascarpone i skyra. Ten ostatni to typowo skandynawski produkt, coś pomiędzy jogurtem a serkiem homogenizowanym. W zastępstwie możecie użyć jednego albo drugiego, albo mieszanki tych dwóch. Całość smakuje wybornie, warstwy świetnie(...)wody mus z czerwonych owoców: 125 g truskawek 100 g malin 75 g cukru 75 ml wody krem: 500 g skyra (gęstego jogurtu lub serka homogenizowanego) 250 g serka mascarpone 20 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii dodatkowo: 100 g malin 125 g truskawek listki mięty Rabarbar pokroić na kawałki, jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z truskawkami 203

dania :) Owoce dostępne tylko w lecie świetnie pasują do wszelkiego rodzaju deserów . Dlatego wzorując się na jednym z przepisów w internecie postanowiliśmy przygotować wyśmienitą tartę z truskawkami i serkiem mascarpone . Ale spokojnie… nie będziecie musieli robić kruchego ciasta… to będzie znacznie szybsze. Tarta z truskawkami – składniki 320-350 g herbatników (najlepiej maślanych) 170g masła 250g serka mascarpone(...)tarty i wstawiamy na minimum 4-5 godzin do lodówki. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem na gładką puszystą masę (możecie dodać odrobinę śmietanfixu). Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone i układamy na herbatnikowym cieście. Owoce dokładnie myjemy i układamy na tarcie. Smacznego!   Post Tarta z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torciki bezowe z owocami lata 201

bezy pieczemy kilkanaście malutkich. Ma to swoje zalety: nie trzeba nic kroić (czasem zgrabne przekrojenie bezy nie jest łatwe), a deserki prezentują się wykwintnie. Krem śmietanowy przygotowuję z dodatkiem mascarpone, dzięki czemu jest bardziej zwarty, a całość osypuję sezonowymi owocami. Pychotki! :) Składniki Bezy 6 białek w temp. pokojowej szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżki mąki(...)środek przygotowanych okręgów i formować bezy. Piec przez 1 godzinę 15 min., następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy w zamkniętym piekarniku przez kolejne 30 min. Wystudzić. Krem 150 g mascarpone 350 ml śmietanki 36% 1-2 łyżki cukru pudru, do smaku + owoce (truskawki, borówki, co lubicie) Mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Dekorować bezy

Słodkie inspiracje
Deser i lemoniada z rabarbaru 182

łodygi do trawy cytrynowej bardzo drobno posiekane (biała część) 100 ml wody 60 g ksylitolu lub cukru -  do smaku 100 ml śmietany 30% 100 g serka mascarpone ksylitol do smaku suszone owoce lub trochę startej czekolady do przybrania - opcjonalnie lemoniada z rabarbaru : sok odciśnięty z rabarbaru sok z 1 cytryny ok 200 ml półsłodkiego wina lub zimna woda(...)długo  aż rabarbar będzie miękki i się rozpadnie. Na garnku położyć sito, umieścić w nim rabarbar. Zostawić do czasu aż spłyną soki a rabarbar ostygnie Do serka mascarpone dodać  śmietanę i  1/2 wystudzonego rabarbaru. Wymieszać, dosłodzić do smaku. Pozostały rabarbar rozłożyć do czterech naczynek, na wierzchu położyć masę z mascarpone.  Przed podaniem można posypać suszonymi owocami

Stare Gary
Ciasto Kinder Country 164

wykonania: 1 h 20 min (+ 6 h oczekiwań) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 20 cm x 20 cm) Składniki: Masa jasna: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 120 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (3 szklanki) Masa ciemna: 150 ml śmietany kremówki 36% 200 g mlecznej czekolady (2 tabliczki) Dodatkowo(...)Kangus (½ szklanki do posypania) Przygotowanie: Masa jasna: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia. Ubić schłodzoną śmietanę kremówkę na sztywno. Następnie stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone ciągle miksując, aż powstanie śmietanowy krem. Do masy wlać wystudzoną czekoladę i zmiksować. Wsypać pszenicę i dokładnie wymieszać łyżką, tak aby ją równomiernie rozprowadzić. Formą (wymiary

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik cytrusowy mascarpone z ricottą 180

Niebo w gębie! To mój własny przepis na czysty, lekki sernik. Ważne tylko, aby twaróg nie był zmielony, lecz rozgnieciony. Składniki: 300g twarogu półtłustego 250g sera ricotta 250g serka mascarpone 100g masła miękkiego 4 jajka 1 pomarańcza (sok + starta skórka) 1 cytryna (sok + starta skórka) 1 limonka (sok + starta skórka) 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej Wykonanie: Masło(...)temperaturze pokojowej. W dużej misce utrzeć masło na puch. Dodać żółtka jajek, białka oddzielić do osobnego naczynia. Do masy maślano-żółtkowej dosypać cukier, porządnie zmiksować. Dodawać po kolei sery, mascarpone, ricottę oraz rozgnieciony widelcem twaróg półtłusty. Z cytrusów zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok. Dodać do masy. Na sam koniec wlać esencję waniliową. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, delikatnie

Raj dla Podniebienia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję