masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:50/237)

Sernik czekoladowy z mascarpone na kruchym cieście czekoladowym 165

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK CZEKOLADOWY Z MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE CZEKOLADOWYM Składniki na kruchy spód: - 1 żółtko - 1 łyżka wody - 2 łyżki kakao - 150 gram mąki krupczatki - 100 gram masła - 50 gram cukru muscovado Przygotowanie spodu: Żółtko roztrzepujemy, dodajemy(...)nich żółtko z wodą i mąkę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wyklejamy formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut. Składniki na masę serową: - 250 gram mascarpone - 100 mililitrów kwaśne śmietany 18% - 2-3 jajka - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 tabliczka czekoladowy gorzkiej Przygotowanie masy serowej: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Życie zamknięte w smaku
Tiramisu ze śliwkami 156

szklanki powideł śliwkowych – kakao do posypania – 500 ml mocnej kawy   Wykonanie: – Zaparzyć mocną kawę, najlepiej z ekspresu lub rozpuszczalną. – Zmiksować masę kajmakową z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru – W blaszce prostokątnej odpinanej ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie. – Wyłożyć połowę powideł śliwkowych

To co kocham
Tort bananowo-czekoladowy 463

mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciemnego kakao szklanka cukru łyżka oleju łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: 250 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 250 g serka mascarpone 2 duże banany DODATKOWO: pół tabliczki mlecznej czekolady 2 banany 250 ml. śmietany kremówki DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry(...)blendera- do momentu, aż składniki połączą się w jednolitą masę. W osobnym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy naszą masę z bananów i serka mascarpone, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Tort bananowy w czasie zdobienia Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy

Domowe Torty
ciasto tortowe 232

łyżeczki proszku do pieczenia na biszkopt ciemny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jasną: 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady puszka brzoskwiń 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny na masę ciemną: 350 ml kremówki 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 3-4 łyżki(...)blat jasny posmarować cienko konfiturą. Czekoladę posiekać na drobne kawałki. Brzoskwinie pokroić na drobne kawałeczki. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i wymieszać z mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i dodać do masy śmietanowej. Delikatnie wmieszać czekoladę i brzoskwinie.  Masę wyłożyć na ciasto i wyrównać.  Przykryć ciemnym biszkoptem zanim masa stężeje, w innym wypadku później ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z musem z czekoladowym 137

roku na naszym świątecznym stole    Składniki: Spód: 190 g ciasteczek (np. typu Pieguski z czekoladą, ), 50 g masła, 1 łyżka gorzkiego kakao   Masa serowa: 500 g zmielonego twarogu, 500 g mascarpone, 1 szklanka cukru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 5 jajek oraz na wierzch masy serowej: 400 g śmietany gęstej kwaśnej(...)przygotowania sera, który należy przepuścić przez maszynkę lub utłuc tłuczkiem do kartofli (ja tak zrobiłam z czystego lenistwa). Następnie do misy włożyć mascarpone, cukier, cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną.  Miksować na średnich obrotach aż masa będzie gładka i jednolita przez około 1-2 minuty. Dodawać po jednym jajku, miksując na małych obrotach przez około 30 sekund

Państwo Wojtczuk gotują
TORT Z ORZECHAMI I CZEKOLADOWYMI SŁODKOŚCIAMI 158

łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na ciemny biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa: 1 litr śmietany 30 % mascarpone 500 g do nasączenia biszkoptu: 2 szklanki przegotowanej wody sok z 1 cytryny 2 łyżki cukru do dekoracji: 1 kinder niespodzianka 10 sztuk mini batoników kinder bueno kilka(...)samo postępujemy z drugim biszkoptem z tym że na koniec dodajemy jeszcze kakao. Gotowe biszkopty przekrawamy na połowę każdy . masa: śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dosładzając do smaku przy ubijaniu cukrem pudrem. Kiedy śmietana jest bardzo sztywna, dokładamy mascarpone, mieszamy. Na spód układamy ciemny biszkopt. Nasączamy go lemoniadą przygotowaną z wody, c ukru i soku z cytryny. Wykładamy 4 duże

Z Majeczką w kuchni
TORT CZEKOLADOWY ZE ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI 260

miał mieć trzy blaty), więc musiałam upiec drugi wyższy, a ten tak sobie czekał na zagospodarowanie... I moje pomysłowe Dziecię stworzyło z niego cudny tort ze śmietaną z dodatkiem mascarpone i truskawkami. Nie tylko super wyglądał, ale również rewelacyjnie smakował, miał być głównie dla dzieci a wciągali go wszyscy. Pyszności... :-) Składniki biszkoptu 26cm: - 7 jajek (osobno białka i żołtka(...)250g mascarpone - 2-3 łyżki mielonego ksylitolu lub cukru pudru - kilka łyżek konfitury truskawkowej (u mnie domowa) - 250g truskawek W misie miksera ubić schłodzoną kremówkę razem z mascarpone i mielonym ksylitolem. Masa musi być dość gęsta. Boki biszkoptu delikatnie okroić nożem, zdjąć obręcz, wyjąć biszkopt na papier i przekroić go na pół, powstaną dwa blaty. Dolny blat ułożyć na talerzu

