Dzisiaj zapraszamy na pyszny tort kokosowo - orzechowy, z przepysznym biszkoptem czekoladowym z tego przepisu. Z dodatkiem kokosa i siekanych orzechów włoskich. Jest pyszny, mięciutki, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Jedyną wadą tego tortu jest to, że tak szybko się kończy! :) Biszkopt czekoladowy (przepis tutaj ) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 250 g. wiórek kokosowych 3/4 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieczekolady Składniki na polewę (wg własnego pomysłu): 3 łyżki masła orzechowego kilka łyżek ulubionego mleka ½ tabliczki gorzkiej czekolady, połamanej na mniejsze kawałki W jednej misce wymieszaj mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i solą. W drugiej zmiksuj jajka z olejem, kawą i cukrem. Wsyp 2/3 suchej mieszanki do masy jajeczno-kawowej i wymieszaj, ale niezbyt dokładnie (ważne). Do pozostałej
Qlinarnie i QlinarnieNajlepszy mazurek! Genialny, kruchy orzechowy spód i mleczna czekolada! Czego chcieć więcej ;) Inspiracja : Kwestia Smaku Składniki: spód: 170 g maki pszennej tortowej 120 g zmielonych orzechów laskowych ( kupiłam całe orzechy i zmieliłam drobno blenderem ) 3,5 łyżki cukru 150 g zimnego masła jajko masa: 3 tabliczki mlecznej czekolady z orzechami 80 ml śmietanki 30 % dodatkowo 3 łyżki zrumienionych
Atlas Smakówoliwy i rozsmarowujemy je za pomocą silikonowego pędzelka. Nakładamy masę na patelnie pamiętając, że 1 łyżka = 1 pancake i smażymy przez 2-3 minuty z każdej strony na małym ogniu. W następnych kolejkach nie używamy już oliwy. Nam smakowały bez dodatków, ale śmiało można dodać na wierzch masło orzechowe, bądź cukier puder. Smacznego
Be Fit Be Stronglaskowych 2 łyżeczki stewii Przygotowanie: Płatki owsiane i masło orzechowe zalewamy gorącą wodą lekko ponad poziom płatków i odstawiamy do wchłonięcia wody. Wbijamy białka oraz dodajemy stewię i odżywkę białkową. Mieszamy. Dodajemy orzechy. Przekładamy do sylikonowej formy na keks. Pieczemy ok. 15-20 min w 180 stopniach. Upieczoną masę przekładamy na deskę i kroimy na 9 paseczków
Czarnawisienkapieczenia rysuję okrąg o średnicy 23 cm. Łyżką rozsmarowuję masę na wyrysowanym polu. Wstawiam do nagrzanego pieca, piekę ok. 50-55 minut. Jeśli beza zacznie delikatnie brązowieć, zmniejszyć temperaturę i przykryć bezę folią aluminiową. Studzę chwile w piekarniku, następnie na kratce do całkowitego wychłodzenia. krem: 500 ml mleka orzechowego domowej roboty 2 łyżki skrobi ziemniaczanej/kukurydzianej 1/2 szklanki cukru kilka kropel
W kuchni Karmel-itkijagodowo - borówkowy bez cukru, domowje roboty oraz masło orzechowe crunchy Przygotowanie: Płatki zalej wrzącą wodą i odstaw na 10-15 minut do napęcznienia. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Upraż w garnku z niewielką ilością wody. Namoczone płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej, wlej masę owsianą, zmniejsz ogień, na wierzchu ułóż prażone jabłka, przykryj
Zdrowie na języku :Pkaszy jaglanej- waga przed ugotowaniem 40g mielonych migdałów 50g masła orzechowego Myprotein 2 małe jajka 30g żurawiny suszonej 30g miodu cynamon PRZYGOTOWANIE: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić Do kaszy dodać jajka, migdały, masło, miód i dokładnie wymieszać lub zmiksować Dodać żurawinę i cynamon i ponownie wymieszać Masę wykładać łyżką na blachę z papierem do pieczenia i formować
peanutbuttermonsterwłaściwie banalne ciasto, a daje tyle przyjemności :) Częstujcie się! Zapraszam na jesienne ciasto orzechowe."Składniki:5 jajłyżka ekstraktu waniliowego łyżka ekstraktu goździkowegołyżka ekstraktu cynamonowego200 g cukru60 g orzechów laskowych250 g mąkiłyżka mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczeniaSposób przygotowania:Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę, następnie dolewamy ekstrakty i lekko mieszamy.W oddzielnej misce łączymy ze sobą mąkę ziemniaczaną
