masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:53/237)

Ciasto z malinami 372

dokładnie folią spożywczą. Do przygotowanej formy wysypać maliny i delikatnie zalać je zimną galaretką. Maliny odstawić, by galaretka dobrze zastygła (ja wstawiłam je do zamrażarki). Masa śmietanowa: 750 ml śmietany; 750 g serka mascarpone; 4 łyżki cukru kryształu; 1 op.cukru waniliowego(...)dobrze schłodzonej śmietany dodać cukier kryształ i cukier waniliowy. Śmietanę ubijać do momentu aż będzie gęsta, ale nie sztywna. Następnie do śmietany dodać zimne serki mascarpone i ubijać do zwartej jednolitej masy (ale nie za długo). Dolny blat ciasta posmarować cieniutko kremem śmietanowym. Na krem wyłożyć zastygniętą galaretkę z malinami (formę odwracamy do góry dnem bezpośrednio na biszkopt z kremem

In my kitchen
Ciasto porzeczkowe z masą serową 8598

łyżki cukru pudru,  4 łyżki serka mascarpone,  50 g startej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder oraz serek mascarpone. Zmiksować na gładką masę. Rozsmarować na wierzchu ciasta.Posypać startą czekoladą. Źródło: Moje wypieki

Z miłości do słodkości
Krem cappuccino 144

dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, następnie zdejmujemy z kuchenki, przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Ostudzoną masę wkładamy na całą noc do lodówki. Do serka mascarpone dodajemy cukier puder i rozbijamy całość mikserem, aby serek połączył się z cukrem i nabrał puszystości. Wyjętą z lodówki masę z cappuccino, śmietany i czekolady(...)miksujemy, aż całość zgęstnieje. Przerywamy miksowanie- dodajemy serek mascarpone- mieszamy ręcznie, po czym tylko na chwilę używamy miksera na niskich obrotach by ładnie wszystko ze sobą połączyć. Przestajemy miksować w momencie uzyskania jednolitej, kremowej masy. Dla uzyskania ładnego efektu nakładamy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Ozdabiamy motywami czekoladowymi- np. wiórkami z białej i mlecznej czekolady. Gotowy

Domowe Torty
Tort Świnka Peppa - tort z czerwoną porzeczką i serkiem mascarpone 139

łyżki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru - szczypta soli - syrop z kwiatów czarnego bzu (link) do nasączania biszkoptów Masa do przełożenia tortu: - 2 opakowania serków mascarpone - 2 opakowania śmietanki 30% - 3 łyżki białego cukru Dodatkowo do przełożenia: - dżem z czerwonej porzeczki (link) Masa do posmarowania tortu na wierzchu i do dekoracji(...)opakowanie serka mascarpone - 1 opakowanie śmietanki 30% - 2 łyżki białego cukru - barwnik spożywczy czerwony (użyłam barwnika w kropelkach) Przygotowuję jasny biszkopt -  ubijam białka ze szczyptą soli, stopniowo dodaję żółtka, następnie cukier, wymieszane mąki i proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki  góra

Wielopokoleniowo
Tort "beczka z butelkami" 152

rodzaj włożonych do ciasta buteleczek też zależy tylko od Was... :-) SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek  3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 30% 8 łyżek cukru pudru Poncz: 250 ml mocnej kawy 150 ml likieru amaretto Galaretka: 600 ml Sprite lub 7up 100 ml gorącej wody(...)sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym żółtku. Następnie łączymy obie mąki, przesiewamy i  dodajemy po jednej łyżce do masy jajecznej. Przelewamy ciasto do tortownicy (21 - 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut, następnie wyjmujemy upieczony biszkopt a piekarnika

Czary - gary w kuchni
Naleśniki biszkoptowe z serem 129

łyżek drobnego cukru - 1,5 łyżeczki cukru waniliowego - 1,5 szklanki mleka - 1,5 szklanki gazowanej wody mineralnej - szczypta soli - olej kokosowy do smarowania patelni Masa serowa: - 3 serki mascarpone - 1 jajko - cukier puder (do smaku) - ekstrakt waniliowy - skórka starta z wyparzonej cytryny   Do wysokiego pojemnika wlewamy mleko i wodę. Dodajemy przesianą mąkę – miksujemy przy użyciu robota na gładką

mojewypiekiinietylko
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 186

wielkanocny Drukuj przepis Porcji: 15 Czas gotowania: 2 godziny Składniki Ciasto: 1 i 1/3 szklanki mąki, szczypta cukru, jajko, zimne masło (1/3 kostki 200g), łyżeczka zimnej wody Masa orzechowa: opakowanie serka mascarpone, 3 łyżki masła orzechowego, łyżka cukru pudru 3 łyżki powideł śliwkowych Do ozdoby: jajeczka czekoladowe w słodkich skorupkach, bukszpan Przepis 1 Wyrabiamy ze sobą składniki na ciasto(...)około 30 minut do zrumienienia. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. 3 W międzyczasie przygotowujemy krem - mascarpone rozcieramy mikserem, a następnie dodajemy do niego masło orzechowe i cukier puder. Delikatnie miksujemy do połączenia się składników. 4 Na ostudzony spód ciasta wykładamy powidła śliwkowe, a następnie masę orzechową. 5 Całość ozdabiamy jajeczkami i bukszpanem. 6 Ostawiamy na jakiś czas, aby powidła wsiąknęły

Kuchnia Bazylii
Sernik z marakują 138

smaku słodko-kwaśnym i bardzo przyjemny zapach. Dlatego właśnie postanowiłam wykorzystać je do mojego sernika.    Składniki na spód: - 130g herbatników- 70g masła        Składniki na masę: (powinny mieć temperaturę pokojową)- 400g jogurtu greckiego- 500g serka mascarpone- 200g creme fraiche (30%)- szklanka drobnego cukru- 5 jaj- 2 budynie waniliowe bez cukru- 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii- szczypta soli waniliowej     Dodatkowo(...)130g). Masło topimy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Składniki łączymy, przekładamy do tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki (do czasu, aż zrobimy masę serową. Do miski przekładamy jogurt, serki mascarpone, śmietanę creme fraiche. Składniki miksujemy na wolnych obrotach robota. Po chwili zwiększamy obroty, dodajemy budynie oraz szczyptę soli waniliowej. W następnej kolejności wsypujemy stopniowo cukier. Kolejno

mojewypiekiinietylko
Sernik miodowy z karmelizowanymi orzechami 155

orzechowa: paczka orzechów włoskich (200 G) 1 łyżka masła 2 łyżki miodu 1,5 łyżki cukru brązowego Dodatkowo: powidła śliwkowe  rum Składniki na masę serową 500 g twarogu sernikowego (użyłam Presidente) 250 g serka mascarpone 2 duże jajka (jeśli mamy małe lepiej dodać 3) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ opakowania fix-u do sernika 4 łyżki miodu 4 łyżki cukru(...)stopniach. Uwaga !! Placek dolny piekę tylko 10 minut. Musi być tylko podpieczony, ponieważ potem będzie jeszcze raz pieczony razem z serem. W tym czasie przygotować masę serową. Twaróg sernikowy połączyć z cukrem i mascarpone. Dodać jajka, miód, mąkę ziemniaczaną, fix do sernika i aromat waniliowy. Wymieszać mikserem, na koniec dodać do masy skórkę pomarańczową. Masę twarogową wylać na podpieczony spód

Mania Gotowania
TIRAMISU Z MALINAMI. 178

zmieniła. Tak więc odpowiednio nasączyłam podłużne biszkopty nalewką malinową i  przełożyłam masę świeżymi owocami.Świetna sezonowa odmiana znanego i lubianego deseru z pewnością zachwyci pozostałych domowników i przyjaciół! TIRAMISU Z MALINAMI. /zmodyfikowany oryginalny przepis;/ na owalną formę o śr. 23 cm 500g serka mascarpone 330 ml schłodzonej kremówki 4 żółtka 3/4 szklanki drobnego cukru (użyłam ksylitolu) 300g świeżych malin(...)wody! Musi powstać biała, puszysta masa. Pozostawiam ją, by ostygła. Podłużne biszkopty nasączam nalewką i układam na dnie formy. Ubitą kremówkę miksuję wolno i dokładnie z serkiem mascarpone, po czym dodaję porcjami masę z żółtek. Delikatnie łączę ze sobą, po czym wykładam połowę masy na biszkopty. Układam na wierzchu umyte i wysuszone maliny, po czym przykrywam całość pozostałością kremu. Posypuję

W kuchni Karmel-itki
Pavlova z kremem toffi 120

Walentynki dobra Pavlova nie jest zła! Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna 500 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g masy kajmakowej Sposób przygotowania: Sokiem z cytryny nacieramy miskę i wlewamy do niej zimne białka. Ubijamy je na sztywna piane,stopniowo dodając cukier. Dodajmy mąkę ziemniaczaną(...)nagrzanym do 150 stopni piekarniku ok.30 minut.Następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut.Zostawiamy blaty do wystygnięcia w zamkniętym piekarniku. Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem. Po 2 minutach dodajemy masę kajmakową i miksujemy jeszcze przez chwilkę.  Gotową masą przekładamy blaty bezowe. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
SERNIK BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE NA CIASTECZKOWYM SPODZIE I GRUSZKAMI 186

ciasto smakuję jak chałwa.  Składniki:  spód: 1,5 opakowania wafelków o smaku orzechowym  90 g  masła rozpuszczonego masła 2 łyżki cukru brązowego masa serowa: 500 g mascarpone  400 ml śmietany 30% UHT 15 g żelatyny + 60 ml wody (ok. 12 łyżeczek od herbaty)   plus: 4 duże gruszki, 4 łyżki cukru, 2 szklanki wody(...)gorącej wodzie, odstawić do ostudzenia. Bardzo zimną śmietankę ubić mikserem, powoli dodać mascarpone,żelatynę i cukier puder. Delikatnie wymieszać.Wyłożyć na spód ciasteczkowy. Gruszki pokroić w cienkie plastry, wrzucić do wrzątku z cukrem. Gotować ok 5 min. Wyciągnąć z wody, wystudzić.  Na wierzch masy ułożyć gruszki. Odstawić do lodówki.    JEŚĆ JEŚĆ JEŚĆ

pieprzny smaczek
New York baked cheesecake, czyli sernik Nowojorski 113

cukru brązowego lub białego (kryształ) Na samym początku nasz serek wykładamy do dużej miski, dodajemy do niego cukier - kryształ i miksujemy na wolnych obrotach aż stworzą jednolitą masę, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder przesiany wraz z mąką. Tu akurat przesianie ich razem pozwala szybciej i wygodniej połączyć to później z resztą produktów.  Jajka wbijamy do osobnej miski

Kuba Gotuje
Snickers - ciasto (prawie) bez pieczenia :) 1872

gotowej masy krówkowej (400 g)tabliczka białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej3 batony snickersKrem II:300 g śmietany kremówki 36%1 płaska łyżka cukru pudru Przygotowanie:Ser mascarpone miksujemy z połową masy krówkowej. Dodajemy roztopioną białą czekoladę i znów miksujemy. Dwa batony siekamy na kawałki, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na wystudzony spód. Wstawiamy do lodówki

Z butelką mleczka w tle
WIOSENNA PAVLOWA 170

mnie 250g cukru białego, 50g trzcinowego) - 1 łyżeczka octu winnego - 2 płaskie łyżeczki skrobi ziemniaczanej (nie trzeba, ja tym razem dałam, choć zawsze przygotowuję bez) Masa śmietanowa: - 300g słodkiej kremówki 30 lub 36% - 300g mascarpone - 1 łyżeczka pudru Dodatkowo: - ulubione owoce sezonowe  (u mnie truskawki, maliny i borówki) Dokładnie oddzielone białka (bez grama żółtka) umieszczamy w misie miksera. Zaczynamy(...)jest idealnie wysuszona. Masę śmietanową najlepiej przygotować dopiero na 2-3h przed podaniem. W misie miksera umieszczamy kremówkę i mascarpone (ilości kremówki i mascarpone dowolne, łącznie powinno być 600g), dodajemy puder i ubijamy. Ubitą masę wykładamy na spód bezowy, rozsmarowujemy, wykładamy ulubione owoce. Gotowy tort umieszczamy w lodówce i schładzamy przed podaniem. Najlepiej smakuje przygotowany tego samego dnia, choć

Smaczne Zdrowe