tych osób na pewno nie należę) smakami polecam użyć mniej szczawiu niż ja. Składniki: 5 szklanek posiekanego szczawiu 2 l. bulionu warzywnego bądź mięsno-warzywnego 5 marchewek 2 cebule 5 jajek śmietana do zabielenia 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Bulion zagotowujemy. Wkładamy obraną marchew. Gotujemy do miękkości. Wyciągamy. Jajka gotujemy na twardo. Szczaw drobno siekamy. Cebulę obieramy
Pobite gary Barbaryzupa pełna warzyw i ziół na pobudzeniu układu odpornościowego, curry, kurkuma, czosnek itp.. Składniki 2 słodkie cebule 4 filiżanki brokułów (posiekane) 2 marchewki (obrane i pokrojone w plastry) 1 łodyga selera (posiekane) 1 łyżeczka curry w proszku ⅛ łyżeczki kurkumy ¼ łyżeczki kolendry ⅛ łyżeczki cynamonu ¾ łyżeczki czosnku w proszku ¼ łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego cebula suszona
w mojej kuchnijest ciemniejsza od swojej poprzedniczki, kostki nr 1 . Dzisiaj np zastosowałam ją do przygotowania duszonej szynki w cukinii i kapuście, obłęd smakowy. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 150 g pora 100 g czerwonej papryki 150 g cukinii 3 ząbki czosnku 4 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy kilka ziaren czarnego pieprzu 6 gałązek ziół, jakie macie
MamaOskarkaIdealny, szybki obiad – kurczak w chrupiącej maślankowej panierce. Do tak przygotowanego kurczaka wystarczy dodać ulubioną surówkę, np. z czerwonej kapusty lub marchewki , do tego ziemniaczki lub frytki, a nawet zwykłe pieczywo i pyszne danie mamy gotowe. Polecam Składniki: 5 ugotowanych kawałków kurczaka – u mnie z rosołu * 4 łyżki mąki kukurydzianej (u mnie od Pro-BIO ) 4 łyżki mąki
Słodkie okruszkiDzisiaj pokażę Wam jak przygotować smacznego i dietetycznego kurczaka z marchewką i pietruszką w niecałą godzinę. Osobiście nigdy nie przepadałam za takimi daniami wydawały mi się mdłe i niearomatyczne i kojarzyły mi się z obiadami szpitalnymi, ale to wyjątkowo mi zasmakowało i zagościło w moim menu na stałe, a więc do dzieła ! :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaDzisiaj na talerzu zagości chińszczyzna. Przede wszystkim prosta w przygotowaniu i smaczna. W daniu tym zawarte jest sporo warzyw, dlatego polecam je dla niejadków dużych i małych, którzy wydłubują marchewki, paprykę, cebulę i inne warzywa z jedzenia. W tym wydaniu nie są one tak bardzo wyczuwalne, dlatego nawet nie zauważycie kiedy wszystko zjecie (wiem to bo przetestowałam na moim młodszym
Czekoladowa muffinkacukru 40 g soli kamiennej Do każdego słoika: baldachim kopru 1 listek laurowy 3-4 kulki ziela angielskiego 3-4 kulki czarnego pieprzu 1 łyżeczka czarnej gorczycy 3 plasterki marchewki 2 ząbki czosnku kilka piórek cebuli Przygotowanie: Ogórki zalać zimną wodą, pozostawić na jedną godzinę i po tym czasie umyć i opłukać w czystej wodzie. Słoiki umyć i do każdego
Ala piecze i gotujezrobić, o ile dysponujemy pieczonym kurczakiem :), ale takie braki łatwo nadrobić. Pasta nadaje się idealnie jako dodatek do kanapek jak i do zajadania jej z surowymi warzywami (ogórek, cukinia, marchewka, papryka pozbawione pestek i pokrojone w słupki) lub krakersami. Proporcje na około 300ml pasty, idealna porcja na mecz piłki nożnej z dogrywką. 1 pieczona pierś z kurczaka 1 marynowana papryka
Czerwony Gupikobieramy ze skórki, dodajemy do smażenia. Solimy, dodajemy gałkę muszkatołową, kurkumę i ostrą paprykę. Gdy smażące się warzywa zmiękną, podlewamy je wywarem z gotowanej włoszczyzny. Dodajemy z wywaru 2 marchewki i kawałek selera. Wszystko razem miksujemy. Jeżeli zupa jest zbyt rzadka możemy dodać włoszczyznę z wywaru. Podajemy z grzankami bądź groszkiem ptysiowym. Zupę można posypać do dekoracji czarnuszką i świeżymi
Qchnia po prostusiebie, dania typu curry a koszyczek z wysuszonymi ostrymi papryczkami z własnej, balkonowej hodowli sukcesywnie się opróżnia. Tym razem przyszła kolej na curry wegetariańskie, na bazie dyni i marchewki. Na złagodzenie ostrego smaku papryczki cayenne i zielonej pasty curry, danie przygotowałam na bazie delikatnego mleka kokosowego. Takie curry cudownie rozgrzewa w chłodniejsze dni i idealnie nadaje się do zabrania
Milion Smakówbraku pomysłu na cukinię zrobiłam oto Szybką,smaczną sałatkę,może surówkę do obiadu.Prosta i łatwa do zrobienia w 5 minut.Polecam!. 1 cukinia starta na tarce 1 marchewką startą na tarce Biała część pora sól **************************************** Wszystkie składniki surówki wymieszać ze sobą,posolic i podawać od razu.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkispecjalnie skomplikowane. Ugotujcie dzień wcześniej, bo po odgrzaniu jest jeszcze smaczniej :) Składniki: 500 g dorsza (bez ości i skóry) 1 mała sucha bułka 1/2 litra soku pomidorowego 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka niewielki kawałek selera (ilość zbliżona do ilości pietruszki) sól i pieprz do smaku natka pietruszki - do posypania przed podaniem mąka ziemniaczana do obtoczenia pulpetów 2-3 łyżki
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki : 5 kg poszatkowanej kapusty 4 l wody 2-3 średnie marchewki kminek 4 łyżki soli Sposób wykonania : M archewki obierz, pokrój w cienkie plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wsyp do poszatkowanej kapusty. Do kapusty dodaj kminek, wszystko razem dokładnie wymieszaj. Najlepiej jest kapustę wsypać do kamiennego garnka, ale jeśli nie masz takiego to możesz
Przepisy i porady kulinarnetego całego procesu codziennego gotowania musicie, po portu musicie przygotować choć raz w życiu te bardzo prostą bazę do zup i sosów. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 100 g pora 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 ząbek czosnku 100 g pieczarek 1 liść laurowy 6 gałązek ziół, jakie macie pod ręką, może być bazylia, oregano, tymianek
MamaOskarkapaski. Jeśli macie duże do obrać i pokroić również w podłużne cienkie kawałki. Na dno słoika położyć liść pietruszki i liść selera. Do słoika ciasno włożyć ogórki, włożyć kawałek marchewki i plaster małej cebulki. Zalewa – do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier i sól. Zagotować i zalać ogórki. Cukier musi się rozpuścić. Wstawić słoiki do garnka w którym
Kuchnia Pokoleń