marynaty kurczaka - 1000 przepisów (strona:45/67)

OPOLSKIE FIT - PIKNIK PLENEROWY 125

figa oliwa z oliwek (aromatyzowana pesto) A jak to zrobić: Pierś z kurczaka umyć i oczyścić z błonek. Zamarynować w sosie sojowym, occie balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnku, doprawiając solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc). Pierś wyjąć z marynaty i grillować na patelni (grillowej) po 3-4 minuty z każdej strony

Kuchnia w opałach
Pierś z kurczaka w miodowo-ziołowej marynacie + warzywa w sosie śmietanowo-ziołowym 181

ugotowaną na sypko. Składniki na 4 porcje: pierś: 700 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Pierś pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Obtoczyć w niej pokrojoną pierś. Odstawić na 1h do lodówki. Piec

Fabryka pomysłów
Schab podwójnie grzybowy 213

osolonej wodzie ok 40 minut. Grzyby przepuszczamy wraz z gotowanym mięsem z kurczaka przez maszynkę do mielenia. Smażymy na niewielkiej ilości masła. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. 2. Przygotowany schab nadziewamy z jednej strony pieczarkami, z drugiej przygotowanym farszem mięsno-grzybowym. Z oleju oraz przypraw robimy marynatę, którą nacieramy schab i zamykamy na minimum 24 godziny w szczelnym pojemniku

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak po tunezyjsku 182

Jakiś czas temu byliśmy w Tunezji, smaków tam znalezionych szukam cały czas w mojej kuchni. Kurczak w jogurcie z harissą to typowy smak tamtych rejonów, polecam

Moje Małe Czarowanie
Nogi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 204

mięsa. Zapraszam! Nogi z kurczaka miodowo-musztardowe Składniki: 4 nogi z kurczaka 1 kopiata łyżka musztardy średnio ostrej 1 kopiata łyżka miodu jasnego płynnego garść posiekanej pietruszki 1 opakowanie jogurtu naturalnego szczypta curry sól, pieprz Przygotowanie: Nogi oczyścić i osuszyć. Resztę składników dokładnie wymieszać. Dokładnie obtoczyć drób w marynacie. Zostawić minimum na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku

Tagebuch po polsku
Grillowane skrzydełka w miodzie 108

miodzie Składniki Danie dla czterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz  Sposób przygotowania Z pieprzu, soli, soku z cytryny, oleju,  octu balsamicznego,  sosu sojowego i jednej łyżki miodu robimy marynatę. Wkładamy do niej skrzydełka, dokładnie nacierając marynatą z każdej strony

Miód i pieprz
Miodowo- musztardowe udka z kurczaka 194

ziemniaczkami.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 2 łyżki  miodu  płynnego, 3 łyżki Musztardy Kieleckiej Grillowej SPOŁEM , 4 łyżki oleju, 1 łyżka  papryki  słodkiej mielonej, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, 2 łyżeczki  pieprzu , 1/2 łyżeczki  soli , PRZYGOTOWANIE: 1.  Miód mieszam musztardą, olejem i przyprawami.  Do marynaty wkładam mięso. Dokładnie je nacieram. Odstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki drobiowe z fasolką szparagową, położone na kostce ryżowej i podane z sosem porowym oraz puree buraczanym na zimno 223

kurczaka - 70 g ryżu - 4 łyżki oleju + 0,5 l - 1 łyżka musztardy - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - 20 g zielonej fasolka szparagowa - 4 małe buraczki marynowane - 1 łyżka majonezu - bułka tarta - 100 g masła - 1 por - 0,5 l śmietany Porcja dla 2 osób. Najpierw każdy filet rozwarstwiamy i dokładnie rozbijamy i smarujemy go marynatą(...)Naszą marynatę robimy z oleju, musztardy, ziół, soli i roztartego czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i smarujemy marynatą. Teraz kładziemy fasolkę ugotowaną w osolonej wodzie. Filet dokładnie zwijamy i posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej (2 łyżki) i smażymy nasze roladki. W między czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie i gdy mamy ugotowany to odcedzamy i formujemy kostki ryżu

Kuchenne Wariacje
skrzydełka kurczaka w miodzie 262

będzie do gotowania potrzebne 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu jabłkowego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz  co i jak po kolei Z pieprzu, soli, soku z cytryny, oleju,  octu,  sosu sojowego i jednej łyżki miodu robimy marynatę. Wkładamy do niej skrzydełka, dokładnie nacierając marynatą z każdej strony

Kuchnia Babci Basi
Pieczony filet z indyka 138

zalać mięso. Odstawić na 2 godziny. Wyjąć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią mięso. Zawinąć w folię do pieczenia i schłodzić godzinę. Piec  45 minut w temperaturze 220oC. Folię rozciąć i rozchylić. Piec jeszcze 10 minut. Uwaga – sprawdzona rada 1) do potrawy pasuje również filet z kurczaka Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie

Świat Smaku
Cytrynowo-ziołowe udka 342

Składniki:4 ćwiartki z kurczaka1,5 cytryny80 ml oliwy2 płaskie łyżeczki soli ziołowej KAMIS2 łyżki tymianku świeżego ( listków)2 łyżki rozmarynu KAMIS1 łyżka musztardy dijonWykonanie:Mięso

kolorowotorcikowo
Szaszłyczki drobiowe z pieczarkami. 139

razem z dodatkiem pieczarek! SKŁADNIKI: podwójny filet z kurczaka 10 średnich pieczarek papryka żółta lub czerwona cebula czerwona lub biała 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz roztarty w moździerzu przyprawa włoska papryka sól, vegeta WYKONANIE: filet kroimy w paski około 1-1,5 cm, delikatnie rozbijamy, wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy,  do marynaty wkładamy mięso

Kuchnia Beaty
udka z mandarynkami, miodem i musztardą 178

rodzajami marynaty i przypraw, aby nie były nudne. Marynata z soku z mandarynki, musztardy i  miodu jest dośc słodka, ale w mięsie da się wyczuć egzotyczną nutkę cytrusa i goryczkę musztardy. Tak przygotowane mięso można upiec także w piekarniku, ja udusiłam je na patelni. Składniki: 2 udka z kurczaka 1 duża łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej mandarynki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
cytrynowy filet w orzeszkach 135

jada się na co dzień. Składniki: podwójny filet z kurczaka sok z 1/2 cytryny kilka gałązek świeżej kolendry 4 łyżki orzeszków ziemnych 2-3 łyżki bułki tartej  sól pieprz olej do smażenia Mięso pokroić na kawałki. Sok z cytryny wymieszać z solą i pieprzem, dodać posiekaną kolendrę. W takiej marynacie zamoczyć mięso i odstawić minimum na kwadrans. Orzeszki podprażyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Spaghetti aglio olio z kurczakiem grillowanym w nowej odsłonie 233

włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa 4 łyżki -sok z połowy tangelo -ząbek czosnku zgnieciony -sól, pieprz -papryka czerwona słodka -pełnoziarnisty makaron spaghetti Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy na ząb. Mięso wyrabiamy w marynacie z łyżki oliwy z pieprzem, solą, papryką i grillujemy

BaRepas

Proponowane wyszukiwania