marynata na grilla - 1000 przepisów (strona:37/67)

Schabik smażony marynowany 136

Dostałam do przetestowania marynatę musztardową. Wykorzystałam ją do schabu i ku mojemu zaskoczeniu mięsko było smaczne i soczyste. Bo jak już kiedyś pisałam raczej nie należę do osób korzystających na co dzień z gotowców. oczywiście zdarza się, bo w końcu po to są aby ułatwić sobie życie. Mięso w tej marynacie nie wymaga długiego oczekiwania a zaledwie 30 minut.2 plastry(...)kości ( po 150 g )Marynata :2 łyżki olejusól morska do smaku3 szczypty pieprzu kolorowego1 łyżka marynaty musztardowej1 łyżka ketchupu Kotlety umyć, osuszyć i rozbić lekko dłonią aby nie były za cienkie. Składniki marynaty wymieszać i tak przygotowaną marynatę nanieść za pomocą pędzla silikonowego na kotlety z obu storn dokładnie je pokrywając marynatą. Kotlety zamarynowane zostawić na 30 minut

Ewa w kuchni
Grillowane żeberka z sarny z sosem z czerwonego wina i pieczonego czosnku 282

Jeśli poszukujemy alternatywy dla czerwonego mięsa dziczyzna będzie doskonałym wyborem. Doskonale zastąpi ona nam wołowinę i jagnięcinę – i do tego jest też zdrowsza. Marynata: 2/3 szklanki oliwy z oliwek1/3 szklanki octu balsamicznego2 łyżki konfitury z czerwonej porzeczki4-5 gałązek tymianku4-5 gałązek rozmarynu4 zmiażdżone ząbki czosnkukilkanaście rozkruszonych jagód jałowcaświeżo zmielony czarny pieprzW dużej misce wymieszać oliwę z oliwek z octem(...)Żeberka marynować w lodówce w przygotowanej mieszaninie przez około 2 godziny, szczelnie zamknięte. Pieczony czosnek:1 duża główka czosnku oliwa z oliwek sól koszernaświeżo zmielony czarny pieprzRozgrzać piekarnik lub grilla do temperatury 200 – 220 stopni C. Główkę czosnku umieścić na arkuszu folii aluminiowej (wystarczająco dużym aby nim owinąć czosnek) i skropić oliwą z oliwek. Posypać solą i pieprzem do smaku

naRuszcie
Szaszłyki drobiowe z ananasem 194

sól wędzoną, płatki chilli.  Woreczek zamykamy (gumką recepturką), rozprowadzamy wewnątrz marynatę. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Ananasa obieramy i kroimy w grubsze plastry, następnie w kostkę. Nadziewamy na patyczki, naprzemiennie z zamarynowanym mięsem drobiowym. Pieczemy na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 190° C  przez

mojewypiekiinietylko
Szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie paprykowym 219

otwarty choć grillowałam na elektrycznym grill. Nie miałam nawet ochoty wyjść na balkon. Mimo słońca wieje zimny wiatr. Wydaje się, że jest ciepło, a tu wciąż zimno…Dlatego skusiłam się ugrillować szaszłyki z kurczaka w domu i ciepełku. Takie szaszłyki z kurczaka można z powodzeniem podać z perskim chlebkiem jeśli planujecie grilla w plenerze. Ja jednak w domu ugotowałam(...)przepis sałatka warzywna Przygotuj marynatę na mięso według przepisu wyżej, najlepiej na dzień przez marynowaniem szaszłyków. Pokrój mięso na małe, podłużne kawałki, włóż do miski, dodaj sos i wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny. W międzyczasie namocz szpikulce w wodzie. Na pół godziny przed grillowaniem wyjmij mięso z lodówki. Nadziej na szpikulce, rozgrzej grill i piecz szaszłyki

codojedzenia
Wyjątkowe irlandzkie sosy do potraw z grilla i nie tylko – Ballymaloe Tomato Original Relish i Ballymaloe Jalapeno Pepper Relis 207