Smaczne Zdrowe
RAINBOW CAKE 92

waniliowego 750 g mąki pszennej 8 łyżeczek proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 700 ml mleka 4 barwniki spożywcze- różne kolory *wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową masa I: 1000 g serka mascarpone 750 ml śmietanki kremówki 36% sok z 1 cytryny 1/2 szklanki cukru pudru *wszystkie składniki na masę muszą być mocno schłodzone masa II: 200 g masła(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy sok z cytryny i serek mascarpone, całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masło ucieramy na puszysty krem. Dodajemy 1 żółtko i miksujemy do połączenia się składników. Dosypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na gładką masę. To samo robimy z drugim żółtkiem i resztą cukru. Teraz stopniowo dolwewamy sok z cytryny

KuchcikoweLove
Lody krówkowe na maślance 164

ochłodzeniu.  Nie czekajcie więc do lata - w końcu na lody zawsze jest dobry czas... Lody krówkowe na maślance Składniki: (na 1,1 l lodów) 375 g masy krówkowej 150 g serka mascarpone 500 g ylette (maślanki) Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Schłodzić do temperatury lodówkowej, a następnie przelać do maszyny do lodów, postępując zgodnie z instrukcją. Gotowe lody

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Beza banoffee :) 163

pisałam w poprzednim poście, że będzie beza to i jest.Z bananami, z kremową masą, z kajmakiem, czyli można by ją nazwać taką banoffee'ową bezą :)Wspaniała i ekstremalnie słodka, która znajdzie wielu fanów, oj tego jestem pewna!Ja jej fanem jestem na pewno, bo uwielbiam słodkości, ale czy Wam będzie smakować, to przekonajcie się sami - tym bardziej, że jest łatwa(...)stopni i suszyć przez minimum  2 godziny- dzięki temu beza będzie krucha z zewnątrz, a lekko ciągnąca w środku- ta dokładnie taka była :)Masa:Kremówkę ubić z cukrem, dodać mascarpone i dokładnie wymieszać.Wykonanie:Na spód bezy wlać masę kajmakową, ułożyć- skropione sokiem z cytryny- plasterki bananów.Na wierzch bananów przełożyć kremową masę, a dla tych co chcą się

Kraina Miodem Płynąca
Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską 115

Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Czas przygotowania:  5 godzin + chłodzenie Proporcje na tortownicę o średnicy 23 cm Składniki Spód: 120 g okrągłych biszkoptów Masa serowa: 250 g mascarpone 300 ml kremówki 30% 1/2 szklanki cukru 3,5 łyżeczki żelatyny 1 szklanka wody 50 g świeżej bazylii Wierzch: 1 galaretka niebieska 400 g borówki amerykańskiej(...)żelatyna straci swoje właściwości. Dokładnie mieszamy, aby żelatyna się całkowicie rozpuściła, odstawiamy do przestudzenia. Do miski wkładamy mascarpone i cukier. Ubijamy mikserem przez 2-3 minuty, a następnie dodajemy kremówkę i ubijamy do uzyskania gęstej puszystej masy. Do ubitej masy dodajemy letnią żelatynę, wlewając ją małym strumieniem i cały czas miksując.  Odłożoną bazylię drobno siekamy i dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
TRUSKAWKI Z KREMEM MASCARPONE 434

proporcje gdyz dla dwoch osob wydaly mi sie bardzo przesadzone.wykonanie oryginalne:Zoltka utrzec z cukrem pudrem na kogiel-mogiel, a nastepnie dodawac stopniowo mascarpone. Ze schlodzonej kremowki ubic piane i polaczyc ja z masa jajeczno-serowa.Biszkopty(...)skropic sherry, truskawki pokroic na kawalki. Ukladac w pucharku naprzemiennie biszkopty, krem i truskawki. Podawac schlodzone.moje wykonanie:Biala czekolade roztopic w kapieli wodnej i polaczyc z mascarpone. Ubic kremowke i zmieszac z masa serowa. Reszta jak w przepisie oryginalnym.Smacznego

Przysmaki Karolki
Owsiane markizy Walentynkowe- przepis krok po kroku 142

Układać na pergaminie.  Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.  Po upieczeniu przełożyć masą kokosową i polać polewą. Składniki na masę kokosową: 1/3 szklanki śmietanki kremówki220 gram serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru ½ szklanki wiór wiórków kokosowych Wykonanie masy kokosowej: Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier i jeszcze raz ubić, dodać serek mascarpone z wiórkami i połączyć składniki

Tradycyjna Kuchnia
Tiramisu jagodowe 136

herbaty Teekanne Forest Fruit - szczypta soli Przygotowanie: Herbatę zaparzamy przez pięć minut i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy stopniowo serek mascarpone, cały czas miksując. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy będą ubite na sztywną pianę łączymy delikatnie z powstałym kremem. Połowę jagód, po umyciu miksujemy i łączymy

Kulinarne życie
Tiramisu (bez alkoholu) 74

Składniki na 4 dość duże porcje: 250 g serka mascarpone 100 ml espresso 3 jajka cukier puder 150 g podłużnych biszkoptów gorzkie kakao 1. Zaparzyć 100 ml espresso (tzn. przygotować bardzo mocną kawę <bez fusów>). Ostudzić. 2. Jajka umyć i zaparzyć przez kilka sekund we wrzącej wodzie. 3. Do wysokiego naczynia dodać białka jaj i ubić na sztywną(...)Ponownie ubić na sztywną pianę.  W innym naczyniu zmiksować żółtka z 1/3 szklanką cukru pudru (na jednolitą, gęstą, jasną masę). Następnie  do ubitych białek dodać masę żółtkową i serek mascarpone (wszystko dodawać stopniowo i miksować na bardzo niskich obrotach). 4. Biszkopty namaczać przez kilka sekund w espresso. Układać w podłużnym naczyniu. Następnie dodać połowę ubitej masy i posypać

Ugotować