Słodkie PrzyjemnościMałe babeczki wypełnione orzechowym kremem to moja propozycja na umilenie świątecznego czasu a także fajna jadalna dekoracja stołu :)Składniki:babeczki- 250 g mąki pszennej- 125 g masła- 100 g śmietany 30 %- 1 łyżka cukru pudru- 1 żółtko- skórka otarta z 1 cytrynymasa- 100 g zmielonych orzechów włoskich- 3 łyżki cukru pudru- 4 łyżki śmietany 30 %Przygotowanie:Wszystkie składniki(...)babeczki przesiekać, następnie zagnieść ciasto, uformować kulę i odstawić je do lodówki na co najmniej 30 minut. Orzechy, cukier i śmietanę łączymy tak by powstała gęsta masa. Schłodzonym ciastem wylepiamy foremki na babeczki i wypełniamy je przygotowaną masą. Pieczemy je w 200 C na rumiany kolor przez około 25 minut
Zainspirowana w kuchnibezę na świeży arkusz oprószony cukrem pudrem (kładziemy na cukier stroną po zdjętym papierze). Przygotowujemy masę. Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem. Dodajemy startą skórkę z cytryny, serek mascarpone – mieszamy. Umyte i osuszone truskawki kroimy na nieduże cząstki i dodajemy do masy. Ponownie delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na bezę, rozprowadzamy wyrównując powierzchnię i zwijamy roladę. Zwijamy w papier do pieczenia(...)sposoby – na upały… i nie tylko. Połączenie bezy, masy z serka mascarpone i truskawek zawsze się sprawdza. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy na słodkie rolady znajdujące się na blogu: Rolada biszkoptowa z jabłkami Granny Smith Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą Rolada kokosowa Rolada orzechowa W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Rolada , wraz ze mną uczestniczyły
mojewypiekiinietylkoprzygotować te małe pyszności :) Bogate są we wszystkie składniki pokarmowe - tłuszcze z masła orzechowego, węglowodany z daktyli oraz białko z roślinnego białka waniliowego od SunwarriorPolska . Te kuleczki smakują cudownie i są bardzo zdrowe, idealne "na raz", w podróż, do torebki. Składniki: 50 g masła orzechowego (100 % orzechów) 50 g świeżych daktyli 1 miarka (21 g) waniliowego białka roślinnego(...)SunwarriorPolska Classic Plus) 2 łyżki napoju roślinnego (u mnie kokosowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do malaksera i blenduj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji w postaci połączonej masy. Nakładaj na dłoń porcję masy i formuj małe kulki. Przełóż do lodówki na kilka godzin, aby lekko stwardniały
Zdrowie na języku :Pszkl płatków owsianych 0,5 szkl masła orzechowego 250 gr świeżych daktyli 1 łyżeczka przyprawy do piernika 0,5 - 0,75 szkl ulubionych orzechów kakao, wiórki kokosowe, orzechy - do obtoczenia Wykonanie Kaszę gotujemy w mleku. Z daktyli usuwamy pestkę i siekamy. Siekamy orzechy. Wszystkie składniki łączymy. Jeśli masa się nie klei dolewamy odrobinę mleka. Formujemy kulki, które obtaczamy w kakao
Mieszam w Garnkuroku, które warto było odświeżyć. Na komputerze zalega cała masa przepisów, które czekają na publikację. Ten przepis to taki must have jesieni. Bułki z dynią. Bułeczki pełnoziarniste z dodatkiem puree z dyni piżmowej, posypane czarnuszką. Pyszny początek dnia. Podane jeszcze ciepłe ze smażonymi bananami i figą z dodatkiem masła orzechowego. Czysta rozpusta! Takie poranki lubię! Zapraszam! PRZEPIS NA BUŁKI DROŻDŻOWE
SMYKWKUCHNIłyżki budyniu waniliowego (proszek)** 150 gram herbatników lub ciastek orzechowych, ja użyłam tych 5 suszonych śliwek 2 łyżki masła 1 łyżka miodu na polewę: 50 gram białej czekolady+ 2 łyżki oleju z orzechów włoskich*** Ciastka miksuję w malakserze z dodatkiem masła, śliwek i miodu tak długo aż otrzymam spójną masę. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, wypuszczając brzegi papieru poza obręcz
Mango Papaja