Irlandzkie sosy Ballymaloe są produkowane przez rodzinną firmę. Sosy te są gotowane z wykorzystaniem tradycyjnych metod i składników najwyższej jakości. W wyniku czego otrzymywany jest produkt

naRuszcie
Dymne szaszłyki z łososia i cukinii 157

słodko-dymnej marynacie. Odrobina brązowego (koniecznie!) cukru i wędzonej czerwonej papryki nadają tym szaszłykom oszałamiający aromat i smak. Delikatny, rozpływający się w ustach łosoś, lekko chrupka cukinia, delikatny dymny, wędzony aromat – po prostu obłęd dla zmysłów smaku, węchu i do tego wzroku. Dymne szaszłyki z łososia i cukinii to obowiązkowa pozycja dla tych, którzy kochają grill, a zwłaszcza ryby

Pociąg Do Kuchni
Wyjątkowe sosy do grillowanych żeberek 161

Sos bourbon Składniki: ½ szklanki bourbon 1 szklanka piwa ½ szklanki brązowego cukru ½ szklanki sosu chili 1/3 szklanki sosu sojowego 2 zgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka czarnego pieprzu

naRuszcie
Grillowana karkówka z warzywami 134

Karkówkę rano z marynacie na bazie oleju rzepakowego i octu balsamicznego z sokiem malinowym zamarynowałam i świeże prosto z działki warzywa do niej przygotowałam. Wszystko równocześnie się grillowało i bardzo dobrze smakowało.  Z ulubionym sosem, musztardą podałam i promieniami słońca oraz smakiem potrawy z całą rodziną  się rozkoszowałam.   Składniki: 1 kg karkówki, marynata: 3 łyżki octu balsamicznego(...)marchew, młoda pietruszka (korzeń i nać), cukinia zielona, cukinia żółta, sól morska, pieprz czarny świeżo mielony cukier. Przygotowanie: Marynata: olej mieszamy z octem balsamicznym, dodajemy, sól, pieprz i chili. Karkówkę myjemy, kroimy w plastry, osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy plaster obtaczamy w marynacie, posypujemy bardzo drobno posiekanym lubczykiem i delikatnie go wklepujemy. Mięso przekładamy do pojemnika, przykrywamy  i odstawiamy

Moniki Smakołyki
Szaszłyki 232

użyć gotowej przyprawy do grilla)olej (ok. 2 łyżki)papryki: czerwona, żółta, zielonaok. 250 g małych pieczarekpomidorki koktajlowe2 laski kiełbasy lub ok. 150 g boczkuok. 3 cebule (u mnie czerwone)patyczki do szaszłykówSzaszłyki - Sposób przygotowania:Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy po szczypcie przypraw, pokrojony czosnek, ok. 2 łyżki oleju i dokładnie mieszamy starając się pokryć marynatą całe mięso. Odstawiamy

Słodka Strona
AZJATYCKA GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 147

Dziś na obiad proponuję wnieść do naszych kuchni troszkę orientu. Delikatne piersi z kurczaka i mocniejsze smaki marynaty pasują idealnie. Polecam na poniedziałkowy obiad. Niech smacznie

Z Majeczką w kuchni
Stek bavette – marynowana i grillowana łata wołowa i gniecione ziemniaki 304

plastrach (np. w woku ), piec. Nadaje się zarówno na grill elektryczny, grillową patelnię czy na tradycyjny grill opalany węglem. Dobrze jej robi krótkie marynowanie. Ząbek czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy go z octem balsamicznym, musztardą Dijon, sosem Worcester i olejem/oliwą. Marynata nie zawiera w sobie soli, mięso solimy dopiero wtedy, gdy odpocznie po grillowaniu. Zanurzamy mięso

Karo in the Kitchen
Szaszłyki wieprzowo warzywne 183

Mamy sezon grillowy więc nie może zabraknąć na grillu szaszłyków z łopatki i warzyw. Szaszłyki wieprzowo warzywne składniki na szaszłyki 450 g - łopatka b/k 1 - cebula 1 - papryka żółta 2 - ogórki korniszony patyczki do szaszłyków marynata przyprawa do szaszłyków olej - 5 łyżek Sposób przygotowania: Mięso i paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.  Cebulę obrać, pokroić w krążki

Kuchnia Danusi
Skrzydełka w sosie chili + film 188

grilla 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju szczypta czarnego pieprzu szczypta soli przepis Do miski wlewamy sos chili, dodajemy keczup, przyprawę do grilla, czosnek granulowany, cukier , mieloną ostrą paprykę całość doprawiamy solą i pieprzem, na końcu wlewamy olej i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Umyte skrzydełka przekładamy do miski z marynatą

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania